Speel jij met het idee om je woning aan te pakken, maar houdt al het werk je tegen? Misschien weet je niet goed waar je moet beginnen of ben je gewoon inspiratieloos. In dit artikel geven we je vijf tips over hoe je jouw woning een upgrade kunt geven, waarbij je het werk ook nog eens beperkt houdt. 

1. Aan de slag met verf

De eerste manier om je huis eenvoudig te voorzien van een upgrade, is door te verven. Nu hoef je echt niet direct het hele huis aan te pakken. Kies een muur en verf die in een andere kleur. Dit kan een contrasterende kleur zijn, waardoor het meer opvalt, of juist een kleur uit hetzelfde kleurenpalet. Ook leuk is het om niet de hele muur te verven, maar slechts de helft of te gaan voor een gekleurde baan op de muur.

2. Ga voor een eyecatcher

Elk huis verdient eigenlijk een echte blikvanger. Dit kan een groot schilderij zijn, maar een mooie foto van iets dat je dierbaar is. Denk aan die ene vakantieplek. Een foto van je gezin of huisdier doet het ook altijd goed. Helemaal hip zijn bovendien grote wandrekken. Deze zijn in diverse vormen te verkrijgen. Hiermee geef je jouw favoriete spullen een plekje centraal plekje. 

3. Vernieuw de trap

Zoek je toch een andere zeer geschikt manier om je huis een gave upgrade te geven, zonder al te veel moeite? Dat kan door bijvoorbeeld een design trap te laten plaatsen. Op deze manier geef je jouw woning direct een heel andere uitstraling. Het leuke hier aan is dat je veel keuze hebt en dus altijd kunt gaan voor de trap die bij jou past. Zo kun je niet alleen kiezen voor een dichte of open trap, maar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen uit diverse kleuren en materialen.

4. Vervang de deur naar de gang

Nog een goede manier om moeiteloos verandering aan te brengen in je woning, is door de dichte deur van de gang naar de woonkamer te vervangen door een stalen deur met glas. Dit is iets dat je in steeds meer woningen tegenkomt. Niet alleen oogt het erg trendy, je creĆ«ert ook in een handomdraai meer diepte. Dit geeft een ruimtelijk effect, waardoor je woning optisch groter lijkt. 

5. Voeg sfeer toe

Wil je het nu echt eenvoudig houden, maar toch een grootste verandering aanbrengen? Ga dan voor een simpel vloerkleed, al dan niet met een paar leuke kussentjes en wat wandlichten of kandelaars hier en daar. Kleedjes, kussens en lichtjes staan er namelijk bekend om simpele sfeermakers te zijn. Probeer het eens en je zult merken dat een ruimte veel gezelliger aanvoelt. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>