Lichtinval in huis verbeteren, zo doe je het

Geplaatst in Blog op september 17, 2024  

Een huis met een mooie en natuurlijk lichtinval voelt een stuk fijner. Het lijkt ruimer en voelt warmer aan. Het binnen laten vallen van genoeg daglicht heeft daarnaast ook een positieve werking op je gemoedstoestand en op je energierekening. Maar hoe verbeter je de lichtinval in huis? We gaan het je vertellen!

Kies voor lichte kleuren

Een van de makkelijkste manieren om meer licht in huis te krijgen, is door te kiezen voor lichte kleuren in je interieur. Lichte kleuren reflecteren het daglicht een stuk beter dan donkere kleuren, waardoor een ruimte meteen groter en lichter oogt. Je kunt dan ook nog kiezen om bijvoorbeeld raamkozijnen of anders schilderwerk af te werken met hoogglansverf. Dit zal het licht nog meer reflecteren. Als contrast kan het dan bijvoorbeeld wel heel mooi zijn om te kiezen voor een stalen deur. Zo voorkom je dat het een ziekenhuisgevoel wordt.

Stalen deuren voor een open gevoel

Een stijlvolle manier om meer lichtinval in huis te krijgen, is door te voorkomen dat de lichtinval geblokkeerd wordt. We kiezen vaak voor dichte deuren, maar deze houden natuurlijk vanuit bijvoorbeeld de gang veel lichtinval tegen. Door mooie stalen binnendeuren te plaatsen met glazen panelen wordt dicht licht wel doorgelaten. Daarnaast zijn zulke deuren ook een mooi design statement in je interieur. Ze hebben een minimalistische uitstraling waardoor ze in veel verschillende interieurstijlen perfect tot hun recht komen. Zeker als je ze overal in huis plaatst, zul je een zee van natuurlijk licht binnenkrijgen. Ze zorgen dat de lichtinval verbetert, maar zorgen wel dat iedere ruimte afgesloten is en zijn eigen ruimte blijft.

Spiegels strategisch plaatsen

Het klinkt misschien minder voor de hand liggend, want een spiegel is voor veel mensen een functioneel gebruiksvoorwerp, maar ook spiegels zijn een effectieve manier om de lichtinval te verbeteren in huis. Zolang je ze strategisch plaatst, wordt het daglicht weerkaatst in de ruimte. Zo lijkt je interieur een stuk lichter en ruimer. Kies voor een grote spiegel die je tegenover ramen plaatst. Met een mooie lijst eromheen is het zowel een functionele toevoeging, maar ook heel stijlvol.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>