Originele, goedkope én effectieve manieren om jezelf warm te houden in je woonkamer

Geplaatst in Thuis op september 19, 2024  

Wanneer je regelmatig het nieuws leest, dan begrijpen we goed dat je soms schrikt van alle klimaatproblemen en daarom zet je je beste beentje voor en wil je verduurzamen. Ook om zelf natuurlijk de energierekening laag te houden. Maar gelijktijdig zie je ongetwijfeld ook veel verontrustende berichten over hoge kosten. Installateurs die bijna niet te vinden zijn voor duurzame warmtesystemen en kosten die zo kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Zaken waar je echt niet op zit te wachten als je een kleine beurs hebt en gelukkig is het ook niet noodzakelijk om altijd dure maatregelen te nemen. 

Als je een beetje slim nadenkt, dan weet je namelijk dat er ook andere manieren zijn om je woning warm te houden zonder dat je afhankelijk bent van een duur warmtesysteem. In dit artikel komen we met drie originele ideeën. 

Infraroodpanelen installeren is heel verstandig

Wanneer je alleen woont, dan hoef je echt niet iedere ruimte in je woning goed verwarmd te hebben. Je kunt toch maar op één specifieke plaats in je woning tegelijkertijd zijn en als je er nou voor zorgt dat die plek goed is verwarmd, dan kun je ook flink wat energiekosten besparen. Wat dat betreft zijn infraroodpanelen een prima oplossing, want deze geven gericht warmte. 

Wanneer je in de avond dus vooral in de woonkamer aanwezig bent, dan kun je een infraroodpaneel slim installeren, zodat je precies de warmte op de juiste plaats krijgt en je aangenaam kunt genieten van je favoriete televisieprogramma of serie. Een ander voordeel van een infraroodpaneel is dat deze bijdraagt aan het interieur en redelijk milieuvriendelijk is. 

Een vloerkleed aanschaffen

Een andere manier om het warm te houden: schaf een vloerkleed aan! Je hebt namelijk verschillende vloerkleden die van warme materialen zijn gemaakt en die de warmte van beneden naar boven leiden. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om op zo’n warm vloerkleed te liggen, zodat je lekker vanaf de grond activiteiten kunt uitvoeren zonder kou te vatten. En natuurlijk hoef je niet per se voor een standaard vloerkleed te gaan, want je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Ook antieke kleden doen het overigens goed in hedendaagse interieurstijlen die de oude tijd weer naar voren willen brengen. 

Een plaid voor de bank

Als je geen zin hebt in een snel oplopende energierekening, dan kun je de woonkamer ook een boost geven met een plaid voor de bank. Een plaid die warmte vasthoudt, zodat je het constant aangenaam hebt en dat tegen een scherpe prijs! Plaids brengen ook nog andere voordelen met zich mee: ze geven je bank namelijk een upgrade en ze dragen bij aan de esthetiek van het gehele interieur. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>