Deze woontrends passen helemaal bij 2024 

Geplaatst in Thuis op september 19, 2024  

Het is bijzonder om te zien hoe snel trends komen en gaan. Als je bijvoorbeeld foto’s van de jaren 80 bekijkt, dan zie je dat veel kleding van toen nu als oubollig of raar wordt gezien. Tegelijkertijd zijn er ook bepaalde kenmerkende stijlen die na een tijdje weer terugkomen. Het mooie van trends is dat ze nooit helemaal te verklaren zijn. 

Het is altijd een verrassing wat op een specifiek moment in de mode is en dit geldt ook voor interieurstijlen. Hoewel bepaalde interieurstijlen natuurlijk ook met hun tijd meegaan, omdat er bijvoorbeeld nieuwe producten worden gemaakt, zoals elektronische apparaten, die passen bij een specifieke stijl. In 2024 is er veel tegelijkertijd aan de hand in de interieurwereld. Enerzijds hebben we gigantisch veel luxe producten in onze woningen staan, maar tegelijkertijd is er ook sprake van een klimaatprobleem. Daarom zie je ook dat de woontrends zich daar voor een deel op aanpassen. Maar wat zijn dan de woontrends van 2024? 

Soft outdoor 

Heb je al van de soft outdoor trend gehoord? Bij deze trend gaat, zoals de naam al doet vermoeden, de binnenkant van het interieur over naar de buitenomgeving. Je gaat als het ware voor een interieur waarbij er harmonie is tussen je tuin en je woning. Juist die verbinding met de natuur is goed voor een tijd waarin steeds meer mensen tot bezinning komen. Bij deze trend hoort om die reden ook veel groen. Denk aan voldoende planten, maar bijvoorbeeld ook groen behang en een toepasselijke vloer met mdf-plinten van Houtafwerking.nl.  

Duurzame interieurstijlen 

De natuur in huis halen past helemaal bij 2024 en daarnaast kiezen steeds meer mensen ook voor duurzame interieurstijlen. Het voordeel van een duurzame interieurstijl is dat je gigantisch veel kanten op kunt en je woning kan inrichten zoals jij dat wilt. Het enige waar je je aan hoeft te houden, zijn de zogenaamde ‘duurzaamheidsregels’. Maar welke zijn dit dan? 

Regel 1: voornamelijk gebruikte meubels kopen 

Bij een duurzaam interieur horen geen nieuwe meubels, aangezien productie over het algemeen slecht is voor het klimaat. De uitdaging van deze trend is dan ook om prachtige tweedehands of vintage meubels aan te kopen op verschillende plaatsen. Dus niet bij de lokale woongigant, maar daarentegen bij kringloopwinkels, rommelmarkten, platforms die tweedehands spullen aanbieden en ga zo maar verder. 

Regel 2: natuurlijke materialen 

Ook is het belangrijk om het duurzame interieur te voorzien van natuurlijke materialen. Het gaat dan specifiek om materialen die bekendstaan om hun milieuvriendelijke eigenschappen. Denk daarbij aan de materialen katoen, linnen, hout, bamboe en ga zo maar verder. 

Conclusie

UIteraard zijn er gigantisch veel trends in 2024 en ze komen allemaal op een andere manier tot uiting. Vooral duurzame interieurstijlen en zogenaamde ‘soft door’ trends zie je tegenwoordig veel terug.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>