Hoe je meer innerlijke rust in huis kunt vinden 

Geplaatst in Thuis op september 19, 2024  

Veel mensen leven in deze tijd een druk bestaan waarin er van hot naar her wordt gerend. Dit komt omdat veel mensen ambitieus zijn en tegelijkertijd kinderen willen, wat natuurlijk ook logisch is. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog allerlei sporten en hobby’s en ben je aan zelfactualisatie aan het doen. Het is mooi dat onze hedendaagse maatschappij al die zaken biedt, want vroeger had de gemiddelde mens veel minder kansen. 

We zijn er dan ook erg op vooruit gegaan qua rijkdom, maar helaas wordt het wel lastiger om innerlijke rust te vinden in deze tijd. En juist dat is ook zeer belangrijk, want het is inmiddels wel duidelijk dat je fysieke gezondheid in verbinding staat met je geestelijke gezondheid. Als je bijvoorbeeld veel stress ervaart, dan krijg je ook sneller te maken met fysieke klachten. Daarom is het belangrijk om van je woning een rustgevende plaats te maken. De externe omgeving kun je immers niet controleren, maar de binnenkant van je woning wel. Met de tips uit dit artikel vind jij snel meer innerlijke rust in huis. 

Een opgeruimd interieur 

Zorg er allereerst voor dat de basis van je interieur in orde is. Als je thuiskomt van een bepaalde activiteit, dan is het fijn dat het rustig is in huis. Stel dat je bijvoorbeeld een hele drukke vergadering hebt gehad met veel prikkelingen. Iedereen vroeg dingen aan je en je stond de hele tijd aan. Dan is de kans groot dat je al die zaken moet verwerken als je thuis bent. Dan wil je niet dat er bij binnenkomst overal rommel ligt. 

Want anders gaat je hoofd dat registreren en op die manier kom je nooit echt tot rust, met als kwalijk gevolg dat je aan het eind van de dag hartstikke moe bent. Zorg er dus voor dat je interieur altijd opgeruimd is, zodat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken. De producten van Zen-lifestyle.nl kunnen je daarmee helpen. 

Richt een speciale afzonderingsruimte in 

Als je nog een ruimte in je woning over hebt, dan doe je er goed aan om daar een speciale rustkamer van te maken. Het is namelijk handig wanneer elke kamer in je woning een bepaalde functie heeft, want dan kan je lichaam daaraan wennen. De woonkamer gebruik je voor sociale activiteiten, de keuken voor de praktische zaken en natuurlijk gebruik je dan de rustkamer om weer even op te laden. Hoe de rustruimte eruit ziet, is natuurlijk afhankelijk van je eigen voorkeur. Als je dol bent op yoga of mediteren, dan kun je de ruimte zodanig vormgeven. Maar misschien word je ook wel rustig van tekenen, schilderen of van andere kunstzinnige activiteiten. Maak er dan een kunstruimte van!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>