Welk beest heeft Tottenham Hotspur in zijn logo? Je leest het hier!

Geplaatst in Inspiratie op oktober 2, 2024  

Het logo van Tottenham Hotspur is wereldberoemd, maar heb je je ooit afgevraagd welk dier erop staat en waarom juist dit beest is gekozen? Het symbool van de Londense voetbalclub is een haan die trots op een voetbal staat.

Dit bijzondere dier heeft een diepe betekenis en is al meer dan een eeuw verbonden met de identiteit van de club. In dit artikel duiken we dieper in de vraag: Welk beest heeft Tottenham Hotspur in zijn logo en wat betekent het voor de club en haar fans?

Welk beest heeft Tottenham Hotspur in zijn logo?

De haan op het logo heeft te maken met een belangrijke figuur uit de geschiedenis van Engeland: Harry Hotspur. Hij was een ridder uit de 14e eeuw, bekend om zijn liefde voor haangevechten. Omdat hij het zwaard vaak gebruikte zoals een haan zijn sporen, kreeg de club zijn bijnaam en uiteindelijk ook de haan in het logo.

De haan is sinds 1901 het symbool van Tottenham Hotspur en staat voor moed, strijdlust en trots. Het is dus niet zomaar een willekeurig dier. Het logo is een belangrijk onderdeel van de identiteit van de club en herkenbaar voor fans over de hele wereld.

Wat is Tottenham Hotspur?

Tottenham Hotspur, vaak simpelweg “Spurs” genoemd, is een Engelse voetbalclub uit Londen. De club werd opgericht in 1882 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendste clubs in het Engelse voetbal. Ze spelen hun thuiswedstrijden in het prachtige Tottenham Hotspur Stadium, een van de modernste voetbalstadions ter wereld.

De club heeft een rijke historie en vele hoogtepunten gekend. Zo won Tottenham Hotspur in 1961 de dubbel: zowel het landskampioenschap als de FA Cup. Ze staan bekend om hun aanvallende en attractieve speelstijl, die door de jaren heen veel voetbalfans heeft aangetrokken.

Tottenham Hotspur heeft een grote schare trouwe supporters, niet alleen in Engeland, maar wereldwijd. De clubkleuren, wit en marineblauw, zijn wereldwijd bekend en geliefd.

Tottenham Hotspur FC Shirt

Het Tottenham Hotspur shirt is eenvoudig maar stijlvol. De hoofdkleur is traditioneel wit, met accenten van marineblauw. Dit witte shirt, ook wel bekend als de “Lilywhites”, is sinds het begin van de club het herkenbare tenue van de Spurs.

Op het shirt prijkt natuurlijk het beroemde logo met de haan. Fans dragen het shirt vol trots, niet alleen vanwege het mooie design, maar ook vanwege de betekenis achter het logo. Het Tottenham-shirt is een symbool van trots en loyaliteit, net zoals de haan die het logo siert.

Door de jaren heen is het shirt wel wat veranderd qua design, maar de haan is altijd gebleven. Het Tottenham Hotspur logo met de haan bovenop de bal blijft een vast onderdeel, ongeacht hoe het shirt verder wordt ontworpen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>