Waar woont de Paus?

Geplaatst in Thuis op oktober 3, 2024  

Waar woont de Paus? De Paus, momenteel Paus Franciscus, is het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk en woont in Vaticaanstad. Dit is een kleine onafhankelijke staat binnen Rome. Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, is sinds 2013 paus en staat bekend om zijn bescheiden levensstijl en focus op sociale rechtvaardigheid.

Wil jij weten waar hij precies woont? Lees dan verder om alles te ontdekken over de bijzondere plekken waar de Paus heeft gewoond.

Waar woont de Paus?

Waar woont de Paus? Het begon allemaal in Buenos Aires, Argentinië, waar Paus Franciscus opgroeide. Hij bracht zijn jeugd door in de Argentijnse hoofdstad en werd later priester en aartsbisschop van Buenos Aires.

Nadat hij in 2013 werd gekozen als Paus, verhuisde hij naar Vaticaanstad. Sindsdien woont hij in de Domus Sanctae Marthae, een eenvoudig gasthuis binnen de muren van Vaticaanstad. Hoewel het Apostolisch Paleis traditioneel de residentie van de paus is, verkoos Paus Franciscus een bescheiden verblijfplaats. Hij is momenteel 87 jaar en woont nog steeds in Vaticaanstad.

Waar komt de Paus vandaan?

Paus Franciscus werd geboren in Buenos Aires, Argentinië. De stad staat bekend om zijn rijke culturele leven, tango en mooie architectuur. De Paus is van Italiaanse afkomst; zijn grootouders emigreerden vanuit Italië naar Argentinië.

In zijn dagelijkse leven richt de Paus zich vooral op gebed, het leiden van de kerk en het bevorderen van sociale rechtvaardigheid. Ondanks zijn hoge positie blijft hij verbonden met zijn bescheiden afkomst en hecht hij veel waarde aan eenvoud en nederigheid.

Wie is de Paus? Een kijkje in het leven

Wie is de Paus? Paus Franciscus, geboren in 1936, is het huidige hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Met zijn 87 jaar is hij wereldwijd bekend om zijn toewijding aan armoedebestrijding en milieuzorg.

Hij staat ook bekend om zijn bescheidenheid, bijvoorbeeld door te kiezen voor een simpel verblijf in plaats van het luxe Apostolisch Paleis. Benieuwd naar zijn volledige verhaal? Lees verder om meer te weten over zijn levensreis.

De Paus huis

De Paus huis? Paus Franciscus woont in de Domus Sanctae Marthae, een eenvoudig gasthuis in Vaticaanstad. Dit gebouw ligt vlakbij de Sint-Pietersbasiliek en dient als zijn officiële residentie sinds zijn verkiezing in 2013. In tegenstelling tot zijn voorgangers, verkoos hij niet in het meer weelderige Apostolisch Paleis te wonen. De kosten van zijn huidige verblijfplaats zijn niet openbaar bekend.

Wil je ook weten waar Dutchtuber woont? Bekijk dan dat artikel!

Veelgestelde vragen

Waar woont de Paus?

De Paus woont in Vaticaanstad, in de Domus Sanctae Marthae, een gasthuis binnen de muren van de stad.

Wie is de huidige Paus?

De huidige Paus is Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio, en paus sinds 2013.

Is Vaticaanstad het thuis van elke Paus?

Ja, sinds 1378 woont elke Paus in Vaticaanstad, hoewel niet allemaal in dezelfde residentie.

Kan ik de Paus ontmoeten?

Ja, je kunt de Paus zien tijdens openbare audiënties, die meestal op woensdagochtend plaatsvinden op het Sint-Pietersplein.

Wat is het Apostolisch Paleis?

Het Apostolisch Paleis is het officiële pauselijke paleis in Vaticaanstad, maar Paus Franciscus heeft ervoor gekozen hier niet te wonen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>