Prime Video opzeggen? Dit is alles wat je moet weten!

Geplaatst in Thuis op oktober 3, 2024  

Misschien heb je alle seizoenen van je favoriete series op Prime Video al uitgekeken, of wil je gewoon wat geld besparen op streamingabonnementen. Wat de reden ook is, het is tijd om Prime Video op te zeggen. Maar hoe doe je dat precies zonder verdwaald te raken in instellingen en opties? G

een zorgen, we hebben alles voor je op een rijtje gezet! In dit artikel lees je stap voor stap hoe je je Prime Video-abonnement kunt stopzetten en waar je verder op moet letten.

Wat is Prime Video?

Prime Video is de streamingdienst van Amazon, en als je van films en series houdt, is het een echte goudmijn. Van exclusieve Amazon Originals zoals The Boys tot blockbusters en de nieuwste series, er is altijd wel iets te bingewatchen.

Mensen gebruiken Prime Video vaak als aanvulling op Netflix of Disney+, vooral omdat het inbegrepen is bij het Amazon Prime-abonnement. Of je nu van actie, drama of romantische komedies houdt, er is voor ieder wat wils!

Waarom Prime Video opzeggen?

Hoewel Prime Video topcontent biedt, zijn er ook genoeg redenen waarom je misschien wilt opzeggen. Ten eerste kan het zijn dat het abonnement gewoon te duur wordt (je hebt al Netflix, Disney+, en nog meer…).

Ten tweede kiezen veel mensen ervoor om kosten te delen door samen een account te gebruiken. Of misschien heb je alles op je to-watch-lijst al gezien en gebruik je de dienst niet meer zo vaak.

Ook kan het aanbod van andere streamingdiensten aantrekkelijker zijn voor jou, of misschien heb je simpelweg even behoefte aan een pauze in al die abonnementen. Hoe dan ook, er zijn genoeg redenen om de knoop door te hakken en Prime Video vaarwel te zeggen!

Hoe Prime Video opzeggen?

Prime Video opzeggen is gelukkig niet zo ingewikkeld als het klinkt. Volg deze stappen, en je bent binnen no-time van je abonnement af.

  1. Log in op je Amazon-account.
  2. Ga naar “Account en instellingen”.
  3. Klik op het tabblad “Prime Video”.
  4. Onder “Prime Membership” vind je de optie om je abonnement te beheren. Klik op “Lidmaatschap annuleren” en volg de instructies op het scherm.
    Je krijgt vaak een bevestigingsmail zodra de opzegging is voltooid. Het is trouwens ook mogelijk om je abonnement aan te passen in plaats van op te zeggen. Wil je bijvoorbeeld van een maand- naar een jaarabonnement? Of misschien toch een pauze inlassen? Dit kun je eenvoudig doen via de “Abonnementsopties” in je account.

Opzegtermijn en voorwaarden

Let op: je abonnement stopt niet direct na opzegging. Vaak loopt het door tot het einde van je huidige factureringsperiode. Dit betekent dat je nog tot die datum toegang hebt tot Prime Video. Het opzegtermijn kan verschillen, afhankelijk van je abonnementstype (maandelijks of jaarlijks). Zorg ervoor dat je goed op de data let, want anders zit je misschien langer vast aan je abonnement dan je wilt. In sommige gevallen kan er zelfs een boete gelden als je te laat opzegt, dus check die voorwaarden! Altijd slim om even in je account te spieken naar de exacte details.

Klantenservice contactgegevens Prime Video

Heb je toch nog vragen of loopt het opzeggen niet helemaal soepel? Geen zorgen, Prime Video biedt meerdere manieren om contact op te nemen. Je kunt hun klantenservice bereiken via de Amazon-website, waar je een live chat kunt starten of een verzoek kunt indienen.

Telefonisch kan ook via het nummer 0800-022-7747, en als je liever via social media contact opneemt, zijn ze actief op Twitter via @AmazonHelp. Kortom, er zijn genoeg manieren om hulp te krijgen!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik Prime Video opzeggen?

Je kunt Prime Video opzeggen via je Amazon-account onder “Account en instellingen”, en vervolgens “Lidmaatschap annuleren” kiezen.

Wat is de opzegtermijn voor Prime Video?

Het opzegtermijn loopt meestal door tot het einde van je factureringsperiode. Dit kan per maand of per jaar zijn, afhankelijk van je abonnement.

Kan ik mijn Prime Video-abonnement pauzeren?

Ja, je kunt ervoor kiezen om je abonnement te pauzeren of het over te schakelen van een maand- naar een jaarabonnement via de instellingen van je account.

Wordt mijn Prime Video-abonnement automatisch verlengd?

Ja, tenzij je opzegt, wordt je abonnement automatisch verlengd aan het einde van elke factureringsperiode.

Hoe neem ik contact op met de Prime Video klantenservice?

Je kunt contact opnemen met Prime Video via de website, telefonisch via 0800-022-7747, of via Twitter @AmazonHelp.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>