Beste Airconditioning [Test 2024]

Onze favoriete airconditioning

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco - Airco's - Airconditioning - Airco met verwarmingsfunctie - Wit

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco

De beste airconditioning van dit moment is duidelijk de AEG AXP34U338HW - Mobiele airco. Uit onze beste airconditioning test is namelijk gebleken dat deze airco over de beste specificaties beschikt. Met een energielabel A voor koelen en een maximaal geluid van 64dB is deze airco de allerbeste van het moment.

Ook beschikt hij over een ontvochtigingsfunctie voor een frisser binnenklimaat en genereert hij 30% meer verkoelingscapaciteit. Daarnaast staat hij op wieltjes waardoor jij geniet van maximale flexibiliteit en comfort.

Benieuwd naar de prijs van dit product? Klik op onderstaande button!

Wist je dat een goede airconditioning niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid in huis kan regelen? Vooral tijdens warme zomermaanden kan de beste airconditioning zorgen voor een heerlijk koel en comfortabel klimaat binnen.

Er zijn verschillende soorten airconditioners, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf. Welke variant past het beste bij jouw situatie? Wij hebben alles voor je uitgezocht en in een handig overzicht gezet.

Benieuwd naar de beste airconditionings van dit moment en waar je op moet letten bij de keuze? Lees snel verder en ontdek hoe je de perfecte airconditioning voor jouw huis vindt!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Airconditionings

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco - Airco's - Airconditioning - Airco met verwarmingsfunctie - Wit

Beste koop airconditioning
1.  AEG AXP34U338HW - Mobiele airco

Beste airconditioning

Beste airconditioning zonder slag
2. TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Beste airconditioning

Beste airconditioning voor verwarmen
3. Whirlpool PACW212HP - Mobiele Airco

Beste airconditioning

Beste airconditioning voor slaapkamer
4. Inventum AC901 - Mobiele airco

Beste airconditioning

Beste budget airconditioning
5. Tristar AC-5477 - 3-in-1 Mobiele Airco

Top 10 Airconditionings

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste airconditioning.


Waar op letten bij het kopen van een airconditioning?

Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een airconditioning en welke airco past het beste bij mij? Om deze vragen te kunnen beantwoorden hebben wij een uitgebreide airconditioning test uitgevoerd. In deze test hebben wij verschillende criteria getest bij verschillende airconditionings. Ook hebben wij een handige top 5 opgesteld met de beste opties.

Bij deze test hebben wij dezelfde criteria getest als de beste airconditioning volgens de consumentenbond test. Iedereen heeft namelijk andere eisen en wensen bij het kopen van een airconditioning. Wil jij weten waar je op moet letten en welke specificaties belangrijk zijn om rekening mee te houden? Bekijk dan de onderstaande criteria.

Vaste airco of mobiele airco?

Een airconditioning kun je laten installeren op een vaste plek, of je kunt kiezen voor een luchtkoeler. Deze kun je verplaatsen in de ruimte en heeft soms wieltjes voor het gemak. Als je een vaste airconditioning aanschaft moet deze het NVKL-logo of een STEK-logo hebben. Vaste airco’s maken doorgaans gebruik van een koudemiddel als koeltechniek en hiervoor is het belangrijk om te weten wat de koelcapaciteit en de benodigde voeding is.

Koeltechniek

Daarnaast kun je ook kiezen voor een koeltechniek die voor een deel op water functioneert. Je kan zelfs voor een aircooler kiezen, waarmee warme lucht wordt afgekoeld door een vochtig membraan. 

Soort mobiele luchtkoeler

Bij een mobiele luchtkoeler kun je vervolgens kiezen tussen een airco die warme lucht naar binnenzuigt en door middel van koelvloeistof koude lucht vervolgens via een ventilator naar buiten blaast of een mobiele airco met een splitsysteem waarbij een deel aan de buitenkant van het huis bevestigd wordt.


Wat is de beste airconditioning van 2024? 

Nu je precies weet waar je op moet letten is het tijd om te kijken naar de beste airconditionings van dit moment. Zo zijn er veel verschillende airconditionings in verschillende categorieën en prijsklassen. Ook hebben zij allemaal andere specificaties waardoor elke airconditioning uniek is.

Om het jou wat makkelijker te maken hebben wij hieronder een handige top 5 opgesteld. Hierbij hebben wij naar verschillende reviews van andere consumenten gekeken. Ook hebben wij elk product voorzien van een korte beschrijving en hebben wij de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Benieuwd naar de toppers? Lees gauw verder!

1. AEG AXP34U338HW - Mobiele airco

AEG AXP34U338HW - Mobiele airco - Airco's - Airconditioning - Airco met verwarmingsfunctie - Wit

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste airconditioning van dit moment is duidelijk de AEG AXP34U338HW - Mobiele airco. Deze mobiele airco is compact en geschikt voor een ruimte van ongeveer 27m² voor het beste resultaat. Daarnaast staat deze op wieltjes waardoor je de airco gemakkelijk kan rondrijden en verplaatsen.

Het apparaat is met haar energielabel A zuinig in verbruik en wordt geleverd met een afstandsbediening en heeft een timer. Zo kun je gemakkelijk van een afstand de juiste instelling bepalen en kan je instellen dat de airco zichzelf aan- en uitschakelt wanneer nodig.

Zo heb je er bijna geen omkijken naar! Bovendien heeft deze airco vier warmtestanden en een ontvochtigingsfunctie.De airco test het beste op snel afkoelen maar zorgt wel voor enig geluidsoverlast met 64dB. Het wordt aangeraden om de airco in een lage stand te zetten of op ventilatiestand als je deze in de slaapkamer wilt gebruiken.

Voordelen 

 • Lekker compact
 • Energiezuinig
 • Schakelt zichzelf vanzelf uit wanneer de juiste temperatuur bereikt is

Nadelen 

 • Geluid van 64dB (decibel)

2. TROTEC Mobiele airco PAC 2100 X

Beste airconditioning

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je op zoek bent naar een airconditioner die weinig geluid maakt zal de mobiele airco Trotec Pac 2100 X een goede airconditioning zijn. Deze airconditioner beschikt namelijk over een speciale nachtmodus en is daarmee behoorlijk stil. De beste koop voor in de slaapkamer!

Bovendien kan het LED-display eenvoudig uitgeschakeld worden zodat je niet wordt gestoord door onnodig licht. Een minpunt is dat de airco minder geschikt is voor grote of slecht geïsoleerde kamers omdat dan de bereikbaarheid minder is.

Verder is het een compact design met drie mogelijkheden: koeling, ventilatie en ontvochtiging. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een uitermate slim en efficiënt stroombesparingssysteem die ervoor zorgt dat de primaire stroomverbruikers van het apparaat worden uitgeschakeld als de voorgeselecteerde doeltemperatuur bereikt is.

Ook heeft de Pac 2100 X een variabel instelbare uitblaasrichting zodat je de luchtstroom kan bepalen. Al deze instellingen zijn te besturen via het bedieningspaneel op het apparaat of met de meegeleverde infrarood-afstandsbediening.

Voordelen 

 • Maakt geen lawaai
 • Speciale nachtmodus
 • Ventilatie en ontvochtigingsfunctie

Nadelen

 • Minder goed geschikt voor grotere ruimtes > 20m2

3. Whirlpool PACW212HP - Mobiele Airco

Beste airconditioning

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De beste airconditioning voor thuis wat betreft de impact op het milieu is de Whirlpool PACW212HP. Daarentegen is deze airco een stuk duurder vergeleken met de andere vier. Desalniettemin heeft deze airconditioning nieuw R290 gas waardoor de CO²-emissie wordt geminimaliseerd en deze dus zo min mogelijk het milieu beschadigd.

Verder gaat het product efficiënt om met energie en is eveneens bestempeld met het energielabel A. Bovendien beschikt dit apparaat over een HEPA air filter dat tot 99,9% van de grotere stofdeeltjes optimaal kan verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de lucht beter wordt ververst en gaat het filter lang mee zonder dat deze verstopt raakt. Ook wordt dit apparaat geleverd met een afstandsbediening en is deze makkelijk verrijdbaar.

Naast de airconditioning optie heeft dit apparaat ook een ontvochtigingsfunctie en zelfs een verwarmingsfunctie dus mocht je een ruimte willen verwarmen kan dat ook. Deze airco test goed op haar koelvermogen en snelheid, maar produceert ondanks haar stilte modus redelijk wat geluidsoverlast produceren.

Voordelen

 • Ook een verwarmingsfunctie voor in de winter
 • Koelt de lucht uitstekend en heel snel
 • Heel zuinig
 • Milieuvriendelijke airconditioning

Nadelen

 • Erg prijzig

4. Inventum AC901 - Mobiele airco

Beste airconditioning

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Een laatste airconditioning voor thuis is de Inventum AC901. De Inventum is ook een mobiele airconditioning met wieltjes en werkt tegelijk met een afvoerslang naar buiten.

Naast de algemene specificaties levert dit Nederlandse merk aansluitend een garantie van vijf jaar en als extra een omruilservice, mocht het apparaat niet naar behoren presteren. Ook deze luchtregelaar kun je eenvoudig verplaatsen in de ruimte.

Daarnaast kan het apparaat, met haar koelvermogen van 9000BTU, ruimtes verkoelen tot 30m². Naast de koelfunctie heeft de airco eveneens een ontvochtiger- en ventilatiefunctie. De AC901 behoort samen met bovenstaande merken tot het beste merk airconditioning wat betreft de energie-efficiëntie en heeft het apparaat energieklasse A.

Een afstandsbediening wordt bijgeleverd en gebruikers van de Inventum vinden de airco voornamelijk eenvoudig in gebruik. Aan de andere kant presteert de AC901 matig aan de hand van haar specificaties. Zo heeft het apparaat moeite om een ruimte snel af te koelen en wordt dit gedaan met minder Watt dan aangegeven wordt in de beschrijving.

Ben jij op zoek naar meerdere airco slaapkamers? Bekijk dan ons andere artikel hierover!

Voordelen

 • Geschikt voor grote kamers
 • Simpel in gebruik
 • Verrijdbaar

Nadelen

 • Duurt iets langer voordat de ruimte gekoeld is

5. Tristar AC-5477 - 3-in-1 Mobiele Airco

Beste airconditioning

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een voorbeeld van een airco op wieltjes is bijvoorbeeld de Tristar AC-5477 3-in-1. Dit is een mobiele airconditioning voor thuis. Dit is een compacte luchtregelaar die je overal waar het nodig is kan neerzetten en werkt met een afvoerslang naar buiten.

De airco produceert een luchtstroom tot 320m³ per uur voor ruimtes tot 60m³, oftewel ruimtes tot ongeveer 22m². Verder verbruikt deze klimaatregelaar hiervoor weinig energie en heeft deze een energielabel A. Daarnaast kun je de temperatuur natuurlijk zelf instellen van 16⁰C tot 31⁰C.

Bovendien is de airco gemakkelijk in te stellen en zijn er drie mogelijkheden waardoor je de airco ook kan gebruiken om de lucht te ontvochtigen of als ventilator.

Om het gemak te optimaliseren wordt er een afstandsbediening bijgeleverd en met de digitale timer kun je bepalen of de airco zichzelf in- of uitschakelt.

Een sterk voordeel is dat de airco van goede kwaliteit is en dit in verhouding is met de prijs waardoor het een voordelige koop is. Echter maakt de airco iets meer lawaai dan een ventilator en zal het voor overlast zorgen in een slaapkamer.

Voordelen

 • Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes
 • Zeer energiezuinig (energielabel A) 
 • Ook te gebruiken als ventilator en luchtontvochtiger
 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Maakt iets meer geluid dan een kleine ventilator

Veelgestelde vragen:

Hoe kies ik de juiste airconditioning?

Om de juiste airconditioning te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van de ruimte, energie-efficiëntie, geluidsniveau en functies zoals een programmeerbare thermostaat. Het is ook belangrijk om te kijken naar beoordelingen en aanbevelingen van andere consumenten. Wil je nog meer tips? Lees dan het artikel van de consumentenbond!

Wat is het verschil tussen een mobiele en een split airconditioning?

Een mobiele airconditioning is een draagbaar apparaat dat gemakkelijk te verplaatsen is en geen permanente installatie vereist. Het is meestal goedkoper maar minder efficiënt dan een split airconditioning. Een split airconditioning bestaat uit een binnen- en buiteneenheid, biedt betere koeling en is energiezuiniger.

Hoeveel energie verbruikt een airconditioning?

Het energieverbruik van een airconditioning hangt af van het type en model. Een gemiddelde split-system airconditioner verbruikt ongeveer 1-2 kWh per uur. Het energielabel van het apparaat geeft aan hoe efficiënt het is. Het is verstandig om te kiezen voor een model met een hoog energielabel (A++ of hoger) om energiekosten te besparen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>