Niets gaat boven een goede bbq met vrienden of familie. Om een goed stuk vlees lekker te kunnen bereiden op de bbq is de temperatuur heel belangrijk. Vooral de temperatuur binnenin het vlees.

Voor een echte bbq meester is een bbq thermometer dus echt onmisbaar. Wij van Woonio hebben er een aantal geprobeerd en de beste bbq thermometers voor jou gevonden. Zo kwam de Inkbird thermometer naar voren als beste draadloze bbq thermometer en de Mancor thermometer als beste analoge meter voor als je niet meer dan 20 euro wil besteden.

Kortom, zoek jij de beste bbq thermometer? Lees dan gauw verder, want de resultaten in onze top 5 heeft voor ieder wat wils!

Dit zijn de beste BBQ Thermometers in 2024

Om jou de beste keuze te kunnen laten maken hebben wij een top 5 gemaakt met de beste barbecue thermometers Wij hebben tientallen thermometers getest en alleen deze beste kerntemperatuurmeters verdienen een plek in onze top 5:

beste bbq thermometer
Beste draadloze  thermometer

1. Inkbird Draadloze barbecue thermometer

 

beste bbq thermometer
Beste thermometer met app

2. Claire BF-5 vleesthermometer met app

 

beste bbq thermometer met app
Beste bluetooth
thermometer

3. Hermanos® Digitale bbq temperatuurmeter met Bluetooth

 

beste bbq thermometer
Beste waterdichte thermometer

4. MostEssential Premium Vleesthermometer

 

beste bbq thermometer
Beste budget thermometer

5. Mancor Voedselthermometer

 


Wat is de beste BBQ Thermometer? - Draadloze, met App & Bluetooth

Bij het opstellen van de top 5 hebben we per barbecue de belangrijkste informatie beschreven. Neem het hieronder rustig door en ontdek welke houtskool barbecue het beste bij jouw situatie past.

beste bbq thermometer
Beste draadloze thermometer

1. Inkbird Draadloze barbecue thermometer

De bbq temperatuurmeter van Inkbird is een draadloze thermometer die je met jouw smartphone kunt koppelen. Dit is een bbq thermometer met Bluetooth. Met de bijbehorende app kun je altijd de kerntemperatuur van het vlees uitlezen.

De Inkbird draadloze barbecue thermometer is te gebruiken met alle telefoons en tablets of je nu een Android of een iOS besturing hebt. Deze thermometer heeft een bereik van 0 – 250 ºC. Je hebt ook de mogelijkheid om 3 verschillende alarmen in te stellen.

beste bbq thermometer
beste thermometer met app

2. Claire BF-5 vleesthermometer met app

De BF-5 is een bbq thermometer met bluetooth die je ook met jouw telefoon kunt koppelen. Door de stabiele Bluetooth 5.0 verbinding heb je tot op wel 60 meter afstand nog een verbinding met de barbecue thermometer. Je kunt dus gewoon even bij jouw vrienden of familie gaan zitten, terwijl het vlees in de bbq gaart.

De BF-5 werkt ook op zowel Android als iOS telefoons met de Grill 5.0 app. Het bereik van deze bbq vlees thermometer is 1 – 333 ºC. Ook heb je de beschikking over 5 standaard ingestelde gaar niveaus. Alarmen heb je ook in de vorm van een doeltemperatuur, temperatuurrange, tijdsduur en een slechte Bluetooth-verbinding. Met de twee meetsondes kun je 2 stukken vlees tegelijk in de gaten houden.

beste bbq thermometer met app
Beste bluetooth thermometer

3. Hermanos® Digitale bbq temperatuurmeter met Bluetooth

Deze digitale bbq thermometer is er eentje die meteen opvalt door zijn duidelijke, verlichte scherm. Je kunt hierop alles uitlezen wat je wilt zien. Via de Bluetooth 5.0 verbinding maak je een connectie met jouw smartphone en zie je daar ook alle gegevens. Loop gerust een heel stuk weg van de bbq, de verbinding is er sterk genoeg voor.

Deze thermometer heeft maar liefst 4 afzonderlijke sondes. Je kunt dus vier stukken vlees tegelijk in de gaten houden. Het temperatuurbereik is bij deze thermometer 1 – 333 ºC. Je krijgt bij deze kerntemperatuurmeter 5 vooraf ingestelde gaar niveaus. Met de ingebouwde timer vergeet je nooit jouw stuk vlees op tijd van de grill te halen.

beste bbq thermometer
Beste waterdichte thermometer

4. MostEssential Premium Vleesthermometer

Deze thermometer is geen WiFi bbq thermometer of een bbq thermometer met bluetooth. Bij de Premium kun je de temperatuur alleen aflezen op het display van de thermometer. Om de kerntemperatuur te kunnen meten moet je dus elke keer naar de BBQ lopen.

Deze thermometer is wel in staat om heel snel de juiste temperatuur aan te geven. Tevens kun je de scherpe sonde naar binnen klappen als een zakmes, zodat niemand zich kan verwonden. Deze bbq thermometer heeft bereik van -50 – 300 ºC. De ‘auto-off’ laat de thermometer bij geen gebruik automatisch uitschakelen

beste bbq thermometer
Beste budget thermometer

5. Mancor Voedselthermometer

Dit is een bbq thermometer die niet te bedienen is via bluetooth of WiFi. Het allergrootste voordeel van deze barbecue thermometer is de extra lang sonde. Dit erg handig, wanneer je grote stukken vlees wilt bereiden op de BBQ. Zo kom je ook echt in de kern van het vlees.

Het temperatuurbereik is -50 – 300 ºC. De sonde kun je niet inklappen als een mes, dus hier moet je altijd wel even goed mee oppassen. Wel krijg je een dop bij de vleesthermometer geleverd, waarmee je de scherpe punt af kunt dekken.


Hoe hebben we deze lijst samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste bbq temperatuurmeters samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende kerntemperatuurmeters die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar de draadloze, deze thermometers met app en die met Bluetooth.

Wij onderzochten de ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en de duurzaamheid van de meters. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte BBQ Temperatuurmeters

Heb je de juiste bbq thermometer nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte thermometers van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale vlees thermometer voor de barbecue gaat vinden! Hier kun je misschien ook meteen kijken voor houtskool voor op de barbecue.


Wat zijn de beste vlees Thermometer merken?

Als jij je afvraagt 'Wat is de beste BBQ thermometer?', dan zijn er een aantal merken die er bovenuit steken. De merken uit onze top vijf zijn eigenlijk ook meteen de betere merken. Ze hebben veel ervaring met het maken van deze producten.

Mancor is een heel goed merk. Dit merk heeft een heel breed assortiment aan barbecue thermometers op de markt. Van een simpele thermometer tot aan de beste bbq thermometer met app. Dit merk heeft daarnaast nog veel meer barbecue accessoires.

Hermanos® maakt ook meerdere vleesthermometers. De beste thermometer bbq heb je niet nodig, want met de kernthermometers van Hermanos® houd je de temperatuur altijd in de gaten. Hermanos® is een merk dat allerlei elektronica levert.


Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ vlees Thermometer

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Zeker als je op zoek bent naar de beste draadloze bbq thermometer. Houd dus onderstaande punten goed in het achterhoofd als je een bbq vlees thermometer gaat kopen

1. maximale afstand

Vooral als je een draadloze thermometer hebt, moet je goed kijken wat de maximale afstand van de thermometer tot aan jouw telefoon is. Kies je er één met een Bluetooth 5.0 verbinding, dan kun je tot wel 60 meter ver weg lopen en heb je nog steeds een verbinding.

2. aantal meetsondes

Dit is belangrijk als je meerdere stukken vlees tegelijk wilt bereiden. Met meerdere meetsondes kun je meerdere stukken vlees in de gaten houden. Je kunt dan perfect verschillende soorten vlees tegelijk bereiden. Alarmen stel je dan per meetsonde in.

3. lengte meetsonde

Bij grote stukken vlees is het belangrijk dat de meetsonde lang genoeg is. Als de meetsonde niet lang genoeg is, dan is de temperatuur die je meet niet de juiste. Bereid je graag grote stukken buikspek of andere grote stukken vlees? Kies dan een meetsonde van bijvoorbeeld tweehonderd millimeter lang.

4. hoeveel alarmen

Het aantal alarmen is ook belangrijk. Als je gezellig met vrienden of familie in de tuin zit, dan kan het maar zo gebeuren dat je de tijd even vergeet. Als je alarmen in kunt stellen, dan word je er vanzelf aan herinnert dat je naar jouw stuk vlees moet. Het zou eeuwig zonde zijn als een mooi stuk vlees verpest wordt, omdat jij de tijd even vergeten bent.


Veelgestelde vragen over Barbecue Thermometers

  • Hoe werkt een BBQ Thermometer?
    Een BBQ thermometer meet de temperatuur van vlees tijdens het bbq'en met behulp van een sonde die in het vlees wordt gestoken. Er zijn analoge en digitale thermometers beschikbaar. Het gebruik van een thermometer is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vlees op de juiste temperatuur wordt gekookt en voedselvergiftiging wordt voorkomen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>