Beste Brievenbusborstel [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op mei 22, 2024  

Onze favoriete brievenbusborstel

EcoSavers Brievenbus Borstel

EcoSavers Brievenbus Borstel

Een goede brievenbusborstel nodig? Kijk dan niet verder! Deze EcoSavers brievenbus borstel is namelijk de beste van 2024. 

En wij vertellen je precies waarom. Allereerst voorkomt de borstel dat warme lucht naar buiten gaat. Daar bespaar je kostbare energie mee!

Verder is de borstel ook heel erg makkelijk te plaatsen in de brievenbus. Geen gedoe, gewoon vastzetten met een paar schroefjes. Dat klinkt goed toch?

Wist je dat een brievenbusborstel je kan helpen om energie te besparen? Het is één van die handige dingen die je huis comfortabeler maakt door tocht buiten te houden. Maar met zoveel opties op de markt, welke brievenbusborstel is nu echt de beste?

In dit artikel geven we je handige tips om de beste brievenbusborstel te vinden. Zo bespaar je tijd en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Ons team heeft ook een uitgebreide test gedaan om de allerbeste brievenbusborstels voor je op een rijtje te zetten.

Benieuwd naar de resultaten? Lees snel verder en laat je inspireren!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Brievenbusborstels

EcoSavers Brievenbus Borstel

Beste Koop Brievenbusborstel
1. EcoSavers Brievenbus Borstel

BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

Beste Design Brievenbusborstel
2. BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

Beste Luxe Brievenbusborstel
3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium


Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Brievenbusborstel
4. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

Tochtborstel Voor Briefplaat

Beste Budget Brievenbusborstel
5. Tochtborstel Voor Briefplaat

Best verkochte brievenbusborstels

Kan die nieuwe brievenbusborstel nou niet wachten? Dan kan je op de blauwe knop hieronder drukken. Je komt dan vliegensvlug terecht bij de allerbeste brievenbusborstels. Daar moet een goede borstel tussen zitten!Waar moet je op letten bij het kopen van een Brievenbusborstel?

Een brievenbusborstel is niet iets dat je dagelijks koopt. Hierdoor kan het kiezen van de juiste borstel best lastig zijn. Waar let je op bij zoiets? Wij hebben de belangrijkste punten hieronder op een rijtje gezet. Zo wordt een brievenbusborstel kopen een stuk makkelijker!

Afmetingen brievenbus

Als je een brievenbusborstel koopt moet deze natuurlijk wel in je brievenbus passen. Anders ben je nog verder van huis (figuurlijk gelukkig). Meet daarom eerst even op hoe groot je brievenbus eigenlijk is. Zo voorkom je dat de borstel niet past.

Met of zonder klep?

Sommige brievenbusborstels hebben ook een klep. Dat kan handig zijn, zodat bijvoorbeeld hele kleine beestjes niet naar binnen kruipen. Echter zijn deze modellen met klep vaak wel wat duurder. Maak bij jezelf de afweging of je hier het extra geld voor over hebt.

Garantie

De garantie is ook niet te vergeten. Het zal je maar gebeuren dat de borstel na een tijdje uit elkaar valt. Wat moet je dan doen? Als dit binnen de garantietermijn plaats vindt kan je hierop terugvallen.

Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een vervangend product zijn of een vergoeding van het aankoopbedrag. Die zekerheid is toch wel zo fijn. Kijk dus goed wat de garantietermijn is op de nieuwe borstel die je wil kopen.


Wat is de beste Brievenbusborstel van 2024? 

Het vinden van de beste brievenbusborstel kan moeilijk zijn. Daarom hebben wij dit voor je gedaan in een speciale test. In die test zijn dan ook behoorlijk wat borstels getest, waaronder bijvoorbeeld de beste brievenbusborstel volgens de consumentenbond. 

De resultaten van de test kan je terugvinden in dit artikel in de vorm van een top vijf. Deze borstels wisten als beste naar voren te komen in de test en hebben zo een plekje weten te bemachtigen in deze top vijf! Meer weten? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste brievenbusborstels van 2024!

1. EcoSavers Brievenbus Borstel

EcoSavers Brievenbus Borstel

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk wist de EcoSavers brievenbus borstel de eerste plek te claimen. De borstel zorgt ervoor dat jij energie kan besparen. Warme lucht ontsnapt namelijk niet meer naar buiten. En dat kan toch weer wat geld schelen.

Verder vormen de borstelharen een isolerende laag tussen binnen en buiten, ook wanneer er bijvoorbeeld een krant in zit. Het plaatsen is overigens ook lekker eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de borstel vastschroeven en je bent klaar! Daarom kun je dit product goed combineren met een deurmat.

Voordelen 

 • De borstelharen vormen een isolerende laag tussen binnen en buiten
 • Zorgt ervoor dat warmte binnen blijft
 • Zeer eenvoudig te plaatsen

Nadelen 

 • Kunststof is niet het meest duurzame materiaal

2. BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

BINNENBRIEVENBUS RAL 9001

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Kijkend naar het design is de binnenbrievenbus RAL 9001 toch wel een echte winnaar. Zo is 'ie ontworpen mét een handige klep. Hiermee weet je al helemaal zeker dat er geen warmte meer naar buiten kan.

Verder is de brievenbus heel eenvoudig te installeren en ook te demonteren. De crèmekleur is ook uniek voor een brievenbusborstel en kan je deur nét dat beetje extra geven. Al met al een terechte tweede plek!

Voordelen 

 • Komt in een unieke crèmekleur
 • Ontworpen met een handige klep
 • Houdt warmte erg goed buiten

Nadelen 

 • Ietwat aan de dure kant

3. Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

Brievenbus tocht Borstel Luxe Aluminium

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij wel wat geld over voor een mooie brievenbusborstel? Dan kunnen wij je de brievenbus tocht borstel luxe aluminium ten zeerste adviseren. Bij deze borstel investeer je je geld in een goede kwaliteit.

Zo is de borstel dus gemaakt van sterk aluminium. Dit zorgt ervoor dat je extra lang plezier hebt van de borstel. De garantie is overigens ook meerdere jaren. Je hoeft dus niet bang te zijn wanneer 'ie kapot gaat!

Voordelen 

 • Gemaakt van sterk aluminium voor jarenlang gebruik
 • Goede garantietermijn 
 • Zorgt ervoor dat warmte niet naar buiten gaat

Nadelen 

 • Toch wat duurder in vergelijking met andere brievenbusborstels

4. Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

Gezu borsteltochtplaat voor briefplaat wit kunststof

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is deze Gezu borseltochtplaat toch wel echt de beste uit de test. Voor de goede prijs ontvang je een kwaliteit die vergelijkbaar is aan borstels uit hogere prijsklassen. 

De borstelhaartjes zorgen ervoor dat warmte goed binnen blijft. Ook kunnen er geen beestjes naar binnen kruipen door de dikte van de haren. Je krijgt er zelfs een handleiding bij voor de installatie. Dat kan niet fout gaan!

Voordelen 

 • De dikke haartjes houden kleine beestjes buiten de deur
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Wordt geleverd met een handleiding

Nadelen 

 • Materiaal is van minder betrouwbare kwaliteit

5. Tochtborstel Voor Briefplaat

Tochtborstel Voor Briefplaat

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een brievenbusborstels hoeft uiteraard écht niet veel te kosten. Deze tochtborstel voor briefplaat is te koop voor een enorm lage prijs. Het is dus echt een koopje! En dat doet niks af aan de kwaliteit.

Overigens is de garantietermijn ook nog eens vier jaar. Daar kan je dus wel een tijdje mee vooruit. Natuurlijke ventilatie wordt toegelaten, maar tocht wordt juist tegen gehouden. Ook beschermt de borstel tegen pollen, stof en ongedierte.

Voordelen 

 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met de andere brievenbusborstels
 • Natuurlijke ventilatie wordt toegelaten
 • Beschermt tegen pollen, stof en ongedierte

Nadelen

 • De kleur bruin staat niet mooi bij iedere voordeur

Veelgestelde vragen:

Hoe installeer ik een brievenbusborstel?

Het installeren van een brievenbusborstel is eenvoudig. Meet eerst de breedte van je brievenbusklep en zorg ervoor dat de borstel past. Gebruik schroeven of dubbelzijdige tape om de borstel stevig te bevestigen aan de binnenkant van de brievenbusklep. Zorg ervoor dat de borstel goed aansluit om tocht en vuil buiten te houden.

Waarom zou ik een brievenbusborstel gebruiken?

Een brievenbusborstel helpt om tocht, vuil en insecten buiten te houden, waardoor je huis beter geïsoleerd blijft en je energiekosten kunt besparen. Daarnaast biedt het extra privacy en voorkomt het dat nieuwsgierige ogen naar binnen kunnen kijken. Heb jij toevallig last van ongewenste reclame in de brievenbus? Lees dan het artikel van de consumentenbond om dit te voorkomen!

Welke maten brievenbusborstels zijn er?

Brievenbusborstels zijn verkrijgbaar in verschillende maten om te passen bij diverse brievenbussen. De meest gangbare maten variëren van 30 cm tot 40 cm in breedte. Meet altijd je brievenbusopening om de juiste maat te kiezen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>