Beste CO2 Meter van 2024

Geplaatst in Thuis op maart 26, 2024  

Wat is de beste CO2 meter?

SolHouse 3 in 1 CO2 Meter

SolHouse 3 in 1 CO2 Meter

Uit onze test is gebleken dat het product van SolHouse de beste CO2 meter is van 2024. Deze meter is geschikt voor het bekijken van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Verder beschikt het product over een ingebouwd alarm, wat af zal gaan als het CO2 gehalte te hoog is. Dankzij het nette en moderne design kun je dit product op verschillende plaatsen in huis plaatsen, zonder dat het buiten de toon valt.

Wanneer je op zoek bent naar de CO2 meter ben je op de perfecte plek! Ons team heeft een uitgebreide test gedaan om de beste CO2 meter te ontdekken, om jou te kunnen helpen met het kiezen van de beste meter. Door alleen de allerbeste producten te testen, heeft ons team de vijf beste meters samengesteld.

Alle meters zijn getest op basis van verschillende criteria. Zo is er gekeken naar de nauwkeurigheid van de meter, maar ook of een meter goed leesbaar is. Daarnaast is er tijdens onze test rekening gehouden met de extra functies.

Ook zijn de bevindingen van andere onafhankelijke beoordelaars meegenomen in onze test, om op deze manier de beste CO2 meters te vinden. Zo is er bijvoorbeeld gekeken naar de beste CO2 meter in verschillende categorieën.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste CO2 Meter uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste CO2 Meters

SolHouse 3 in 1 CO2 Meter review

Beste Koop CO2 Meter
1. SolHouse 3 in 1 CO2 Meter

Nomestic® Airsight CO2 Meter review

Beste CO2 Meter NDIR Sensor

2. Nomestic® Airsight CO2 Meter

Claire Airbox CO2 meter review

Beste Premium CO2 Meter
3. Claire Airbox CO2 meter

PiXXO® CO2 meter review

Beste CO2 Meter met App
4. PiXXO® CO2 meter

LifeWise CO2 Meter review

Beste Budget CO2 Meter
5. LifeWise CO2 Meter

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste CO2 meter is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ CO2 Meters vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Welke CO2 meter is het beste?

Om de beste CO2 meter te ontdekken hebben we tientallen meters getest en de uitkomsten van de test naast elkaar neergelegd. Op basis van deze uitkomsten heeft ons team de ultieme top 5 CO2 meters gemaakt. 

Door ons uitgebreide onderzoek ben je verzekerd van de allerbeste meters in deze top 5. Echter, elk huishouden is uniek en daarom is het verstandig om alle producten uit de top 5 zelf te onderzoeken.

Alle meters in de lijst behoren tot de beste producten binnen deze sector, maar persoonlijke voorkeuren kunnen zorgen voor een andere volgorde van deze lijst. Laten we ontdekken welke CO2 meters de beste producten zijn!

1. SolHouse 3 in 1 CO2 Meter

SolHouse 3 in 1 CO2 Meter
 • Makkelijk oplaadbaar via USB
 • Overzichtelijk LED-scherm
 • Handige extra functies
 • Alleen in het wit verkrijgbaar

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De beste CO2 meter merk is SolHouse. De luchtkwaliteitsmeter van SolHouse is meer dan een CO2 meter. Niet alleen meet deze meter het CO2-gehalte, maar ook kun je met de luchtkwaliteitsmeter van SolHouse de koolstofmonoxide, luchtvochtigheid en temperatuur waarnemen. 

Een zeer handig product, dat eenvoudig is op te laden via de USB-aansluiting. De meter is voorzien van een overzichtelijk LED-scherm, waardoor je in een oogopslag alle gegevens kunt aflezen. De luchtkwaliteitsmeter van SolHouse is verkrijgbaar in de kleur wit.

Het is handig om vooraf na te denken over deze kleur, omdat niet elk persoon een voorkeur heeft voor deze kleur. Echter, een witte kleur is zeer neutraal en misstaat niet in de meeste ruimtes.

2. Nomestic® Airsight CO2 Meter

Nomestic® Airsight CO2 Meter
 • Nauwkeurige metingen dankzij de NDIR-sensor
 • Oplaadbaar via USB
 • Automatisch gekalibreerd
 •  Staat niet stevig als hij in de oplader zit

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De CO2-meter van Nomestic staat op de tweede plaats in deze top 5 en dat is niet zonder reden. Deze CO2-meter is voorzien van een NDIR-sensor, waardoor je de meest nauwkeurige metingen kan uitvoeren met deze meter.  Ook deze meter is eenvoudig op te laden via USB en wordt geleverd met een USB-kabel. 

Een extra voordeel van de CO2-meter van Nomestic is dat deze automatisch gekalibreerd wordt. Deze CO2-meter heeft minder functies dan die van SolHouse, maar is een geschikte keuze wanneer je de CO2, luchtvochtigheid of temperatuur wil meten. Hierdoor is de meter van Nomestic een perfecte CO2 meter voor thuis.

3. Claire Airbox CO2 meter

Claire Airbox CO2 meter
 • Meet diverse gegevens
 • Automatisch gekalibreerd
 • Lichtgewicht
 • Relatief prijzig

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Claire Airbox is een handige CO2-meter indien je CO2-concentraties, de luchtvochtigheid en de temperatuur wil meten. Dit exemplaar is klein van formaat, waardoor de meter minder opvallend is. 

Ook deze CO2-meter kalibreert automatisch. Naast de vele voordelen van de Claire Airbox, zijn er ook enkele kritische noten. Zo is deze meter iets duurder dan andere exemplaren, maar het gaat hierbij om enkele euro’s.

De meter is in het grijs verkrijgbaar, waardoor dit exemplaar een relatief neutrale uitstraling heeft. Mocht je geen grijze CO2-meter willen hebben, dan is het verstandig om naar andere opties in deze top 5 te kijken.

4. PiXXO® CO2 meter

PiXXO® CO2 meter
 • Lichtgewicht
 • Meet diverse gegevens
 • Nauwkeurige metingen dankzij NDIR-sensor
 • Relatief prijzig

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De CO2-meter van PiXXO is voorzien van een slimme meter en is het meest lichte exemplaar in deze top 5 lijst. Ook deze meter is voorzien van een NDIR-sensor, waardoor je uiterst nauwkeurig metingen kan laten uitvoeren. 

Ook de CO2-meter van PiXXO kan verschillende gegevens meten, zoals de luchtvochtigheid en de temperatuur. Daarnaast zorgt het moderne design en de handige app ervoor dat dit product een goede keuze is.

Deze meter is de duurste CO-2 meter in deze lijst, maar is nog steeds onder de 70 euro verkrijgbaar. Het aankoopbedrag is eenmalig en vervolgens kun je voor vele jaren profiteren van accurate gegevens, waardoor deze CO2-meter dit bedrag dubbel en dwars waard is.

5. LifeWise CO2 Meter

LifeWise CO2 Meter
 • Neutraal design
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Minder functies dan andere CO2-meters

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

LifeWise is de laatste CO2-meter in deze lijst, waar alleen de allerbeste CO2-meters in voorkomen. Deze meter is de goedkoopste van alle exemplaren, maar dat is niet het enige voordeel. 

Het design is zeer eenvoudig, wat handig kan zijn voor mensen die geen afleidende kleuren op hun meter willen hebben. De goede CO2 meter is daarom minder geschikt voor mensen die extra functies willen.


Top 10 CO2 Meters

Waar kun je het beste CO2 meter kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste CO2 meter van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte CO2 meters bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 CO2 meters!


CO2 Meter kopen? Hier moet je op letten!

Bij het kopen van een CO2 meter zijn er meerdere aspecten waar je op moet letten. Deze belangrijke aspecten kunnen ervoor zorgen dat je de perfecte CO2-meter koopt, maar zonder deze kennis kun je ook met een miskoop thuiskomen.

Om ervoor te zorgen dat je een geschikt en betrouwbaar apparaat aanschaft, nemen we verschillende aspecten met je door. Zo weet je zeker dat je geen vervelende verrassingen tegenkomt en voor een lange periode gebruik kunt maken van een goede CO2-meter.

De nauwkeurigheid is zeer belangrijk

Let bij het kopen van een CO2-meter goed op de nauwkeurigheid van de meter. Controleer het meetbereik van de CO2-meter om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de omgeving waarin je het wilt gebruiken.

Kies daarom een meter met een meetbereik dat hoger is dan de CO2-concentraties die je verwacht in de omgeving waar de meter komt te staan.

Let ook goed op de CO2 sensor en andere specificaties van de meter, zodat je kunt ontdekken hoe nauwkeurig de metingen van de meter zijn. Het is belangrijk dat de CO2-meter een hoge nauwkeurigheid heeft, om op deze manier uiterst precieze metingen uit te kunnen voeren. Want net als bij een slimme rookmelder, is dit een zeer belangrijke factor.

Besteed aandacht aan de kalibratie

Ook is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kalibratie. CO2-meters moeten regelmatig worden gekalibreerd, om ervoor te zorgen dat de metingen nauwkeurig blijven. Door regelmatig te kalibreren kun je voor een lange periode profiteren van nauwkeurige metingen, zodat je het optimale uit je CO2-meter kunt halen.

Controleer of de meter gemakkelijk te kalibreren is en of er mogelijkheden zijn voor automatische kalibratie, zodat je hier minder tijd aan hoeft te spenderen. Sommige modellen hebben mogelijk ingebouwde kalibratiefuncties en er zijn ook exemplaren met externe kalibratiebronnen.

Een overzichtelijk scherm

De CO2-meter deelt verschillende gegevens en het is belangrijk dat je deze goed en makkelijk kunt aflezen. Een goed scherm is daarom van groot belang, zodat je snel de gegevens kunt checken. Wanneer je de CO2-concentraties goed wil blijven volgen is het belangrijk om op dit aspect te letten.

Een intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijker om de meter in te stellen en te bedienen. Voor sommige CO2-meters geldt dat ze voorzien zijn van extra functies. Deze exemplaren kunnen bijvoorbeeld grafieken of historische gegevensopslag weergeven, wat handig kan zijn om trends in de luchtkwaliteit te ontdekken.

Extra functies

Let bij het kopen van een CO2-meter ook op eventuele extra functies. Zo zijn er CO2-meters die ook de luchtvochtigheid en temperatuur meten, waardoor je nog meer informatie kunt genereren. Deze extra informatie kan waardevol zijn om een vollediger beeld van de luchtkwaliteit te krijgen.

Daarnaast zijn er geavanceerde CO2-meters met draadloze connectiviteitsopties, zoals Wi-Fi of Bluetooth. Met deze opties kun je de meter verbinden met een app, wat handig kan zijn voor gegevensregistratie en monitoring op afstand.

Als je wilt dat je CO2 gehalte beperkt blijft, is het ook handig om te kijken naar andere producten. Denk aan een luchtreiniger die ervoor zorgt dat alle lucht schoon blijft. Dit zijn ook allemaal extra functies.


Wat is de beste CO2 meter volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen antwoord gegeven op deze vraag, maar wij van Woonio.nl kunnen we je wel verder helpen. Zo hebben wij deze test wel uitgevoerd.

De beste CO2 meter is namelijk van SolHouse! Als je naar boven scrolt, vind je een beknopte review van het product. Hierin komen de voor- en nadelen aanbod, aangevuld met een eindcijfer.


Veelgestelde vragen

Waarom is het meten van CO2-concentratie belangrijk?

Het meten van CO2-concentratie is belangrijk omdat een te hoge concentratie CO2 in binnenruimtes kan leiden tot slechte luchtkwaliteit en gezondheidsproblemen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en verminderde concentratie. Het kan ook een indicatie zijn van onvoldoende ventilatie.

Welke CO2-concentratie wordt als normaal beschouwd

Buitenlucht heeft meestal een CO2-concentratie van ongeveer 400 ppm (parts per million). Binnenruimtes zouden idealiter een vergelijkbare concentratie moeten hebben. Een concentratie van 800-1000 ppm wordt vaak gezien als een indicator van onvoldoende ventilatie, terwijl concentraties boven 1000 ppm wijzen op potentieel slechte luchtkwaliteit.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>