Beste Compostbak [Test 2024]

Geplaatst in Tuin op april 9, 2024  

Best Geteste Compostbak

Compostvat - 360 Liter - Compostbak - Composter - Afval Recyclen review

Patrol- Compostbak - 360 liter

De Patrol- Compostbak - 360 liter  is een lichte, stevige en betaalbare compostbak. Verder beschikt deze bak over een druppelirrigatiesysteem, stevige zijgrendels en een hangslot gat. De compostbak is gemakkelijk in elkaar zetten en je kunt dit vat het hele jaar gebruiken, ook in de winter.  Een absolute aanrader als je het ons vraagt. 

Hou jij van recyclen en tuinieren? Dan is een compostbak een hele goede optie. Met een compostbak kun jij gemakkelijk oud tuin vuil opslaan om dit vervolgens te laten composteren. Na een tijd zal al het tuinvuil chemisch gaan werken waarna er een voeding rijk aarde-achtig product ontstaat.

Het hebben van een compostbak in jouw tuin kan dus een leuke aanvulling zijn. Je wilt dan natuurlijk wel een kwalitatief goede compostbak welke ook een leuke uitstraling heeft. Om die reden hebben wij tientallen compostbakken met elkaar vergeleken in onze beste compostbak test.

In dit artikel vind je daarom een overzicht met de 5 beste compostbakken van dit moment. Daarnaast hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste compostbakken test voor je op een rijtje gezet. Ben jij dus benieuwd naar de beste compostbak van 2024 en waar jij op moet letten bij aanschaf? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Compostbakken

Compostvat - 360 Liter - Compostbak - Composter - Afval Recyclen review

Beste koop compostbak
1. Patrol- Compostbak - 360 liter

Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

Beste dubbele compostbak
2. Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

Garantia Thermo-Wood composteerbak

Beste design compostbak
3. Garantia Thermo-Wood composteerbak

Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart

Beste grote compostbak
4. Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart

Zwarte bio composter 340L | Kompostvat

Beste goedkope compostbak
5. Zwarte bio composter 340L | Kompostvat

Top 10 Beste Compostbakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste compostbakken. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke compostbak is het beste en welke compostbak past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een compostbak?

Ga jij binnenkort een compostbak kopen? Dan kan het verstandig zijn om niet de eerste compostbak aanbieding te kiezen, maar kritisch de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Je wilt namelijk niet een miskoop doen. Om jou te helpen hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste compostbak test voor je op een rijtje gezet.

Hieronder vind je deze belangrijke criteria. Door hier rekening mee te houden vergroot jij de kans dat je de beste compostbak voor jouw tuin in huis haalt. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste compostbak volgens de consumentenbond test. Hierdoor weet je zeker dat alle compostbakken uit onze top 5 beschikken over de juiste kwaliteit.

Soort compostbak

Een eerste criteria waar naar gekeken kan worden is de soort compostbak. Er zijn namelijk verschillende soorten compostbakken. Denk aan compostbakken van hout of kunststof, maar ook compostbakken welke afgesloten worden en compostbakken welke volledig open zijn.

In onze top 5 hebben wij verschillende soorten compostbakken opgenomen. Afhankelijk van jouw wensen en waar je de compostbak wilt neerzetten is dus een bepaalde compostbak de beste optie. Het is belangrijk om hier vooraf goed over na te denken om een miskoop te voorkomen. Je wilt namelijk niet ineens last krijgen van nare geurtjes of een lelijk uitzicht.

Inhoud

Daarnaast kan er gekeken worden naar de inhoud van de compostbakken. Zo zijn er compostbakken met een kleine inhoud, maar ook hele grote compostbakken. Niet iedere tuin is even groot en ook niet iedereen wil een even grote compostbak. Bekijk daarom goed de afmetingen en het gewenste formaat om een miskoop te voorkomen.

In onze top 5 hebben wij verschillende formaten compostbakken opgenomen. Hierdoor zit er voor iedereen een gewenst formaat compostbak tussen. Bekijk vooraf wel goed of de gewenste compostbak ook daadwerkelijk op de gewenste plek past. Zo kun je bijvoorbeeld de afmetingen zelf even opmeten.

Prijsklassen

Als laatste zijn er compostbakken in allerlei verschillende prijsklassen. Afhankelijk van jouw budget is dus een bepaalde optie het beste. In onze top 5 hebben wij de beste compostbakken uit verschillende prijsklassen geselecteerd. Hierdoor zit er dus zeker een goede optie voor jou tussen.

Alle compostbakken uit onze top 5 beschikken over de juiste kwaliteit. Goedkoop is hierbij dus niet perse duurkoop.

Waar een compostbak kopen?

Bij het kopen van een goed compostvat wil je natuurlijk ook kijken naar de plek waar je dit koopt. Er is niet zoiets als de beste compostbak volgens de consumentenbond. 

Het kopen van een compostbak kan op veel verschillende plekken, denk hierbij aan fysieke winkels zoals:

 • Welkoop
 • Compostbak Hornbach
 • Compostbak bij de Action

Gelukkig kun je een compostbak ook online kopen, via de knoppen in ons artikel ontdek je direct waar de compostbak op dat moment het beste geprijsd is. 


Wat is de beste compostbak van 2024? 

Welke compostbak is het beste? Dit is per persoon verschillend. Iedereen heeft namelijk andere wensen en eisen wanneer er gekeken wordt naar de beste optie. Om die reden hebben wij compostbakken uit verschillende categorieën en prijsklassen opgenomen in onze top 5 beste compostbakken.

Hieronder vind je de 5 beste opties geselecteerd aan de hand van onze testresultaten. Hierbij hebben wij voor elke compostbak eetn korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij van elke compostbak de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Als laatste hebben wij elke compostbak van een eindbeoordeling voorzien. Deze eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Patrol- Compostbak - 360 liter

Compostvat - 360 Liter - Compostbak - Composter - Afval Recyclen review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als beste uit de test is gekomen de Compostvat - 360 Liter - Compostbak. Deze grote compostbak beschikt namelijk over een inhoud van wel 300 liter. Verder heeft hij een mooi design en valt hij dankzij de schutkleuren niet erg op.

Hierdoor kun jij hem gemakkelijk ergens in de tuin kwijt waar hij niet veel zal opvallen. Het kunststof materiaal waarvan de Compostvat - 300 liter gemaakt is, is weerbestendig en erg sterk. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat de compostbak om wat voor reden dan ook snel stuk gaat.

De afmetingen van deze compostbak zijn 80 x 65 x 60 cm. Ook de reviews over deze compostbak zijn erg positief. Zo beschrijven consumenten deze compostbak als stevig en licht waardoor hij makkelijk te verplaatsen is wanneer hij leeg is. Verder ziet hij er uit zoals op de bovenstaande afbeelding en zorgt de deksel er voor dat er geen nare luchtjes ontstaan.

Voordelen Patrol- Compostbak - 360 liter

 • Neutrale kleur
 • 300 liter inhoud
 • Uitstekende kwaliteit
 • Scherp geprijsd

Nadelen Patrol- Compostbak - 360 liter

 • Geen

2. Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter geplaatst in onze top 5. Deze compostbak is net even anders dan de andere modellen uit onze top 5.

Zo beschikt deze compostbak over 2 emmers en een 2kg EM starter zak. Deze compostbak is wel duurder, maar de kwaliteit die je daar voor terugkrijgt, is uitstekend. Verder hebben deze emmers een inhoud van 16 liter. Dankzij de deksel kan deze compostbak goed worden afgesloten waardoor er geen nare geurtjes blijven hangen.

De Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter weegt zelf maar 3 kilo en is daarom makkelijk te verplaatsen. Deze compostemmers zijn geschikt voor gezinnen van 4 tot 5 personen. Vervolgens kan een gezin hier gemiddeld 2 weken mee doen. Meer weten over dit kleine compostvat? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

 • Uitstekende kwaliteit
 • Handig in gebruik
 • 2 emmers en 1 EM starter zak

Nadelen Bokashi starter set: 2 emmers + 2kg EM starter

 • Geen compostbak voor in de tuin

3. Garantia Thermo-Wood composteerbak - 600 L zonder bodemrooster

Garantia Thermo-Wood composteerbak

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de Garantia Thermo-Wood composteerbak - 600 L zonder bodemrooster geplaatst in onze top 5. Deze extra grote compostbak heeft namelijk een inhoud van wel 600 liter. Verder beschikt hij niet over een bodemrooster en heeft hij een mooi design. Hierdoor past hij gemakkelijk in ieder tuin interieur thuis.

De houtlook lijkt namelijk sprekend echt, maar in werkgelijkheid is deze compostbak gemaakt van hoogwaardige kwaliteit Thermolen. De Garantia Thermo-Wood composteerbak - 600 L zonder bodemrooster is gemakkelijk te vullen dankzij twee grote vulkleppen. Verder heeft hij een uitgekiend ventilatiesysteem.

Deze compostbak kan gemakkelijk in de tuin geplaatst worden om deze vervolgens daar te laten staan. Je hebt namelijk geen last van vervelende luchtjes of een verpest uitzicht.

Voordelen Garantia Thermo-Wood composteerbak - 600 L zonder bodemrooster

 • Lijkt net echt hout
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Uitstekende kwaliteit
 • Geen last van vieze luchtjes

Nadelen Garantia Thermo-Wood composteerbak - 600 L zonder bodemrooster

 • Prijs ligt een stuk hoger

4. Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L

Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde is de Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L geëindigd in onze top 5. Deze compostbak is namelijk verkrijgbaar in twee varianten, namelijk een met een inhoud van 400 liter en een met een inhoud van 600 liter. Hierdoor kun jij gemakkelijk het gewenste formaat in huis nemen, afhankelijk van jouw voorkeur.

Verder heeft deze compostbak een afmeting van 107 x 91 x 91 cm. De Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L beschikt over twee openingen welke voorzien zijn van een deksel en scharnieren. Hierdoor kan jij het afval gemakkelijk dumpen en de compostbak vervolgens weer goed afsluiten.

De Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L is daarnaast gemaakt van geïsoleerd polypropyleen welke zwart van kleur is. Deze neutrale kleur is geschikt voor vrijwel ieder tuin interieur. Verder is deze compostbak volledig opvouwbaar waardoor jij hem gemakkelijk kunt opbergen wanneer jij hem niet gebruikt.

Voordelen Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L

 • Inhoud van 600 liter
 • Gemaakt van polypropyleen
 • Mooi design

Nadelen Nature - Compostsilo – H107 x 91 x 91cm - zwart - 600L

 • Geen vierkante bak

5. Zwarte bio composter 340L

Zwarte bio composter 340L | Kompostvat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Zwarte bio composter 340L geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk de beste budget compostbak uit onze top 5. Zo is deze goede compostbak scherp geprijsd, maar beschikt hij wel over de uitstekende kwaliteit die jij verwacht van een goede compostbak.

De compostbak is eenvoudig te monteren en er is geen gereedschap nodig bij het monteren van deze compostbak. Verder heeft hij scharnieren waarmee de deksel gemakkelijk geopend en gesloten kan worden. De Zwarte bio composter 340L heeft daarnaast een mooi design waardoor hij gemakkelijk in elk tuininterieur past.

Daarnaast heeft hij een vrij compact formaat, namelijk 75 x 75 x 87 cm. De inhoud van 340 liter zorgt er daarnaast voor dat hij niet snel vol raakt. Ook weegt hij vrij weinig en kan jij hem dus gemakkelijk verplaatsen. Meer weten over de Zwarte bio composter 340L? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Zwarte bio composter 340L

 • Mooi design
 • Scherp geprijsd
 • Gemaakt van goede kwaliteit materialen

Nadelen Zwarte bio composter 340L

 • Niet de beste kwaliteit compostbak

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel compostbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten compostbakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de compostbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste compostbakken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>