Beste CV Ketel [Test 2024]

Best Geteste CV Ketel

Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem

De uiterst zuinige Remeha Tzerra vormt in combinatie met de slimme E-twist thermostaat een droom duo, met deze thermostaat kunt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van uw cv ketel.

Met een cv ketel zorg je ervoor dat het op koudere dagen heerlijk warm blijft in je woning en je het gehele jaar door warm water hebt. Maar waar moet je zoal op letten met het kopen van een cv ketel? En wat is de beste cv ketel van dit moment?

Het vinden van de juiste cv ketel is een lastige klus. Zo heeft elk huishouden een verschillende behoefte en voorkeuren en verschillen de cv ketels onderling enorm.

Echter kun je bij de aankoop altijd rekening houden met standaard kwaliteitseisen en belangrijke specificaties. Een cv ketel dient namelijk aan diverse kwaliteitsstandaarden te voldoen en te beschikken over diverse eigenschappen.

Zo dient een cv ketel te beschikken over een krachtig vermogen en wil je uiteraard dat het apparaat zo energiezuinig mogelijk is. Ook is het belangrijk dat de cv ketel veilig in gebruik is en het apparaat eenvoudig te onderhouden is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste CV Ketels

Beste Koop CV Ketels
1. Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem


2. Bosch CerapurCompact ZSB 24-1 DE 23 Condensatiegaswandketel 23kW


3. Vaillant Chauffe bain Atmomag


4. Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel 23kWl


5. Vaillant ecoTEC pro VCW 286 Condensatiegaswandketel 24kW

Top 10 Beste CV Ketels

Wil je direct weten hoe de top 10 CV Ketels eruit ziet? In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een cv ketel?

Op zoek naar de beste koop cv ketel? Bekijk dan waaraan een hoogwaardige ketel zoal aan moet voldoen. Zo zijn er diverse specificaties waarmee je rekening kunt houden, zoals de inhoud, het vermogen, het energieverbruik, het gewicht en het type boiler. Daarnaast kun je rekening houden met de prijscategorie en met het design van de cv ketel.

Inhoud

De inhoud van een cv ketel varieert per merk en per model. Zo zijn er ketels met een inhoud van 8 liter, en ketels met een ruime inhoud van 13 liter. Hoe meer inhoud de ketel heeft, hoe sneller de ketel warm water kan voorzien en hoe minder vaak dit aangevuld dient te worden.

Vermogen

Het vermogen van een cv ketel wordt uitgedrukt in Watt. Dit staat voor het vermogen om snel en krachtig te kunnen verwarmen. Gemiddeld varieert het vermogen per ketel en ligt het vermogen tussen de 20000 en 30000Kw.

Energieverbruik

Uiteraard wil je zo voordelig mogelijk uit zijn wanneer je een cv ketel aanschaft. Kies daarom voor een model dat zo energiezuinig mogelijk is. Het energieverbruik en de mate van energiezuinigheid wordt vaak uitgedrukt in een energielabel, waarbij energielabel A het meest zuinigste van aard is

Gewicht

De cv ketels verschillen onderling sterk in afmeting en gewicht. Wanneer je de cv ketel wilt installeren in een kleine ruimte, is het altijd aan te raden om een klein model te kiezen. Voor grote huishoudens is het vaak niet te vermeiden om een cv ketel te kiezen met een hoge inhoud en een zwaar gewicht. Deze systemen zijn vaak lastiger te monteren en vergen over het algemeen ook vaak meer onderhoud.

Type Boiler

Er zijn verschillende systemen waaruit je kunt kiezen. Over het algemeen zijn de meeste cv ketels van tegenwoordig combi ketels. Hierbij wordt zowel het water voor sanitair verwarmt als water voor de verwarming. Controleer dit uiteraard zorgvuldig en kies voor een systeem dat bij jouw warmte behoefte past.


Top 5 beste cv ketel modellen?

Om te kijken welke cv ketel modellen het best scoren op dit moment, hebben we diverse cv-ketels met elkaar vergeleken in de cv ketel test. In de test zijn de cv ketels geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding, vermogen, gebruiksvriendelijkheid en is er gekeken naar speciale eigenschappen waarover de cv ketels beschikken.

De onderstaande cv ketel modellen zijn allen goede cv ketel modellen van hoogwaardige kwaliteit en een betrouwbaar en veilig verwarmvermogen. Echter zijn de ketels zeer uiteenlopend en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen. Bekijk dus per systeem of de cv ketel aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet en wat voor jou zoal van belang kan zijn.

1. Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.4

Op zoek naar een krachtige cv ketel voor een groot huishouden? Dan is de Remeha Tzerra wellicht een geschikte keuze. De Remeha Tzerra is een zuinige en hoogwaardige combi cv-ketel en is dan ook de beste cv ketel volgens de consumentenbond. Het apparaat is eenvoudig te installeren en is zeer gemakkelijk in onderhoud.

De ketel heeft een inhoud van 13 liter en een vermogen van 28200w. Hiermee heb je altijd voldoende warm water en vormt de ketel een uitstekende betrouwbaarheid. Daarnaast profiteer je met deze geavanceerde ketel van een zuinig energieverbruik klasse A en houd je de energierekening daarmee zo laag mogelijk.

Voordelen Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem

 • Licht van gewicht
 • Energiezuinig

Nadelen Remeha Tzerra M 28c PLUS HR Combi-Comfortsysteem

 • Relatief prijzig

2. Bosch CerapurCompact ZSB 24-1 DE 23 Condensatiegaswandketel 23kW

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.4

De Bosch CerapurCompact ZSB 24-1 DE 23 is een uitstekende condensatiegaswandketel. Het model is compact en biedt een goed warmwatercomfort. Ook biedt deze cv-ketel tal van mogelijkheden en kun je het apparaat eenvoudig via een mobiele app bedienen.

Daarnaast beschikt de cv ketel over de mogelijkheid om verschillende vermogens in te stellen zodat je het apparaat zowel met of zonder geïntegreerde warmwaterbereiding kunt gebruiken.

Voordelen Bosch CerapurCompact ZSB 24-1 DE 23 Condensatiegaswandketel 23kW

 • Energiezuinig
 • Krachtig vermogen
 • Bediening via mobiele app mogelijk

Nadelen Bosch CerapurCompact ZSB 24-1 DE 23 Condensatiegaswandketel 23kW

 • Zeer zwaar
 • Lastig te monteren

3. Vaillant Chauffe bain Atmomag

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

8.7

De Vaillant Chauffe bain Atmomag cv ketel beschikt over een vermogen van 231000Kw en biedt een betrouwbare kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig te installeren en weegt slechts 13kg.

Het apparaat is zeer voordelig in de aanschaf en vergt weinig onderhoud. Daarnaast is het apparaat zeer zuinig waardoor je jaarlijks flink op je energierekening kunt besparen.

Voordelen Vaillant Chauffe bain Atmomag

 • Zeer goedkoop
 • Licht van gewicht
 • Eenvoudig te installeren

Nadelen Vaillant Chauffe bain Atmomag

 • Geen

4. Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel 23kW

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel biedt tal van voordelen en mogelijkheden. Zo is de ketel eenvoudig te bedienen via een mobiele app en is het apparaat zeer zuinig in gebruik.

De De Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel produceert zowel betrouwbare verwarming als sanitair warm water en werkt op basis van een geavanceerd doorstroomprincipe. De ketel heeft een vermogen van 22.500w en valt onder de energieklasse A.

Voordelen Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel 23kW

 • Voordelig rendament
 • Geavanceerd doorstroomprincipe

Nadelen Bosch Cerapur -4 ZWB 30-4 C 23 Condensatiegaswandketel 23kW

 • Relatief weinig vermogen

5. Vaillant ecoTEC pro VCW 286 Condensatiegaswandketel 24kW

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.3

Prijs / kwaliteit

8.0

De Vaillant ecoTEC pro VCW 286 Condensatiegaswandketel 24kW cv-ketel levert betrouwbare kwaliteit. Het apparaat is eenvoudig te installeren en beschikt over een vermogen van 24000Kw.
Het apparaat is redelijk zwaar en dient zorgvuldig geinstalleerd te worden. Daarnaast beschikt de cv ketel over een geavanceerd doorstroomsysteem. Hiermee zorgt de ketel voor een zorgvuldige toestroom van warm water en een keurige verdeling van de warmte.

Voordelen Vaillant ecoTEC pro VCW 286 Condensatiegaswandketel 24kW

 • Hoog vermogen
 • Betrouwbare kwaliteit

Nadelen Vaillant ecoTEC pro VCW 286 Condensatiegaswandketel 24kW

 • Slechts 8 liter inhoud
 • Weegt redelijk zwaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel cv ketels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 cv ketels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de cv ketels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de cv ketels van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>