Beste Elektrische Boiler van 2024

Geplaatst in Thuis op april 4, 2024  

Wat is de beste elektrische boiler?

Thermex IF 30 Flat Smart review

Uit onze test is gebleken dat de Thermex IF 30 Flat Smart de beste elektrische boiler is van 2024. Met de deze boiler heb je binnen een mum van tijd een grote hoeveelheid warm water. Deze elektrische boiler is zowel verticaal als horizontaal te monteren, is geschikt voor kleinere ruimtes, wordt geleverd met een aansluitsnoer en is gemakkelijk te installeren. Verder heeft deze boiler een gemakkelijk te bedienen display en voldoet hij volledig aan de Europese standaarden en is hij goedgekeurd voor een CE-certicifaat!

Wat is de beste elektrische boiler? De moderne manier van water verwarmen is natuurlijk elektrisch. Elektrische boilers hebben enorm veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse manier van water verwarmen - zo zijn elektrische boilers aanzienlijk veiliger, en hebben ze veel minder aansluitingen en afvoeren nodig dan ouderwetse gasinstallaties. 

Een elektrische boiler kopen is voor iedereen aan te raden, zeker als vervanging van je huidige boiler. Het kost een beetje, en bespaart een hoop geld op de lange termijn - daarnaast doe je natuurlijk iets goeds voor de wereld om je heen.

Wil je ook graag overstappen op een elektrische boiler? Of heb je er al één, en ben je op zoek naar een grotere, nieuwere of gewoon de beste elektrische boiler?

In onze elektrische boiler test van 2024 hebben we alle goede elektrische boilers getest, vergeleken en in een ultieme top 5 elektrische boilers 2024 verwerkt.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste elektrische boilers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Elektrische Boilers

Thermex IF 30 Flat Smart review
Beste koop elektrische boiler

1. Thermex IF 30 Flat Smart Boiler

Aquamarin Elektrische Boiler 30L Review
Beste compacte elektrische boiler

2. Aquamarin 30L Boiler

Thermex HIT 15-O Pro 15 liter review
Beste 15 liter boiler

3. Thermex HIT 15-O Pro 15 liter

ELDOM favourite 50 liter boiler review
Beste 50 liter elektrische boiler

4. ELDOM favourite 50L

ELDOM FAVOURITE 80 liter boiler review
Beste 80 liter elektrische boiler

5. ELDOM favourite 80L

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste elektrische boilers zij,n hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ elektrische boilers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

7+ uur onderzoek


Welke elektrische boiler is het beste?

De beste elektrische boiler 2024 - hoe vind je die? Neem de onderstaande producten nog even goed door en bepaal dan zelf welke het beste bij jou past! De ene is wat kleiner, de ander net wat efficiënter, noem maar op - alles is door ons getest, vergeleken en beoordeeld op tientallen verschillende factoren!

1. Thermex IF 30 Flat Smart Boiler

Thermex IF 30 Flat Smart review
 • Erg energiezuinig (B label)
 • Ontworpen om lang mee te gaan
 • In 25 liter en 45 liter variant
 • Compact en makkelijk te installeren
 • Niet de goedkoopste optie

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De beste koop elektrische boiler 2024 aan de hand van onze test, is de Thermex IF 30 Flat Smart Boiler!

Met de Thermex IF 30 Flat Smart Boiler bespaar je veel gaskosten. Dit model beschikt namelijk over het energielabel B en wordt geleverd inclusief aansluitsnoer. Ook ontvang je een set muurankers waarmee je de boiler vast kunt zetten.

De boiler heeft een inhoud van 25 liter, en is ook verkrijgbaar in 45 liter variant. Deze vind je verderop in dit artikel. Allen zijn veilig volgens Europese standaarden en goedgekeurd voor een CE-certificaat!

Als je dus op zoek bent naar een energiezuinige, compacte en dus ook niet een enorme boiler, kun je met de Thermex IF 30 Flat Smart Boiler alleen maar een goede keuze maken!

2. Aquamarin 30L Boiler

Aquamarin Elektrische Boiler 30L Review
 • Erg compact
 • Eenvoudige installatie
 • Diameter van slechts 410mm
 • In verschillende varianten aan te schaffen
 • Niet de zuinigste

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar een boiler die in een meterkast of kleine badkamer past? Dan kies je liever geen boiler met een gigantische inhoud. De Aquamarin 30L Boiler is speciaal gemaakt voor kleinere ruimtes, maar kan alsnog ruim 30 liter aan heet water opslaan!

De Auqamarin 30L Boiler heeft een diameter van slechts 410mm. Een thermometer is inbegrepen, waardoor je altijd inzicht hebt in verbruik en warmte.

Daarnaast is de Aquamarin boiler uiteraard CE-gecertificeerd en kan gewoon in het stopcontact. De boiler is lekker dik, waardoor het water erg lang warm blijft. Ook dit bespaart extra energiekosten en het duurt maar een uurtje om helemaal op te warmen! Zo kun je iedere dag uren douchen zonder dat het water koud wordt!

3. Thermex Hit 15U Pro 15 Liter boiler

Thermex HIT 15-O Pro 15 liter review
 • Makkelijk weg te werken in een kast
 • Opwarmtijd van slechts een uur
 • Veilig
 • Zuinig genoeg
 • Onderbouw past niet altijd goed

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Thermex Hit 15U Pro, 15 Liter boiler is de beste elektrische boiler om in te bouwen in een keukenkastje of in de badkamer. De aansluiting is erg makkelijk om naar boven te richten, waardoor je geen snoeren en kabels door je badkamer hebt slingeren - dat is tevens goed voor de veiligheid.

Door de CE-certificatie mag je rekenen op een veilig product en dat is begrijpelijk dankzij de terugslagklep, die ongelukjes voorkomt. 

Makkelijk aan te sluiten: check. Verbruikt weinig energie: check. Veilig: check! En met een inhoud van wederom 15 liter kun je deze boiler gebruiken in de keuken, badkamer of waar je maar wil.

4. ELDOM favourite 50 liter boiler

ELDOM favourite 50 liter boiler review
 • Slimme boiler
 • Anti-legionella functie
 • Tot 7 timers tegelijkertijd programmeerbaar
 • Grotere inhoud geschikt voor een klein gezin
 • Niet erg compact

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Dan gaan we nu naar de grote elektrische boilers met de ELDOM favourite - 50 liter boiler! 

Deze boiler is vooral geschikt voor grotere gezinnen, waar veel gedoucht wordt of de afwas met de hand wordt gedaan. Een inhoud van 50 liter zorgt voor rond de 120 liter aan water op douchetemperatuur, wat meer dan genoeg is.

De bediening van de boiler gaat tevens elektrisch, en is met de LCD display erg makkelijk te begrijpen. Dankzij energieklasse B verbruikt de ELDOM favourite 50 liter boiler erg weinig elektriciteit, door de dikke wand van de boiler blijft het water namelijk urenlang warm.

Het gebrek aan aansluitingen die je nodig hebt is erg fijn te noemen, zeker ook voor de veiligheid, en met de smart functie kun je de waterverwarming met een druk op de knop optimaliseren voor jouw gebruik.

5. ELDOM Favourite 80 liter boiler

ELDOM FAVOURITE 80 liter boiler review
 • Erg energiezuinig
 • Groot genoeg voor grote gezinnen of studentenhuizen
 • Warmt het water lekker snel op
 • Te groot voor in de kast of de meeste badkamers

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Last but not least: de grootste boiler in de elektrische boiler test 2024, groot genoeg om een groot gezin of studentenhuis van warm water te voorzien!

De bediening van deze boiler gaat net als de 50 liter variant elektrisch, en is met de LCD display erg makkelijk te begrijpen. Dankzij energieklasse B verbruikt de ELDOM favourite - 80 liter boiler erg weinig elektriciteit, door de dikke wand van de boiler blijft het water nog urenlang warm.

Ook voor je veiligheid kun je kiezen voor de ELDOM FAVOURITE 80 liter boiler, want met twee anodes voor bescherming tegen hard water en een geëmailleerde tank met speciale zirkonium laag voor extra lange levensduur, zit je helemaal goed!


Top 10 Elektrische boilers

Waar kun je het beste elektrische boilers kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste elektrische boilers van het moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte elektrische boilers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 opties!


Elektrische boiler kopen: hier moet je op letten

Wil je zeker zijn dat je de beste elektrische boiler uitkiest voor jouw situatie? Welke elektrische boiler is het beste voor kleinere huizen, welke voor een compacte ruimte, en zo voort? Dan raden we je aan om de onderstaande punten even goed door te nemen. Hiermee voorkom je een miskoop en kun je de beste elektrische boiler uitkiezen die helemaal bij jou past.

Deze punten zijn ook getest in onze beste elektrische boiler test. Daarnaast zijn dit belangrijke punten die bekeken worden in de beste elektrische boiler volgens de consumentenbond test. Door rekening met deze punten te houden weet je dus zeker dat je het juiste exemplaar in huis haalt.

Inhoud

Uiteraard het allerbelangrijkste - hoeveel water zit er in de boiler? Belangrijk om rekening mee te houden: de inhoud van de boiler is niet gelijk aan hoeveel water er uiteindelijk uit komt. Een boiler van 30 liter (heet) water kan tot wel 76 liter (warm) water leveren, nadat het is gemengd met koud water.

Bediening

Een boiler is een apparaat dat je het liefst zo min mogelijk gebruikt. Toch is het handig als je de temperatuur makkelijk kan regelen en andere dingen in kunt stellen. Soms kan dit met een app, soms met knopjes of een schermpje - wat jij wil!

Formaat

Een compacte boiler past beter in een kleine zolderkamer of badkamertje in een studentenhuis, maar heeft natuurlijk wel minder inhoud.

Energie

Een energiezuinige boiler doet wat een energieslurpende boiler niet doet: geld besparen! Een elektrische boiler is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee - mits hij zuinig omgaat met je elektriciteit natuurlijk.


Wat zijn de beste elektrische boilers volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen specifieke test uitgevoerd voor elektrische boilers. Daarom kunnen we geen antwoord geven op deze vraag.

Echter kunnen we je wel helpen! Wij hebben deze test uitgevoerd en daar kwam de Thermex IF 30 als beste uit de test! Scroll naar boven om er meer over te weten!


Veelgestelde vragen

Is een elektrische boiler goedkoper dan gas

Ja, een elektrische boiler verbruikt minder energie dan verwarming op gas, en is daarmee dus goedkoper dan een normale kachel op gas. 

Hoelang kan je douchen met een boiler van 80 liter?

Met een boiler van 80 minuten kan je zo'n 20 minuten heet douchen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>