Beste Energiemeter [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op mei 22, 2024  

Onze Favoriete Energiemeter

Hillar Energiemeter Verbruiksmeter review

Hillar energiemeter

De Energiemeter Verbruiksmeter van Hillar is een gebruiksvriendelijke energiemeter waarmee je direct inzicht krijgt in het stroomverbruik van je apparaten in huis. Op het grote blauwe LCD-display van Hillar’s meetinstrument worden maar liefst 7 parameters en berekeningen getoond. Het display geeft duidelijk weer hoeveel energie er verbruikt is. Ook zijn er verschillende standen welke gemakkelijk ingesteld kunnen worden en is hij waterdicht. 

Wil je graag beter inzicht krijgen in het energieverbruik van je elektronische apparaten? Dan heb je een energiemeter nodig. Met een energiemeter kun je precies zien hoeveel energie je apparaten verbruiken, zelfs als ze niet aanstaan.

Een energiemeter helpt je ontdekken welke apparaten de grootste energievreters zijn en welke juist weinig verbruiken. Er zijn veel verschillende energiemeters op de markt, wat het lastig kan maken om de beste te kiezen. Gelukkig ben je hier op de juiste plek.

Wij van Woonio hebben tientallen energiemeters vergeleken in onze ultieme test. We hebben elke energiemeter beoordeeld op belangrijke criteria. In dit artikel ontdek je onze top 5 beste energiemeters en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede energiemeter. Benieuwd? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Energiemeters

Hillar Energiemeter Verbruiksmeter review

Beste koop energiemeter
1. Hillar energiemeter

Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

Beste energiemeter inclusief ebook
2. Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

EcoSavers Energie Meter Mini

Beste goedkope energiemeter
3. EcoSavers Energie Meter Mini

Energiekostenmeter – KWh meter

Beste nauwkeurige energiemeter
4. Energiekostenmeter – KWh meter

Dulsan Energiemeter

Beste premium energiemeter
5. Dulsan Energiemeter


Top 10 Beste Energiemeters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste energiemeters! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een energiemeter?

Wil jij een energiemeter kopen, maar weet je niet zo goed wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Geen zorgen, wij van Woonio hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Het kan namelijk best lastig zijn om de beste energiemeter in huis te halen. 

Niet alle energiemeters beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede energiemeter voor je op een rijtje gezet. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste energiemeter volgens de consumentenbond test. Hoewel deze uit 2011 komt, heeft die nog steeds relevante criteria waar op getest werd. 

Binnen- of buitengebruik

Allereerst kun je letten op energiemeters geschikt voor binnen- en buitengebruik. Zo zijn niet alle energiemeters geschikt voor buitengebruik omdat zij niet waterdicht en weerbestendig zijn. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over waar jij de energiemeter allemaal wilt gebruiken.

In de product omschrijving van een energiemeter kun je vaak terugvinden of het model alleen geschikt is voor binnen of ook geschikt is voor buitengebruik. In onze top 5 hebben wij energiemeters voor binnen en buiten opgenomen.

Functionaliteiten

Ook kun je letten op de functionaliteiten van een energiemeter. Zo hebben sommige energiemeters een maximaal verbruik dat zij kunnen meten en beschikken andere modellen weer over een handig display of compatibel app. 

Afhankelijk van wat jij fijne functionaliteiten vind is een bepaalde optie daarom het beste. Je kunt de functies van een energiemeter vrijwel altijd terugvinden in de product omschrijving van het model. In onze top 5 hebben wij allerlei verschillende soorten energiemeters opgenomen welke beschikken over verschillende functies.

Display

Ook het display is een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Zo zijn sommige displays zeer uitgebreid terwijl andere displays alleen het verbruik weergeven. Naast het verbruik over een bepaalde tijdsbestek zijn er namelijk ook nog ontzettend veel andere handige gegevens welke ingezien kunnen worden.

Zo geven sommige displays weer wanneer het piekverbruik gemeten is en kunnen sommige energieverbruikers zelfs afgelezen worden via een app. Hierin kun jij ontzettend veel handige gegevens bekijken welke gemeten zijn door het apparaat.


Wat zijn de beste energiemeters?

In verband met de stijgende energiekosten kregen wij vaak de vraag: ''Welke energiemeter is het beste?''. Om het antwoord op deze vraag te vinden hebben wij tientallen energiemeters met elkaar vergeleken in onze ultieme beste energiemeter test. Hieronder ontdek je de 5 beste energiemeters aan de hand van de testresultaten uit onze test.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben wij iedere energiemeter voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij ook de voor- en nadelen van ieder model handig voor je op en rijtje gezet. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste energiemeter test en reviews van andere consumenten.

1. Hillar energiemeter

Hillar Energiemeter Verbruiksmeter review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Uit onze test is gebleken dat de Hillar energiemeter de beste energiemeter van dit moment is. Deze energiemeter beschikt namelijk over zeer accurate metingen waardoor jij een nauwkeurig inzicht kunt verkrijgen in het verbruik van jouw elektronische apparaten.

De Hillar energiemeter kan in twee varianten worden aangeschaft, namelijk een die geschikt is in Nederland en een die geschikt is in België. Verder is hij waterdicht en kun je hem dus zowel binnen als buiten gebruiken. De ingebouwde slimme geheugenchip zorgt er voor dat meetwaarden en meetinstellingen bewaard blijven.

Je kunt de Hillar energiemeter dus uit het stopcontact halen en er later weer in doen terwijl hij de gemeten waarden opgeslagen houdt. Verder heeft Hillar een 100% tevredenheidsgarantie waardoor jij het apparaat gemakkelijk kunt retourneren wanneer je er niet tevreden mee bent.

Voordelen

 • Beschikt over een slimme geheugen chip die gemeten waarden opslaat
 • Beschikt over een zeer nauwkeurige meting
 • Waterbestendig
 • Dit model beschikt over 7 parameter weergaven

Nadelen

 • Handleiding is alleen in het Engels

2. Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven geplaatst in onze top 5. Deze energiemeter kan ook in de varianten geschikt voor België en Nederland aangeschaft worden. Verder wordt deze energiemeter geleverd met een duidelijke en handige Nederlandse handleiding.

De Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven heeft een vermogen van maximaal 16A en een voltage van 230V. De Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven beschikt over slechts één stand waarin je gemakkelijk kunt zien hoeveel een bepaald elektronisch apparaat verbruikt. 

Verder is de Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven van duurzaam materiaal gemaakt waardoor hij ontzettend lang mee gaat. Ook bij deze energiemeter wordt een 100% tevredenheidsgarantie gegarandeerd. Meer weten over deze goede energiemeter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • Dit model is gemakkelijk te monteren
 • Beschikt over een zeer nauwkeurige meting
 • In zowel Nederlandse als Belgische variant te verkrijgen
 • Inclusief handige Nederlandstalige handleiding

Nadelen

 • De kosten van deze energiemeter liggen wat hoger

3. EcoSavers Energie Meter Mini

EcoSavers Energie Meter Mini

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de EcoSavers Energie Meter Mini geplaatst. Deze energiemeter is de beste optie wanneer je op zoek bent naar een mini model. Zo is deze energiemeter een stuk kleiner dan gelijksoortige energiemeters en geeft hij alleen de belangrijkste gegevens weer.

Je kunt namelijk van het display direct het totaal aantal verbruikte Kwh aflezen. Verder kun je ook dit model weer in Nederlandse en Belgische variant aanschaffen. De EcoSavers Energie Meter Mini is zeer scherp geprijsd en heeft een nauwkeurigheid van +/- 2%.

Andere voordelen van de EcoSavers Energie Meter Mini zijn onder andere het gebruiksgemak van dit model en de kunststof behuizing waardoor hij super licht is. Je kunt deze energiemeter gemakkelijk achter een bank of bed plaatsen dankzij het lichtte gewicht van dit model.

Voordelen

 • Zeer compacte energiemeter
 • Beschikt over het GS keurmerk
 • Duidelijk display dat weergeeft wat belangrijk is
 • Zeer nauwkeurige metingen

Nadelen

 • Het display geeft geen extra gegevens weer

4. Energiekostenmeter – KWh meter

Energiekostenmeter – KWh meter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een energiemeter welke duidelijk weergeeft hoeveel jij verbruikt hebt en hoeveel dat gekost heeft? Dan is de Energiekostenmeter – KWh meter een zeer goede optie voor jou. Deze merkloze energiemeter is namelijk zeer goedkoop, maar doet precies wat jij van hem verwacht.

De Energiekostenmeter – KWh meter heeft 7 verschillende instellingen en is eenvoudig te installeren. Verder krijg je zo gemakkelijk inzicht in jouw stroomverbruik en rekent hij het stroomverbruik per cent uit. De hoge kwaliteit zorgt er tevens voor dat hij nauwkeurige metingen maakt en ontzettend lang mee gaat.

Verder werkt de Energiekostenmeter – KWh meter milieuvriendelijk en heeft hij een zeer groot bereik. Wil je meer weten over deze goede energiemeter? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen

 • Beschikt over 7 verschillende instellingen
 • Wordt geleverd inclusief handige handleiding
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze energiemeter is top

Nadelen

 • Het display is niet verlicht

5. Dulsan Energiemeter

Dulsan Energiemeter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Dulsan Energiemeter opgenomen in onze top 5.Deze energiemeter beschikt namelijk over meerdere functies en heeft een handig display. Het nadeel is dat je voor dit model wel wat meer ontvangt. Hiervoor ontvang je dan wel een energiemeter die zeer nauwkeurige metingen doet.

De 7 verschillende instellingen zorgen er voor dat jij het apparaat zeer nauwkeurig kunt instellen. Zo berekent hij het stroomverbruik per cent uit en krijg jij zo een zeer duidelijk inzicht in jouw stroomverbruik. Verder is hij gemaakt van een zeer hoge kwaliteit en is hij ook zeer milieuvriendelijk.

De behuizing van de Dulsan Energiemeter is gemaakt van kunststof waardoor het model zeer licht is. Ook is hij vrij compact waardoor jij hem gemakkelijk op lastige plekken kunt monteren.

Voordelen

 • Beschikt over 7 verschillende instellingen
 • Hoge kwaliteit
 • Deze energiemeter gaat ontzettend lang mee

Nadelen

 • Je betaald wat meer voor dit model

Veelgestelde Vragen


Hoe werkt een energiemeter?

Een energiemeter werkt door tussen het stopcontact en het apparaat te worden geplaatst. Het meet de hoeveelheid stroom die door het apparaat wordt gebruikt en toont dit op een display.

Welke soorten energiemeters zijn er?

Er zijn verschillende soorten energiemeters, waaronder plug-in meters, draadloze meters en slimme meters die gegevens naar je smartphone kunnen sturen.

Kan een energiemeter helpen bij het besparen van energie?

Ja, een energiemeter kan helpen bij het besparen van energie door je inzicht te geven in welke apparaten veel stroom verbruiken, zodat je bewuster met je energieverbruik kunt omgaan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>