Beste Ganzendons Dekbed [Test 2024]

Geplaatst in Slapen op april 9, 2024  

Best Geteste Ganzendons Dekbed

Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

Het beste ganzendons dekbed is zeer comfortabel en heeft een hoge warmteklasse. Zo heeft de Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed warmteklasse 1, 2, 3 en 4 waardoor je hem heel het jaar kunt gebruiken. Ook past hij zich snel aan naar je lichaamswarmte voor extra comfort. De katoenen tijk en natuurlijke vulling zorgen ervoor dat hij goed geventileerd is.

Het voordeel van een ganzendons dekbed is dat transpiratie en verdampingswarmte moeiteloos worden opgenomen. Maar welk ganzendons dekbed is het beste?

In dit artikel ontdek je wat de beste ganzendons dekbedden van dit moment zijn. Daarnaast leggen we je haarfijn uit wat de belangrijkste aandachtspunten zijn voor het aanschaffen van een goed ganzendons dekbed.

In onze top vijf ontdek je gemakkelijk welke verschillende opties er allemaal zijn en welk ganzendons dekbed het beste bij je past. Benieuwd naar het beste ganzendons dekbed van 2024? Lees gauw verder en ontdek het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

47

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ganzendons Dekbedden

Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

Beste koop ganzendons dekbed
1. Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

Beste ganzendons dekbed winter
2. Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

Beste all season ganzenons dekbed
3. Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN - 90%

Beste warme ganzendons dekbed
4. White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN - 90%

GANZENDONS - 140x200 - 100%

Beste eenpersoons ganzendons dekbed
5. GANZENDONS - 140x200 - 100%


Top 10 Beste Ganzendons Dekbedden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste ganzendons dekbedden! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een ganzendons dekbed?

Bij het kopen van een ganzendons dekbed zijn er enkele criteria waar rekening mee kunt houden. Zo kunnen ganzendons dekbedden onderling verschillen in bepaalde punten zoals prijsklassen, textuur, warmteklasse etc.

Wil je dus een ganzendons dekbed kopen? Dan raden we je aan onderstaande criteria goed door te nemen. Hiermee kun je de kans op een miskoop namelijk aanzienlijk verkleinen!

Onderstaande criteria hebben we namelijk ook meegenomen in onze ganzendonzen dekbedden test en zijn daarnaast ook getest in de beste ganzendons dekbed volgens de consumentenbond test.

Warmteklassen

Allereerst kun je rekening houden met verschillende warmteklassen. Dekbedden worden namelijk in verschillende warmteklassen ingedeeld. Deze warmteklassen geven aan hoe warm de dekens zijn en voor welke seizoenen zij geschikt zijn. Zo is het dus ook mogelijk dat dekens over meerdere warmteklassen beschikken.

Warmteklassen die er zijn, zijn warmteklasse 1, 2, 3 en 4. Hieronder hebben we een klein overzicht uitgewerkt over wat de verschillende warmteklassen inhouden:

 • Warmteklasse 1: Een extra warm dekbed dat geschikt is voor de winter.
 • Warmteklasse 2: Een warme deken geschikt voor de winter en herfst.
 • Warmteklasse 3: Een redelijk warme deken welke geschikt is voor herfst en lente.
 • Warmteklasse 4: Een koel dekbed dat ideaal is voor in de zomer.

Formaat

Ook het formaat is belangrijk om rekening mee te houden. Je wilt namelijk wel een ganzendons dekbed aanschaffen dat groot genoeg is voor jouw bed. Het is daarom altijd aangeraden om voordat je een ganzendons dekbed aanschaft, eerst het formaat van je eigen bed op te meten.

Het formaat van een ganzendons dekbed vind je vrijwel altijd in de productomschrijving. Ga dus niet gokken, maar meet eerst en kijk vervolgens welke formaten ganzendons dekbedden er zijn.

Budget

Ook zijn er ganzendons dekbedden in verschillende prijsklassen. Gelukkig zijn er goede ganzendons dekbedden in iedere prijsklassen. Je hoeft dus niet een groot budget te hebben om een kwalitatief goede ganzendons dekbed aan te schaffen.

In onze top vijf vind je goede ganzendons dekbedden uit verschillende prijsklassen. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte optie tussen. Je ontdekt onze top vijf hieronder!


Wat zijn de beste ganzendons dekbedden?

Een ganzendons dekbed kopen kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties met ieder zijn voor- en nadelen. Om jou te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we daarom een handige top vijf opgesteld.

Hieronder ontdek je onze top vijf beste ganzendons dekbedden. Deze top vijf hebben we opgesteld na het uitvoeren van onze uitgebreide ganzendons dekbedden vergelijking. 

Ben je benieuwd welk ganzendons dekbed de beste optie is voor jou? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!

1. Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed.

De Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed beschikt namelijk over heel veel voordelen voor een relatief goede prijs! Zo kun je bij aanschaf van dit ganzendons dekbed kiezen uit vijf verschillende formaten. Er zit dus gegarandeerd een geschikte optie voor jouw formaat bed tussen!

Verder heeft hij een 4 seizoenen warmteklassen wat inhoudt dat je hem het gehele jaar kunt gebruiken. In de zomer houdt hij jou lekker koel door de goede ventilatie van het katoenen tijk en de natuurlijke vulling. In de winter zorgt hij er voor dat je lekker warm en comfortabel kunt slapen.

De Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed heeft ook een antiallergene werking waardoor hij geschikt is voor iedereen!

Voordelen Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

 • Beschikt over alle warmteklassen waardoor je hem het hele jaar door kunt gebruiken
 • Dit ganzendons dekbed heeft een antiallergene werking
 • Hij zorgt in de zomer voor een goede ventilatie dankzij de katoenen tijk
 • Beschikt over een gemiddelde prijsklassen en goede duurzaamheid

Nadelen Elegance 90% Ganzendons 4 Seizoenen Dekbed

 • Hij is niet zwaar, sommige mensen vinden dat juist fijn andere niet

2. Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De tweede plek is ingenomen door de Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons. Dit dekbed bestaat voor 90% uit ganzendons en beschikt over warmteklasse 1.

Niet voor niets hebben we de Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons uitgeroepen tot beste ganzendons dekbed voor in de winter. Ook kies je bij aanschaf van dit model uit wel zeven verschillende formaten. Er zit dus sowieso een geschikt formaat voor jou tussen.

De Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons heeft daarnaast een goed geventileerde werking waardoor hij je lichaamstemperatuur goed vasthoudt. Hierdoor lig je in de winter lekker warm en comfortabel onder je warme ganzendons dekbed!

De tijk van dit ganzendons dekbed is gemaakt van 100% fijne perkal katoen. Ook is het mogelijk dit ganzendons dekbed te wassen op 60 graden zonder bang te hoeven worden dat deze krimpt.

Voordelen Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

 • Dit model kan op 60 graden gewassen worden
 • Ideaal voor in de winter dankzij warmteklasse 1
 • De tijk is gemaakt van 100% fijn perkal katoen
 • Kan in wel zeven verschillende formaten aangeschaft worden

Nadelen Silently Donzen Dekbed - 90% Ganzendons

 • Niet geschikt voor in de zomer dankzij de warme functie

3. Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben we de Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons verkozen tot beste ganzendons dekbed dat het gehele jaar gebruikt kan worden.

De Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons heeft namelijk een all year functie waardoor hij in de zomer lekker verkoelend en geventileerd is, terwijl hij in de winter juist ontzettend warm en comfortabel is. 

Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit zes verschillende formaten. Hierdoor is er dus zeker een optie geschikt voor jouw bed. Niet op zoek naar een all year dekbed? Dan is er ook een zomerdekbed type welke ideaal is voor in de zomer.

De Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons is super licht en vochtregulerend. Verder heeft ook dit ganzendons dekbed een antiallergene werking en is hij uiterst duurzaam waardoor hij lang mee gaat.

Voordelen Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

 • Kan in all year variant en zomer variant aangeschaft worden
 • Dankzij de antiallergene materialen is hij voor iedereen geschikt
 • Dit model is super licht en comfortabel
 • Door de duurzame materialen gaat hij ontzettend lang mee

Nadelen Dusk till Dawn All Year Donzen Dekbed 90% Ganzendons

 • De prijs van dit ganzendons dekbed is erg hoog

4. White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN

White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN - 90%

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN hebben we op de vierde plek verkozen tot beste warme ganzendons dekbed. Dit dekbed beschikt namelijk over warmteklasse 3 waardoor hij ideaal is voor in het voor- en najaar. 

De White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN kan in zeven verschillende formaten aangeschaft worden en is voor 90% gemaakt van Europees ganzendons. Daarnaast is hij ook gemakkelijk wasbaar en gemaakt van duurzame materialen.

Het voordeel van de White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN is dat hij ook gebruikt kan worden als 4 seizoenen dekbed. Je kunt de dekbedden namelijk aan elkaar knopen waardoor hij extra warm is en loshalen om hem verkoelend te maken.

Ook is hij gemaakt door een Nederlandse fabrikant en ontzettend snel thuisgeleverd. Je ontdekt de beste prijs via de bovenstaande knop!

Voordelen White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN

 • Dit ganzendons dekbed is ideaal voor in het voor- en najaar
 • Bestaat voor 90% uit Europees ganzendons
 • De dekens kunnen vastgeknoopt en losgemaakt worden 

Nadelen White Cloudz - donzen dekbed KAPRUN

 • Duurste optie uit onze top vijf

5. DONS - GANZENDONS - 140x200

GANZENDONS - 140x200 - 100%

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats is de DONS - GANZENDONS - 140x200 geĆ«indigd in onze top vijf. Dit ganzendons dekbed hebben we namelijk verkozen tot beste ganzendons dekbed voor een persoon. 

De DONS - GANZENDONS - 140x200 is namelijk ontzettend goedkoop en beschikt alsnog over een uitstekende kwaliteit. Je schaft hem dus gemakkelijk in eenpersoons variant aan, maar ook voor grotere type bed is dit ganzendons dekbed geschikt. Je kunt hem namelijk ook aanschaffen in 200x200cm, 200x220cm, 220x240cm en 240x200cm.

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope ganzendons dekbed is de DONS - GANZENDONS - 140x200 dus zeker de beste optie. Dankzij de all season functie kun je hem ook nog eens het hele jaar door gebruiken.

Voordelen DONS - GANZENDONS - 140x200

 • Geschikt voor eenpersoons en twee persoons bedden
 • Gemaakt van 65% ganzendons en 35% ganzenveertjes
 • Kan in de wasmachine op 60 graden gewassen worden

Nadelen DONS - GANZENDONS - 140x200

 • Minder duurzaam dan de eerder genoemde modellen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>