Beste Gordijnmotor [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op mei 22, 2024  

Onze favoriete gordijnmotor

Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

De Slide Pro - Slimme Gordijnmotor zorgt ervoor dat je de gordijnen gemakkelijk open en dicht kan doen zonder dat je er in de buurt hoeft te zijn! Het is namelijk geschikt voor een gordijnrails van wel 6 meter. Er komt ook geen schroef of boor aan te pas. Via de app (iOs en Android) kan je routines instellen, zodat je altijd op tijd wakker wordt. Verder is het nog uiterst geschikt voor zware gordijnen. Dit product zal je leven gemakkelijker maken!

Wist je dat je gordijnen automatisch kunt openen en sluiten zonder je bed uit te komen? Een gordijnmotor maakt dit mogelijk. Het kan vervelend zijn om elke keer je gordijnen handmatig te openen en sluiten, maar met de beste gordijnmotor bedien je ze gemakkelijk van een afstand.

Dit is vooral handig als je lekker in bed ligt en je gordijnen bent vergeten dicht te doen. Maar wat is dan de beste gordijnmotor? Wij van Woonio hebben verschillende producten getest om je te helpen de juiste keuze te maken. We hebben een ultieme Top 5 samengesteld, zodat je eenvoudig de beste gordijnmotor voor jouw situatie kunt vinden.

Benieuwd naar de beste gordijnmotoren van 2024? Lees snel verder en ontdek onze topkeuzes en categorieën!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Gordijnmotoren

Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

Beste Koop Gordijnmotor
1. Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

SwitchBot Curtain - U-Rail 2 - Wit - Smart home gordijnmotor - Smart Gordijn - Automatisch gordijn

Beste Smart Gordijnmotor
2. SwitchBot Curtain - U-Rail 2

Bolture Rolgordijn Motor - Gordijnmotor - Elektrische Gordijnrails - Slimme Gordijnen - Smart Gordijn - Met App en Voice Control

Beste Gordijnmotor Met App
3. Bolture Rolgordijn Motor

Arvona Gordijnmotor - Slimme Gordijnmotor - Automatische Gordijnen - Gordijnroede - Domotica Systeem - 6.2M

Beste Gordijnmotor Lang
4. Arvona Gordijnmotor

SwitchBot - Blind Tilt - Automatisering van de jaloezie - Gordijnmotor

Beste Gordijnmotor Bediening
5. SwitchBot - Blind Tilt

Best verkochte gordijnmotoren

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste gordijnmotoren. Deze producten doen ook zeker niet onder van de producten uit de gordijnmotor test 2024!


Waar moet je op letten bij het kopen van een gordijnmotor?

Een gordijnmotor kan best lastig zijn. Het is namelijk een lange termijn aankoop en daarom wil je ook dat het goed gaat. Wij raden in ieder geval aan om op voorhand goed onderzoek te doen.

In dit artikel proberen je verder op weg te helpen. Zo hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet. Lees dit vooral goed door om een miskoop te voorkomen. We hebben namelijk ook naar de consumentenbond gekeken. Daarna kan je weer verder naar onze ultieme Top 5!

Lengte

Het eerste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is de lengte van gordijnmotor. Dit product moet er namelijk wel voor zorgen dat je gordijnen gemakkelijk open en dicht kunnen gaan.

Daarom rijden we aan om eerst naar de lengte te kijken. Daarna kan je gemakkelijk op zoek gaan naar het juiste product en verspil je ook minder tijd. Let hier dus dan ook goed op!

Rails

Het klinkt misschien heel logisch, maar allereerst heb je een elektrische gordijnrail nodig. Hier wordt vaak een eigen afstandsbediening gebruikt, maar in de toekomst is dit moeilijk aan te passen.

Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken aangezien je er daarmee aan vast zit. Het is namelijk niet altijd aan te sluiten met andere bedieningssystemen. 

Bediening

Verder is het heel erg belangrijk om de bediening mee te nemen. Werkt het via een app of via voice? Het is belangrijk om dit na te gaan en te kiezen wat het fijnst voor het is.

Je wilt natuurlijk wel de gordijnen van een afstand kunnen bedienen. Anders heb je er ook niets aan. Iedereen heeft weer z'n eigen voorkeur, maar het is zeker belangrijk om mee te nemen.

Budget

Voordat je de aankoop gaat doen, raden wij aan om eerst een budget vast te stellen. Een gordijnmotor kan best duur zijn en je wilt niet voor verrassingen staan. Je kan op die manier ook gerichter zoeken.

Er kan ook voor gekozen worden om op zoek te gaan naar een gordijnmotor aanbieding. Op deze manier bespaar je veel geld en haal je nog steeds een goed product in huis! Je bespaart er ook op omdat je geen vliegengordijn hoeft aan te schaffen!

Wil jij nog meer tips? Lees dan het artikel van Somfy!


Wat is de beste gordijnmotor van 2024? 

We zijn eindelijk aangekomen bij de belangrijkste sectie van ons artikel! Hierin zullen we antwoord geven op 2 belangrijke vragen: wat is de beste gordijnmotor van 2024?

En welke gordijnmotor past het beste bij mij? Zo zijn de 5 beste gordijnmotoren hieronder in een lijst verwerkt. Ze zijn getest aan de hand van verschillende criteria. Ze hebben ook een eindcijfer gekregen.

Op deze manier heb je een goede indicatie van het product en wat andere mensen ervan vinden. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!

1. Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

Slide Pro - Slimme Gordijnmotor

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plek hebben we natuurlijk de Slide Pro - Slimme Gordijnmotor! We hebben het product net al geïntroduceerd omdat dit de beste koop van 2024 is.

De Slide Pro - Slimme Gordijnmotor heeft een mooie witter kleur, dat zorgt ervoor dat het een echte toevoeging aan je kamer is. Deze gordijnmotor werkt ook heel gemakkelijk aangezien je alleen de app hoeft te downloaden.

Dit kan gedaan worden als je over een iOs of Android smartphone bezit. Via de app kan je dan ervoor zorgen dat de gordijnen open of dicht gaan. Gemakkelijk toch! Verder werkt dit product op een rechte rails van tot wel 6 meter.

Je kan timer routines instellen zodat je de app eigenlijk niet meer hoeft te gebruiken. Het heeft ook een krachtige motor waardoor de gordijnen snel open of dicht gaan. Dit alles zorgt ervoor dat het een uitstekend product is!

Voordelen 

 • Heeft een bereik van 6 meter
 • Is gemakkelijk te bedienen
 • Heeft ook een wekkerfunctie
 • Is handmatig te bedienen

Nadelen 

 • Is niet spatwaterdicht

2. SwitchBot Curtain - U-Rail 2

SwitchBot Curtain - U-Rail 2 - Wit - Smart home gordijnmotor - Smart Gordijn - Automatisch gordijn

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij op zoek naar een goede smart gordijnmotor? Bekijk dan de SwitchBot Curtain - U-Rail 2! Dit product is namelijk zeer gemakkelijk te bedienen via een app.

Dit product beschikt over 3 verschillende modellen zodat het altijd op jou gordijnrails past. De SwitchBot Curtain - U-Rail 2 is te gebruiken bij een lengte van 2 meter per zijde. Hier kunnen ze gordijnen niet zwaarder zijn dan 6 kilogram.

Het is dus geschikt voor de meeste gordijnen! Verder is het product nog gemakkelijk te installeren. Dit wordt namelijk heel duidelijk uitgelegd in de handleiding. De batterij gaat maar liefst 8 maanden mee.

Deze periode blijft alleen hetzelfde als het apparaat in prestatiemodus staat. Kortom, je kan dus heel lang genieten van dit product zonder ernaar om te hoeven kijken! Wie wilt dit nou niet?

Voordelen 

 • Heeft 3 verschillende modellen
 • Is ook geschikt voor zware gordijnen
 • Helpt ook met energiebesparing
 • Beschikt over een CE-markering

Nadelen 

 • Heeft geen afstandsbediening

3. Bolture Rolgordijn Motor

Bolture Rolgordijn Motor - Gordijnmotor - Elektrische Gordijnrails - Slimme Gordijnen - Smart Gordijn - Met App en Voice Control

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De derde plek is dan weggelegd voor de Bolture Rolgordijn Motor! Deze gordijnmotor heeft namelijk een gemakkelijke bediening die door iedereen gebruikt kan worden.

In de ochtend wil je niets liever dan nog even in bed blijven liggen. Het is dan wel handig om de gordijnen open te doen zodat je niet weer in slaap valt. Met de Bolture Rolgordijn Motor kan dit vanuit je eigen bed!

Dit kan namelijk gedaan worden met je eigen stem of met een controller. Op deze manier krijg je de rust die je verdiend. Je kan ook via de app de gordijnen openen. Hierdoor heb je dus meerdere opties.

Verder dit een nog een duidelijke handleiding bij waarin staat omschreven hoe je het product moet installeren. De Bolture Rolgordijn Motor zal je leven op lange termijn veel gemakkelijker maken. Ben jij op op zoek naar een rolgordijn? Dan raden we aan om een ander artikel van ons te lezen!

Voordelen 

 • Je kan praten via de app
 • Beschikt over een duidelijke handleiding
 • Inclusief inbouw
 • Dit product is spatwaterdicht

Nadelen 

 • Alleen te verkrijgen in het wit

4. Arvona Gordijnmotor

Arvona Gordijnmotor - Slimme Gordijnmotor - Automatische Gordijnen - Gordijnroede - Domotica Systeem - 6.2M

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij lange gordijnen en zoek je de geschikte gordijnmotor? Stop dan hier en bekijk de Arvona Gordijnmotor! Met dit product hoef je ze nooit meer aan te raken.

De Arvona Gordijnmotor ziet er stijlvol uit en beschikt over 7 verschillende modellen. Zo is het te verkrijgen met een lengte van 2,2 meter tot 8,2 meter. Via de smartphone kan je gordijnen gemakkelijk openen en sluiten met één klik.

Heb je daar geen zin in? Dan is dat geen probleem! Dit is namelijk ook te doen met spraakbesturing. Verder beschikt het nog over een timerfunctie. Hiermee kan je ervoor zorgen dat er minder licht in je huis is.

Dit is dan voornamelijk handig in de zomer. Deze gordijnmotor wordt ook nog is geleverd met een gehele set zodat je het gelijk kan installeren. Denk aan een schroeven set en een kabel. Meer heb je niet nodig!

Voordelen

 • Bij dit product ontvang je een hele set
 • Is makkelijk in gebruik
 • Heeft een timefunctie

Nadelen 

 • Duurste optie van de lijst

5. SwitchBot - Blind Tilt

SwitchBot - Blind Tilt - Automatisering van de jaloezie - Gordijnmotor

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij de laatste plek in onze lijst. Die is namelijk voor de SwitchBot - Blind Tilt omdat het beschikt over zeer handige bediening.

Met de SwitchBot - Blind Tilt kan je genieten van automatische gordijnen en het is gemakkelijk te installeren. De batterijduur gaat op zonne-energie. Dit zorgt ervoor dat de batterij bijna nooit leeg gaat!

Daarnaast is het natuurlijk ook milieuvriendelijk en werk je mee aan een betere wereld. Je kan de app gebruiken om de gordijnen te openen, maar je kan ook timers zetten. Op deze manier word je altijd op tijd wakker.

De spraakbesturing kan je weer helpen om de gordijnen te openen terwijl je niet thuis bent. Multifunctioneel product dus! In de voordelen hebben we het al aangegeven, maar dit is ook de goedkoopste optie uit de lijst! Hierdoor is het dus een uitstekende gordijnmotoren aanbieding.

Voordelen 

 • Is gemakkelijk te monteren
 • Heeft meerdere bedieningsmethoden
 • Goedkoopste optie van de lijst

Nadelen 

 • Dit product is niet spatwaterdicht

Veelgestelde vragen:

Werkt een gordijnmotor met elke soort gordijnen?

De meeste gordijnmotoren zijn ontworpen om met standaard rails of roedes te werken. Controleer de specificaties van de motor om te zien of deze compatibel is met jouw gordijnsysteem.

Hoe bedien ik een gordijnmotor?

Je kunt een gordijnmotor bedienen via een afstandsbediening, een smartphone-app, of zelfs spraakbesturing als de motor compatibel is met slimme home-assistenten zoals Alexa of Google Home.

Is een gordijnmotor stil in gebruik?

De geluidsniveaus van gordijnmotoren variëren per model. Hoogwaardige modellen zoals de Somfy Glydea zijn ontworpen voor stille werking, wat ze ideaal maakt voor slaapkamers en woonkamers.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>