Beste Hapjespan van 2024 – Inductie & Elektrisch

Geplaatst in Pannen op april 9, 2024  

Op zoek naar de beste hapjespan? In dit artikel geven wij advies over hapjespannen van de beste kwaliteit voor de meest voordelige prijzen.

In een uitgebreid onderzoek hebben wij tientallen hapjespannen vergeleken op verschillende criteria. Zo vergeleken we de pannen onder andere op de vormgeving en het vermogen snel op temperatuur te komen ter bereiding van je maaltijden.

De top 5 hapjespannen kent verschillende verrassingen, zo wordt bijvoorbeeld de BK Easy Induction Ceramic Hapjespan enorm goed beoordeeld, maar zien we ook hapjespannen van Tefal die ontzettend goed zijn.

Als je toe bent aan een nieuwe hapjespan die je ook veilig op je inductieplaat kunt gebruiken, heb je beslist wat aan onze beste hapjespan van 2024 Top 5. Lees snel verder.

Dit zijn de 5 beste Hapjespannen in 2024

In onderstaande tabel laten we de top 5 beste hapjespannen van 2024 zien. Na een uitgebreid onderzoek zijn dit wat ons betreft de beste opties van dit moment. 

Beste hapjespan
Beste koop

1. BK Easy Induction Ceramic Hapjespan + Deksel

 

Beste hapjespan
Beste kleine hapjespan

2. Tefal Unlimited Hapjespan + Deksel

 

Beste hapjespan
Beste keramische hapjespan

3. GreenPan Cambridge Keramische Hapjespan + Deksel

 

Beste hapjespan
Beste grote hapjespan

4. Westinghouse Hapjespan Inductie met Deksel

 

Beste hapjespan
Beste budget hapjespan

5. GreenChef Diamond Inductie Hapjespan

 


Wat is de beste Hapjespan?

Voor ons is een hapjespan een onmisbaar item in elke keuken. Het is niet alleen geschikt voor het snel bakken van een omelet, maar ook het kookgerei bij uitstek voor al je eenpansgerechten. In onze test vergeleken we een dertigtal hapjespannen die je ook op je inductiekookplaat kunt gebruiken, met elkaar.

Behalve ons eigen oordeel zijn we ook nagegaan wat andere gebruikers van deze hapjespannen vinden. Onderstaande rangschikking geeft daarom onze bevindingen goed weer. Doe er dus gerust je voordeel mee.

Beste hapjespan
Beste koop

1. BK Easy Induction Ceramic Hapjespan met Deksel

Er bestaat bij het Woonio onderzoekspanel geen twijfel over de nummer een hapjespan voor de professionele kok. Dat is absoluut de BK Easy Induction Ceramic Hapjespan met deksel en een diameter van 28 cm. 


Behalve de fraaie vormgeving voorkomt het gewicht van deze pan dat het verschuift op de inductieplaat wanneer je als gepassioneerde keukenprins of prinses je ingrediënten roert. Dat de randen hoog genoeg staan voor het moeiteloos en zonder te morsen klaarmaken van een eenpansgerecht voor zes personen, draagt bij aan onze voorkeur voor deze pan. De anti- aanbaklaag garandeert dat je eten noch aanbrandt noch blijft plakken op de bodem.

Dat je de pan na gebruik kunt doen in de vaatwasser en er geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens de verhitting, laat ons dit product warm aanbevelen in onze hapjespan test. Wat wel enigsinds jammer is, is het feit dat na langdurig gebruik de anti-aanbaklaag bij dit merk losraakt. Het is te hopen dat dit probleem spoedig tot het verleden gaat behoren.

Beste hapjespan
Beste kleine hapjespan

2. Tefal Unlimited Hapjespan met Deksel

De beste Tefal hapjespan is de pan die door Tefal Unlimited op de markt brengt. Het is een ruime pan met een diameter van 24 cm, die uitermate geschikt is voor een gezin van vier tot zes personen. De pan is fraai vorm gegeven, waardoor het elke keuken opfleurt. Daarnaast is deze pan ook niet te zwaar en makkelijk schoon te maken.

De Titanium Unlimited anti-aanbaklaag in combinatie met de extra grote Thermo-Fusion™ inductieplaat voorkomen oververhitting van het voedsel. Je eten brandt hierdoor nimmer aan en blijft ook niet plakken op de bodem. Met een Tefal Unlimited hapjespan ben je altijd zeker dat je gerecht de juiste temperatuur voor een geslaagd resultaat krijgt.

Beste hapjespan
Beste Keramische hapjespan

3. GreenPan Cambridge Keramische Hapjespan met Deksel

Van een hapjespan verwacht je dat het je in staat stelt om gauw een volwaardige, gezonde en lekkere maaltijd te bereiden. Bij Woonio zijn we het met elkaar eens dat deze pan daar erg geschikt voor is. Vanwege de 28 cm diameter, is het een zeer geschikt geschenk voor je (klein)kind die op kamers gaat wonen. Deze pan van Greenpan heeft namelijk twee ergonomische handgrepen en drupvrije randen, waardoor je als ouder niet hoeft te vrezen dat je zoon of dochter je ooit zal bellen met de mededeling dat ze het eten over zich heen kregen.

De pan is geschikt voor elke warmtebron, kan de vaatwasser in en misstaat in geen enkele keuken. Dat het niet hoger genoteerd staat in onze beste hapjespan test is te wijten aan het feit dat de anti-aanbaklaag na verloop van tijd kan verdwijnen.

Beste hapjespan
Beste grote hapjespan

4. Westinghouse Hapjespan Inductie met Deksel

Tijdens onze beste hapjespan van 2024 test viel dit mooi in zwart marmer uitgevoerd exemplaar met een diameter van 32 cm, ons vrijwel meteen op. Deze Westinghouse hapjespan is namelijk een echte gezinspan omdat het ruim genoeg is voor het maken van een stoofpot voor zes personen. Ook als je vaak voor vrienden kookt, is deze pan ideaal. Je kunt het namelijk ook mee nemen naar hun huis om daar voor ze te koken, omdat het ook op andere warmtebronnen dan een inductieplaat werkt.

Ofschoon we tijdens de test niets merkten aan het model of de afwerking, blijkt uit de recensies dat de pan krasjes kan achterlaten op je inductieplaat. Dat vinden we minder, wat het een vierde plek op onze lijst oplevert.

Beste hapjespan
Beste budget hapjespan

5. GreenChef Diamond Inductie Hapjespan

Met deze hapjespan maak je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd voor je gezin van vier personen, klaar. Doordat je maar weinig vet nodig hebt voor het bakken van je gerechten blijft de maaltijd gezond terwijl je de pan met en diameter van 28 cm, daarna ook snel weer schoon krijgt. 


De pan is PFAS-vrij, wat je garandeert dat je geen giftige stoffen mengt in je eten. Dit ongeacht de temperatuur die je gebruikt bij het verhitten van je voedsel. De prijs is ook schappelijk wat deze beste hapjespan de moeite van het overwegen waard maakt.

Deze mooie en toch wel handige pan verdient bij de beste hapjespan voor inductie test van Woonio helaas de vijfde plek, omdat uit de recessies blijkt dat de anti-aanbaklaag het na enkele keren bakken laat afweten. Hierdoor bakt je eten aan, een ervaring die elke kok het liefst vermijdt.


Hoe we deze lijst hebben samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste hapjespannen samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende hapjespannen die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid van de pannen. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Misschien ook interessant:

Top 5: Beste Wijnrek

Top 5: Beste Pannenset


Meest verkochte Hapjespannen

Heb je de juiste hapjespan nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte hapjespannen van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale hapjespan gaat vinden!


Wat zijn de beste Hapjespan merken?

Zoek je naar een hapjespan, dan kom je er gauw achter dat er een aantal merken zijn die het goed doen op de markt. Natuurlijk denken we daarbij gelijk aan Greenpan, Tefal, BK , Westinghoise en GreenChef. Deze fabrikanten scoorden het hoogst in onze hapjespan test.

Daarnaast kun je ook hapjespannen van het merk Kitchen Aid, Prime cook en Ruffoni aanschaffen, wanneer je voor een goede prijs kwaliteit mix gaat. Voor nog meer informatie over deze merken, kun je ook de test beste hapjespan consumentenbond, raadplegen. Bij hen haalde de Tefal expertise hapjespan de eerste plaatst.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Hapjespan?

Een hapjespan is gewoon een must in elke keuken. Je wilt op het moment dat je trek hebt in een heerlijke risotto immers niet erachter komen dat je geen geschikte pot hebt om het klaar te maken. Natuurlijk kun je ook voor een andere pan kiezen, maar het effect dat het lekker roeren in een hapjespan bij het koken van je eenpansgerecht geeft, zal je dan wel erg missen.

Een hapjespan moet echter ook aan enkele criteria voldoen. Vooral als je het op een inductie kookplaat zal gebruiken. Lees gauw verder om erachter te komen welke 6 vereisten voor ons het meest van belang zijn.

1. Omvang

Ieder huishouden heeft een hapjespan nodig. Echter de omvang ervan hangt af van:
 - Het aantal gezinsleden
 - De gerechten die je erin zal klaarmaken; en
 - Of je de pan ook voor professionele kookfestijnen zult gebruiken.

Uit ons onderzoek is gebleken dat een beste hapjespan met een diameter van 28 cm, met een deksel en twee handvaten het hoogst scoort. Het is meestal ruim genoeg om er een maaltijd voor zes personen te bereiden terwijl je ook met gemak je burgers erin kunt bakken.

2. Materiaal

Je wilt vastwel een hapjespan die goed bij de rest van je keuken spullen. Het materiaal van je overige potten en pannen is daarvoor een goed uitgangspunt. Daarnaast is een roestvrijstalen pan of een van gietijzer erg duurzaam, wat ook voor de exemplaren van keramiek geldt. Ondanks deze punten is het echter belangrijker dat de pan de hitte goed en gelijkmatig kan verdelen, waardoor het tijdens het gebruik niet krom trekt.

Een hapjespan die je op je inductiekookplaat gebruikt moet daarnaast ook voorzien zijn van een magnetische bodem. Hierdoor ontstaat er een magnetisch veld met de kookplaat, dat in staat is om warmte op te wekken. Eenmaal verhit kun je vervolgens alle gerechten klaarmaken in je pan.

3. Is pfas-vrij

Bij hapjespannen met een anti-aanbaklaag is het van belang dat er is aangegeven dat de pan PFAS-vrij is. Alleen dan is het zeker dat er bij oververhitting van je pan geen schadelijke poly- en perfluoralkylstoffen die in zo een anti-baklaag zijn verwerkt, vrijkomen. Deze chemische stoffen zijn onder andere kankerverwekkend, tasten je immuunsysteem aan en breken ook niet af in de natuur.

Een hapjespan die PFAS-vrij is heeft een anti- aanbaklaag die uit natuurlijke materialen is ontwikkeld. Het betreft in de meeste gevallen diamant in combinatie met zanddeeltjes. Ook wanneer het een keramische anti-aanbaklaag heeft, loop je in dat opzicht geen gevaar. Andere alternatieven zijn natuurlijk ook je roestvrijstalen hapjespannen of je hapjespan van gietijzer.

4. Heeft een anti-aanbaklaag

De beste hapjespan heeft vaak een anti-aanbaklaag. Daardoor weet je zeker dat je eten niet zal aanbranden of zal plakken aan de bodem van je pan. Ook gebruik je door deze laag minder vet bij het bereiden van je gerechten.

Pannen met een anti-aanbaklaag zijn tevens water - en vet afstotend. Hierdoor kun je ze makkelijker reinigen. Geadviseerd wordt om dit het liefst op de hand te doen, ofschoon de pan in de meeste gevallen ook in de vaatwasser kan.

5. Prijs

Hapjespannen heb je in alle soorten prijzen. Bedenk wat je budget is en zoek een pan die aan je behoeften voldoet zonder daarvoor teveel te betalen. Sowieso hebben wij al de hapjespannen met daarbij de beste prijs geselecteerd, zodat jij niet verder hoeft te zoeken.

6. Maximale temperatuur

Dit is een criteria waar je wellicht niet meteen aan denkt. Toch is het goed om bij de aanschaf van een beste hapjespan na te gaan wat de maximale temperatuur is. Hierdoor kom je tijdens de bereiding van een lekkere stoofpot niet voor een onaangename verrassing te staan, wanneer je pan te heet wordt of dat juist niet doet. In het ergste geval kan de anti-aanbaklaag ook loslaten. Een pan die inkrimpt hoort helaas ook tot een van de vervelende gevolgen.


Veelgestelde vragen over Hapjespannen

Wat is het verschil tussen een hapjespan en een wokpan?

Er zijn 3 belangrijke verschillen tussen een hapjespan en een wokpan. Allereerst de vorm: een wokpan is vaak breder en dieper dan een hapjespan. Een wokpan heeft een ronde bodem, waardoor het makkelijker is om te roeren en te scheppen. Een hapjespan is vaak plat en rechthoekig of rond met een platte bodem.

Ten tweede de grootte: een wokpan is vaak groter dan een hapjespan. Tot slot is de prijs ook een verschil: een hapjespan is vaak goedkoper dan een wokpan, omdat wokpannen vaak een speciale vorm hebben. Bekijk de beste wokpan


Wat kun je met een elektrische hapjespan?
Een elektrische hapjespan is een apparaat met een elektrisch verwarmingselement in de bodem, een temperatuurregelaar en een gietijzeren of aluminium pan. Het werkt door het verwarmingselement te activeren wanneer de pan op de stroom wordt aangesloten en de warmte over te dragen op de pan en het voedsel dat erin wordt gekookt of gebakken. De gebruiker kan de temperatuur regelen met de temperatuurregelaar, waardoor de pan op verschillende temperaturen kan worden verwarmd voor verschillende soorten voedsel.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>