Beste Hoofdkussen van 2024

Geplaatst in Slapen op mei 16, 2024  

Onze favoriete Hoofdkussen

Sleep Comfy Hoofdkussen

Sleep Comfy Hoofdkussen

Wil jij een hoofdkussen hebben dat net zo luxe is als een hotelkussen? Dan zit je met het Sleep Comfy Hoofdkussen goed. Met dit hoofdkussen kan je in elke slaapstand slapen. Hierdoor kan je lekker gaan rollen in je slaap zonder last te krijgen van een vaste nek. Hij is lekker ademend waardoor je niet wakker wordt met een bezweet hoofd. Ideaal voor in de warme zomerdagen. Is hij te hard? Dan haal je met gemak er wat vulling uit. Kortom, onze favoriet van 2024!

Om optimaal te kunnen presteren dag in en uit heb je genoeg slaap nodig. Daar speelt een hoofdkussen een belangrijke rol in. Want zeg nou zelf een heerlijk kussen wil je het liefst de hele dag op liggen. 

Uit deze analyse hebben we de 5 beste hoofdkussens van dit moment samengesteld. 

Aan het eind van het artikel hebben we nog verschillende criteria op een rij gezet waar je op moet letten bij het kopen van een hoofdkussen. Wij adviseren om deze ook nog even door te lezen om een miskoop te voorkomen! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste hoofdkussens uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Hoofdkussens

Sleep Comfy Hoofdkussen

Beste Koop 
1. Sleep Comfy Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen

Beste 
2. Cloudpillo Hoofdkussen

Best Life Hoofdkussen

Beste budget optie
3. Best Life Hoofdkussen

Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Beste runner up
4. Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Sleepp Hoofdkussen

Beste dure kussen
5. Sleepp Hoofdkussen

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste hoofdkussen is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ hoofdkussens vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Wat is het beste Hoofdkussen in 2024?

Na het vele uren slapen op de heerlijke hoofdkussens kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij de beste hoofdkussens hebben geselecteerd in deze top 5.

Bij elk product hebben we verschillende voor- en nadelen op een rij gezet.  Ben jij dus benieuwd naar het beste hoofdkussen van 2024? Lees dan gauw verder!

1. Sleep Comfy Hoofdkussen

Sleep Comfy Hoofdkussen
 • Geschikt voor elke slaaphouding
 • Ademend materiaal door de vulling en de hoes
 • De vulling is eruit te halen
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het Sleep Comfy Hoofdkussen is als beste uit het hoofdkussen test gekomen. Dit hoofdkussen voelt net als een luxe hotelkussen waardoor je heerlijk kan slapen.

Iedereen slaapt in een andere houding. De een houdt van op zijn rug te liggen terwijl de ander juist lekker op zijn buik ligt. Een hoofdkussen moet de slaapstand wel goed kunnen ondersteunen. Anders kan je helemaal stijf wakker worden. Dit hoofdkussen ondersteunt elke slaaphouding.

Met dit hoofdkussen word je nooit meer wakker met een bezwete rug of een plakkerig bed. Dit komt omdat het kussen lekker ademend is. Hierdoor wordt alle zweet goed afgevoerd tijdens je slaap.

Houd je van een dun kussen dan kun je gemakkelijk de vulling eruit halen. Hierdoor heb je altijd een kussen met de vulling waar jij van houdt.

2. Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen
 • Past zich aan naar je lichaamshouding
 • Heeft een winter en zomerkant
 • Voelt zacht aan, maar is niet te zacht
 • Je krijgt er geen kussensloop bij

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met het Cloudpillo Hoofdkussen heb je altijd een hoofdkussen die perfect is voor jou. Doordat je het kussen naar eigen wens kan invullen heb je midden op de dag al zin in je bed.

Een kussen is bedoeld dat je nekwervel recht loopt met je wervelkolom. Hierdoor krijg je geen last van nekklachten. Dit is bij iedereen anders. Daarom past dit kussen zich aan aan je lichaam. Hierdoor zijn nekklachten van de verleden tijd.

Iedereen kent het wel dat je kussen in de winter te koud is en in de zomer te warm. Cloudpillo heeft daar de oplossing voor. Er zijn 2 verschillende kanten, eentje voor de zomer en de ander voor de winter. Je zult altijd een kussen op de juiste temperatuur hebben.

Doordat het kussen van traagschuim is voelt het zo zacht als een wolk. Het is echter niet te zacht zodat je geen last krijgt van je nek de volgende dag.

3. Best Life Hoofdkussen

Best Life Hoofdkussen
 • Extra lang kussen van 60 cm
 • Optimale ondersteuning van nek en schouder
 • Hij is ademend zeer goed
 • Is minder geschikt voor als je op je buik slaapt

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een ergonomisch hoofdkussen? Dan is het kijken naar het Best Life Hoofdkussen zeker een aanrader. Dit kussen heeft de optimale ondersteuning voor je nek en schouder.

De meeste kussens zijn niet zo lang. Dit kan leiden dat je in je slaap van je kussen af gaat. Je wordt dan wakker met een stijve nek ondanks een goed kussen. Met dit kussen van 60 cm lang val je er nooit meer af.

Tijdens het slapen kan je veel gaan zweten helemaal in de zomermaanden. Om te zorgen dat je niet wakker wordt met een nat kussen is dit hoofdkussen zeer ademend. Waardoor de warmte weg trekt.

4. Cloudpillo 2 Hoofdkussen

Cloudpillo 2 Hoofdkussen
 • De vulling is van versnipperd latex
 • Buitenste hoes kan in de wasmachine
 • Een lange levensduur
 • In de duurdere prijsklasse

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met het Cloudpillo 2 Hoofdkussen haal je een van de beste hoofdkussens in huis. Door het verfijnde materiaal dat gebruikt is slaap je elke nacht als een prinses. 

De vulling is van versnipperd latex. Dit materiaal heeft als natuurlijke eigenschap dat het erg ventilerend is. Je kussen zult hierdoor de hele nacht op een fijne temperatuur zijn. Dat is natuurlijk extra fijn in de warme zomerdagen.

Naast dat er gebruikt is gemaakt van versnipperd latex is de buitenste hoes van anti pluis materiaal. Dit zorgt dat je het kussen jaren kan gebruiken zonder dat de hij uit elkaar valt. 

5. Sleepp Hoofdkussen

Sleepp Hoofdkussen
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Komt in een set van 2
 • Ligt heerlijk
 • Zijn betere opties

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Een goed paar hoofdkussens hoeft niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het Sleepp Hoofdkussen. Dit kussen is ideaal als je snel opzoekt bent naar een kussen, maar geen luxe wilt met allemaal speciale vullingen. 

Een hoofdkussen is eigenlijk noodzakelijk, maar je partner wilt waarschijnlijk ook een heerlijk kussen hebben om op te slapen. Daarom krijg je bij dit product niet 1 maar 2 hoofdkussens. Zodat jullie samen heerlijk kunnen slapen.

Het hoofdkussen ligt heerlijk waardoor je het liefst de hele dag in bed wilt liggen.


Top 10 Hoofdkussens

Waar kun je het beste hoofdkussen kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste hoofdkussens van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte Hoofdkussens bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 hoofdkussens!


Hoofdkussens kopen? Hier moet je op letten!

Een hoofdkussen koop je niet om een keer op te slapen. Je gaat hem voor een langere tijd gebruiken. Het is daarom belangrijk dat hij lekker en zacht licht. Anders gaat je slaap eronder lijden, wat absoluut niet de bedoeling is.

We hebben drie criteria op gesteld waar je op moet letten bij het kopen van een hoofdkussen. Lees deze goed door om zo geen miskoop te begaan!

Vulling

Dit is heel belangrijk voor hoe het kussen ligt. De vulling bepaalt hoe hard/zacht het kussen is. De vulling kan uit veel verschillende materialen bestaan. Van donzen tot aan versnipper latex. Deze hebben allemaal zo zijn voor- en nadelen.

Wij raden vooral om te kijken wat het beste is voor jou en je nek. Zodat je elke ochtend wakker wordt met een losse nek waardoor je zonder pijn alles kunt doen. 

Slaaphouding

Dit is misschien iets waar je snel over heen denkt. Maar het is ontzettend belangrijk dat je kussen je slaaphouding ondersteunt.

Iedereen vindt een andere slaaphouding fijn waardoor dit ook niet voor iedereen hetzelfde is. Als je een buik slaper bent heb je een kussen nodig die je nek en schouder ondersteunt. Als dit niet gebeurt kan je fysieke klachten krijgen. Zwangere vrouwen hebben bijvoorbeeld een zwangerschapskussen nodig voor maximaal comfort. 

Een ander punt waar je op kunt letten? Gebruik je bijvoorbeeld slaap oordoppen of een slaapmasker? Houdt hier dan zeker rekening mee bij het kopen van een juist kussen.  

Koeling

De koeling van je hoofdkussen is zeer belangrijk. Want niemand wilt de volgende ochtend wakker worden met een bezweet hoofd en een nat bed. Door een goed hoofdkussen te hebben die alles goed verkoeld moet je daar geen last van hebben.

Ook zijn sommige kussens zeer geschikt voor in de zomer en de winter. Dit komt doordat ze een speciale kant daarvoor ontwikkeld hebben.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste Hoofdkussen?

Wij hebben antwoord gegeven op deze vraag in dit artikel. Dit is namelijk de Sleep Comfy Hoofdkussen! Bovenaan het artikel kan je een korte en duidelijk review zien van dit product.

Hoelang gaat een Hoofdkussen mee?

De meeste hoofdkussen gaan tussen de 2 en 3 jaar mee. Na deze tijd moet hij vervangen worden omdat hij dan niet meer zo hygiënisch is. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>