Beste Houtskool BBQ van 2024

Geplaatst in Barbecue op april 9, 2024  

Ben je op zoek naar de beste houtskool BBQ van 2024? Blijf dan lezen! Wij hebben namelijk een grondige houtskool BBQ test gedaan. Deze test kan jou op weg helpen, bij het kopen van de juiste barbecue.

Het Woonio testpanel heeft de beste barbecues getest op verschillende criteria. Zo hebben ze gekeken naar het kookoppervlak, de manier van schoonmaken en de functionaliteiten. Deze test is gericht op jou te helpen bij het vinden van de perfecte kolen bbq voor jou, voor elk budget.

Kortom, zoek jij de beste houtskool barbecue? Lees dan gauw verder want de resultaten in onze top 5 zullen je verbazen!

Dit zijn de beste Houtskool BBQ's in 2024

In onderstaande tabel laten we de top 5 beste houtskool barbecues van 2024 zien. Na een uitgebreid onderzoek zijn dit wat ons betreft de beste opties van dit moment. 

Beste houtskool bbq
Beste grote bbq

1. Boretti Carbone houtskoolbarbecue

 

Beste houtskool bbq
Beste prijs - kwaliteit bbq

2. Patton Kamado Grill 13

 

Beste houtskool bbq
Beste weber bbq

3. Weber Bar-B-Kettle

 

Beste houtskool bbq
Beste kleine bbq

4. BluMill BBQ Egg

 

Beste houtskool bbq
Beste budget bbq

5. Potkachel houtskool BBQ

 


Wat is de beste Houtskool BBQ?

Bij het opstellen van de top 5 hebben we per barbecue de belangrijkste informatie beschreven. Neem het hieronder rustig door en ontdek welke houtskool barbecue het beste bij jouw situatie past.

Beste houtskool bbq
Beste grote bbq

1. Boretti Carbone houtskoolbarbecue

Deze houtskool barbecue viel erg goed in de smaak. Hij beschikt over een ruim kookoppervlak, dat geschikt is voor het grillen van zo'n 18 hamburgers. Je kunt hem dus gerust gebruiken tijdens een bescheiden tuinfeest.

Gelukkig kost het niet veel moeite om deze ruime houtskool barbecue te verplaatsen, hij beschikt namelijk over twee wielen. Zo zet je hem na gebruik, in een handomdraai onder een afdakje, of in de schuur.

Dankzij de thermometer op de deksel, heb je meer controle over de bereiding van jouw eten. Het schoonmaken is erg eenvoudig, haal de aslade uit de barbecue en leeg hem in de container. Het inklapbare werkblad en de bieropener maken de Boretti Carbone helemaal compleet.

Beste houtskool bbq
Beste prijs - kwaliteit bbq

2. Patton Kamado Grill 13

Als je op zoek bent naar een kleine houtskool bbq, dan zal je zeker tevreden zijn met de Patton Kamado Grill 13. Op het kookoppervlak gril je maximaal 4 hamburgers tegelijk. Het is dus de juiste barbecue voor kleine gezinnen, of stellen.

Ook deze barbecue beschikt over een dekselthermometer. Dankzij het hoogwaardige keramiek, heeft deze barbecue geen moeite met hoge temperaturen. Zelfs bij een temperatuur van zo'n 1000 graden Celsius, legt hij niet het loodje.

Helaas beschikt hij niet over een aslade, maar een kamado-barbecue dient altijd te beschikken over een klein laagje as.

Beste houtskool bbq
Beste weber bbq

3. Weber Bar-B-Kettle

Deze houtskool bbq kun je bestellen met een grilloppervlak van 47 of 57 cm. Dit maakt hem geschikt voor zo'n 8 hamburgers, het is dan ook een hoogwaardige barbecue voor ieder gezin. Gebruik hem op het balkon, in de tuin, of neem hem mee op vakantie.

De Weber Bar-B-Kettle beschikt over 2 ventilatieroosters, één in het deksel en één in de kuip. Dit zorgt voor een eenvoudige temperatuurregeling.

Wanneer je klaar bent, verplaats je de Weber Bar-B-Kettle eenvoudig dankzij de 2 wielen. Verwijder de aslade om hem schoon te maken.

Beste houtskool bbq
Beste kleine bbq

4. BluMill BBQ Egg

Op de BluMill BBQ Egg gril je 3 tot 4 hamburgers tegelijk. Het is een kamado-barbecue voor stellen en kleine gezinnen die willen barbecueën op het balkon, of op een tafel in de tuin. Hij is erg compact en draagbaar, je zou hem zelfs kunnen meenemen tijdens jouw vakantie.

De BluMill BBQ Egg beschikt over een zeer goede warmte-isolatie, dit zorgt voor een gelijkmatige garing van vlees, vis en groentes. Zo creëer je hoogwaardige gerechten. Dankzij de dekselthermometer heb je zicht op de exacte temperatuur.

Beste houtskool bbq
Beste budget bbq

5. Potkachel houtskool BBQ

Het Woonio testpanel sluit deze top 5 af met deze potkachel bbq. Dit is veruit de goedkoopste optie van de top 5, dus voor degene met een budget van maximaal €50 is dit de ideale houtskool bbq.

Deze barbecue is gemaakt van gietijzer en heeft een oppervlak voor zo'n 6 hamburgers. De potkachel bbq is de ideale houtskool barbecue voor gezinnen en stellen, die na het barbecueën graag een vuurtje stoken. 

Je kunt het rooster verstellen en verwijderen, zo maak je hem in een handomdraai schoon onder de kraan.


Hoe hebben we deze lijst samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste houtskool bbq's samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende barbecues die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid van de barbecues. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Kolen BBQ's

Heb je de juiste kolen barbecue nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte barbecues van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale houtskool barbecue gaat vinden!


Wat zijn de beste barbecue merken?

Staat jouw droom-barbecue niet in onze top 5? Kijk dan naar de onderstaande merken. Wij hebben de beste merken voor jou uitgelicht.

Kamado Joe
Als je op zoek bent naar de beste houtskool barbecue, kom je misschien wel uit bij Kamado Joe. Dit merk verkoopt verschillende kamado barbecues, die voldoen aan de hoogste eisen. Kamado Joe verkoopt zeer ruime keramische barbecues, maar ook kleinere varianten, die beschikken over innovatieve functies. Helaas brengt dit ook flinke prijskaartjes met zich mee. Een Kamado Joe is dan ook een barbecue voor de echte liefhebbers.

Big Green Egg
Een Big Green Egg bbq is gemaakt van hoogwaardig keramiek, die mede is ontwikkeld door NASA. Dit zorgt voor een zeer professionele barbecue ervaring. De prijzen lopen behoorlijk op, maar gelukkig verkopen ze verschillende modellen. Denk aan tafelmodellen, reismodellen en modellen met onderstel. Dankzij de innovatieve functies, organiseer je een hoogstaande barbecue.

Weber
In onze top 5 zag je al de Weber Bar-B-Kettle staan, maar Weber heeft nog veel meer hoogwaardige houtskool barbecues in zijn assortiment, van tafelmodellen tot stand-alone barbecues. Weber is al sinds 1952 actief bezig met het perfectioneren van zijn barbecues. Door de wens van de klant te bespreken met de ontwerpers, ontstaan er steeds weer nieuwe innovatieve exemplaren. In vergelijking met Kamado Joe en Big Green Egg, zijn de barbecues van Weber zeer betaalbaar.

Beste houtskool bbq consumentenbond
Je kunt ook kijken naar de barbecues die worden aanbevolen door de consumentenbond. Zo krijg je net zoals bij ons, een eerlijk en onafhankelijk advies.


Waar moet je op letten bij het kopen van de beste Kolen BBQ?

Bij het kopen van de beste kolen bbq is het belangrijk om te letten op verschillende punten:

1. Kwaliteit

Kijk altijd naar het materiaal van de barbecue. Let op de volgende criteria:
- Kan hij zijn temperatuur goed vasthouden?
- Hoe gaat hij om met de verschillende weersomstandigheden?
- Is de barbecue zwaar? (denk aan het verplaatsen van de bbq)

2. Functionaliteiten

Het is wel duidelijk dat niet iedere houtskool bbq hetzelfde is. Kijk naar de volgende punten:
- Wat kun je met de barbecue? (denk aan bakken, grillen, stomen, roken of slowcooking)
- Kun je het rooster verstellen?
- Hoe kun je hem schoonmaken?
- Beschikt de bbq over een thermometer?
- Kun je hem meenemen op vakantie?
- Kan hij op een tafel staan?

3. Soort houtskool BBQ

Iedere houtskool barbecue beschikt over zijn eigen unieke eigenschappen. Onderzoek welke soort bij jou past. Je kunt kiezen uit de volgende soorten:
- Grillring;
- Kogelbarbecue;
- Kamado-barbecue;
- Smoker-barbecue;
- Open-grillbarbecue.

4. Prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je deze manier van zoeken hanteert, kies je uiteindelijk de beste houtskool bbq:
Lees eerst de reviews, zo kom je meer te weten over de houtskool bbq. Een duurdere bbq is niet altijd beter, kies jouw budget en vergelijk de gevonden barbecues binnen dit kader. Kijk vooral naar jouw wensen, misschien beschikt de barbecue over functies die jij toch nooit gaat gebruiken, maar daar betaal je wel voor.


Veelgestelde vragen over Houtskool BBQ's

  1. Hoeveel kilo houtskool is er nodig voor de BBQ?
    Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat het eraan ligt op wat voor manier je gaat barbecuen. Ga je het langzaamaan doen, dus low & slow grillen, dan hebben je aan 500 gram tot 1 kg houtskool genoeg. Dit zijn zo'n 30 briketten.
    Wil je hot & fast grillen? Dan moet je denken aan zo'n 1 tot 1,5 kg. Dit zijn zo'n 45 briketten. 
    Is er een groot gezelschap aanwezig? Dan moet je wel rekening houden met 2 kg houtskool, oftewel 80/90 briketten. Je kan altijd beter teveel dan te weinig hebben.

  2. Hoe steek je een BBQ aan met houtskool? En hoelang kun je met een BBQ gasfles?
    Om een BBQ aan te steken met houtskool, plaats je de BBQ op een stevige, vlakke ondergrond. Maak de BBQ schoon en leg krantenpapier of aanmaakblokjes op de bodem. Stapel de houtskool in een kegelvorm bovenop de kranten of aanmaakblokjes en steek deze aan. Verspreid de houtskool en wacht tot deze witgloeiend is voordat je begint met koken. Met een gasfles van 1 kilogram heb je tot wel 10 uur branduren.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>