Beste Huistelefoon [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 9, 2024  

Best Geteste Huistelefoon

Gigaset CL390A Duo Grijs review

Gigaset CL390A Duo Grijs

De Gigaset CL390A Duo Grijs is de beste huistelefoon van 2024. Deze huistelefoon werkt ontzettend eenvoudig, heeft een ruim contrastrijk scherm en maakt het mogelijk om tot 150 contacten op te slaan in de telefoon. Daarnaast heeft deze telefoon nummerherkenning en kun je andere gigaset vaste telefoons koppelen aan het basisstation. Voor deze prijs koop je momenteel geen beter toestel dan dit model.

Wat is de beste huistelefoon van 2024? Het is een vraag die we eerlijk gezegd steeds minder voorbij zien komen. Tegenwoordig is de mobiele telefoon natuurlijk steeds populairder en steeds minder lijken een huistelefoon te gebruiken.

Het zal je verbazen maar er gebruiken nog zat mensen een huistelefoon. Het hebben van een goede huistelefoon biedt namelijk verschillende voordelen. Zo werken ze lekker makkelijk en zijn ze ideaal voor mensen die vaak thuis zijn. Maar wat is nu de beste huistelefoon van dit moment?

Om antwoord op die vraag te geven hebben wij meer dan 10 verschillende huistelefoons getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak.

Op basis hiervan hebben we een top 5 gemaakt met de allerbeste huistelefoons van 2024. Benieuwd naar onze test resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Huistelefoons 

Gigaset CL390A Duo Grijs review

Beste Koop Huistelefoon
1. Gigaset CL390A Duo Grijs

Beste Huistelefoon voor senioren
2. Fysic FX-5520 - Duo DECT telefoon

Beste Vaste telefoon met VOIP
3. Gigaset S850A GO IP

Philips D1602B

Beste vaste telefoon met groot displays
4. Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display

Beste goedkope huistelefoon
5. Gigaset AS190

Top 10 Beste Huistelefoons

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire huistelefoons bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top huistelefoons bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Huistelefoon?

Het kopen van een huistelefoon kan soms best lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende criteria waar je op moet letten bij het kopen van de beste huistelefoon. Wat is bijvoorbeeld de beste huistelefoon volgens de consumentenbond?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria bij het kopen van een goede huistelefoon op een rijtje gezet. Hierdoor weet jij zeker dat je geen miskoop doet.

Techniek

Bij een vaste telefoon maken we onderscheid tussen twee technieken: DECT-toestellen en een analoog toestel. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication.

Dit is eigenlijk de moderne versie van de reguliere vaste telefoon. Een analoge telefoon werkt namelijk met oudere technieken en heeft daarom lagere frequenties.

Een goede DECT telefoon is bovendien beter beveiligd tegen afluisteren en is vaak minder gevoelig voor storingen. Onze voorkeur gaat daarom bijna altijd uit naar DECT telefoons.

Functionaliteiten

Bij het kopen van de beste huistelefoon is het zaak dat je goed kijkt naar de verschillende specificaties en functionaliteiten van de huistelefoon. Denk hierbij aan functies zoals SMS, Nummerherkenning, bellen via internet, adresboeken, antwoordapparaat / voicemail, camera.

Huistelefoon merken

Wat zijn de beste huistelefoon merken? We kunnen hier kort over zijn: Gigaset, Phillips en Panasonic zijn de meest bekende huistelefoon merken. In onze top-5 huistelefoons vind je de beste huistelefoons merken op een rijtje.

Prijs

Uiteraard is het bij het kopen van een goede huistelefoon van belang dat je kijkt naar de prijs. Wil je een goedkope huistelefoon of juist een dure huistelefoon?

Je hebt ontzettend veel verschillende opties waardoor het soms moeilijk kan zijn om door de bomen het bos te zien. Wij zouden je ten alle tijden adviseren om een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt.


Wat is de beste huistelefoon van 2024? 

Als jij op zoek bent naar de beste huistelefoon 2024 dan is onderstaande sectie voor jou. Zoals we eerder al aangaven hebben wij meer dan 10 verschillende huistelefoons getest in onze huistelefoon test 2024.

Op basis van verschillende test criteria hebben we vervolgens een score gemaakt waarin we de 5 beste opties op een rijtje hebben gezet.

Dit zijn wat ons betreft de beste 5 huistelefoons van 2024. Als jij op zoek bent naar een goede huistelefoon dan zijn dit je beste opties.

1. Gigaset CL390A Duo Grijs

Gigaset CL390A Duo Grijs review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als jij op zoek bent naar een goede, degelijk huistelefoon dan is de Gigaset CL390A Duo Grijs voor jou. Deze huistelefoon onderscheidt zich voornamelijk op het gebied van eenvoud. En niet onbelangrijk, hij ziet er ook nog eens mooi uit in je interieur.

Deze huistelefoon beschikt over een ruim contrastrijk scherm waardoor de namen en nummers goed leesbaar zijn. Ook heeft hij verlichte knoppen waardoor je ook met weinig licht altijd het juiste nummer intoetst. Verder is deze huistelefoon geschikt voor een Nederlandse telefoonaansluiting.

Ook kwa functionaliteiten scoort deze telefoon uitstekend. Zo heeft hij een telefoonboek waar 150 contacten in kunnen, is het mogelijk om handsfree te bellen, heeft hij nummerherkenning en is de telefoon set uit te breiden met meerdere telefoons.

Kortom, als jij op zoek bent naar goed betaalbare huistelefoon dan is dit model voor jou.

Voordelen Gigaset CL390A Duo Grijs

 • Mooi design
 • Duidelijk leesbaar scherm
 • Uit te breiden tot 4 verschillende handsets
 • Beschikt over nummerherkenning en een telefoonboek tot 150 contanten

Nadelen Gigaset CL390A Duo Grijs

 • Geen mogelijkheid om te internetbellen via VoIP

2. Fysic FX-5520 - Duo DECT telefoon

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Huistelefoons zijn onder vele senioren en ouderen nog steeds ontzettend populair. Daarom hebben we ook gekeken naar de beste huistelefoon voor senioren

Wat ons betreft is de Fysic FX-5520 - Duo DECT telefoon momenteel de beste keuze voor ouderen of senioren die op zoek zijn naar een goede vaste telefoon.

De FX-5520 is ontworpen met gebruiksvriendelijkheid als belangrijkste speerpunt. De telefoon is voorzien van grote, verlichte toetsen en een verlicht display. Het toestel is daarom ook voor mensen die wat minder zien of met verminderde motoriek kampen goed te bedienen. 

Verder heeft dit toestel alles wat een ouder persoon nodig heeft. Zo kun je het volume extra hard zetten, gaat de telefoon knipperen bij een inkomend gesprek, heeft hij extra grote verlichte toetsen en is het lettertype op het display groter dan normaal.

Ook is deze vaste telefoon van het merk Fysic geschikt voor hoortoestellen (H.A.C). Kortom, als jij de beste senioren vaste telefoon zoekt is dit je beste keuze.

Voordelen Fysic FX-5520 - Duo DECT telefoon

 • Beste vaste telefoon voor senioren
 • Extra grote knoppen
 • Geluid kan extra hard en luid
 • Gaat knipperen bij inkomende oproepen

Nadelen Fysic FX-5520 - Duo DECT telefoon

 • Geen antwoordapparaat

3. Gigaset S850A GO IP

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek jij een goede huistelefoon die beschikt over VoIP? Kies dan voor de Gigaset S850A GO IP. Het voordeel van deze telefoon is dat je op twee manieren bereikbaar bent: via het vaste, analoge netwerk en via internettelefonie (VoIP). 

Verder beschikt deze telefoon over 3 antwoordapparaten waar je tot wel 55 minuten op kan nemen per antwoord apparaat. Ook heeft deze telefoon een gigantisch telefoonboek waar je tot wel 500 contacten kunt opslaan.

Een ander voordeel van dit model? Dankzij het uitgebreide basisstation kun je 2 VoIP gesprekken tegelijkertijd voeren.

Helaas heeft ook dit model een nadeel. Het is namelijk alleen mogelijk om een hoofdtelefoon met 2,5mm aansluiting op dit model aan te sluiten.

Voordelen Gigaset S850A GO IP

 • Tot wel 3 antwoordapparaten mogelijk aan te sluiten
 • Groot telefoonboek met maar liefst 500 contacten
 • Je kunt 2 VoIP gesprekken tegelijkertijd voeren

Nadelen Gigaset S850A GO IP

 • Prijs aan de hoge kant

4. Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display

Philips D1602B

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Neem een willekeurige electronica review en de kans is groot dat je het merk Philips ziet terugkomen. Uiteraard ook in deze beste huistelefoon test een telefoon van het merk Philips.

De Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display  mag wat ons betreft niet ontbreken aan deze top 5 beste huistelefoons.

De Philips D1602B/01 is een draadloze DECT-telefoon met 2 handsets, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning. Het simpele design maakt deze telefoon uitermate geschikt voor dagelijks gebruik in elk huishouden.

Als jij een degelijke huistelefoon zoekt die over een prima prijs/kwaliteit beschikt dan is dit een goede optie.

Voordelen Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display

 • Eenvoudige installatie en makkelijk in gebruik
 • Heeft goed ontvangst
 • Nummerherkenning

Nadelen Philips D1602B/01- Draadloze DECT-telefoon met 2 handset, groot display

 • Scherm niet altijd goed leesbaar

5. Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar een goedkope huistelefoon? Dan is de Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart waarschijnlijk. je beste optie.

Geen enkele telefoon heeft zo'n lage prijs tegenover zulke goede functionaliteiten als dit model. 

De Gigaset AS190 is ontworpen voor eenvoudig en plezierig telefoneren. De lange gesprekstijd van 18 uur en de lange standby-tijd van 200 uur van de Gigaset AS190 zorgen ervoor, dat de handset altijd gereed is voor gebruik en dat je niet bang hoeft te zijn voor lege batterijen tijdens een gesprek.

Benieuwd naar de prijs? Klik hier!

Voordelen Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart

 • Telefoonboek
 • Nummerherkenning

Nadelen Gigaset AS190 - Single DECT telefoon - Zwart

 • Redelijk basis kwa functionaliteiten

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel huistelefoons hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten huistelefoons getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de huistelefoons op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste huistelefoons op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>