Een kamado is niet zomaar een barbecue. Een kamado is een vrij indrukwekkend model van een barbecue in een 'ei model' waar je veel mee kunt. Een kamado is volledig af te sluiten en door middel van de luchtstroom kun je de hitte goed reguleren en vasthouden. Hierdoor kun je niet alleen grillen, maar ook lekker stomen, roken, bakken en braden.

'Welke kamado is het beste?' vroeg Woonio zich af. Daarom hebben we een kamado test uitgevoerd en hieruit de beste kamadobarbecues geselecteerd. Lees gauw verder want de resultaten in onze top 5 zullen je verbazen!

Dit zijn de beste kamado BBQ's in 2024

In onderstaande tabel laten we de top 5 beste kamado barbecues zien. Na een uitgebreid onderzoek zijn dit wat ons betreft de beste opties van dit moment. 

beste kamado bbq
Beste koop

1. Patton kamado grill 13¨ - keramisch – mat zwart

 

beste kamado bbq
Beste grote kamado bbq

2. Kamado Joe Jr Grill kamadobarbecue – rood

 

beste kamado bbq
Beste design kamado bbq

3. Patton kamado 15¨ - keramisch – Premium black

beste kamado bbq
Beste budget kamado bbq

4. BluMill kamado BBQ Egg

 

beste kamado bbq
Beste tafel kamado bbq

5. VONROC – BBQ- Kamado – 13 inch

 


Wat is de beste kamado?

Woonio heeft diverse kamado´s met elkaar vergeleken en zo bepaald welke kamado bbq de beste koop is. Na de kamado test hebben wij een top 5 samengesteld waaruit je de beste kamado barbecue voor jouw situatie kiest. Hieronder zie je per kamado de belangrijkste informatie:

beste kamado bbq
Beste koop

1. Patton kamado grill 13¨ - keramisch – mat zwart

De Patton kamado grill is een zeer fraaie kamado barbecue van 13 inch oftewel 28 centimeter. Het ´ei´ zoals een kamado barbecue vanwege de vorm ook vaak wordt genoemd, is geheel van keramiek. Hierdoor verdraagt de kamado temperaturen tot wel 1000° Celsius. Aan de onderzijde van de kamado bevindt zich een instelbaar ventilatierooster en aan de bovenzijde een zogenaamde margrietschijf. Hierdoor is de luchtstroom optimaal te regelen.

De Patoon kamado is geschikt om alle soorten gerechten in te maken, van vleesgerechten tot vegetarische gerechten. Daarnaast is de kamado vanwege het mat zwarte uiterlijk esthetisch zeer mooi in iedere tuin. Ook professioneel wordt er door horecabedrijven vaak voor de Patton kamado grill gekozen. 

beste kamado bbq
Beste grote kamado bbq

2. Kamado Joe Jr Grill kamadobarbecue – rood

De Kamado Joe Jr mag dan wel een junior zijn, met een diameter van 35 centimeter voldoende groot voor het bereiden van heerlijke gerechten. Toch is dit de kamado bbq beste koop als het om afmetingen en gewicht gaat. Met 31 kilogram is de Kamado Joe Jr relatief licht in gewicht en gemakkelijk verplaatsbaar. Daarnaast staat de kamado op een op stevige gietijzeren onderstel.

De Kamado Joe Jr is voorzien van een ingebouwde thermostaat, waardoor je aan de buitenzijde op de meter de exacte temperatuur kunt aflezen. De temperatuur is zelf te regelen met de onderste schuif en het luchtrooster. Verder heeft de kamado een rvs grillrooster, een keramische hitteverdeler en een grilltang. Met de asschuiver houd je de kamado gemakkelijk schoon.

beste kamado bbq
beste design kamado bbq

3. Patton kamado 15¨ - keramisch – Premium black

Dat het merk Patton tot de beste kamadobarbecues behoort is wel duidelijk, met nog een Patton in de top 5. In dit geval gaat het om de Patton kamado van 15 inch oftewel een grilloppervlak van 34 centimeter. Ondanks dit grote oppervlak om de lekkerste gerechten te maken, weegt de Patton maar 25 kilogram en dit is relatief licht. Hierdoor is deze kamado een echt tafelmodel.

De Patton kamado van 15 inch heeft een prachtige geëmailleerde buitenzijde in het zwart. Dit is mooi om te zien een een aanwinst voor menig tuin. Daarnaast is het bestand tegen diverse weersomstandigheden. De twee handige handgrepen aan de zijkanten zijn ervoor om de kamado gemakkelijk te verplaatsen.

beste kamado bbq
Beste budget kamado bbq

4. BluMill kamado BBQ Egg

De BluMill kamado BBQ Egg mag zeker als de beste kamado prijs kwaliteit verhouding gezien worden. Het is een prachtige en efficiënte kamado voor een niet al te hoge prijs. Stomen, koken, bakken en grillen, eigenlijk heb je een complete keuken met deze kamado. De kamado is erg compact, met een diameter van 27 centimeter, een hoogte van 55 centimeter en een gewicht van 18 kilogram.

Zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de BluMill kamado BBQ Egg zijn gemaakt van keramiek en hierdoor bestand tegen een temperatuur tot wel 1000° Celsius. Aan de onderzijde zit een ventilatieschuif en aan op de deksel een ventiel. Hierdoor is het mogelijk om zelf de temperatuur te regelen.

beste kamado bbq
Beste tafel kamado bbq

5. VONROC – BBQ- Kamado – 13 inch

Deze prachtige VONROC kamado is een 13 inch tafelmodel en wordt geleverd met diverse extra´s. Denk aan een onderstel, een thermometer, een plate setter en een regenhoes. Is de tafel voor jou geen prettige werkhoogte? Als je de kamado op het onderstel plaats, dan heeft deze een werkhoogte van 75 centimeter. De kamado zelf is gemaakt van keramiek en hierdoor bestand tegen grote hitte.

Met de bijgeleverde plate setter kun je indirect grillen. De plate setter wordt geplaatst tussen het grilloppervlak en het houtskool. Vlees zal hierdoor nooit aanbranden en zo stoom en rook je heel gemakkelijk je gerechten en vlees. De regenhoes beschermt de kamado tijdens een regenbui, zodat je deze gewoon kunt laten staan.


Hoe hebben we deze lijst samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste kamado bbq's samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende kamadobarbecues die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid van de barbecues. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte kamado barbecues

Heb je de juiste kamado barbecue nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte barbecues van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale kamadobbq gaat vinden voor je tuin, balkon of voor op de camping!


Wat zijn de beste kamado BBQ merken?

Er zijn erg veel merken die in aanmerking komen voor de beste kamado van 2024. Als de moeder van alle kamado´s wordt vaak de Big Green Egg gezien. Dit is een topmerk van uitermate hoge kwaliteit, maar ook één van de duurste soorten. Veel merken gebruiken de Big Green Egg als voorbeeld voor hun kamado.

Wil je een vergelijkbare kwaliteit als de Green big Egg, maar dan goedkoper? Kies dan voor de Buccan - kamado barbecue - Sunbury smokey egg - medium. Ook dit is een professionele kamado op een rijdende standaard en kan ondanks het gewicht van 41 kilogram gemakkelijk worden verplaatst.

Ook de Patton kamado is al ruim 10 jaar een erg populaire kamado. De Patton is prima als beste kamado prijs kwaliteit. De Patton kamado heeft uitstekende eigenschappen, is in diverse afmetingen verkrijgbaar en tegen een betaalbare prijs.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kamado?

Bij het kopen van een goede kamado BBQ is het belangrijk om te letten op verschillende punten. Door rekening te houden met bepaalde criteria bij het maken van een keuze, weet je dat je een barbecue vindt die aan al je wensen voldoet.

1. Kwaliteit

De kwaliteit van een kamado is erg belangrijk bij je keuze voor een bepaalt merk of model. Het gaat niet alleen om de grootte van de kamado, maar ook hoe duurzaam deze in gebruik is. De deksel, het scharnier en rubbers moeten van uitstekende kwaliteit zijn, wil je hier jarenlang plezier aan beleven.

Dit geldt ook voor de buitenzijde die vaak van keramiek is. Krakeel in het keramiek is na verloop van tijd normaal, maar barsten of beschadigingen niet.

2. Grootte

Verder moet je rekening houden met voor hoeveel mensen je wilt koken of bakken in een kamado. De grootte van de kamado speelt hierbij een belangrijk rol. Kleinere kamado's hebben een grillrooster met een diameter van ongeveer 25 centimeter. Dit zijn typische tafelmodel kamado's voor maximaal 2 tot 3 personen. Net als een houtskoolbarbecue heeft het dus een best groot formaat.


Moet je voor grotere groepen koken? Dan zijn er zelfs grote kamado's verkrijgbaar met een diameter van 40 tot 60 centimeter. Met gemak kook je hierin voor 8 tot 10 personen. Deze modellen zijn doorgaans wel erg zwaar, waardoor je een standaard nodig hebt om de kamado te verrijden.

3. Accessoires

Daarnaast moet je je afvragen welke accessoires je verder nodig hebt voor je kamado. Standaard wordt er vaak een rooster en hitteschild meegeleverd. Is dit niet het geval? Dan moet je dit zeker nog aanschaffen, want deze accessoires zijn onmisbaar bij het koken met een kamado.

Vaak kun je een kamado op tafel plaatsen, maar er zijn ook speciale standaards voor verkrijgbaar. Een hoes om de kamado in te pakken is erg handig als je deze buiten laat staan. De kamado is dan enigszins beschermt tegen de weersomstandigheden.

4. Prijs-kwaliteitverhouding

Hoeveel de bbq kost moet je vergelijken met de prestaties, het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de barbecue. Je kan meerdere producten in verschillende prijsklassen vergelijken om te zien wat voor prijs-kwaliteitverhouding je kan verwachten van een kamado bbq.

5. Garantie

Let ook altijd op de garantievoorwaarden bij aankoop van een kamado. De beste kamado is soms een flinke investering, dus garantie is het minste wat je mag verwachten bij een grote aanschaf. De meeste goede merken geven 10 jaar tot soms levenslange garantie, zodat je geen risico loopt bij onverwachte snelle slijtage van onderdelen.


Veelgestelde vragen over kamadobarbecues

Hoe steek je een kamado bbq aan?
Het aansteken van een kamado bbq is eenvoudig te doen. Dit zijn de 5 stappen:
  1. Open de onderste en bovenste luchtinlaten zodat er voldoende zuurstof kan circuleren.
  2. Plaats enkele aanmaakblokjes of een kleine hoeveelheid aanmaakhout onder de houtskool of briketten.
  3. Steek de aanmaakblokjes aan met een lange lucifer of een aansteker.
  4. Sluit de deksel van de kamado bbq en wacht tot de houtskool of briketten helemaal zijn aangestoken en bedekt zijn met een dunne laag as.
  5. Reguleer de temperatuur door de luchtinlaten aan te passen en wacht tot de gewenste temperatuur is bereikt voordat je begint met koken.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>