Beste Kattenverjager van 2024 – Ultrasoon

Geplaatst in Bestrijding op april 9, 2024  

Katten behoren tot de meest populaire huisdieren. Wist je dat maar liefst een kwart van de huishoudens met een huisdier een kat als huisdier hebben? Allemaal heel leuk en aardig, maar voor andere mensen kunnen katten helaas voor de nodige overlast zorgen.

Dit artikel is dan ook bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een goede kattenverjager. Woonio heeft een uitgebreide test gedaan waarbij kattenverjagers zijn getest op verschillende criteria. Dit helpt jou om tot een goede keuze te komen als je er een wilt aanschaffen.

De top 5 kattenverjagers kent verschillende verrassingen, zo wordt bijvoorbeeld de Kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager enorm goed beoordeeld, maar zien we ook de kattenverjager van Vulpes die ontzettend goed is. Lees snel verder.

Dit zijn de 5 beste Kattenverjagers in 2024

Wij hebben verschillende kattenverjagers vergeleken en op basis hiervan zijn we tot een ultieme top 5 gekomen. In deze top 5 zijn enkel de allerbeste kattenverjagers opgenomen. Welke dat zijn, zie je hieronder.

beste kattenverjager
Beste koop

1. Kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

beste kattenverjager
Beste premium verjager

2. Weitech Kattenverjager Garden Protector

beste kattenverjager
Beste ultrasone verjager

3. Pest-Tech | Supersonisch Flash Kattenverjager

beste kattenverjager
Beste verjager op zonne energie

4. Vulpes Verjager® Ultrasone Kattenverjager op zonneenergie

beste kattenverjager
Beste hoge verjager

5. Metiva Kattenverjager - Ultrasone verjager


Wat is de beste Kattenverjager? (met Ultrasoon)

Als je op zoek gaat naar katten verjagers, dan kom je er al snel achter dat er vele soorten verkrijgbaar zijn. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om tot een goed oordeel te komen en zeker te zijn van de juiste aankoop. Hieronder hebben we de top 5 kattenverjagers nog even speciaal uitgelicht, maar dan met meer informatie. Zo kun je beter de juiste keuze maken.

beste kattenverjager
Beste koop

1. Kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager

De eerste kattenverjager die zeker thuishoort in het rijtje van de beste, is de kwali.® Pro Ultrasone Kattenverjager. Dit handige apparaat laat zich makkelijk installeren, werkt veilig en is bijzonder effectief met een bereik tot wel twintig meter en 360 graden rondom. Bovendien is het een goede optie voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid.


Hoewel deze kattenverjager op te laden is middels een usb-kabel en het te gebruiken is als kattenverjager op stroom, zul je hoofdzakelijk gebruik maken van de ingebouwde zonnepanelen die de verjager voorzien van voldoende energie.

beste kattenverjager
Beste premium verjager

2. Weitech Kattenverjager Garden Protector

Ook de Weitech Kattenverjager Garden Protector scoort hoog in onze test. Kenmerkend aan dit model is dat deze verjager op meerdere manieren te bevestigen is. Dit maakt het apparaat zeer geschikt voor mensen die hem willen plaatsen op een paaltje in de tuin, maar ook voor mensen die hem bij voorkeur willen bevestigen aan de muur. Zelfs losse plaatsing op bijvoorbeeld een tafel is mogelijk. Middels infrarood detectie worden ongewenste dieren op afstand gehouden. Naast het feit dat de kattenverjager met geluid werkt (in te stellen op meerdere frequenties), geeft deze ook een flits. De verjager werkt op batterijen.

beste kattenverjager
Beste ultrasone verjager

3. Pest-Tech | Supersonisch Flash Kattenverjager

Ben je op zoek naar een zogeheten smart kattenverjager? Dan is deze supersonisch flash kattenverjager wat je zoekt. Dankzij de doeltreffende methode die deze verjager gebruikt zul je geen last meer hebben van ongewenst kattenbezoek. Het apparaat is namelijk in te stellen met enkel ultrasoon geluid, alsmede met sonische geluiden en zelfs de combinatie hiervan voor een nog effectiever resultaat. De kattenverjager bevat ook nog eens een vooraf in te stellen timer en het is een kattenverjager die op zonne energie werkt.

beste kattenverjager
Beste verjager op zonne energie

4. Vulpes Verjager® Ultrasone Kattenverjager op zonneenergie

Een andere topper die zeker genoemd moet worden, is de Vulpes Verjager® ultrasone kattenverjager. Mensen die op zoek zijn naar een apparaat dat voornamelijk eenvoudig in gebruik is, zullen hier zeer tevreden mee zijn. De verjager is waterdicht, dus wat de weersomstandigheden ook zijn; je hebt er geen omkijken naar. Ook opladen is niet nodig, dankzij de werking op zonne-energie. 


Bijkomend voordeel is dat deze verjager niet alleen geschikt is voor katten, maar ook andere dieren op afstand houdt, zoals muizen en marters. Wil je zelf geen last ondervinden van het geluid, dan beschikt deze kattenverjager over een stille stand. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor hoge tonen. Ook het zeer ruime bereik is een absoluut pluspunt, zeker voor hen in een wijde omgeving.

beste kattenverjager
Beste hoge verjager

5. Metiva Kattenverjager - Ultrasone verjager

Als we kijken naar de beste ultrasone kattenverjager, dan hoort de Metiva kattenverjager hier ook bij. Dit model is een goede koop voor mensen die de kattenverjager het liefst niet, of juist wel, op laten vallen. De verjager komt namelijk met meerdere opzetstukken, waardoor deze in hoogte aan te passen is. Ook ideaal als je een tuin hebt met wat hoger gras, waardoor de detectie van dieren soms wat lastiger is. 


Het apparaat werkt geheel zelfvoorzienend en kan in weer in wind gebruikt worden. Steek de verjager simpelweg in het gras en ongewenst bezoek is direct verleden tijd.


Hoe we deze lijst hebben samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste kattenverjagers samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende katten verjagers die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de ultrasone kattenverjagers. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Katten verjagers

Heb je de juiste katten verjager nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte kattenverjagers van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale verjager gaat vinden!


Wat zijn de beste Kattenverjager merken?

Er zijn nu eenmaal veel verschillende aanbieders op de markt. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en wat bij jou past, heeft natuurlijk voor een groot deel te maken met je eigen wensen en voorkeuren.

Kijkend naar de onze testresultaten, waarin we gelet hebben op diverse criteria kunnen we echter wel concluderen dat Pest Tech als merk goed naar voren komt. Dit merk begrijpt als geen ander het probleem rondom buitenkatten, maar hecht ook waarde aan diervriendelijkheid. Op een humane manier dragen zij dan ook bij aan het afweren van deze dieren.

Een ander merk op het gebied van kattenverjagers dat ook bekend staat om zijn degelijkheid, is Weitech. Hun jarenlange, goede reputatie op het gebied van tuinbescherming in combinatie met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding maakt de kattenverjagers van dit merk ook een goede aankoop. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een Kattenverjager?

Je zou natuurlijk af kunnen gaan op te top 5 van Woonio, maar het is altijd goed om te weten met welke punten je rekening moet houden als je van plan bent een goede kattenverjager aan te schaffen. Laten we daarom de belangrijkste criteria uiteen zetten:

1. Het Bereik

Zoek je naar een kattenverjager voor de tuin, let dan altijd op het bereik. De grootte van je tuin speelt hierbij natuurlijk ook een rol. Heb je maar een kleine tuin, dan heb je al snel voldoende aan een kattenverjager met een bereik van acht of negen meter, maar in een grote tuin zul je toch al snel richting de twintig meter aan reikwijdte moeten hebben. Het plaatsen van meerdere verjagers is echter ook altijd een optie, maar vanzelfsprekend valt dit wel duurder uit.

2. Frequentie

Niet ieder dier is gevoelig voor elke frequentie. Koop je een verjager dus niet alleen voor katten, maar bijvoorbeeld ook voor marters of muizen? Dan is het goed om een kattenverjager te hebben die meerdere standen heeft. Dit biedt ook het voordeel dat je een andere frequentie uit kunt zenden, als blijkt dat katten aan een bepaald geluidsniveau gewend zijn.

3. Energievoorziening

Het is afhankelijk van je eigen voorkeuren wat de energievoorziening van een kattenverjager moet zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld te vinden, werkend op batterijen of stroom. Dit kan een goede optie zijn, maar wil jij nu graag een duurzame optie waar je ook nog eens geen omkijken naar hebt, kies dan voor een kattenverjager die zichzelf middels zonne-energie oplaadt.

4. Bevestiging

Wil je de kattenverjager ergens aan ophangen, dan moet deze natuurlijk wel die mogelijkheid hebben. Heb je een stuk gras waar je de kattenverjager in kunt steken, dan is een staand model altijd goed. Het is dus aan te raden goed te kijken naar de mogelijkheden die jouw tuin biedt. Zo leent een verharde ondergrond zich niet voor bevestiging met een pin en vallen kattenverjagers die enkel zo geplaatst kunnen worden al snel af. Sommige modellen kunnen op meerdere manieren bevestigd worden, waardoor je in alle gevallen goed zit.

5. Prijs

Kattenverjagers heb je in alle soorten prijzen. Bedenk wat je budget is en zoek het juiste product die aan je behoeften voldoet zonder daarvoor teveel te betalen. Sowieso hebben wij al de kattenverjagers met daarbij de beste prijs geselecteerd, zodat jij niet verder hoeft te zoeken.


Veelgestelde vragen over Kattenverjagers

 • Hoe klinkt een kattenverjager?
  Een kattenverjager kan op verschillende manieren klinken, afhankelijk van het type dat je gebruikt. Sommige kattenverjagers maken een ultrasoon geluid dat mensen niet kunnen horen, maar dat onprettig is voor katten. Andere kattenverjagers maken een hoog piepend geluid dat katten afstoot.
  Er zijn ook kattenverjagers die een harde fluittoon afgeven of een geluid maken dat lijkt op het blaffen van een hond.

 • Is een kattenverjager ook schadelijk voor honden?
  Over het algemeen zijn kattenverjagers niet schadelijk voor honden. De meeste kattenverjagers werken met ultrasone geluiden of andere geluiden die alleen katten kunnen horen en dus geen invloed hebben op honden. Toch is het altijd verstandig om de instructies op de verpakking te lezen en ervoor te zorgen dat de kattenverjager die je gebruikt veilig is voor alle huisdieren in de buurt.

 • Naast katten heb ik ook last van muizen. Wat moet ik doen?
  Dat kan inderdaad erg vervelend zijn! Speciaal daarvoor hebben we ook een artikel opgesteld en onderzoek gedaan naar verschillende soorten muizenvallen. Ontdek wat de beste muizenval is voor bij jou thuis.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>