Beste Knoflookpers [Test 2024]

Geplaatst in Keuken op april 11, 2024  

Best Geteste Knoflookpers

KitchenLove Knoflookpers review
KitchenLove Knoflookpers

Knoflook snijden is op zich prima te doen, maar de geur blijft lang hangen aan je handen. Met de KitchenLove Knoflookpers is dit probleem verleden tijd! De pers heeft een groot reservoir zodat je tot wel drie teentjes knoflook tegelijk kan persen. Dat scheelt weer tijd tijdens het koken. Ook heeft de pers een ergonomische grip zodat deze makkelijk te gebruiken. En niet alleen knoflook kan worden fijngemaakt met de pers, ook gember kun je gemakkelijk fijnmaken met dit product. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste knoflookpers? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Hou jij heel erg van koken? Dan is het belangrijk dat jij beschikt over een goede knoflookpers. Versgeperste knoflook kan veel gerechten namelijk nog lekkerder maken. Het is dan wel fijn dat je beschikt over een goede knoflookpers. Niet alle knoflookpersen zijn namelijk even goed.

Om jou te helpen bij het vinden van een goede knoflookpers hebben wij een ultieme beste knoflookpers test uitgevoerd. Na tientallen knoflookpersen getest te hebben in onze beste knoflookpers test, weten wij van Woonio precies wat de beste opties van dit moment zijn. 

In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste knoflookpersen van dit moment. Ook ontdek je enkele handige criteria waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een knoflookpers. Ben jij benieuwd welke knoflookpers de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder en ontdek het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Knoflookpersen

KitchenLove Knoflookpers review

Beste koop knoflookpers
1. KitchenLove Knoflookpers

beste knoflookpers

Beste knoflook en gemberpers
2. Knoflookpers/Gemberpers

HGMD Knoflookpers RVS

Beste Luxe knoflookpers 
3. HGMD Knoflookpers RVS

Brabantia Profile Knoflookpers

Beste Brabantia knoflookpers
4. Brabantia Profile Knoflookpers 

Knoflook en Gember Pers - RVS

Beste goedkope knoflookpers
5. Knoflook en Gember Pers - RVS


Top 10 Beste Knoflookpersen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste knoflookpersen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een knoflookpers?

Wil jij een knoflookpers kopen? Ga dan niet zomaar voor een knoflookpers aanbieding, maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Niet alle knoflookpersen beschikken over een goede kwaliteit. Ondanks dat knoflookpersen vaak niet duur zijn is het toch erg zonde als jouw aankoop een miskoop blijkt te zijn.

Hou daarom rekening met de onderstaande criteria. Deze criteria hebben wij uitvoerig getest in onze beste knoflookpers test. Door rekening te houden met deze criteria haal jij gemakkelijk de beste optie in huis. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste knoflookpers volgens de consumentenbond test.

Soort knoflookpers

Allereest zijn er verschillende soorten knoflookpersen. Zo zijn er knoflookpersen waarbij je moet knijpen, persen of drukken. Afhankelijk van wat jij het fijnst vind werken is een bepaalde optie dus het beste.

In onze top 5 hebben wij verschillende soorten knoflookpersen opgenomen. Hierdoor zit er voor iedereen een perfect model knoflookpers tussen. Het kan verstandig zijn om vooraf te bedenken of je de knoflookpers ook gaat gebruiken voor het persen van andere groenten. Niet alle knoflookpersen zijn namelijk daarvoor geschikt.

Meer informatie hierover vind je vaak in de product omschrijving van de knoflookpers.

Kwaliteit

Een tweede criteria is de kwaliteit van een knoflookpers. Niet alle knoflookpersen beschikken over een goede kwaliteit. Er zijn daarom ook meerdere modellen die snel stuk kunnen gaan. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal waarvan zij gemaakt zijn.

In onze top 5 vind je knoflookpersen gemaakt van verschillende materialen. Alle knoflookpersen beschikken hierbij over een goede kwaliteit en zijn erg duurzaam.

Prijsklassen

Ook zijn er knoflookpersen in verschillende prijsklassen. Over het algemeen zijn knoflookpersen erg goedkoop. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat jouw budget te laag is voor een goede knoflookpers. Wel kunnen verschillende soorten knoflookpersen verschillen van prijs.

Over het algemeen is een knijp knoflookpers duurder dan een druk knoflookpers. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. In onze top 5 vind je verschillende soorten knoflookpersen voor een lage prijs.


Wat is de beste knoflookpers van 2024?

Welke knoflookpers is het beste? Deze veel voorkomende vraag beantwoorden wij aan de hand van onze beste knoflookpers test. Na tientallen modellen met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties zijn. Omdat niet iedereen op zoek is naar dezelfde soort knoflookpers, hebben wij winnaars uitgeroepen in verschillende prijsklassen en categorieën.

Hieronder vind je voor elke knoflookpers uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen opgesomd. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke knoflookpers wel en niet geschikt is voor jou. De eindbeoordeling van iedere knoflookpers hebben wij gebaseerd op onze beste knoflookpers test en reviews van andere consumenten.

1. KitchenLove Knoflookpers

KitchenLove Knoflookpers review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Woonio zijn op zoek gegaan naar e best geteste knoflookpersen van dit moment en die hebben wij gevonden dames en heren! Wij hebben namelijk de KitchenLove Knoflookpers geselecteerd als beste knoflookpers 2024! 

Deze knoflookpers mag niet ontbreken in je keuken. Niet alleen zorgt dit product ervoor dat je geen knoflook meer hoeft te snijden, maar het kan ook gebruikt worden voor het fijnmaken van gember. 

De pers beschikt over een ergonomisch handvat zodat iedereen dit product gemakkelijk kan gebruiken. Het reservoir van de knoflookpers is groot, zodat je tot wel drie teentjes knoflook tegelijk kan persen. 

Zo kun je een hoop tijd besparen in het voorbereidingsproces. Ook hoeft je niet eens de schil van het knoflook teentje te verwijderen. Deze blijft gewoon achter in het reservoir van de knoflookpers. 

Tip: Ook leuk om cadeau te geven! 

Voordelen KitchenLove Knoflookpers

 • Gemaakt van Chroom
 • Beschikt over een ergonomisch handvat
 • Kan tot wel drie teentjes knoflook tegelijk persen
 • Dit product kan in de vaatwasser

Nadelen KitchenLove Knoflookpers

 • Het schoonmaken van de kleine gaatjes kan soms wat lastig zijn

2. SOEM knoflookpers/gemberpers

beste knoflookpers

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de pers van SOEM geplaatst. Deze knoflookpers kan namelijk ook als een gemberpers gebruikt worden en is daarom erg functioneel. Deze pers is ook erg makkelijk schoon te houden. Een ingebouwd schoonmaaksysteem van tandjes voorkomt dat er restjes knoflook of gember in de pers blijven zitten.

De pers is sterk en ligt fijn in de hand. Met een ergonomische handgreep duw je knoflook of gember moeiteloos door de zeef en ben je binnen no-time klaar!

Het model is tevens ook zeer scherp geprijsd. Wil jij een goede knoflook- en gemberpers voor een scherpe prijs? Dan is de pers van SOEM de beste optie voor jou. Meer informatie vind je door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen SOEM knoflookpers/gemberpers

 • Fraai design
 • Comfortabele grip
 • Perst zowel knoflook als gember
 • Ingebouwd schoonmaaksysteem

Nadelen SOEM knoflookpers/gemberpers

 • Voelt zwaar aan

3. HGMD Knoflookpers RVS

HGMD Knoflookpers RVS

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben wij de HGMD Knoflookpers RVS geplaatst in onze top 5. Deze luxe knoflookpers is voor iedere keuken geschikt. Je zult veel tijd ermee besparen als je aan het koken bent

Verder is de HGMD Knoflookpers RVS gemaakt van RVS materialen waardoor hij extra lang mee gaat. De knoflookpers werkt heel simpel, je hoeft namelijk enkel te drukken om de knoflook te kunnen persen. Na gebruik kun je de HGMD Knoflookpers RVS lekker makkelijk in de vaatwasser doen. Scheelt weer afwassen.

Naast dat hij knoflook heel makkelijk kan persen kan je er ook gember in doen. Hierdoor heb je een 2-in-1 product. Door het fijne handvat is het persen van de gember of knoflook een fluitje van een cent.

Voordelen HGMD Knoflookpers RVS

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Kan in de vaatwasser
 • Voor knoflook en gember
 • Gaat lekker lang mee

Nadelen HGMD Knoflookpers RVS

 • Is wat aan de grote kant

4. Brabantia Profile Knoflookpers 

Brabantia Profile Knoflookpers

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Brabantia Profile Knoflookpers geplaatst in onze top 5. Deze knoflookpers is gemaakt van hoogwaardige materialen en tevens roestvrijstaal. Dit zorgt er voor dat deze goede knoflookpers ontzettend lang mee gaat. Het model is ook vaatwasser bestendig waardoor jij hem na gebruik gemakkelijk schoon kunt maken.

Doordat dit model werkt door middel van een knijpsysteem is hij makkelijker te gebruiken dat drukmodellen. Verder is het wel belangrijk om niet te veel knoflookteentjes tegelijk te persen in dit model. Hiervoor is hij namelijk niet gemaakt waardoor dit of niet lukt of dat hij zelfs kapot kan gaan.

Het uitneembare RVS-zeefje kun jij na gebruik gemakkelijk schoon maken. Verder kun je bij de Brabantia Profile Knoflookpers een bijpassend ophangrekje voor aan de wand aanschaffen. Wil je meer weten over deze knoflookpers? Klik op de button hierboven.

Voordelen Brabantia Profile Knoflookpers 

 • Werkt door middel van knijpsysteem
 • RVS materiaal
 • Afwasmachinbestendig

Nadelen Brabantia Profile Knoflookpers 

 • Onaantrekkelijk design

5. Knoflook en Gember Pers - RVS

Knoflook en Gember Pers - RVS

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Knoflook en Gember Pers - RVS opgenomen in onze top 5. Deze knoflookpers is de goedkoopste optie uit onze top 5. Toch ontvang jij voor deze goedkope knoflookpers wel een kwalitatief hoogstaand model. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat goedkoop bij dit model duurkoop is.

De Knoflook en Gember Pers - RVS beschikt namelijk over RVS materialen waardoor hij ontzettend lang mee gaat. Een ander voordeel van deze knoflookpers is dat hij vaatwasser bestendig is. Net zoals de andere handpers modellen is het wel belangrijk om rekening te houden met het meer kracht moeten zetten om te kunnen persen.

Het neutrale design zorgt er voor dat hij er strak uit ziet en in ieder keukeninterieur past. Verder is hij vrij klein waardoor jij hem na gebruik gemakkelijk op kunt bergen. Wil je de laagste prijs van de Knoflook en Gember Pers - RVS ontdekken? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Knoflook en Gember Pers - RVS

 • Gemaakt van RVS materiaal
 • Klein model
 • Goedkoopste optie

Nadelen Knoflook en Gember Pers - RVS

 • Werkt wat zwaarder

Hoeveel soorten knoflookpersen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 knoflookpersen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de knoflookpersen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste knoflookpersen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>