Beste Elektrische Koelbox van 2024

Geplaatst in Gadgets op april 9, 2024  

Als je op zoek bent naar de beste koelbox, dan zit je goed op deze pagina van Woonio. Je wilt immers een box waarin je eten eetbaar blijft en je drankjes koud gedronken kunnen worden. Bovendien moet de koelbox groot genoeg en makkelijk mee te nemen zijn.

Er zijn heel wat boxen op de markt die aan deze behoeften voldoen. Maar om de taak eenvoudiger te maken, hebben we de allerbeste uitgebreid getest op verschillende criteria. Zo kwam de Auronic Elektrische Compressor eruit als beste elektrische koelbox van 2024.

Dit zijn de 5 beste Koelboxen in 2024

We hebben 20 koelboxen getest en met elkaar vergeleken. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt. Alleen de 5 beste elektrische koelboxen staan in onze lijst.

beste elektrische koelbox
Beste koop

1. Auronic Elektrische Compressor

 

beste elektrische koelbox
Beste camping koelbox

2. Mobicool MB40 hybride koelbox

 

beste elektrische koelbox
beste koelbox op boot

3. Tristar KB-7540 Koelbox

 

Beste koelbox voor auto

4. Travellife TL32

 

beste elektrische koelbox
beste budget koelbox

5. Mobicool MV27 AC/DC

 


Wat is de beste Elektrische Koelbox? Extra informatie

Als je op zoek gaat naar een goede koelbox, dan kom je er al snel achter dat er vele soorten verkrijgbaar zijn. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om tot een goed oordeel te komen en zeker te zijn van de juiste aankoop. Hieronder hebben we de top 5 elektrische koelboxen nog even speciaal uitgelicht, maar dan met meer informatie en welke het beste is per situatie. Zo kun je beter de juiste keuze maken.

beste elektrische koelbox
Beste koop

1. Auronic Elektrische Compressor

De Auronic Elektrische Compressor is de beste compressor koelbox voor vissers die er enkele dagen op uit trekken. Het is een krachtige koelbox met een inhoud van 40,5 liter.

Daarnaast wordt de box geleverd met 12/24/240 volt stekkers, zodat je nooit zonder stroom valt. Bovendien heb je vijf koelstanden om uit te kiezen. Kortom, met deze koelbox ben je verzekerd dat je eten, snacks en drankjes meerdere dagen goed blijven. Het enige wat jij moet doen, is genieten en zorgen dat die vis bijt.

beste elektrische koelbox
Beste camping koelbox

2. Mobicool MB40 hybride koelbox

De Mibicool MB40 hybride met een inhoud van 40 liter is de beste koelbox voor de camping. Dit komt omdat je met deze box zowel kunt vriezen als koelen. Om te koelen gebruik je een 12 volt plug en om te vriezen een stekker van 230 volt. Hierdoor blijft je eten vers en beschermd tijdens een kampeertrip.

Maar meer dan dat, deze beste camping koelbox is ook een geweldige investering voor de zomer in het algemeen. Of je nu een tuinfeestje organiseert, met vrienden naar het strand gaat of naar een festival, met deze box trakteer je iedereen op koele drankjes of ijsjes.

beste elektrische koelbox
beste koelbox op boot

3. Tristar KB-7540 Koelbox

De elektrische koelbox Tristar KB-7540 is de best geteste koelbox voor op de boot. Dankzij het slimme ontwerp met een afneembaar deksel, het snoeropbergsysteem en verborgen handvaten, is deze box erg gebruiksvriendelijk.

De inhoud van 40 liter en het thermo-elektrisch koelsysteem, maken de koelbox perfect voor een zorgeloze daguitstap op het water. Bovendien zorgen de wieltjes ervoor dat je gemakkelijk de kade en de boot oprijdt.

Het thermo-elektrisch koelsysteem maakt het mogelijk om zowel te koelen als te verwarmen. Hierdoor is deze koelbox geschikt om het hele jaar door te gebruiken.

Beste koelbox voor auto

4. Travellife TL32

Vertrek je op roadtrip met de auto? Kies dan voor de Travellife TL32, want dit is de beste koelbox elektrisch voor onderweg. De box biedt je het beste van twee werelden. Reis je in de zomer dan heb je dankzij deze lichtgewicht box frisse drankjes binnen handbereik. In de winter houdt de koelbox soep, thee, koffie en allerlei andere warme dranken en hapjes warm.

Met een inhoud van 25 liter en de handige schouderriem, neem je de koelbox gemakkelijk mee in de auto.

beste elektrische koelbox
beste budget koelbox

5. Mobicool MV27 AC/DC

De Mobicool MV27 AC/DC is de beste koelbox voor vrachtwagenchauffeurs, en zelfs voor studenten die graag strandfeestjes geven in de zomer.

De koelbox heeft een eenvoudig ontwerp met een koelruimte van 26 liter en een dikke isolatie, waardoor je verzekerd bent van een effectieve koeling van je eten en drankjes. Maar dankzij het thermo-elektrisch koelsysteem komt deze box in de winter van pas om je eten en drank warm te houden. Moet een vrachtwagenchauffeur nog meer hebben?


Meest verkochte koelboxen

Heb je de juiste koelbox kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte koelboxen van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale koelbox gaat vinden. Daar zitten dus ook de elektrische koelboxen tussen!


Wat zijn de beste koelbox merken?

Van zodra je je zoektocht naar een koelbox start, kom je heel wat merken tegen. Zo is Tristar niet alleen het bekendste merk, maar ook een budgetvriendelijk merk. Dat is geen verrassing, want het merk staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid in om het even welke prijsklasse.

Andere populaire merken dat over het algemeen goede koelbox merken zijn, zijn onder andere: Auronic, Mobicool, Travellife, campingaz, Woltu Tilvex en Clatronic.

Daarnaast vind je ook nog andere budgetvriendelijke merken, zoals Bo-Camp en Arebos. Koelboxen van deze budgetvriendelijke merken zijn al verkrijgbaar vanaf 45 euro.

De duurste merken zijn Versatemp, Vevor en PerfectGear.


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische koelbox?

Hieronder bespreken we de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het vergelijken van koelbox-prijzen en het lezen van reviews.

1. De capaciteit

Voordat je een koelbox koopt, moet je natuurlijk eerst overwegen wat je er allemaal in wilt stoppen. De capaciteit dat nodig is, zal afhangen van de activiteit, de duur van de activiteit en het aantal personen. Een kleine koelbox met of zonder wielen is bijvoorbeeld ideaal om frisdrank mee te nemen naar het strand. Maak je een boottrip met de familie of vrienden of ga je vissen voor enkele dagen, dan kan een extra grote koelbox nodig zijn. De capaciteit van een koelbox wordt meestal in liters weergegeven.

2. De grootte

Naast de capaciteit is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de afmetingen van de koelbox. Als je de koelbox koopt voor een roadtrip met de auto, moet de box perfect in de auto passen. Het liefst op een plek dat gemakkelijk bereikbaar is. Als je het bijvoorbeeld thuis bewaard moet het klein genoeg zijn, zodat je het op een deurmat kan leggen. Je voorkomt op deze manier dat de vloer droogt blijft.

3. Het materiaal

Afhankelijk van het materiaal waarvan een koelbox is gemaakt, kan hij zwaarder of lichter zijn. Reken daar ook nog eens het gewicht van de inhoud erbij en misschien kom je in de problemen om de koelbox op te tillen. Bij je keuze naar de beste elektrische koelbox, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat hij gemakkelijk kan getild worden. Niet alleen in en uit de auto, maar ook als je hem nadien nog moet verplaatsen. Daarom zijn koelboxen met wieltjes beter als je hem na het uitladen nog een eind moet dragen.

4. Isolatie

Het meest gebruikte materiaal voor elektrische koelboxisolatie is EPS (geëxpandeerd polystyreen). Maar hoe dik die isolatie is, maakt het verschil tussen hoe lang de inhoud van je koelbox koud blijft.


Veelgestelde vragen over koelboxen

  • Wat is de beste elektrische koelbox?
    Als je je afvraagt wat de beste elektrische koelbox is om te kamperen, te gaan vissen of andere outdoor-activiteiten, dan is een koelbox met een capaciteit van 20 liter genoeg voor twee personen. En zelfs al hoef je de koelbox niet altijd ver te dragen, een box op wielen is handig. Daarnaast kies je ook beter een koelbox met een dikke EPS-isolatie voor het lang koelen van de inhoud. Daarnaast is het ook handig als de koelbox een thermo-elektrisch koelsysteem heeft, zodat je de box het hele jaar door kunt gebruiken.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>