Beste Lichaamskussen van 2024 – Ergonomisch & Zijslapers

Geplaatst in Kussens op april 9, 2024  

Op zoek naar het beste lichaamskussen? Dan zit je hier goed! Dit artikel is voor mensen die op zoek zijn, naar een comfortabel lichaamskussen.

Hieronder hebben we, op een zorgvuldige manier, lichaamskussens met elkaar vergeleken en een top 5 gemaakt. Al deze lichaamskussens hebben we uitgebreid getest en alleen de allerbeste lichaamskussens van dit moment zijn terug te vinden op deze pagina.

Zo wordt bijvoorbeeld de Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow enorm goed beoordeeld, maar zien we ook de Mash Zijslaapkussen die een mooie prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Kortom, zoek jij het beste lichaamskussen? Lees dan gauw verder!

Dit zijn de beste Lichaamskussens van 2024

In dit overzicht laten we de top 5 beste lichaamskussens van 2024 zien. Na een uitgebreid onderzoek zijn dit wat ons betreft de beste opties van dit moment. Onder dit overzicht gaan we verder in op de verschillende lichaamskussens.

Beste lichaamskussen
Beste kwaliteit (zij- & rugslapers)

1. Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow
 

Beste lichaamskussen
Beste koop (zijslapers)

2. Mash Zijslaapkussen

 

Beste lichaamskussen
Beste rolkussen

3. Rolkussen - Guling XL - met sloop - antraciet

 

Beste lichaamskussen
beste kussen voor rug

4. Softcentre Ergonomisch Rugkussen Auto & Bureaustoel

 

Beste lichaamskussen
Beste budget kussen

5. Suite sheets ondersteunend lichaamskussen

 


Wat is het beste Lichaamskussen? + uitleg

Wil je extra comfort ervaren? Bekijk dan de beste lichaamskussens hieronder met specifieke uitleg per product. Met een lichaamskussen wordt je lichaam extra ondersteund en slaap je gemiddeld beter. Bovendien zorgen de kussens voor een vermindering van diverse wervelaandoeningen, zoals rug- of nekklachten.

Hieronder hebben we verschillende lichaamskussens met elkaar vergeleken en een ultieme top 5 samengesteld. Deze kussens behoren dus tot de allerbeste bodykussens van dit moment.

Beste lichaamskussen
Beste kwaliteit (zij- & rugslaper)

1. Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow


De Mikoala Hi4 Deluxe is speciaal voor mensen met rug- en nekklachten. Daarnaast kunnen zwangere vrouwen dit kussen goed gebruiken. Het lichaamskussen is ergonomisch ontworpen en gaat daarom wervelklachten tegen.

Mensen die al last van het wervelkolom of de gewrichten hebben, ervaren met dit kussen een prettige lighouding. Het ondersteunt de kwetsbare lichaamsdelen en drukpunten. Dit komt doordat het lichaamskussen van traagschuim is gemaakt. Tijdens de zwangerschap, ondersteunt het kussen de buik en het bekken.

Beste lichaamskussen
Beste koop (zijslapers)

2. Mash Zijslaapkussen

Dit is een Spaans lichaamskussen voor een zijslaper. Het lichaam kussen biedt ondersteuning aan personen, die graag in de stabiele zijslaap ligging slapen. Het biedt stevigheid aan de nek en het wervelkolom. Je hebt in de ochtend geen last meer van pijnlijke of slapende ledematen, doordat ook de schouderspieren en ledematen goed ondersteund worden.

Het is een medium-kussen met een hoog volume. Bovendien is het kussen zeer gezond. Dit komt doordat het kussen antibacterieel en hypoallergeen is.

Beste lichaamskussen
Beste rolkussen

3. Rolkussen - Guling XL - met sloop - antraciet

Dit rolkussen is voornamelijk voor lange personen en zijslapers geschikt. Door de dikke omvang, kunnen stevige en grotere personen veel comfort met dit kussen ervaren. Door de dikke polyester vulling, heeft het kussen een groot volume.


Het ondersteunt het lichaam en de spieren in de stabiele zijligging. Je ervaart geen pijn in je knieën, nek, rug, schouders of ellebogen meer. Dit komt doordat het kussen ervoor zorgt dat de ledematen niet over elkaar heen liggen, tijdens het slapen. Bovendien is het kussen ook prima als neksteun of als zwangerschapskussen te gebruiken.

Beste lichaamskussen
Beste kussen voor rug

4. Softcentre Ergonomisch Rugkussen Auto & Bureaustoel

Dit ergonomisch fluwelen rugkussen, ondersteunt de rug op alle vlakken. Daardoor is dit kussen ideaal voor mensen met rugklachten, nekklachten of mensen die veel in eenzelfde houding zitten. Je kunt het kussen perfect op je auto- of bureaustoel plaatsen. Op deze manier krijg je minder snel last van pijnlijke spieren of een stijve nek. Je kunt ook makkelijker in eenzelfde houding blijven zitten, zonder moe te worden.

De innovatieve traagschuim-technologie, biedt ondersteuning aan drukplekken en vormt met de zithouding mee. Je kunt het kussen aan je stoel bevestigen, zodat deze niet verschuift. 

Beste lichaamskussen
Beste bugdet kussen

5. Suite sheets ondersteunend lichaamskussen

Suite sheets is perfect voor een zwangere buik en voor mensen die graag op hun zij slapen. Het kussen biedt ergonomisch comfort aan de buik, het bekken, de ledematen en het wervelkolom. Op deze manier slaap je nooit meer in een verkeerde houding.

Het lichaamskussen in u vorm, zorgt ervoor dat je niet meer draait of in een pijnlijke zijligging slaapt. Je kunt een arm en been op het kussen laten rusten. Je ledematen krijgen zo betere ondersteuning. Bovendien heeft dit lichaamskussen een vochtregulerende werking. Zweterige en klamme nachten zijn dus niet meer van toepassing.


Hoe hebben we deze lijst samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste lichaamskussens samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende lichaamskussens die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid van de lichaamskussens. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Lichaamskussens

Heb je de juiste lichaamskussen nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte lichaamskussens van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar het ideale lichaamkussen gaat vinden!


Wat zijn de beste Lichaamskussen merken?

Er zijn verschillende merken te koop. Naast diverse modellen, zoals rugkussens, rolkussens, zwangerschapskussens of een lichaamskussen in u vorm, verschilt de kwaliteit per merk. We hebben enkele merken getest. Deze merken bieden optimale comfort en kwaliteit. De beste kussens en de beste merken zijn onder andere Guling, Suite Sheets, Softcentre en Mikoala.

Guling is een van de beste merken van dit moment en beschikt over een ruim aanbod in lichaamskussens. Het merk biedt ergonomische en zachte volumekussens aan. De kussens zijn voor diverse doeleinden geschikt. Denk aan zwangerschapskussens, yogakussens, lichaamskussens voor zijslapers en voedingskussens. De kussens dienen bovendien als knuffelkussen en zijn op een duurzame manier geproduceerd. Het merk zet zich voor het PANDA CO² compensatieplan in. Dit betekent minder CO-uitstoot, door het gebruik van bamboematerialen. Met al deze positieve eigenschappen, bewijst het merk zich steeds opnieuw.

Suite sheets, Softcentre en Mikoala zijn ook zeer goede merken. Ook hier vind je lichaamskussens met comfortabele eigenschappen en anti-allergische materialen. Zoek je om een budgetvriendelijk lichaamskussen? Ga dan voor bijvoorbeeld voor het merk Tectake. Deze kussens kosten soms minder dan twintig euro.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Lichaamskussen?

Bij het kopen van een goede, ondersteunende lichaamskussen is het belangrijk om te letten op de vorm, het formaat, het materiaal of de stevigheid bij je past. Ook is de prijs misschien voor jou wel een belangrijke factor. Lees hieronder meer:

1. vorm

De vorm hangt van het gebruikersdoel af. Natuurlijk speelt je persoonlijke smaak hier ook een grote rol in. Elk lichaamskussen beschikt over zijn unieke eigenschappen. Een kussen in U-vorm biedt bijvoorbeeld veel ondersteuning aan de nek, schouderspieren en ledematen. Een rolkussen is ideaal voor zijslapers en zwangere vrouwen. Een rugkussen kan prima in een stoel of op het kantoor worden gebruikt.

2. afmetingen

Ieder persoon is anders en beschikt over een andere lichaamsbouw. De kussens kun je in diverse afmetingen verkrijgen. Je hebt bijvoorbeeld stevige en grotere lichaamskussens voor langere en zwaardere personen. Kies in dat geval voor een hoogte van twintig centimeter.

Middelgrote personen kunnen prima op een lichaamskussen van tien centimeter hoog slapen. Ben je niet zo lang? Dan volstaat een lengte van 145-160 cm prima. Ben je vrij lang en heb je lange benen? Kies dan voor een grotere afmeting, zoals 170-200 cm.

3. Materiaal

Ben je allergisch voor huisstofmijt of bepaalde soorten textiel? Goede lichaamskussens beschikken meestal over hypoallergenen. Zowel de vulling als de kussenhoes, bieden bescherming tegen schimmels, bacteriën, pollen en huisstofmijt.

Wil je niet te veel zweten? Schaf dan een lichaamskussen aan, welke vocht absorbeert en ademt. Katoen is bijvoorbeeld lekker fris en luchtig. Polyester kan soms allergische reacties opwekken. Er zijn daarom ook lichaamskussens met bamboevezels beschikbaar.

4. stevigheid

De stevigheid verschilt sterk per persoon. De ene persoon houdt van een medium kussen, terwijl de ander liever op een zacht of zeer stevig kussen slaapt. Een lichaamskussen met een medium hardheid, is voor veel mensen gebruikelijk. Een te zacht kussen biedt soms te weinig ondersteuning, terwijl een hard kussen pijn en ongemakken kan veroorzaken.

Test het kussen desnoods eerst uit en bepaal of de stevigheid bij je lichaamsbouw past.

5. Prijs

Lichaamskussens heb je in alle soorten prijzen. Bedenk wat je budget is en zoek een kussen die aan je behoeften voldoet zonder daarvoor teveel te betalen. Sowieso hebben wij al de lichaamskussens met daarbij de beste prijs geselecteerd, zodat jij niet verder hoeft te zoeken.


Veelgestelde vragen over Lichaamskussens

 • Wat is het nut van een lichaamskussen?
  Het nut van een lichaamskussen is om comfort en ondersteuning te bieden tijdens het slapen, zodat je beter kunt ontspannen en de nacht door kunt komen zonder pijn of ongemak.

 • Voor wie zijn lichaamskussens geschikt?
  Lichaamskussens zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Of het nu gaat om het verbeteren van de slaaphouding of het verlichten van rugpijn.

 • Zijn lichaamskussens geschikt voor zwangere vrouwen?
  Lichaamskussens zijn geschikt voor zwangere vrouwen, omdat ze de ondersteuning bieden die nodig is om comfortabel te liggen en de nacht door te komen zonder rugpijn. Bekijk anders eens de pagina van de beste zwangerschapskussen

 • Kan een lichaamskussen helpen bij rugpijn?
  Ja, een lichaamskussen kan helpen bij rugpijn doordat het de wervelkolom ondersteunt en de druk verlicht die op de rug uitgeoefend wordt tijdens het slapen.

 • Zijn lichaamskussens wasbaar?
  Sommige lichaamskussens zijn wasbaar, afhankelijk van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Het is belangrijk om de wasinstructies op het product te volgen om beschadiging te voorkomen.

 • Kan je een lichaamskussen ook gebruiken tijdens het reizen?
  Ja, lichaamskussens kunnen ook gebruikt worden tijdens het reizen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens lange vluchten of autoritten.
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Andere bekeken ook

  >