Beste Loopband voor Thuis [2024]

Geplaatst in Thuis op maart 26, 2024  

Best Geteste Loopband voor Thuis

Focus Fitness Jet 5

De Focus Fitness Jet i5 is de beste loopband voor thuis in 2024. Deze loopband is inklapbaar gemakkelijk op te zetten, heeft hij meer dan 30 trainingsprogramma's en is hij zeer stevig en stabiel.

Daar bovenop is de prijs-kwaliteit enorm goed en komt er eigenlijk geen loopband in de buurt van dit model in deze prijsklasse. Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te zien.

Op zoek naar de beste loopband voor thuis? Goed nieuws! Bij Woonio.nl hebben we namelijk een uitgebreide analyse gedaan waarbij we meerdere loopbanden voor thuis op een rijtje hebben gezet.

In deze ultieme loopbanden test hebben we meer dan 10 verschillende loopbanden met elkaar vergeleken. Hierbij hebben we o.a. gekeken naar de online populariteit, de ervaringen van andere consumenten, prijs / kwaliteit en natuurlijk de functionaliteiten van de verschillende hardloopbanden.

Op basis van deze analyse hebben we uiteindelijk een top-5 samengesteld met alleen de allerbeste loopbanden van dit moment. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste loopband voor thuis, lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste loopbanden voor thuis uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 loopbanden voor thuis

Focus Fitness Jet 5
Beste Koop 

1. Focus Fitness Jet i5

Focus Fitness Jet 9 iPlus
Beste Premium optie

2. Focus Fitness Jet i9

Senz Sports M1000
Beste goedkope Loopband thuis

3. Senz Sports M1000

loopband voor thuis of kantoor

4. Sportstech Loopband voor op kantoor

loopband voor thuis

5. Tunturi Cardio Fit T30 Loopband inklapbaar

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste loopbanden voor thuis zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

15+ loopbanden vergeleken

28+ ervaringen gecheckt

25+ uur onderzoek


Wat is de beste loopband voor thuis?

In onze test is gebleken dat de Focus Fitness Jet 5 de beste loopband voor thuis is in 2024. Met deze loopband haal je een ontzettend goed product in huis dat beschikt over alle functionaliteiten die je nodig hebt bij een goede loopband. 

In de sectie hieronder vind je een overzicht van de verschillende loopbanden inclusief een in depth review. 

1. Focus Fitness Jet 5

Focus Fitness Jet 5
 • Opklapbaar dus makkelijk op te bergen
 • Binnen 30 minuten in elkaar te zetten
 • Meer dan 30 verschillende trainingsprogramma's
 • Prijs is aan de hoge kant

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een goede loopband voor thuis is de Focus Fitness Jet 5 de beste keuze. Geen enkele loopband kwam in onze analyse zo goed naar voren als dit model.

Zo beschikt deze loopband over een zeer goede prijs-kwaliteit, wordt hij op meerdere websites enorm goed beoordeeld en biedt hij veel verschillende functionaliteiten.

Deze loopband is ideaal voor thuis omdat hij inklapbaar is, hierdoor berg je de loopband gemakkelijk en snel op. Hoewel deze loopband inklapbaar is, is hij zeer stevig en stabiel.

Ook beschikt deze loopband over een helder lcd-scherm, verschillende trainingsprogramma's en heeft hij een hellingshoek.

Minpunt van deze loopband? De prijs is iets hoger, echter koop je hiermee wel een loopband die jaren mee gaat. 

2. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus
 • Beste luxe loopband voor thuis
 • Geschikt voor professioneel gebruik 
 • Ontzettend veel verschillende trainingsprogramma's en snelheden
 • Neemt veel ruimte in beslag

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de beste luxe loopband dan is de Focus Fitness Jet 9 iPlus je beste keuze. Dit is de premiumversie van de Focus Fitness Jet i5 en komt met verschillende extra's.

Zo is dit een zeer sterke en goede loopband die geschikt is voor intensief gebruik. Ten opzicht van de Jet 5 biedt deze hardloopband extra trainingsprogramma's een hogere intensiteit en is hij een stuk groter.

De Jet 9 loopband is voorzien van een krachtige en fluisterstille 2,5 pk-motor. Dankzij deze motor kun je trainen tot 20 km/h. Ook is het brede loopvlak uitgerust met een achtvoudig dempingssysteem. Dit systeem zorgt voor extra demping en comfort tijdens jouw training. Zoals je gewend bent van Focus Fitness zorgt de sterke Jet 9 ervoor dat je kunt trainen tot 150 kg.

Enige nadeel van dit model? Hij is een stuk groter dan de Focus Fitness jet 5. Als jij weinig ruimte hebt, is dit wellicht niet je beste optie. Echter, als jij op zoek bent naar een premium loopband voor in huis dan is er momenteel geen beter model als deze. 

3. Senz Sports M1000

Senz Sports M1000
 • Beste goedkope loopband voor thuis 
 • Geschikt voor iedereen die een betaalbare optie voor thuis zoekt
 • Meer dan 40 trainingsprogramma's
 • Geen Nederlandse handleiding

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van deze  vinden we de Senz Sports M1000. Dit is namelijk een relatief goedkope optie. Als jij nog twijfelt of een loopband voor thuis wel iets is voor jou, kan dit een goede optie.

De Senz Sports M1000 is een betaalbare loopband die eigenlijk van alle gemakken voorzien is. Zo biedt deze Senz Sports M1000 een groot loopoppervlak, heeft hij een modern en helder display en biedt hij maar liefst 40 verschillende trainingsprogramma's aan.

Verder kun je op deze wandelband een snelheid tot 13 kilometer per uur halen waardoor hij geschikt is voor de meeste hardlopers die al wat ervaring hebben. Uiteraard is deze loopband ook geschikt voor beginners. Wat ook opvalt bij deze loopband? Hij is ontzettend stil!

Hierdoor hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je andere in huis tot last bent wanneer je gaat trainen. Uiteraard hebben we in onze analyse ook gekeken naar nadelen.

Wanneer we de reviews van andere consumenten checken valt ons op dat veel mensen klagen over de handleiding, deze zou niet duidelijk genoeg zijn. Ook is er geen Nederlandse handleiding beschikbaar. 

4. SPORTSTECH loopband voor thuis en kantoor

loopband voor thuis of kantoor
 • Geschikt voor gebruik op kantoor of achter de PC
 • Geen montage nodig: je kunt hem direct gebruiken
 • Zeer compact
 • Niet geschikt voor intensief gebruik 

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de SPORTSTECH loopband voor thuis en kantoor. Dit is een prima loopband voor iedereen die wat extra beweging in huis wil halen. Deze loopband verdient een plekje in deze lijst om meerdere redenen.

Zo is er allereerst geen montage nodig, je kunt deze loopband gelijk gebruiken. Verder is hij ontzettend licht in gewicht en is hij opgevouwen slechts 10,5 centimeter hoog. Dit maakt de loopband ideaal voor in je huis of woonkamer. Verder beschikt deze loopband over een handige inklapbare stang voor extra houvast.

5. Tunturi Cardio Fit T30 Loopband inklapbaar

loopband voor thuis
 • Inklapbaar en gemakkelijk te verplaatsen dankzij wieltjes
 • Meer dan 12 verschillende trainingsprogramma's
 • Geschikt voor beginners en ervaren sporters
 • Metingen niet altijd helemaal nauwkeurig

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten deze lijst af met de Tunturi Cardio Fit T30 Loopband. Ook dit is een goede loopband en zeker een aanrader als jij op zoek bent naar een leuke hardloopband.

Zo is deze loopband goed geprijsd, inklapbaar en heeft hij maar liefst 25 verschillende trainingsprogramma's. Verder kun je trainen op deze loopband tot een snelheid van 12 kilometer per uur en is de hellingshoek in te stellen waardoor je ook kunt incline trainingen kunt doen.

Verder is deze loopband gemakkelijk op te bergen. Zo beschikt hij over wieltjes waardoor je hem kunt verplaatsen en is hij zoals gezegd inklapbaar.

Nadeel van deze loopband? Andere gebruikers vertellen dat de metingen niet altijd 100% nauwkeurig zijn. 


Top 10 loopbanden voor thuis

Hieronder vind je de top 10 meest verkocht loopbanden voor thuis bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 loopbanden voor thuis!


Loopband voor thuis kopen: hier moet je op letten

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een loopband. Als jij jezelf dit afvraagt dan is onderstaande sectie voor jou. 

Het kopen van een goede loopband voor thuis is lastiger dan je zou denken. Er zijn veel verschillende criteria die een loopband wel of niet goed maken.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. Door deze criteria mee te nemen in je aankoopbeslissing verklein jij de kans op een miskoop.

Afmetingen

Helaas hebben we niet allemaal een gigantische villa. Om deze reden is het van belang dat je altijd goed let op de afmetingen bij het kopen dit product

Het liefst wil je een loopband voor thuis die niet te groot is, zodat je hem gemakkelijk weer kunt opbergen. Ook heb je het liefst een loopband die inklapbaar is, hierdoor kun je de loopband gemakkelijk inklappen na gebruik.

Waar op letten kopen loopband

Functionaliteiten

Naast de afmetingen is het belangrijk dat je kijkt naar de functionaliteiten van de loopband. Kies een loopband die past bij jouw wensen en behoeften. Ben je een ervaren sporter? Dan wil je een loopband die over veel verschillende programma's beschikt. Zoek je juist een loopband voor beginners? Dan is dit natuurlijk veel minder relevant.

Strekking van het verhaal: kies een loopband die past bij jouw persoonlijke situatie. 

Prijs

Als laatste wil je letten op de prijs. Ons advies is om altijd een budget met jezelf af te spreken. Door een budget te bepalen voor je loopband weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft aan de loopband.

Een loopband voor thuis kan je ook goed combineren met andere producten, denk bijvoorbeeld aan een ijsbad. Als je dit allebei gaat doen ben in no-time weer in de oude staat.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze loopbanden voor thuis test betrouwbaar?

Om te bepalen welke loopbanden voor thuis beste zijn hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende loopbanden op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de producten die wij het allerbest vinden zijn terug te vinden in dit artikel.

Hoe kiezen jullie producten uit?

Bij Woonio.nl werken we met een eigen analyse model. Op dagelijkse basis analyseren wij producten en diensten in Nederland. Vervolgens zetten we producten op een rijtje waarbij we kijken naar de prijs / kwaliteit, online-ervaringen en de functionaliteiten van het product of dienst. Op basis hiervan adviseren we wat het beste product is in een specifieke situatie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Bij het aanschaffen van een loopband voor thuis is het belangrijk om op verschillende criteria te letten. Lang niet alle loopbanden voor thuis beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Ook kunnen zij onderling flink verschillen op het gebied van specificaties en betrouwbaarheid. Weten waar je allemaal op moet letten? Je leest het in ons artikel!

Hoe kies je een loopband?

Wanneer je een loopband wilt aanschaffen kan het verstandig zijn om met enkele aandachtspunten rekening te houden. Wil jij bijvoorbeeld een loopband met veel verschillende functionaliteiten, een goedkoop model of juist een super luxe loopband? In ons artikel ontdek je wat de verschillende opties zijn en hoe je de beste optie kiest.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>