Beste Luchtkoeler [Test 2024]

Best Geteste Luchtkoeler

HONEYWELL AIR COOLER TC09PM

Honeywell Air Cooler TC09PM

Na meer dan 17 luchtkoelers getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Honeywell Air Cooler TC09PM momenteel de beste geteste optie van 2024 is. De hoogwaardige luchtkoeler beschikt over een ingebouwd ijscompartiment, waardoor je van echt coole lucht geniet.  Het apparaat zorgt ervoor dat de warme droge lucht naar binnen gaat, waardoor de lucht vervolgens verkoeld wordt door de watertank en het ijscompartiment. De luchtverkoeler beschikt daarnaast over een ionisator, en kan zelfstandig de luchtvochtigheid aanpassen. 

Een luchtkoeler is apparaat waarmee lucht langs (koud) water of een koelelement wordt geblazen. Hierdoor voelt de lucht koud aan en voel je verfrissing. Een luchtkoeler is eenvoudig in gebruik en ideaal voor kleine tot middelgrote ruimtes, zoals een kleine werkruimte, een balkon of de slaapkamer.

Maar wat is de beste luchtkoeler? En wat zijn belangrijke aspecten waar je zoal op moet letten bij de aankoop van een goede luchtkoeler? In de tekst hieronder lees je alles over luchtkoelers, waaraan een goede luchtkoeler zoal moet voldoen en welke modellen op dit moment het best zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

5

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Luchtkoelers

HONEYWELL AIR COOLER TC09PM

Beste koop van 2024:
1. Honeywell Air Cooler TC09PM
Deze topkwaliteit luchtkoeler van het merk Honeywell, komt als beste uit de test naar boven en is ook de beste luchtkoeler volgens de consumentenbond

Beste milleuvriendelijke Luchtkoeler
2. TROTEC PAE 51 - Luchtkoeler/ventilator
De Trotec luchtkoeler is eenvoudig, zonder complexe installatie of uitlaatslangen, aan te sluiten.

Beste  Prijs / kwaliteit
3. Premium Luchtkoeler Haverland
De koeler beschikt daarnaast over 2 bedrijfsmodi (stand-by en natuurlijk), een luchtbevochtigerfunctie en 8 snelheden.

Beste Goedkope Luchtkoeler
4. MaxxHome - Coolstar - Luchtkoeler/ventilator
De koeler kan zowel verkoelen als bevochtigen.


5.TROTEC PAE 25 - Luchtkoeler/ventilator
Deze luchtkoeler heeft een elegant design gecombineerd met een efficiënte verkoel techniek.


Top 10 Luchtkoelers

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken word je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte luchtkoelers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Luchtkoeler?

Een luchtkoeler is niet hetzelfde als een airco of een ventilator. Het voordeel van het apparaat is dat een luchtkoeler eenvoudig gebruikt kan worden, geen chemische koelmiddelen nodig heeft en daarnaast vaak zeer van compact is. Wanneer je een luchtkoeler wilt aanschaffen is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende eigenschappen.

Er zijn ten slotte vele verschillende soorten modellen verkrijgbaar. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat koelt, ventileert, verfrist én bevocht. Houdt daarnaast rekening of het apparaat gebruiksvriendelijk is en of het design je aanstaat. Ten slotte kun je bij de aankoop ook rekening houden met het geluidsniveau en het vermogen van het apparaat. 

Functies

Een luchtkoeler kan verschillende functies hebben. Zo zijn er apparaten die enkel koelen, en apparaten die ook zorgen voor een betere luchtvochtigheid en voor een goede ventilatie. Bekijk welke specificaties voor jou van belang kunnen zijn en vergelijk de diverse functies van luchtkoelers voor de aankoop.

Gebruiksvriendelijkheid

Een luchtkoeler is over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk. Zo dien je de apparaten vaak niet te installeren en kunnen ze vrijwel direct gebruikt worden en beginnen met koelen. Ook dien je de systemen niet met een afvoerslang uit je woning te lijden. Hiermee bespaar je een hoop tijd en kun je het apparaat altijd eenvoudig opbergen wanneer de warme dagen voorbij zijn. Bekijk daarnaast of het apparaat gemakkelijk van een afstand bedient kan worden of beschikt over een handige app besturing. 

Design

Uiteraard is het ook belangrijk dat het design van de luchtkoeler je aanstaat. Bekijk of het design van de luchtkoeler in je woonruimte past en of de koeler beschikt over handige wieltjes of een handig ophangsysteem. Bekijk de verschillende kleuren en materialen en kies een model dat jij aantrekkelijk vindt.

Geluidsniveau

Indien je de luchtkoeler in je slaapkamer wilt plaatsen, of in een ruimte waar je werkt, wil je uiteraard een apparaat dat zo min mogelijk geluid maakt. Bekijk daarom of het geluidsniveau van het apparaat niet al te hoog is. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in het aantal decibel en varieert per luchtkoeler.

Gemiddeld ligt het geluidsniveau van een luchtkoeler op ongeveer 50 tot 60 dB. Houd hier ook rekening bij een luchtreiniger. Je wilt namelijk niet dat het je slaap verpest.

Vermogen

Ten slotte kun je rekening houden met het vermogen van het apparaat, een belangrijk aspect is de efficiency van de koeler. Je wilt natuurlijk een product dat zo goed mogelijk koelt en verfrist. Bekijk bijvoorbeeld naar de luchtcapaciteit, de luchtsnelheid van de koeler en naar de hoeveelheid Watt van de motor.


Wat is de beste Luchtkoeler?

Ben je op zoek naar een goede luchtkoeler voor een heerlijk fris briesje tijdens de warme zomerdagen? Maar twijfel je nog over wat voor jou wellicht de meest geschikte en beste koop luchtkoeler is? Bekijk dan de onderstaande beste aircooler modellen en vergelijk diverse systemen van topkwaliteit.

Onderstaande luchtkoelers zijn grondig getest in de luchtkoeler test en scoren elk goed op prijs-kwaliteitsverhouding. Ook hebben de onderstaande exemplaren elk goede beoordelingen van gebruikers. Elke luchtkoeler heeft daarnaast ook nog zijn verschillende functies, eigenschappen en verschillende voor- en nadelen.

1. Honeywell Air Cooler TC09PM

HONEYWELL AIR COOLER TC09PM

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Deze topkwaliteit luchtkoeler van het merk Honeywell, komt als beste uit de test naar boven en is ook de beste luchtkoeler volgens de consumentenbond. De hoogwaardige luchtkoeler beschikt over een ingebouwd ijscompartiment, waardoor je van echt coole lucht geniet.

Het apparaat zorgt ervoor dat de warme droge lucht naar binnen gaat, waardoor de lucht vervolgens verkoeld wordt door de watertank en het ijscompartiment. De luchtverkoeler beschikt daarnaast over een ionisator, en kan zelfstandig de luchtvochtigheid aanpassen.

Voordelen 

 • Werkt zonder afvoerslang naar buiten
 • Kan zelf de luchtvochtigheid aanpassen
 • Ionisator

Nadelen 

 • Redelijk lawaaierig
 • Geen instelbare thermostaat

2. TROTEC PAE 51 - Luchtkoeler/ventilator

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Deze luchtkoeler van het merk Trotec verfrist zeer effectief kleine tot middelgrote ruimtes, zoals in de woonkamer of op het kantoor. Het apparaat is een zeer goede luchtkoeler met slechts één druk op de knop begint te verkoelen.

De Trotec luchtkoeler is eenvoudig, zonder complexe installatie of uitlaatslangen, aan te sluiten. Daarnaast beschikt de koeler over handige transportwielen, waardoor je het apparaat altijd op de gewenste plek kunt zetten.

Voordelen 

 • Koelt, ventileert, verfrist én bevocht de lucht
 • Handige wieltjes

Nadelen 

 • Redelijk groot formaat
 • Geen instelbare thermostaat

3. Premium Luchtkoeler Haverland

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze Haverland luchtkoeler is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een stijlvol design. De koeler biedt niet alleen meer frisheid, maar zorgt er ook voor dat muggen je minder lastig zullen vallen, dankzij de ingebouwde anti-muggenfunctie.

De koeler beschikt daarnaast over 2 bedrijfsmodi (stand-by en natuurlijk), een luchtbevochtigerfunctie en 8 snelheden. Hiermee kun je altijd de juiste verkoeling instellen en zorg je voor het juiste klimaat in je woonruimte.

Voordelen Premium Luchtkoeler Haverland

 • 8 verschillende snelheden
 • Anti-muggenfunctie
 • Effectieve verfrissing

Nadelen Premium Luchtkoeler Haverland

 • Redelijk prijzig
 • Maakt flink wat geluid
 • Geen instelbare thermostaat

4. MaxxHome - Coolstar - Luchtkoeler/ventilator

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De MaxxHome luchtkoeler biedt een aangename verkoeling zonder dure koelmiddelen. Het apparaat maakt gebruik van water om een goede verfrissing te bieden van de lucht.
De koeler kan zowel verkoelen als bevochtigen.

Daarnaast beschikt de koeler ook over een goede filter, waardoor fijnstof, vezels uit de lucht worden gefilterd en de lucht hierdoor optimaal gereinigd wordt. Hiermee zorgt het apparaat dus niet alleen voor een heerlijke verfrissing, maar reinigt het apparaat ook effectief de luchtstromen in je woning. 

Voordelen

 • Verkoelen en bevochtigen
 • Luchtfilter
 • Compact design

Nadelen 

 • Relatief veel geluid
 • Geen instelbare thermostaat

5. TROTEC PAE 25 - Luchtkoeler/ventilator

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze luchtkoeler heeft een elegant design gecombineerd met een efficiënte verkoel techniek. De koeler koelt de ruimte naar een aangename temperatuur, zonder hiervoor gebruik te hoeven maken van chemische koelvloeistof. Ook kan het apparaat extra verkoeling bieden door de ventilatie-functie.

De verkoeler kan eenvoudig worden aangesloten, zonder installatiebeperkingen of een uitgebreide installatie. Ook vereist de koeler geen afvoerslang, en biedt het apparaat direct verfrissing voor middelgrote ruimtes.

Voordelen 

 • Verfrist en koelt met efficiënte ventilatie-functie
 • Klimaatvriendelijk door de waterverdamping
 • LED-Display

Nadelen

 • Geen instelbare thermostaat

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>