Beste Luchtontvochtiger van 2024

Onze favoriete Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger

Met de Auronic Luchtontvochtiger haal je de beste luchtontvochtiger van 2024 in huis. Deze professionele luchtontvochtiger is stil en toch krachtig in gebruik. Per dag kan dit apparaat tot wel 12 liter aan vocht opvangen. Daarnaast zorgt de luchtontvochtiger voor een airflow waardoor de gehele ruimtes tot wel 100 m³ per uur ontvochtigt worden. Schimmel en overtollig vocht zijn voor goed verleden tijd.

Op zoek naar de beste luchtontvochtiger om het comfort in je huis te verbeteren? Je bent niet de enige! Een te hoge luchtvochtigheid kan voor allerlei problemen zorgen, van schimmel tot aangetaste meubels en gezondheidsklachten.

Wij hebben het zware werk al voor je gedaan en zijn op zoek gegaan naar de crème de la crème onder de luchtontvochtigers. Van krachtige prestaties tot fluisterstille werking, we hebben alles bekeken.

Laat je door ons leiden naar de perfecte oplossing voor jouw huis. Lees verder en ontdek welke luchtontvochtiger het beste bij jouw behoeften past!


Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste luchtontvochtiger uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5  Luchtontvochtigers van 2024

Beste Koop luchtontvochtiger

1. Auronic Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger - Ontvochtigt 450ml Per Dag - 2-in-1 Luchtreiniger Dehumidifier - LED - Wit
Beste luchtontvochtiger grote ruimte

2. Auronic Luchtontvochtiger - 2-in-1 Luchtreiniger 

Qlima DD 208 - Luchtontvochtiger - Wit - Geschikt voor koude ruimtes - 8 L/Dag - Antivries
Beste luchtontvochtiger kleine ruimte

3. Qlimax DD 208

Qlima D 612 Luchtontvochtiger - Wit - 12 L/Dag - Geschikt voor Woonkamer, Slaapkamer, Badkamer, Babykamer
Beste luchtontvochtiger slaapkamer

4. Qlima D 612

Cleanforce Luchtontvochtiger - Extreem Stil - 450ml/dag - 2-in-1 Luchtreiniger - Ontvochtiger huis - Slaapkamer, badkamer, kelder etc.
Beste luchtontvochtiger voor kelder

5. Cleanforce Luchtontvochtiger

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste luchtontvochtigers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

20+ Luchtontvochtigers vergeleken

32+ ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat zijn de beste Luchtontvochtigers van 2024?

Bij het kiezen van de beste luchtontvochtiger is het belangrijk om te overwegen waar en waarvoor je hem wilt gebruiken. Opties variëren van compacte modellen voor kleine ruimtes tot grotere voor bijvoorbeeld woonkamers of kelders.

Een goede luchtontvochtiger verbetert de luchtkwaliteit en beschermt zowel je huis als je gezondheid tegen vochtproblemen. Let ook op aanbiedingen om een kwalitatief apparaat te vinden zonder te veel uit te geven. Hier vind je een top 5 van de beste luchtontvochtigers, elk geschikt voor verschillende ruimtes en behoeften.


1. Auronic Luchtontvochtiger

 • Onttrekt vocht uit een ruimte van 60 m2
 • Heeft een handige afvoerslang
 • Filtert naast vocht uit haar en stof uit de lucht
 • Kan je niet in de hoogte instellen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Auronic Ontvochtiger is als beste uit de test gekomen. Deze ontvochtiger heeft meerdere functies en is erg compact. Hierdoor is deze luchtontvochtiger ideaal voor in huis. 

Met deze ontvochtiger kun je een ruimte van maar liefst 60m2 ontvochtigen. Doordat het apparaat is voorzien van een afvoerslang hoef je ook niet iedere keer de tank te legen. Deze ontvochtiger reinigt niet alleen de lucht in de ruimte, maar zorgt er ook voor dat haartjes en stof worden uit de lucht worden gefilterd.

Hierdoor blijft de lucht in de ruimte schoon en wordt het overtollige waterdamp uit de ruimte gehaald en omgezet in vocht wat wordt opgevangen in de luchtontvochtiger. Hiermee zijn schimmels, ongedierte en nare geurtjes in huis verleden tijd.

Het voordeel van deze ontvochtiger is dat je hem eenvoudig kunt verplaatsen wanneer dat nodig is, doordat het apparaat is voorzien van handige wieltjes. Wanneer je een grote woning hebt, kun je meerdere luchtontvochtigers aanschaffen. Woon je in een kleiner appartement, dan is deze ontvochtiger prima geschikt.

2. Auronic Luchtontvochtiger - 2-in-1 Luchtreiniger 

Auronic Luchtontvochtiger - Ontvochtigt 450ml Per Dag - 2-in-1 Luchtreiniger Dehumidifier - LED - Wit
 • Onttrekt maar liefst 450 ml vocht per dag
 • Is erg zuinig in gebruik
 • Schakelt zichzelf automatisch uit wanneer waterreservoir vol is
 • Kan niet aan de muur monteren

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Auronic Ontvochtiger 2-in-1 Luchtreiniger Dehumidifier is de beste ontvochtiger voor grotere ruimtes. Deze ontvochtiger kan maar liefst 450 ml vocht uit de lucht halen per dag. 

Het voordeel van dit apparaat is dat hij enorm zuinig is. Wanneer het waterreservoir vol zit schakelt het apparaat zichzelf uit en zie je een rood lampje.

Wanneer je het waterreservoir leegt kun je weer gebruik maken van de ontvochtiger. Deze ontvochtiger is voorzien van een Led-lampje waardoor je hem ook in een slaapkamer kunt zetten.

Let er wel op dat deze ontvochtiger het beste werkt bij een temperatuur tussen de 8 en 40 graden. Wanneer je last hebt van allergieën of schimmels in huis hebt, is dit apparaat een goede koop. Binnen een mum van tijd ben je van deze problemen af doordat de lucht wordt gereinigd en het overtollige vocht uit de lucht wordt gehaald. 

3. Qlima DD 208

Qlima DD 208 - Luchtontvochtiger - Wit - Geschikt voor koude ruimtes - 8 L/Dag - Antivries
 • Kan prima in zeer koude ruimtes staat
 • Heeft een waterreservoir van 2 liter
 • Schakelt zichzelf uit wanneer het waterreservoir vol is
 • Duurste optie van de lijst

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Qlima DD 208 - Ontvochtiger is de beste ontvochtiger welke je in koude ruimtes kunt plaatsen. Met maar liefst 8 liter per dag haalt deze ontvochtiger veel waterdamp uit de lucht en vangt deze netjes op. 

Waar de meeste ontvochtigers niet goed werken in koude ruimtes heeft dit apparaat daar geen problemen mee. Door zijn hoge capaciteit wordt het vocht in zeer korte tijd uit de ruimte onttrokken. Daarnaast is dit apparaat voorzien van een ionische werking waardoor negatieve ionen uit de lucht worden gehaald.

Hiermee ervaar je minder hoofdpijn en duizeligheid. Het apparaat kan per keer 2 liter vocht opslaan. Hierdoor hoef je het waterreservoir niet vaak te legen. Is het reservoir vol? Dan schakelt het apparaat zichzelf uit en hoor je een piep. Zo weet je wanneer het tijd is om het water te lozen, zodat de ontvochtiger zijn werk weer kan doen. Doordat het apparaat is voorzien van een timer kun je zelf instellen wanneer en hoelang de ontvochtiger werkt. Zelf bij zeer lage temperaturen kan deze ontvochtiger het vocht uit de lucht onttrekken door de antivries functie. 

4. Qlima D 612

Qlima D 612 Luchtontvochtiger - Wit - 12 L/Dag - Geschikt voor Woonkamer, Slaapkamer, Badkamer, Babykamer
 • Is geruisloos en zeer stil
 • Heeft een capaciteit van 12 liter 
 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Niet geschikt voor kinderen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Qlima D 612 Ontvochtiger is als beste uit de test gekomen voor in de slaapkamer. Dat komt doordat deze ontvochtiger erg stil is. Zelfs op de hoogste stand hoor je deze ontvochtiger bijna niet. 

Hierdoor zal deze ontvochtiger je nachtrust niet verstoren. Met een ontvochtigingscapaciteit van maar liefst 12 liter wordt iedere ruimte in een mum van tijd onttrokken van overtollig vocht. Het voordeel van dit apparaat is dat je de luchtvochtigheid in de ruimte altijd kan aflezen op de display.

Zo heb je goed inzicht in de luchtvochtigheid in de kamer. Wanneer het waterreservoir vol is schakelt het apparaat vanzelf uit. Doordat de luchtontvochtiger is voorzien van een timer kun je zelf de tijden instellen waarop het apparaat aan het werk gaat. Met deze ontvochtiger heb je de mogelijkheid om een extra slang aan te leggen waardoor je het waterreservoir niet hoeft te legen. 

5. Cleanforce Luchtontvochtiger

Cleanforce Luchtontvochtiger - Extreem Stil - 450ml/dag - 2-in-1 Luchtreiniger - Ontvochtiger huis - Slaapkamer, badkamer, kelder etc.
 • Is zeer compact en overal te plaatsen
 • Voorzien van Led-verlichting
 • Extreem stil
 • Kan wel zoemen na een lange tijd

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Cleanforce Ontvochtiger is als beste uit de luchtontvochtiger test gekomen voor de kelder. Deze compacte en draagbare luchtontvochtiger kun je in de kelder plaatsen waar dagelijks 450 ml vocht kan worden onttrokken. 

Met een waterinhoud van 1000ml kun je hier twee dagen mee vooruit voordat je hem waterreservoir dient te legen. Het overtollige vocht wordt uit de ruimte onttrokken en omgezet in frisse en schone lucht. Wanneer de luchtvochtigheid boven de 45% uitkomt gaat deze ontvochtiger aan het werk.

Dit apparaat is erg stil en is voorzien van een led-lampje. Hierdoor kan de ontvochtiger ook dienen als extra bijverlichting of sfeerverlichting. Houd er rekening mee dat deze ontvochtiger optimaal werkt bij een temperatuur van tussen de 15 en 40 graden. 


Top 10 Luchtontvochtigers

Waar kun je het beste een luchtontvochtiger kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste luchtontvochtigers van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte luchtontvochtigers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 luchtontvochtigers!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Luchtontvochtiger?

Wil jij een luchtontvochtiger kopen? Wij helpen jou bij het maken van de beste keuze. Niet alle luchtontvochtigers beschikken namelijk over de kwaliteit die jij verwacht. Daarom hebben wij deze Top 5 gemaakt om de beste producten te vinden.

Om er voor te zorgen dat jij alleen de beste luchtontvochtiger van dit moment in huis haalt, hebben wij van Mutsy.nl een aantal belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je de belangrijkste criteria bij het kiezen van goede producten. 

Capaciteit

Bij het kopen van een ontvochtiger is het belangrijk dat je let op de capaciteit van het apparaat en waar je hem wilt gaan plaatsen. Zo werken sommige ontvochtiger niet goed in koude ruimtes of maken sommige ontvochtigers veel geluid. Kijk hier dus goed naar! In sommige gevallen kun je namelijk beter voor een vochtvreter gaan.

Waterreservoir

Ook dien je rekening te houden met een legen van het waterreservoir. Wanneer je hier niet iedere dag mee te maken wilt hebben, kun je kiezen voor een ontvochtiger met een afvoerslang. Kijk dus wat voor jou belangrijk is om zo de beste keuze te maken voor een ontvochtiger in jouw woning. 

waterreservoir

Formaat

Het derde en laatste belangrijke punt hangt eigenlijk samen met de capaciteit. Ditmaal wordt er gekeken naar het formaat van de luchtontvochtiger. Het bepaalt ook vaak hoeveel capaciteit erin zit. Een luchtontvochtiger zorgt er ook voor dat je kleding sneller droogt, heel erg handig als je een groot wasrek hebt met veel kleding.

Kijk hier dus goed naar aangezien het ook belangrijk is om te kijken hoeveel ruimte je heb. Met een grote luchtontvochtiger zorg je er ook voor dat het CO2 gehalte minder is. Het is natuurlijk altijd handig om een CO2 meter te hebben maar een luchtontvochtiger zorgt ervoor dat het nog veiliger in huis is.


Veelgestelde vragen

Waarom is deze luchtontvochtiger test betrouwbaar?

Om te bepalen welke luchtontvochtigers het beste is hebben we een uitgebreide analyse gedaan. In deze analyse hebben we meer dan 10 verschillende luchtontvochtigers op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de prijs / kwaliteit, ervaringen van andere consumenten en de functionaliteiten. Alleen de allerbeste producten zijn terug te vinden in dit artikel. 

Heeft een luchtontvochtiger zin?

Een luchtontvochtiger heeft alleen zin in een aantal situaties. Dit is als je bijvoorbeeld last hebt van zilvervliesjes, beslagen ramen of het ruikt heel erg muf. De luchtontvochtiger zorgt dat al deze problemen verleden tijd zijn!

Wat zijn de beste luchtontvochtigers?

Dat is een goede vraag en daar hebben we in dit artikel antwoord op gegeven! Als je naar boven gaat zie je de beste luchtontvochtigers van dit moment en ze hebben ook allemaal een eigen categorie gekregen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>