Beste Muggenlamp van 2024 – voor Buiten & Slaapkamer

Geplaatst in Bestrijding op april 9, 2024  

Ben jij op zoek naar een lamp tegen muggen? Woonio heeft nu speciaal een uitgebreide test opgezet! Binnen de test is rekening gehouden met diverse criteria. De criteria verschillen per product, omdat sommige producten andere functionaliteiten hebben. In ieder geval zijn de lampen beoordeeld op wat een muggenlamp de beste antimuggenlamp maakt: het afweren van muggen.

Wat de beste muggenlamp volgens de consument is, hoeft niet direct de beste optie voor jou te zijn. In ons onderzoek zul je zien dat de V-Tac Insectenlamp en MaxxHome Vliegenlamp het beste scoren!

Dit zijn de 5 beste Muggenlampen in 2024

Om er zeker van te zijn dat we jou de beste producten laten zien, zijn er verschillende muggenlampen aan de test onderworpen. Alleen de 5 allerbesten zijn voor jou geselecteerd in het rijtje.

beste muggenlamp
Beste koop

1. V-Tac Insectenlamp

beste muggenlamp
Beste 4000V muggenlamp

2. MaxxHome Vliegenlamp

beste muggenlamp
Beste hangende muggenlamp

3. Domo Insectenvernietiger 

beste muggenlamp
Beste vanger voor de slaapkamer

4. PrimeHome Vliegenvanger

beste muggenlamp
Beste budget muggenlamp

5. VerminBuster Muggenlamp


Wat is de beste Muggenlamp?

Dit is de beste muggenlamp test voor aankoop. Er zijn veel verschillende merken en modellen muggenlampen op de markt. Daarom kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. De vergelijking is zoals gezegd gestoeld op diverse criteria. Er is rekening gehouden met prijs/kwaliteit, functionaliteiten en of het product simpelweg doet wat het moet doen.

Met onze top 5 hebben we dan ook per product de belangrijkste informatie beschreven. Deze lees je hieronder.

beste muggenlamp
Beste koop

1. V-Tac Insectenlamp 

De V-Tac Insectenlamp is de beste UB muggenlamp en beste muggenvanger, dankzij het gebruiksgemak en de prijs/kwaliteit beoordeling door gebruikers. Je kunt de lamp zowel vrijstaand neerzetten als bevestigen aan een muur of plafond. Hij werkt zoals gezegd met blauw UV-licht, waardoor hij muggen en insecten aantrekt. Zodra de beestjes binnen bereik zijn worden ze geëlektrocuteerd. De insecten worden opgevangen in een bak, die je makkelijk kunt loskoppelen en schoonmaken. 


Omdat de fabrikant heeft gekozen voor UV-licht, is het een milieuvriendelijke optie en daarnaast geurloos. Hij is verkrijgbaar in verschillende wattages. Let er bij het plaatsen van de lamp wel op dat er weinig ander licht aanwezig is, dat vertroebelt namelijk het effect op het aantrekken van de insecten.

beste muggenlamp
Beste 4000V vliegenlamp

2. MaxxHome Vliegenlamp

Deze MaxxHome lamp heeft net als zijn voorganger een werking door middel van UV-licht. De lamp is binnen te gebruiken, maar ook de beste muggenlamp voor buiten. Je kunt ervoor kiezen om hem staand neer te zetten of op te hangen met de meegeleverde ketting. Ook hier worden de insecten en muggen aangetrokken tot het apparaat door de UV-lamp. De insecten vliegen er vanaf de boven-, zij-, of bovenkant in en zodra ze in aanraking komen met de lamp worden ze geëlektrocuteerd. 

In tegenstelling tot andere insectenlampen, belooft de lamp van MaxxHome een sterkte van 4000 watt, dankzij de magnetische transformator. Omdat deze lamp ook buitenshuis is te gebruiken, moet je er op letten dat hij niet nat kan worden. Gebruikers geven aan dat de lamp doet wat het moet doen en hiermee is het een goede koop.

beste muggenlamp
Beste hangende muggenlamp

3. Domo Insectenvernietiger

Deze DOMO insectenvernietiger is net als de anderen in het rijtje werkzaam dankzij UV-licht. Hij verschilt in onder andere design; hij is wat subtieler dan de nummer een en twee. De lamp is makkelijk te verplaatsen dankzij het handvat. Verder kun je hem staand neerzetten, maar ook ophangen dankzij de meegeleverde ketting.


 De lamp is enkel binnenshuis te gebruiken en heeft een voltage van 2000. De vliegen en muggen worden opgevangen in een bakje wat je makkelijk kunt verwijderen, leeggooien en schoonmaken voor nieuw gebruik.
Gebruikers geven aan dat de lamp veilig in gebruik is en wordt geleverd in een handige verpakking.

beste muggenlamp
Beste vanger voor de slaapkamer

4. PrimeHome Vliegenvanger

Deze lamp heeft het design van een vliegenmepper. Hij is voorzien van een oplaadbare batterij, die op te laden valt dankzij het meegeleverde USB-station. Zo kun je de vliegenvanger gebruiken als vliegenmepper, maar ‘s avonds kun je hem neerzetten in het USB-station zodat hij werkt als nachtlamp. Dit maakt hem de beste muggenlamp voor de slaapkamer.


Om de lamp goed schoon te houden, wordt hij geleverd met een schoonmaakborsteltje. De gebruikers geven in hun reviews aan dat het product zowel als vliegenmepper, als insectenlamp goed zijn werk doet. Mocht je ervoor kiezen om het te bestellen bij bol.com, heeft dit product wel een iets langere levertijd dan zijn concurrenten in dit lijstje. 

beste muggenlamp
Beste budget muggenlamp

5. VerminBuster Muggenlamp

De laatste in de rij is de VerminBuster Muggenlamp. Ook deze werkt met blauw UV-licht dat de insecten aantrekt. Het verschil ten opzichte van de rest, is dat deze iets minder sterk is. Hij verbruikt minder wattage en beschikt over minder voltage. Hierdoor is deze muggenlamp automatisch ook een stuk energie-zuiniger.


VerminBuster geeft aan dat je hem zowel overdag als ‘s nachts kunt gebruiken en dat je de lamp staand kunt neerzetten of kunt ophangen dankzij de meegeleverde ketting. De lamp beschikt over een rooster, waardoor de lamp veilig in gebruik is en je je geen zorgen hoeft te maken over huisdieren of kleine kinderen. Gebruikers geven aan dat dit een goede energiebesparende optie is. Ook de ideale optie als je maximaal 25 euro wil uitgeven.


Hoe we deze lijst hebben samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste anti muggenlampen samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende muggenlampen die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en de duurzaamheid van de muggenlampen. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Muggenlampen voor buiten & slaapkamer

Heb je de juiste lamp tegen muggen nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de beste muggenlampen voor buiten en de slaapkamer van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar het ideale muggenlamp gaat vinden!

Wil je je helemaal goed beschermen, zoals tegen die verschrikkelijke muggenbeten? Kijk dan eens naar de beste muggenspray.  


Wat zijn de beste Muggenlamp merken?

Er zijn verschillende merken die muggen- en insectenlampen aanbieden. Het is over het algemeen aan te raden om te gaan voor een merk dat al enige naam heeft in consumentenelektronica, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een muggenlamp van de Action. Niet zozeer omdat ze dan de hoed en de rand weten van muggenlampen, maar wel omdat ze staan voor een bepaalde kwaliteit en dankzij hun grote naam ook een goede klantenservice hebben.

Denk hierbij aan Blaupunkt bijvoorbeeld, of MaxxHome. Een ander uitgangspunt, is door uit te gaan van welk merk al naam heeft in verlichting. Een voorbeeld hiervan is V-TAC. Zij zijn onder andere groot geworden in verlichting. waardoor het aannemelijk is dat hun muggen- en insectenlampen ook uit goed hout gesneden zijn.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Anti Muggenlamp?

Wij van Woonio hebben al een aantal producten voor je op een rijtje gezet. We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van het artikel nog steeds de vraag hebt: wat is de beste muggenlamp? Om zeker te weten dat je de beste insectenlamp in huis haalt, is het handig om op een aantal factoren te letten. Die vatten we graag voor je samen in de volgende punten.

1. Gebruik

Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe je de lamp wilt gebruiken. Wil je hem ergens neerzetten, of wil je hem kunnen ophangen? Is het alleen voor binnenshuis gebruik, of wil je hem ook op de veranda kunnen gebruiken? Tot slot is het raadzaam om te bedenken of je hem alleen overdag, of ook ‘s nachts wilt gebruiken als je slaapt. Niet alle lampen hebben namelijk deze aspecten. Let daar goed op in de beschrijving. 

2. Energieverbruik

Een tweede punt is het energieverbruik. De lampen die iets minder sterk zijn, verbruiken doorgaans ook minder energie. Dat kan een plus- of een minpunt zijn. Degene die meer stroom verbruiken, zullen doorgaans ook meer insecten en muggen vangen. De andere is beter voor de rekening. Niet geheel onbelangrijk deze tijden.

3. Snoer

Een kleiner, maar niet geheel onbelangrijk punt, is het snoer. In veel reviews geven gebruikers aan dat de lampen een kort snoer hebben, waardoor ze hem niet kunnen neerzetten waar ze willen. Tenzij er een verlengsnoer aan te pas komt.

4. Type lamp

Tot slot zijn er verschillende soorten lampen. Degene die Woonio voor je heeft geselecteerd werken allemaal op basis van uv-verlichting. Er bestaat echter ook een type lamp dat werkt op basis van een ventilator. Deze zuigt de beestjes naar binnen, waarna de insecten langzaam verbranden en uitdrogen onder de lamp. De UV-verlichting elektrocuteert.


Veelgestelde vragen over Muggenlampen

  • Hoe werkt een muggenlamp?
    Een muggenlamp gebruikt licht om muggen aan te trekken. De lamp zendt UV-licht uit, dat muggen aantrekt. Zodra de muggen dichtbij genoeg zijn, worden ze naar de lamp gezogen door een ventilator. Eenmaal in de buurt van de lamp worden de muggen geëlektrocuteerd door een rooster dat onder spanning staat. Dit zorgt ervoor dat de muggenlamp een effectieve manier is om muggen te doden en ze uit je huis te houden.
  • Waar muggenlamp kopen?
    Bol.com is de beste plek om een muggenlamp te kopen. Dit omdat ze een breed assortiment hebben en de prijzen altijd prima in orde zijn. Je kunt gemakkelijk verschillende merken en modellen vergelijken en vaak zijn er ook recensies van andere klanten beschikbaar. 
  • Waar muggenlamp plaatsen?
    Plaats de muggenlamp in een kamer waar veel muggen zijn. Bijvoorbeeld bij open ramen of deuren, of in een kamer waar je 's nachts slaapt. Zet de lamp bij voorkeur op een hoogte van ongeveer 1,5 meter en op een plek waar je er makkelijk bij kunt om de lamp schoon te maken.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>