Beste Muggenspray van 2024

Geplaatst in Bestrijding op april 9, 2024  

Ben jij opzoek naar anti muggen spray, maar heb je geen idee welke je moet kopen? Woonio.nl zocht het voor je uit! We hebben een uitgebreide test uitgevoerd op de allerbeste muggensprays, waarbij we hebben gekeken hoeveel bescherming een product biedt, voor welke doelgroep het geschikt is en hoe lang het werkt.

Dus, wil jij een antwoord op de vraag “welke muggenspray is het beste?” Lees dan snel verder. Je zult zien dat de Care Plus Anti Insect Deet Spray 40% en Fragrantly Anti-muggen body olie spray het beste scoren!

Dit zijn de 5 beste Anti Muggensprays in 2024

Wij hebben verschillende anti muggensprays vergeleken en op basis hiervan zijn we tot een ultieme top 5 gekomen. In deze top 5 zijn enkel de allerbeste muggensprays opgenomen. Welke dat zijn, zie je hieronder.

Beste muggenspray
Beste koop (Deet Spray)

1. Care Plus Anti Insect Deet Spray 40%

Beste muggenspray
Beste plantaardige muggenspray

2. Fragrantly Anti-muggen body olie spray

Beste muggenspray
Beste jungle muggenspray

3. Jungle Formula Maximum Roll on - Muggenbescherming

Beste muggenspray
Beste muggenspray voor kind

4. Mouskito Tropical 50% Deet Spray

Beste muggenspray
Beste mini muggenspray

5. Azaron Muggenspray


Welke Muggenspray is het beste?

Er zijn veel verschillende merken en modellen van anti muggenspays op de markt. Woonio heeft de ultieme anti muggenspay test uitgevoerd. Lees verder en ontdek welke muggensprays de experts aanbevelen.

Beste muggenspray
Beste koop (Deet Spray)

1. Care Plus Anti Insect Deet Spray 40%

De Anti Insect Deet Spray 40% van Care Plus is een goede muggenspray voor wie een lange, tropische reis gaat maken. Je beschermt jezelf tot wel 8 uur tegen muggen, inclusief de tropische varianten. Hierdoor worden een hoop ziektes zoals malaria, dengue en gele koorts voorkomen.


Een ander groot voordeel is dat dit product bestaat uit een soort gel, die makkelijk aangebracht kan worden op de huid. Het is daardoor de beste anti muggen spray voor het lichaam. Het middel kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.

Beste muggenspray
Beste plantaardige muggenspray

2. Fragrantly Anti-muggen body olie spray

De Weg Met Die Muggen Spray van Fragrantly is de uitkomst voor wie geen DEET wil gebruiken. Deze anti muggen spray is 100% plantaardig en mag gebruikt worden vanaf 12 jaar.

Het is bij dit product wel belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. De spray bevat namelijk de stof Citridora. Dit middel is effectief tegen muggen, maar kan tegelijkertijd een allergische reactie veroorzaken bij mensen. Daarnaast is Citridora uiterst gevaarlijk voor baby’s die jonger zijn dan 3 maanden. 

Beste muggenspray
Beste jungle muggenspray

3. Jungle Formula Maximum Roll on - Muggenbescherming

Ga je backpacken en heb je weinig ruimte in je tas? Dan is de Jungle Forumula Maximum Roll On de must have voor jou. Met 50% is het de beste Deet Spray van dit moment. De kleine verpakking neem je heel eenvoudig overal mee naartoe. Door de applicator is de gel gemakkelijk aan te brengen op de huid. Bijkomend voordeel is dat dit product tot wel 12 uur bescherming biedt tegen muggen, inclusief de tijgermug.
Pas wel op als je kinderen hebt. Het product is namelijk niet geschikt voor personen onder de 18 jaar.

Beste muggenspray
Beste muggenspray voor kind

4. Mouskito Tropical 50% Deet Spray

Heb je jonge kinderen? Dan is de Tropical Deet Spray van Mouskito perfect! Dit product komt namelijk uit de test als beste muggenspray voor een kind. De spray is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. Zo kan het hele gezin gebruik maken van hetzelfde flesje en kunnen er geen verwarringen ontstaan.

De spray beschermt tot wel 10 uur tegen insecten en 4 uur tegen teken. Hierdoor hoef je de kinderen bij een dagje weg maar twee keer in te smeren en zijn ze optimaal beschermd.

Beste muggenspray
Beste mini muggenspray

5. Azaron Muggenspray

De Azaron spray heeft een niet te sterke maar frisse geur, iets wat ook belangrijk is bij de beste muggenspray volgens de consumentenbond. Met 8 tot 9 uur bescherming is het de beste anti muggen spray voor wie geen zin heeft om zich steeds opnieuw in te smeren. Een beetje lui zijn op vakantie mag natuurlijk wel.


Hou er met deze spray wel rekening mee dat de lange bescherming niet geldt voor tropische insecten. Malaria lijkt misschien een ver van je bed show, maar voor je het weet heb je het toch te pakken.


Hoe we deze lijst hebben samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste anti muggensprays samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende muggensprays die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en de duurzaamheid van de sprays. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Muggensprays

Heb je de juiste anti muggenspray nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de beste sprays van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar het ideale muggenspray gaat vinden!


Wat zijn de beste Muggenspray merken?

Muggensprays zijn er van veel verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan Autan, Care Plus en HeltiQ. Deze merken zijn wat duurder, maar bewijzen wel keer op keer dat ze doen wat ze beloven. Autan muggenspray heeft bijvoorbeeld een groot vertrouwen opgebouwd onder haar klanten en is daardoor razend populair.

Naast deze merken heb je natuurlijk ook de budgetvriendelijke sprays. Het huismerk van Kruidvat of Etos is een stuk goedkoper, maar doet qua kwaliteit zeker niet onder voor de duurdere varianten. Vooral als je een wat kleiner budget hebt, is dit de perfecte uitkomst.

Andere bekeken ook: Dit is de beste kattenverjager van dit moment!


Waar moet je op letten bij het kopen van Anti Muggen Spray? 

Als je van plan bent om een anti muggen spray te kopen is het belangrijk om met een aantal criteria rekening te houden.

1. Beschermingsduur

Als eerst moet je letten op de beschermingsduur van het product. Niet alle producten werken even lang. Als je het geen probleem vindt om je tussendoor in te smeren, maakt dit niet zoveel uit. Als je die mogelijkheid gedurende dag niet hebt, is het belangrijk om te kiezen voor een middel dat wat langer beschermt. De minimale bescherming is meestal zo’n 4 uur, maar er zijn daarentegen ook producten die tot wel 10 uur werkzaam zijn. Vaak heeft dit te maken met het percentage DEET dat in een spray is verwerkt.

2. Tegen welke insecten

Naast de beschermingsduur is het ook belangrijk om na te kijken tegen welke insecten het middel beschermt. Als je in Nederland of omliggende landen op vakantie gaat is in principe elk middel tegen insecten geschikt. Ga je een tropische reis maken? Zorg er dan voor dat je kiest voor een product dat ook beschermt tegen tropische insecten. Dit is erg belangrijk om het risico de verschillende ziektes die deze insecten kunnen overdragen zoveel mogelijk te verkleinen.

3. Leeftijd gebruik

Een derde criteria waar je natuurlijk rekening mee moet houden is vanaf welke leeftijd een product gebruikt mag worden. Doordat er vaak vrij agressieve stoffen in een insectenwerend middel zitten, is het niet voor alle leeftijden geschikt. Dit is ook heel verschillend per product. Waar het ene middel al gebruikt mag worden bij kinderen vanaf 2 jaar, is het andere juist helemaal niet geschikt voor kinderen.

4. De middelen van de spray

De stoffen in een middel moeten eigenlijk altijd door iedereen gecheckt worden. Niet alleen heeft het invloed op de leeftijd waarop een middel gebruikt kan worden, het is ook van belang om te weten of je niet allergisch bent. Anti muggensprays die geen DEET bevatten zijn vaak gemaakt van plantaardige ingrediënten. Dat klinkt allemaal heel fijn en dat is het opzicht ook, maar hou er rekening mee dat juist deze plantaardige ingrediënten bij sommige mensen voor heftige allergische reacties kunnen zorgen. Daarnaast leert de ervaring toch dat je voor een langdurig effect het beste DEET kunt kopen.

5. Dermatologisch getest?

Als laatste is het belangrijk om te checken of een product dermatologisch getest is. Dit houdt in dat het product is getest op vrijwilligers onder toezicht van huidartsen. Hierdoor heb je de zekerheid dat het product veilig op de huid kan worden aangebracht. Zeker niet onbelangrijk, want je zit natuurlijk niet te wachten op gigantische huiduitslag tijdens je verre reis of je rustige vakantie aan het strand. 


Veelgestelde vragen over Anti Muggensprays

  • Hoe lang blijft muggenspray goed?
    De meeste muggensprays blijven ongeveer twee tot drie jaar goed als ze op de juiste manier worden bewaard. Het is belangrijk om de spray te bewaren op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht en buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Bekijk natuurlijk ook de houdbaarheidsdatum op de fles voordat je het gebruikt.
  • Wat is DEET in muggenspray?
    DEET is een chemische stof die veel wordt gebruikt in muggensprays. DEET is de afkorting voor N,N-Diethyl-meta-toluamide. Het werkt door muggen af te stoten en zo te voorkomen dat ze mensen bijten. DEET is sinds de jaren 50 op de markt en is een van de meest gebruikte middelen om muggen af te weren.
  • Is muggenspray schadelijk?
    Zoals bij de vraag hierover duidelijk maakt, is dat muggensprays vaak DEET bevatten. Het is een chemische stof die muggen afstoot. In kleine hoeveelheden is DEET over het algemeen veilig voor gebruik bij mensen. Toch kan het bij langdurig of overmatig gebruik bij sommige mensen huidirritatie of andere bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de spray niet in je mond te doen en door te slikken, op open wonden te spuiten of in de buurt van voedsel te gebruiken.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>