Wat de beste muizenval volgens de Consumentenbond is, hoeft niet de beste optie voor jou te zijn. Daarom hebben wij een onderzoek opgesteld naar vele muizenvallen. We verklappen alvast dat de diervriendelijke muizenval van Wonact de beste muizenval van 2024 is. Waarom? Dat lees je verder in dit artikel!

Muizen zijn een ware nachtmerrie in huis en de tuin. Ze zorgen voor de nodige overlast, dus het liefste wil je er van af! Daarom hebben wij van Woonio.nl een uitgebreide test gedaan naar de beste muizenvallen. Hierbij zijn verschillende muizenvallen zijn getest op vijf criteria, zoals effectiviteit en diervriendelijkheid. Dit helpt jou om tot een goede keuze te komen als je er een wilt aanschaffen. Lees snel verder!

Top 5 - Dit zijn de beste Muizenvallen van 2024

Voor jou hebben we de 5 best muizenvallen op een rijtje gezet. Hieronder zie je welke muizenval de beste keuze is voor bij jou thuis: zowel diervriendelijk, niet-diervriendelijk en elektrisch.

beste muizenval
beste getest

1. Wonact Diervriendelijke muizenval - 2 stuks - - Voor binnen en buiten - Genoeg beweegruimte - Verbeterd Model 2024

beste muizenval consumentenbond
met schoonmaak-borstel

2. Forgoods Muizenval - Diervriendelijke Muizenval Voor Binnen en Buiten - Met Schoonmaakborstel - Model 2024

beste diervriendelijke muizenval
eenvoudig in gebruik

3. Wonact Diervriendelijke Muizenval Emmer - Voor Binnen en Buiten - Inclusief Transparante Emmer met Hengsel - Verbeterd Model 2024

beste elektrische muizenval
elektrisch

4. VerminBuster Elektrische Muizenval - Inclusief USB-kabel - 100% Pakkans - Muizenverjager

beste muizenval
extra sterk

5. PROTEKX Muizenklem - 6 stuks - Voor Binnen en Buiten - Extra sterk - Niet giftig - Hygiënisch - Hoge vangkans


Wat is de beste Muizenval?

Als je op zoek gaat naar muizenvallen, dan kom je er al snel achter dat er vele soorten verkrijgbaar zijn. Dit maakt het niet altijd even makkelijk om tot een goed oordeel te komen en zeker te zijn van de juiste aankoop. Hieronder hebben we de top 5 muizenvallen nog even speciaal uitgelicht, maar dan met meer informatie. Zo kun jij beter de juiste keuze maken!

beste muizenval
Beste getest

1. Wonact Diervriendelijke muizenval - 2 stuks - - Voor binnen en buiten - Genoeg beweegruimte - Verbeterd Model 2024

 • Vangt muizen en ratten levend
 • Veilig voor huisdieren en kinderen
 • Makkelijk in gebruik

Uit ons onderzoek is deze Wonact Diervriendelijke muizenval verkozen tot best geteste muizenval. Maar wat maakt deze Wonact muizenval zo speciaal? Nou, ten eerste is hij super makkelijk te gebruiken. Je zet 'm binnen no-time klaar met een beetje aas erin. En wanneer je een muis gevangen hebt, hoef je 'm niet eens aan te raken om 'm vrij te laten. Hoe handig is dat?

Niet alleen is deze val makkelijk in gebruik, maar hij is ook nog eens veilig voor je huisdieren en kinderen. En hij is herbruikbaar én kan zelfs in de vaatwasser! Geen gedoe met muizengif of plakstrips meer. Met de Wonact Diervriendelijke muizenval pak je het muizenprobleem op een duurzame en diervriendelijke manier aan.

Zeg gedag tegen die vervelende muizen en haal nu deze beste muizenval in huis! Wij hebben de beste prijs voor dit product gevonden op internet, dus klik snel op de groene knop en laat die muizen maar komen!

beste muizenval consumentenbond
MET SCHOONMAAK-BORSTEL

2. Forgoods Muizenval - Diervriendelijke Muizenval Voor Binnen en Buiten - Met Schoonmaakborstel - Model 2024

 • Diervriendelijk, muizen blijven leven en kunnen teruggeplaatst worden in de natuur
 • Makkelijk in gebruik
 • Milieuvriendelijk
 • Vereist regelmatige controle en verplaatsing als er geen vangst is

Ben je op zoek naar een humane oplossing voor het muizenprobleem in huis? Zoek niet verder! De Forgoods diervriendelijke Muizenval is jouw antwoord. Deze val is niet alleen effectief, maar ook milieuvriendelijk en eenvoudig in gebruik.

Wat maakt de Forgoods Muizenval zo goed? Nou, ten eerste is het een diervriendelijke optie. In plaats van muizen te doden, vangt deze val ze levend op, zodat je ze gemakkelijk en zonder schade terug kunt plaatsen in de natuur. Met luchtgaten aan de bovenkant blijven de gevangen muizen comfortabel terwijl ze wachten op hun vrijlating. Bovendien is de val herbruikbaar en vaatwasserbestendig, waardoor het een duurzame keuze is.

Het gebruiksgemak van deze val is ook niet te versmaden. Met de bijgeleverde schoonmaakborstel en wat water maak je hem moeiteloos schoon voor hergebruik. Plaats een beetje aas - zoals kaas of pindakaas - in de val, zet hem op een strategische plek, en laat de val het werk voor je doen.

Dus, als je een einde wilt maken aan je muizenprobleem zonder gedoe of schade aan de beestjes, dan is de Forgoods Muizenval de perfecte keuze!

beste diervriendelijke muizenval
EENVOUDIG IN GEBRUIK

3. Wonact Diervriendelijke Muizenval Emmer - Voor Binnen en Buiten - Inclusief Transparante Emmer met Hengsel - Verbeterd Model 2024

 • Diervriendelijk muizen vangen
 • Transparante emmer voor eenvoudige controle
 • Makkelijk in gebruik
 • Vereist regelmatige controle om dierenstress te minimaliseren

Wil je snel en diervriendelijk afrekenen met een muizenplaag? De Wonact Muizenval Emmer is jouw held in glanzend harnas! Met deze val vang je muizen levend in grote aantallen en laat je ze zonder problemen weer vrij in de natuur. 

Waarom zou je voor een muizenval emmer kiezen? Kijk bijvoorbeeld naar het diervriendelijke aspect. De muizen vallen zachtjes in de emmer, waar ze op een smakelijk bedje van lokaas belanden. Dankzij de transparante emmer houd je een muizenfilmavond bij elke vangst. 

Met recyclebare materialen draag je ook nog eens bij aan een groenere wereld. Deze Wonact Muizenval Emmer is zo eenvoudig te installeren dat écht iedereen ermee overweg kan.

beste elektrische muizenval
elektrisch

4. VerminBuster Elektrische Muizenval - Inclusief USB-kabel - 100% Pakkans - Muizenverjager

 • Snelle en makkelijke werking
 • Herbruikbaarheid
 • Milieuvriendelijk zonder gebruik van gif
 • Niet geschikt voor ratten

Op zoek naar een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voor muizenoverlast? De VerminBuster Elektrische Muizenval biedt een snelle en humane oplossing zonder het gebruik van gif. Door de directe dood is er geen sprake van dierenleed.

Let op: Deze val is specifiek ontworpen voor muizen en niet geschikt voor ratten.

Hoe werkt het? Plaats lokmiddel aan de achterkant van de val, sluit de val aan met de USB-kabel of gebruik batterijen, en plaats de val op een strategische plek langs de muur waar sporen van muizen zijn. Na vangst kun je de val eenvoudig schoonmaken en hergebruiken. Bekijk nu de laagste prijs van deze beste elektrische muizenval.

beste muizenval
extra sterk

5. PROTEKX Muizenklem - 6 stuks - Voor Binnen en Buiten - Extra sterk - Niet giftig - Hygiënisch - Hoge vangkans

 • Zeer hoge vangkans
 • Hygiënisch, geen contact met de muis
 • Eindeloos herbruikbaar
 • Kan als zielig worden ervaren door sommigen

Op zoek naar een effectieve en hygiënische oplossing voor muizenoverlast? De PROTEKX Muizenklem - 6 stuks biedt een krachtige en gifvrije manier om muizen te vangen. Met zijn extra sterke en gevoelige ontwerp is deze val eenvoudig op scherp te stellen en garandeert hij een hoge vangkans.

Leg een kleine hoeveelheid lokmiddel in de lokschaal (ronde opening). Leg vervolgens de muizenklem plat neer op een vlakke ondergrond. Zet de val op scherp. Bij het vangen van een dode muis druk de hendel naar beneden, zodat de val zich opent. Het is niet nodig om de muis aan te raken.

Deze val vangt muizen zonder dat je ze hoeft aan te raken. Dankzij zijn snelle werking heeft de muis een snel einde zonder bloedbad. Toch kan het wel als niet-diervriendelijk worden ervaren. Als je daar niet zoveel om geeft, dan raden we deze Protekx muizenklem aan. Als je toch wel om diervriendelijkheid geeft, dan adviseren we je om een andere muizenklem uit onze top-5 aan te schaffen.


Meest verkochte Muizenvallen (diervriendelijk & elektrisch)

Heb je nog geen gepaste muizenval kunnen vinden? Geen probleem! Bekijk dan de Top 10 best verkochte van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar uiteindelijk de ideale muizenval gaat vinden!


De populairste Muizenval merken

Er zijn een aantal merken van bureaustoelen die speciaal zijn ontworpen voor thuiswerken. Ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken & voordelen en staan bekend om hun ergonomie, comfort en duurzaamheid. 

Als het gaat om muizenvallen, zijn er enkele merken die echt opvallen in de ogen van Nederlandse consumenten. Bij Wonact, Forgoods en Protekx zit je goed. Deze merken hebben zichzelf bewezen als betrouwbare keuzes voor het bestrijden van muizen in huis.

Wonact is bekend om zijn effectieve en gebruiksvriendelijke muizenvallen. Ze maken producten die gemakkelijk te gebruiken zijn en goede resultaten opleveren.

Forgoods staat ook hoog aangeschreven bij Nederlandse consumenten. Hun muizenvallen zijn van hoge kwaliteit en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Veel mensen vertrouwen op Forgoods voor een effectieve oplossing tegen muizen.

Protekx is nog een ander merk dat populair is. Hun muizenvallen zijn erg effectief, waardoor ze een favoriet zijn onder mensen die op zoek zijn naar een harde en langdurige oplossing voor hun muizenprobleem.

Dus als je op zoek bent naar een goede muizenval, kun je met vertrouwen kijken naar deze drie merken. Zij hebben zichzelf bewezen als betrouwbare keuzes voor het bestrijden van muizen in huis.


Waar moet je op letten bij het kopen van een goede Muizenval?

Bij het kopen van een goede muizenval zijn er vijf belangrijke dingen waar je op moet letten, zodat je de beste keuze maakt om die ongewenste knaagdieren effectief te vangen. Net als bij het kiezen van een kattenverjager wil je namelijk wel een effectieve optie in huis halen.

1. type muizenval 

Er zijn verschillende soorten, zoals de klassieke snap-val, elektronische muizenvallen en levende vangkooien. Het kiezen van het juiste type hangt af van jouw voorkeur en situatie. Snap-vallen zijn bijvoorbeeld effectief en goedkoop, maar zijn niet diervriendelijk.

Elektronische vallen zijn handig en snel, maar hebben batterijen nodig. Levende vangkooien zijn diervriendelijker, maar vereisen dat je de gevangen muis elders vrijlaat. Overweeg dus goed welk type het beste past bij jouw behoeften en omstandigheden.

2. grootte en gevoeligheid

Kies een val die geschikt is voor de grootte van de muizen in jouw omgeving. Let op de specificaties om te zien of de val geschikt is voor lichte muizen.

3. Duurzaamheid en herbruikbaarheid

Een goede muizenval moet stevig zijn en meerdere keren gebruikt kunnen worden. Kies voor een val gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen herhaaldelijk gebruik. Zo bespaar je niet alleen geld op de lange termijn, maar draag je ook bij aan een duurzamere aanpak van muizenbestrijding.

4. Gemak van opzetten en schoonmaken

Niemand wil een ingewikkelde val opzetten of moeite hebben met het schoonmaken na een succesvolle vangst. Kies daarom voor een muizenval die eenvoudig op te zetten is en waarbij het verwijderen van de gevangen muis een probleemloos proces is. Dit bespaart tijd en moeite.

5. Veiligheid voor huisdieren en kinderen

Sommige vallen kunnen gevaarlijk zijn als ze per ongeluk worden geactiveerd door nieuwsgierige huisdieren of kinderen. Kijk naar vallen die speciale functies hebben om te voorkomen dat dit gebeurt, zoals vallen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn. Op die manier kun je muizen vangen zonder je zorgen te maken over ongelukken met je huisdieren of kinderen.


Veelgestelde vragen over Muizenvallen

 • Hoe werkt een muizenval?
  Een muizenval werkt door lokmiddel in de val te plaatsen, waardoor muizen worden aangetrokken. Zodra de muis het lokmiddel probeert te bereiken, wordt de val geactiveerd en wordt de muis gevangen

 • Wat doe je in een muizenval?
  In een muizenval leg je lokmiddel. De beste lokaas voor muizen zijn producten zoals kaas of pindakaas. Zorg ervoor dat de val goed is opgesteld voordat je hem activeert en je zo naar muis naar de val kan lokken.

 • Waar moet je een muizenval zetten?
  Een muizenval moet worden geplaatst op locaties waar je sporen van muizenactiviteit hebt gezien, zoals langs muren, onder kasten of in kruipruimtes.

 • Waar koop ik een muizenval?
  Muizenvallen zijn verkrijgbaar bij Action, Praxis en Gamma, maar ook online winkels. In dit artikel laten wij vooral de opties zien die online te koop zijn. Het handige daarvan is dat wij meteen de beste prijs voor jou hebben uitgekozen, en lekker thuis kunt blijven!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>