Beste Onkruidverdelger van 2024

Geplaatst in Tuin op april 4, 2024  

Wat is de beste onkruidverdelger?

ECOstyle Ultima Onkruid & Mos Concentraat Onkruidverdelger review

ECOstyle Ultima Onkruidverdelger

Uit onze test is gebleken dat de ECOstyle Ultima Onkruidverdelger de beste onkruidverdelger is van 2024. Deze onkruidbestrijder maakt de belofte dat het onkruid binnen 3 uur zou verdwijnen. Aanvankelijk waren wij enigszins sceptisch over deze gedurfde belofte. Echter, tot onze verbazing was al het onkruid inderdaad binnen de gestelde tijd weg.

Verder is dit een plantaardige onkruidbestrijder die werkt tot in de wortel zodat het onkruid ook daadwerkelijk wegblijft. Kortom, wat ons betreft veruit de beste keuze als je het onkruid ook helemaal zat bent. Klik op de knop hieronder voor de beste prijs. 

In ons team bij Woonio kennen we het probleem van hardnekkig onkruid maar al te goed. Daarom hebben wij ons ingezet om de vijf beste oplossingen tegen dit groene ongemak grondig voor jou te onderzoeken.

Na talloze onkruidbestrijders persoonlijk te hebben getest, hebben wij nu een helder beeld van wat echt werkt. Onze ervaringen hebben ons geleerd welke producten momenteel de beste zijn.

In onze zoektocht delen we graag onze top vijf van onkruidverdelgers met je. We geven niet alleen aan welke het meest effectief zijn, maar ook welke het beste past bij verschillende situaties. Bovendien benadrukken we de criteria die essentieel zijn bij het kiezen van een onkruidverdelger. Ontdek onze inzichten en adviezen door verder te lezen!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste onkruidverdelgers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Onkruidverdelgers

ECOstyle Ultima Onkruid & Mos Concentraat Onkruidverdelger review
Beste Koop onkruidverdelger

1. ECOstyle Ultima Onkruidverdelger

Roundup Natural Onkruidvrij - Kant en Klaar - 5L - Met Drukspuit review
Beste onkruidverdelger tussen tegels

2. Roundup Natural Onkruidvrij

Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel review
Beste onkruidverdelger tegen hardnekkig onkruid

3. Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel

Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel review
Beste
onkruid & mos verdelger

4. Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel

Pokon Onkruid Weg! - 800gr - Onkruidverdelger review
Beste onkruidverdelger gazon

5. Pokon Onkruid Weg!

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste onkruidverdelger is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

22+ onkruidverdelgers vergeleken

43+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke onkruidverdelger is het beste?

Bij Woonio vroegen wij ons af welke onkruidverdelger nu echt het beste werkt. Gelukkig hebben wij de antwoorden voor je, na zorgvuldig onderzoek naar de effectiviteit van verschillende bestrijdingsmiddellen.

Bij het opstellen van onze top vijf hebben we rekening gehouden met verschillende soorten onkruidbestrijders. Zo ontdek je de beste onkruidbestrijders voor elke situatie.

Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een geschikte soort onkruidverdelger tussen. Lees dus gauw verder en ontdek welke onkruidbestrijder de beste optie is voor jou!

1. ECOstyle Ultima Onkruidverdelger

ECOstyle Ultima Onkruid & Mos Concentraat Onkruidverdelger review
 • Sterkste bestrijdingsmiddel van dit moment
 • Milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaat
 • Kan ook als sprayflacon worden aangeschaft voor specifieke verdelging
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De ECOstyle Ultima Onkruidverdelger is een effectief product dat zijn zijn effectiviteit ook nog eens milieuvriendelijk is. Hierdoor kun je op een milieuvriendelijke manier al het onkruid in je tuin verdelgen. Het bevat namelijk uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is volledig biologisch afbreekbaar.

Ook bevat de ECOstyle Ultima Onkruidverdelger geen glyfosaat waardoor we dit bestrijdingsmiddel gelijk hebben verkozen tot beste bestrijdingsmiddel zonder glyfosaat. Deze verdelger is veilig te gebruiken en kan ook worden gebruikt door huishoudens met honden en kinderen.

De ECOstyle Ultima Onkruidverdelger kan ook als sprayflacon worden aangeschaft waardoor de spray heel specifiek kan worden aangebracht zonder omliggende planten te beschadigen. De beoordelingen over dit bestrijdingsmiddel zijn ook enorm goed en de consumenten zijn vooral te spreken over de effectiviteit van deze onkruidverdelger.

2. Roundup Natural Onkruidvrij

Roundup Natural Onkruidvrij - Kant en Klaar - 5L - Met Drukspuit review
 • Geschikt voor een zeer groot oppervlak
 • Beschikt over een zeer effectieve werking
 • Dit bestrijdingsmiddel bevat geen glyfosaat en heeft een kindveilige sluiting
 • Alleen geschikt op verharde ondergronden

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De tweede plaats is ingenomen door de Roundup Natural Onkruidvrij. Dit bestrijdingsmiddel hebben we verkozen tot beste onkruidverdelger tussen tegels. De Roundup Natural Onkruidvrij is namelijk ontzettend sterk en kan direct gebruikt worden om het onkruid tussen je tegels te verdelgen.

Het is dus raadzaam om deze onkruidverdelger alleen bij verharde ondergronden toe te passen en niet tussen je planten. De Roundup Natural Onkruidvrij kan worden aangeschaft met een inhoud van 1 liter, 2,5 liter en 5 liter. 

Verder beschikt de Roundup Natural Onkruidvrij over een drukspuit waardoor je specifiek en effectief het onkruid kunt verdelgen. Bestrijdt op een snelle en effectieve manier het onkruid waarbij het resultaat al binnen 1 uur te zien is (afhankelijk van het weer).

Een inhoud van 5 liter is geschikt om ongeveer 50 vierkante meter te verdelgen waardoor je met 5 liter gelijk een lange tijd vooruit kunt.

3. Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel

Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel review
 • Dit bestrijdingsmiddel is zeer effectief tegen heermoes en distels
 • Met 1 verpakking kun je ontzettend lang door
 • Niet in meerdere hoeveelheden te verkrijgen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De derde plaats is ingenomen door de Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel. Deze onkruiddoder hebben we verkozen tot beste onkruidverdelger tegen hardnekkig onkruid.

De Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel is namelijk zeer effectief en werkt heel goed tegen onkruid zoals heermoes en distels. Dit bestrijdingsmiddel heeft een bladsystemische werking en heeft een grote inhoud.

Door 12,5 ml van deze onkruidverdelger te mengen met 1 liter water kun je tot wel 20 vierkante meter onkruid verdelgen. Verder is de verpakking ontzettend handig en kun je dit bestrijdingsmiddel veilig gebruiken en opslaan.

Dit maakt de Protect Garden Tri-But Turbo Onkruid Bestrijdingsmiddel ook geschikt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Meer over deze onkruidverdelger ontdek je via de bovenstaande knop!

4. Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel

Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel review
 • Geschikt voor verschillende ondergronden
 • Geschikt voor het verdelgen van onkruid, algen en mossen
 • Niet gebruiken wanneer het regent in verband met mogelijke beschadiging van omliggende planten

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De vierde plaats is ingenomen door de Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel. Dit onkruidverdelgingsmiddel is het beste voor mensen die last hebben van onkruid en mos. Deze onkruidverdelger heeft namelijk een zeer effectieve werking tegen hardnekkig mos.

Je kiest bij de Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel uit een hoeveelheid van 1,1 kilogram, maar ook kun je kiezen voor een grootverpakking met een inhoud van wel 5,2 kilogram.

De effectiviteit van de Protect Garden Flitser Kant & Klaar Onkruid Bestrijdingsmiddel zorgt er voor dat het resultaat al na 3 uur zichtbaar is. Verder is dit bestrijdingsmiddel te gebruiken op meerdere ondergronden zoals het terras, de oprit, paden en ook kun je deze onkruidverdelger in je borders gebruiken.

5. Pokon Onkruid Weg!

Pokon Onkruid Weg! - 800gr - Onkruidverdelger review
 • Beste bestrijdingsmiddel voor je gazon
 • Dit goede bestrijdingsmiddel is geschikt voor een oppervlak van wel 40 vierkante meter
 • Niet in verschillende inhouden verkrijgbaar

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Pokon Onkruid Weg! hebben we op de vijfde plaats verkozen tot beste onkruidverdelger voor je gazon. Deze onkruidverdelger beschikt over een inhoud van 800 gram wat genoeg is om een oppervlak van 40 vierkante meter te verdelgen.

De Pokon Onkruid Weg! is geschikt voor onkruid zoals boterbloemen, madeliefjes, klaver, paardenbloemen en nog veel meer. Verder bestrijd je onkruid en voorzie je tegelijkertijd je gazon van voeding doordat deze onkruidverdelger goede voedingsstoffen bevat voor je gazon.

Andere voordelen van de Pokon Onkruid Weg! zijn onder andere het snelle resultaat dankzij de effectiviteit en de goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Een belangrijke side note is dat de behandelde plekken eerst harder gaan groeien waarna het onkruid uiteindelijk verwelkt en door middel van een aantal maaibeurten volledig verdwijnt.


Top 10 Beste Onkruidverdelgers


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste onkruidverdelgers. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Onkruidverdelger kopen: hier moet je op letten

Een onkruidverdelger kopen is niet de makkelijkste taak. Je bent er vast al achter dat 9 van de 10 onkruidverdelgers niet goed werken. Het is daarom belangrijk dat je precies weet waar je op moet letten wanneer je een onkruidverdelger aanschaft.

Om die reden hebben we hieronder de belangrijkste criteria, waar je op moet letten, voor je op een rijtje gezet. Deze criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze en zorgen er dus voor dat je een miskoop voorkomt.

Neem daarom zeker even de tijd om deze criteria door te lezen en ontdek gemakkelijk de beste optie!

Effectiviteit

Een onkruidverdelger heeft maar 1 taak, het onkruid verdelgen. Om die reden is het ontzettend belangrijk dat je voor een onkruidverdelger gaat die goed werkt.

Belangrijke aspecten waar je op kunt letten bij het beoordelen van de effectiviteit zijn de productomschrijving en beoordelingen.

De productomschrijving geeft vaak al aan hoe effectief de verdelger is en voor welk type onkruid de verdelger geschikt is. Daarnaast geven de beoordelingen vaak een goed inzicht in hoe effectief de onkruidverdelger daadwerkelijk is.

Veiligheid

Ook de veiligheid van een onkruidverdelger is een belangrijke eigenschap om op te letten. Het bestrijdingsmiddel moet namelijk wel veilig genoeg zijn om hem te mogen gebruiken in de desbetreffende omgeving.

Denk hierbij aan giftige chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor mensen, dieren of andere planten.

Gelukkig heeft Nederland strenge regelgevingen met betrekking tot welke verdelgers wel en niet toegestaan zijn. Om die reden zul je op de Nederlandse markt geen bestrijdingsmiddelen kunnen aanschaffen die beschikken over zware chemicaliën.

Wel blijft het uiteraard belangrijk om de onkruidverdelger alleen te gebruiken op die manier zoals het in de gebruiksaanwijzing aangegeven staat.

Milieuvriendelijkheid

Als laatste kun je letten op de milieuvriendelijkheid van een onkruidverdelger. Het moet namelijk het onkruid verdelgen, maar tegelijkertijd wil je niet dat het milieu vervuilt raakt. Sommige bestrijdingsmiddelen beschikken namelijk over milieuschadelijke stoffen die het milieu, grondwater, dieren of omliggende planten zoals net geplante graszaad beschadigen.

Kies daarom altijd een onkruidbestrijder die milieuvriendelijk is. Ook hierbij geldt dat je in Nederland vrijwel alleen onkruidverdelgers kunt aanschaffen die het milieu niet aantasten. Wel blijft het belangrijk om hier goed op te letten, omdat er toch nog af en toe schadelijke onkruidverdelgers worden aangeboden.


Wat is de beste onkruidverdelger volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over onkruidverdelgers en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Woonio heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de ECOstyle Ultima Onkruidverdelger uit gekomen als de beste onkruidverdelger van 2024!


Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je onkruidverdelgers veilig?

Om onkruidverdelgers veilig te gebruiken, draag beschermende kleding zoals handschoenen en een masker, volg de instructies op de verpakking nauwkeurig, gebruik het product bij droog weer om afspoelen te voorkomen, en voorkom contact met gewenste planten en het aquatisch milieu.

Zijn er milieuvriendelijke onkruidverdelgers?

Ja, er zijn milieuvriendelijke onkruidverdelgers beschikbaar die natuurlijke of biologisch afbreekbare ingrediënten bevatten, zoals azijnzuur, pelargonzuur, of natuurlijke oliën. Deze opties zijn effectief tegen onkruid zonder schadelijke impact op het milieu.

Kunnen onkruidverdelgers schade aanrichten aan mijn gazon of tuinplanten?

Ja, onkruidverdelgers kunnen schade aanrichten aan je gazon of tuinplanten als ze niet correct worden gebruikt. Niet-selectieve herbiciden doden alle planten waarmee ze in contact komen. Gebruik selectieve onkruidbestrijders die specifiek zijn ontworpen voor gebruik in gazons of rond bepaalde sierplanten om schade te voorkomen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>