Beste Opvouwbare Bad [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 4, 2024  

Best Geteste Opvouwbare Bad 

Foresta opvouwbaar bad voor volwassenen - 150cm - Bath Bucket - Blauw

Foresta opvouwbaar bad

Met het opvouwbare bad van Foresta kan je heerlijk tot rust komen en het is geschikt voor volwassenen! Je kan het gemakkelijk inklappen en dus ook meenemen. Het bad kan je overal neerzetten en vullen met warm water. Als het helemaal is uitgeklapt heeft het ook nog een hoofdsteun zodat je heerlijk kan liggen. Je kan de deksel erop plaatsen zodat de warmte van het water goed bewaard wordt.

Niet iedereen heeft de luxe om een bad in huis te hebben. Een bad zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kan komen. Gelukkig is hier een oplossing voor! Zo zijn er ook opvouwbare baden die je gemakkelijk mee kan nemen! Een goed opvouwbaar bad is groot genoeg zodat je er lekker in kan liggen. Het water moet ook voor een langere tijd warm blijven.

Je moet het ook overal kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer maar in de zomer kan je het ook op het balkon neerzetten. Dit klinkt als een uitstekend product maar ze kunnen ook redelijk prijzig zijn. De opvouwbare baden lijken ook op elkaar waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken.

Daarom hebben wij van Woonio dit artikel geschreven. We gaan antwoord geven op de vraag: wat is het beste opvouwbare bad? Zo hebben we meerdere producten getest en een ultieme Top 5 gevormd. Ben jij dus benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Opvouwbare Baden 

Foresta opvouwbaar bad voor volwassenen - 150cm - Bath Bucket - Blauw

Beste Koop Opvouwbare Bad
1. Foresta opvouwbaar bad

inklapbaar XL bad volwassenen - Opvouwbaar bad - Ligbad - Zitbad - 130cm - Grijs - inc. Badkussen - Zwart

Beste Opvouwbare Bad Volwassenen
2. LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen

Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket - Met Relaxing Giftset - Wim Hof Methode - Opvouwbaar & Inklapbaar Spa Bad - Bath Bucket - IJsbad - Opblaasbad - Dompelbad

Beste Opvouwbare Bad Zittend
3. Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket

Livista® - Opvouwbaar bad - Stoombad Grijs - Zitbad - Inklapbaar - Bath Bucket - 152 CM LANG - XL - Incl. Rugkussen, Stoommachine en Bad Accessoires

Beste Opvouwbare Bad Met Stoomfunctie
4. Livista® - Opvouwbaar bad

OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad - 1 Persoons Balkonbad - IJsbad / Tub met afvoerslang en opblaasbare rand - met comfortable zitting - 75x80cm - Ijschallenge

Beste Budget Opvouwbare Bad
5. OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad

Top 10 Beste Opvouwbare Bad

Wil je direct weten hoe de top 10 opvouwbare bad eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Daarna kan je gelijk weer verder gaan naar de uitslag van ons opvouwbare bad test!


Waar moet je op letten bij het kopen van een opvouwbare bad?

Het kan soms lastig zijn om opvouwbare bad aan te schaffen. Ze kunnen namelijk best prijzig zijn en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen.

Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is handig om dit door te nemen aangezien je miskoop kan voorkomen. Wie wilt dat nou niet?

Veiligheid

Het eerste belangrijke punt waar goed op gelet moet worden is de veiligheid van het bad. Zo is het handig als het over een anti-slip oppervlakte beschikt.

Dit zorgt ervoor dat je namelijk niet kan uitglijden. Het is voor volwassenen heel handig maar vooral ook voor kinderen. Iedereen moet een fijne ervaring hebben in bad!

Comfort

Je neemt een bad om echt tot ontspanning te komen. Daarom is het ook belangrijk om goed te kijken naar de comfort van het bad. Kijk bijvoorbeeld of het een speciaal kussentje heeft.

Hierbij is het ook handig als het zuignappen heeft zodat je op dezelfde plek blijft liggen. Dat is het allerbelangrijkste. Op deze manier kan je wel uren in bad liggen!

Formaat

Sommige opvouwbare baden zijn alleen geschikt voor volwassenen en daarom is het slim om naar het formaat te kijken. Een te groot bad kan namelijk ook onveilig zijn voor kinderen.

Het voorkeur voor een formaat kan weer voor iedereen verschillen. Zo zijn er ook baden waarin je alleen kan zitten. Sommige mensen vinden dit fijn en anderen weer niet. Ga dit dus na voordat je een aankoop doet.

Budget

Als je een goede opvouwbare bad wilt aanschaffen is het handig om van tevoren een budget vast te stellen. Zo'n bad kan namelijk heel duur zijn. Ze kunnen wel boven de 300 euro zijn en dat is zeker niet voor iedereen betaalbaar.

Daarbij heb je ook weer opvouwbare bad aanbiedingen. Deze producten zijn flink goedkoper maar het belangrijkste is dus om alvast een budget te bepalen. Op deze manier kan je ook gerichter opzoek gaan.


Wat is het beste opvouwbare bad van 2024? 

Als jij op zoek bent naar het beste opvouwbare bad van 2024 dan is onderstaande sectie voor jou. Zoals we eerder al aangaven hebben wij meer dan 10 verschillende baden getest. 

Op basis van verschillende test criteria hebben we vervolgens een score gemaakt waarin we de 5 beste opties op een rijtje hebben gezet.

Dit zijn wat ons betreft de beste 5 producten van 2023. Als jij op zoek bent naar een opvouwbare bad dan zijn dit je beste opties. Lees dus gauw verder!

1. Foresta opvouwbaar bad

Foresta opvouwbaar bad voor volwassenen - 150cm - Bath Bucket - Blauw

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We zijn eindelijk aangekomen bij de resultaten van onze test! Het beste opvouwbare bad is van Foresta. Hiermee haal je dus ook zeker de beste koop in huis.

Dit opvouwbare bad is beschikbaar in 3 verschillende formaten. Zo heeft het een minimale lengte van 136 centimeter en een maximale lengte van 150 centimeter. Het is gemakkelijk uit te klappen en het ligt ook heel comfortabel.

Zo beschikt het over een hoofdsteun waardoor je zelfs in slaap kan vallen. Verder is het ook nog geschikt voor baby's maar moet je wel altijd goed opletten!

Je kan er ook voor kiezen om een blad op het bad te plaatsen. Hier kan je bijvoorbeeld je laptop op plaatsen of eten voor het maximale genot. Het opvouwbare bad van Foresta heeft ook nog een uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Zo kunnen opvouwbare baden best wel prijzig zijn maar hier betaal je zeker waar voor je geld! Dat is toch wat iedereen wilt.

Voordelen Foresta opvouwbaar bad

 • Beschikbaar in 3 verschillende formaten
 • Ook uiterst geschikt voor baby's
 • Als volwassen persoon kan je languit liggen
 • Zit een afvoer in

Nadelen Foresta opvouwbaar bad

 • Je krijgt er geen kraan bij

2. LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen

inklapbaar XL bad volwassenen - Opvouwbaar bad - Ligbad - Zitbad - 130cm - Grijs - inc. Badkussen - Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek hebben we het LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen. Dit is een uitstekend bad die voornamelijk gebruikt kan worden door volwassenen.

De naam van het LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen zegt het eigenlijk al! Dit bad is gemakkelijk inklapbaar en daardoor kan je het ook meenemen op reis. Zo kan het makkelijk in de achterbak van een auto.

Het ligt heel erg comfortabel aangezien je er ook een kussen bij krijgt. Na het gebruik kan je er een hoes overheen doen zodat het water warm en schoon blijft. Dit is altijd handig.

Het kan ook door kinderen gebruikt worden maar het heeft wel een groot formaat. Als volwassen persoon kan je helemaal languit liggen zodat je goed tot rust komt.

Aan de zijkant zit ook een speciaal bakje waarin je douchespullen kan plaatsen. Op deze manier kan je heerlijk in het warme bad blijven zitten.

Voordelen LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen

 • Gemakkelijk in te klappen
 • Is vrijstaand
 • Mooi en simpel design
 • Kan gemakkelijk in de meeste badkamers geplaatst worden

Nadelen LIFEBATH inklapbaar XL bad volwassenen

 • Alleen in het grijs te verkrijgen

3. Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket

Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket - Met Relaxing Giftset - Wim Hof Methode - Opvouwbaar & Inklapbaar Spa Bad - Bath Bucket - IJsbad - Opblaasbad - Dompelbad

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar een bad waarin je kan zitten? Neem dan een kijkje bij de Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket!

Als je een klein huis hebt maar je wilt wel een opvouwbaar bad dan raden we toch aan om bij de Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket een kijkje te nemen.

De zithouding zorgt er namelijk voor dat het weinig ruimte in beslag neemt. Het heeft ook een goede geïsoleerde binnenlaag waardoor het water voor een lange tijd warm blijft.

Je krijgt er ook nog een Relaxing Giftset bij. Hierin zit een bruisbal, opblaasbaar kussen en wat hygiëne hoezen. Op deze manier kan je optimaal genieten van het bad.

Verder is het ook nog een gebruiksvriendelijk product aangezien het makkelijk kan oppompen met de opblaaspomp. Deze krijg je bij het product en dit zal je ook veel tijd besparen. Wie wilt dat nou niet?

Voordelen Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket

 • Kan het ook goed gebruiken als ijsbad
 • Makkelijk op te zetten
 • Je krijgt er een goede handleiding bij

Nadelen Lagoon® Opblaasbaar Zitbad voor Volwassenen Bathbucket

 • De poten zijn niet verstelbaar

4. Livista® - Opvouwbaar bad

Livista® - Opvouwbaar bad - Stoombad Grijs - Zitbad - Inklapbaar - Bath Bucket - 152 CM LANG - XL - Incl. Rugkussen, Stoommachine en Bad Accessoires

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij een bad hebben met een stoomfunctie? Schaf dan het Livista® - Opvouwbaar bad aan! Hiermee kan je namelijk heerlijk tot rust komen.

Het Livista® - Opvouwbaar bad wordt ook wel als een zeer luxe product beschouwt aangezien het in de buurt komt van een echt bad. Je krijgt er namelijk een rugkussen bij zodat je comfortabel kan liggen.

Het heeft een lengte van 152 centimeter waardoor het geschikt is voor volwassenen en kinderen. Daarbij is het gemakkelijk op te zetten in een paar minuten en dit kan door iedereen gedaan worden.

Aan de zijkanten beschikt het ook over 2 poten die ervoor zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten. Je kan dus met een goed gevoel je ogen sluiten en genieten van het water. 

Verder is het ook een stevig product en gaat het voor een lange tijd mee. Doordat het zo gemakkelijk is op te bergen kan je het ook meenemen op vakantie. Het is toch heerlijk als je op een wintervakantie van een heerlijk bad kan genieten!

Voordelen Livista® - Opvouwbaar bad

 • Ook geschikt voor kinderen
 • Met een heerlijk rugkussen
 • Inclusief afvoerslang

Nadelen Livista® - Opvouwbaar bad

 • Minder geschikt voor mensen die liever niet liggen

5. OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Badt

OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad - 1 Persoons Balkonbad - IJsbad / Tub met afvoerslang en opblaasbare rand - met comfortable zitting - 75x80cm - Ijschallenge

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Opvouwbare baden kunnen best duur zijn en daarom hebben we ook een budget optie in onze lijst verweerkt. Dat is het OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad!

Het is altijd lekker om tot rust te komen en met het OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad kan dit! Dit is namelijk een 1-persoonsbad waarin je comfortabel kan zitten.

Door deze houding weet je ook zeker dat je hoofd niet Onderwater gaat. Dat is toch altijd een fijn gevoel! Er is ook een zitkussen ingebouwd waardoor het net voelt alsof je op de bank zit.

Het is gemaakt van sterke pvc waardoor het ook een lange levensduur heeft. Na het gebruik kan je het gemakkelijk in de kelder neerzetten aangezien het weinig in beslag neemt.

We raden dus ook zeker aan om het product mee te nemen op vakantie. De blauwe kleur zorgt er weer voor dat het product opvalt. Met dit product ga je dus mooie tijden tegemoet!

Voordelen OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Valt goed op door de blauwe kleur
 • Zit comfortabel

Nadelen OpblaasbaarDirect | Opblaasbaar Bad

 • Zitten geen poten onder

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel opvouwbare baden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten opvouwbare baden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de opvouwbare baden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste opvouwbare baden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>