Verkoeling in de warme zomer is altijd aangenaam. Met een plafondventilator laat je altijd een fris windje door je woning waaien. Ben je zelf op zoek naar een goede plafondventilator? Lees dan snel verder.

We hebben een twintigtal plafondventilatoren getest en de beste plafondventilatoren met lamp naar voren gehaald. De producten moesten hierbij aan verschillende richtlijnen voldoen. Onze resultaten hebben we per product omschreven. Zo kunnen alvast verklappen dat de Proventa Premium Plafondventilator de beste keuze is voor een aankoop.

Dit zijn de 5 beste Plafondventilatoren in 2024

Bij Woonio.nl vind je de beste plafondventilatoren. Wij hebben 21 verschillende plafondventilatoren met elkaar vergeleken. Hieruit hebben wij alleen de beste opties opgenomen in onze top-5. Bekijk ze hieronder.

Beste plafondventilator
beste koop

1. Proventa Premium led Plafondventilator met verlichting 60 cm 2022 - Dimbaar met afstandbediening

 

Beste plafondventilator
beste getest

2. QAZQA cool - Moderne Plafondventilator met lamp en afstandsbediening - 2 lichts - Ø 1300 mm

 

Beste plafondventilator
duurzaam

3. CREATE WINDCALM DC - Geluidloos Plafondventilator met Winter- / Zomerfunctie - met WIFI 132 cm - Ventilator met Afstandsbediening - Zes Snelheden - Timer - Zomer/Winter functie

 

Beste plafondventilator
stil en zonder bladen

4. QAZQA clima - Design LED Dimbare Plafondventilator met lamp met Dimmer - 1 lichts - Ø 550 mm - Zwart - Woonkamer | Slaapkamer | Keuken

 

Beste plafondventilator
goedkoopste

5. Bestron Plafondventilator met afstandsbediening & verlichting, drie snelheden & extra grote spanwijdte van Ø132cm, incl. Zomer-/winterfunctie, 60 W

 


Wat is de beste Plafondventilator met Lamp? 

Hieronder kun je meer over de top vijf van de beste plafond ventilator lezen. We hebben alleen de beste ventilatoren in dit lijstje geplaatst. Alle eigenschappen zijn met elkaar vergeleken en op een rij gezet.

Beste plafondventilator
beste koop

1. Proventa Premium led Plafondventilator met verlichting 60 cm 2022 - Dimbaar met afstandbediening

Het eerste product uit de plafondventilator test, is de beste plafondventilator met lamp. Deze ventilator is perfect voor mensen die van een strak ontwerp houden en die weinig energie willen verbruiken. Deze plafondventilator is stil en zuinig. Dit komt door de geïntegreerde lumileds. Deze zuinige ledchips verbruiken slechts 60 W.

Voordelen

 • De Proventa Premium led beschikt over multifunctionele eigenschappen.
 • Je kunt de lamp van de plafondventilator eenvoudig dimmen. De kleuren lopen uiteen van een neutrale witte kleur tot een sfeervolle warm witte kleur. Met de afstandbediening kun je de kleuren zelf instellen. 
 • Het frame is eenvoudig aan het plafond te bevestigen. Verder kun je de windsnelheden op de zomer- en winterstand instellen

Nadelen

 • De ledlamp moet vaak opnieuw ingesteld worden, omdat de lichtstand niet onthouden wordt.
Beste plafondventilator
beste getest

2. QAZQA cool - Moderne Plafondventilator met lamp en afstandsbediening - 2 lichts - Ø 1300 mm

Zoek je de beste plafondventilator voor de slaapkamer? Kies dan voor een geruisloze plafondventilator. De QAZQA cool kan met 33 dB voor een stil en aangenaam windje zorgen. Laat de bladen met de afstandsbediening harder of zachter draaien. Dit model is ook ideaal voor mensen die op het kantoor werken, doordat het een grote plafondventilator is, die bijvoorbeeld kantoorruimtes van een frisse bries kan voorzien.

Voordelen

 • Je kunt de snelheid zelf met de afstandsbediening instellen. Hoe warmer het is, hoe harder je de ventilator kunt laten draaien. 
 • Het geluidsniveau loopt uiteen van 33 dB tot 44.7 dB. De bladen hebben veel kracht, waardoor de ventilator een gespreide wind geeft.
 • Bovendien zit er een lamp in en kun je zelf de kleuren en materialen van de bladen kiezen.

Nadelen

 • De lichtbron moet je apart aanschaffen en de montage van de grote bladen kan wat ingewikkeld zijn. 
Beste plafondventilator
duurzaam

3. CREATE WINDCALM DC - Geluidloos Plafondventilator met Winter- / Zomerfunctie - met WIFI 132 cm - Ventilator met Afstandsbediening - Zes Snelheden - Timer - Zomer/Winter functie

Deze ventilator is voor iedereen die een praktische plafondventilator zoekt en die over een stil geluidsniveau beschikt. Denk aan mensen die ventilatoren voor kantoren en slaapkamers zoeken. De CREATE WINDCALM DC is een minimalistische zwarte ventilator. Hij past perfect in een modern interieur. De draairichting van de bladen kan twee kanten uitgaan. De geavanceerde gelijkstroommotor beschikt over zes snelheden. Het is een middelgrote plafondventilator voor kamers en appartementen van maximaal 25 vierkante meter.

Voordelen

 • Opstijgende lucht wordt netjes over de ruimte verdeeld. Dit gebeurt op een gelijkmatige manier. Je bespaart daardoor op je energieverbruik.
 • In de zomer wordt hete lucht geleidelijk afgevoerd, waardoor de woning luchtig blijft.
 • Elke luchtstroom is anders, waardoor de wind op de juiste manier verdeeld wordt. 
 • Met de timer kun je het apparaat nauwkeurig afstellen.

Nadelen

 • Het signaal van de afstandsbediening kan op grotere afstanden wat zwakker zijn.
Beste plafondventilator
stil en zonder bladen

4. AZQA clima - Design LED Dimbare Plafondventilator met lamp met Dimmer - 1 lichts - Ø 550 mm - Zwart - Woonkamer | Slaapkamer | Keuken

De QAZQA clima is een plafondventilator zonder bladen. Deze kleine plafondventilator heeft een strak design en is perfect voor slaapkamers, studentenkamers en kinderkamers. Het is namelijk een stille plafondventilator voor de slaapkamer. Je hebt geen last van gebrom van de motor en de lucht wordt geleidelijk verdeeld.

Voordelen

 • Deze zuinige plafondventilator met lamp, beschikt over een stijlvol uiterlijk.
 • Met de afstandsbediening kun je deze dimmen. 
 • Het is een prachtige plafondventilator met een sterreneffect. Je creëert hiermee een fijne ambiance in je slaapkamer. 
 • De neutrale lamp kan als basisverlichting dienen. Je kunt je werkplek er dus goed mee uitlichten.

Nadelen

 • Hij is alleen in de zomer te gebruiken en heeft geen winterstand.
Beste plafondventilator
goedkoopste

5. Bestron Plafondventilator met afstandsbediening & verlichting, drie snelheden & extra grote spanwijdte van Ø132cm, incl. Zomer-/winterfunctie, 60 W, DCF52LSR, kleur: zilver.

De Bestron is een grote plafondventilator met zilverkleurige bladen. Deze Bestron plafondventilator is de beste budget keuze van de top-5. Het apparaat is voor kantoren en grotere woonruimtes geschikt. Mensen die de frisse lucht gelijkmatig door hun ruimtes willen laten verdelen, kunnen het beste voor deze krachtige plafondventilator kiezen. De techniek zorgt voor een energiezuinig karakter. De winter- en zomerstanden zijn simpel in te stellen. De luchtstroom wordt, op een evenwichtige manier, door de kamer verdeeld. 

Voordelen

 • De grote bladen laten de lucht op een rustige manier circuleren.
 • Je kunt uit een directe of indirecte luchtstroom kiezen en het apparaat op drie standen instellen.
 • De bladen kunnen in alle richtingen draaien en de lamp kan afzonderlijk bediend worden.
 • Het frame is snel en eenvoudig te bevestigen.
 • Leuk geprijsd

Nadelen

 • Werkt niet zonder afstandsbediening.

Meest verkochte Plafondventilator met Lamp

Heb je nog geen goede plafondentilator kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte plafondventilatoren van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar uiteindelijk de ideale ventilator gaat vinden!


Wat zijn de beste Plafondventilator merken?

Bekende merken van moderne plafondventilatoren zijn bijvoorbeeld QAZQA, Bestron en Beacon. De merken staan als betrouwbaar en duurzaam bekend. Ze leveren krachtige elektronica voor een aangenaam klimaat in huis. Ook bij Woonio vind je de beste merken.

Je kunt ook nog voor de merken Proventa, Create en Westinghouse kiezen. Deze merken hebben ook ventilatoren met fraaie bladen en krachtige motoren. Sommige modellen zijn compact en strak, terwijl andere modellen een grote spanwijdte hebben.

De WINDLIGHT EASY van Create is bijvoorbeeld een goedkope ventilator. Deze ventilatoren kun je al voor minder dan zeventig euro aanschaffen. Ook Bestron beschikt over ventilatoren voor de budgetshopper.

Andere bekeken ook: De beste kachelventilatoren van dit moment vind je hier!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Plafondventilator?

Aan de hand van verschillende ervaringen met een plafondventilator, zijn er enkele belangrijke aspecten die van belang zijn.

1. Weinig geluid

Mensen vinden het prettig als het apparaat kalm is en over een laag geluidsniveau beschikt. Geruisloze modellen zijn voornamelijk voor slaapkamers en kantoren geschikt. De meeste ventilatoren hebben een geluidsniveau van gemiddeld dertig tot vijftig decibel. Ze zijn dus allemaal vrij stil.

2. Zuinig verbruik

De beste plafondventilator is energiezuinig en heeft duurzame ledchips. De lampjes verbruiken weinig stroom en hoeven nauwelijks verwisseld te worden. In tegenstelling tot ouderwetse halogeenlampen, hebben ledlampen ruim 25.000 branduren. Ook het verbruik van de motor is bij de geteste modellen zeer laag.

3. Vermogen

Iedere plafondventilator kan een bepaalde oppervlakte van frisse lucht voorzien. Kleine modellen zijn prima voor badkamers, keukens, slaapkamers en studentenkamers. Grote modellen kunnen goed in ruime woonkamers, bedrijven en kantoren bevestigd worden. Let goed op de spanwijdte en controleer de maat het plafondoppervlak.

4. Locatie

Je hebt bijvoorbeeld een plafondventilator voor buiten en voor binnen. De modellen voor buiten zijn voor terrassen, tuinhuisjes en veranda's geschikt. Controleer altijd de oppervlakte. Op deze manier kun je de juiste specificaties kiezen.

5. Wel / geen verlichting

Een plafondventilator met lamp is extra praktisch. Deze kun je eenvoudig op de aansluiting van de plafondlamp monteren. Je hebt dan een multifunctioneel apparaat in je kamer hangen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>