Beste Prullenbak [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 9, 2024  

Best geteste Prullenbak

Homra Nexo Prullenbak Afvalscheiding 72 Liter - Grijze Sensor Prullenbak 3 vakken - 2x12L + 48L

Homra NEXO Prullenbak

De Homra NEXO Prullenbak is zeer modern en kan in verschillende ruimtes geplaatst worden. Zo kan je het openen door middel van een zender en hierdoor hoef je de prullenbak niet aan te raken. Er zitten ook 3 verschillend vakken in. Hierdoor kan je gemakkelijk afval scheiden. Je kan ook een lekbakje onder het grote vak plaatsen en daardoor zal de grond niet vies houden. Met een grote inhoud kan er ook veel viezigheid in.

Een prullenbak is amper een product waar je veel aandacht aan besteedt in huis. Prullenbakken kunnen veel meer zijn dan alleen een bak met een zak er in, waar je overbodige spullen in gooit!

Je zit hier op het juiste adres als je op zoek bent naar dit soort producten! De beste prullenbakken 2024 die je online kunt vinden, hebben we namelijk in een ultieme top 5 gezet. 

In dit artikel geven we dus antwoord op de vraag: wat is de beste prullenbak? Alle producten zijn beknopt omschreven met een review en hebben ook een eindcijfer gekregen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste prullenbakken

Homra Nexo Prullenbak Afvalscheiding 72 Liter - Grijze Sensor Prullenbak 3 vakken - 2x12L + 48L

Beste koop prullenbak
1.  Homra NEXO Prullenbak

Beste grote prullenbak
2. Curver Decobin Prullenbak

Beste duo prullenbak
3. Curver Duo Decobin Prullenbak

Beste grote pedaalemmer
4. Kis Chic Bin Pedaalemmer

Beste kleinere pedaalemmer
5. Kis Chic Bin Pedaalemmer

Top 10 beste prullenbakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste prullenbakken.


Waar op letten bij het kopen van een prullenbak?

Prullenbak kopen? Dat lijkt misschien makkelijker dan het is. Zo kan een prullenbak meer verschillen hebben ten opzichte van andere prullenbakken, waar je misschien niet zo 1 2 over na zou denken.

Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste aspecten van een prullenbak voor je neer gezet. Door goed te letten op onderstaande dingen, haal je zeker weten de beste prullenbak in huis voor jou!

Grootte

Uiteraard is het niet praktisch om een prullenbak te kopen waarvan je de zak om de dag moet vervangen. Daarom kun je beter een prullenbak kiezen met genoeg ruimte voor jouw wekelijkse afval. Dit klinkt misschien heel logisch maar het is slim om van tevoren door te nemen.

Opening

Een prullenbak is niet per se het schoonste wat je in huis hebt. We raden sterk aan om een hygiënische prullenbak te nemen. Dat is een prullenbak die je kunt openen door bijvoorbeeld een pedaal in te drukken of een automatische sensor te activeren, waardoor je dus niet met je handen de prullenbak aan hoeft te raken.

Afvalscheiding

Afval scheiding is een steeds groter wordend begrip in Nederland. Steeds meer gemeentes verplichten het scheiden van afval, zodat we meer kunnen recyclen. Om hier aan mee te doen, kun je een prullenbak kopen die bijvoorbeeld 2 of 3 vakjes / compartementen heeft voor alle verschillende soorten afval.

Ontwerp

Natuurlijk kun je van een prullenbak niet verwachten dat het een fashion statement is - maar het staat toch in je huis, waardoor je er last van gaat krijgen als hij niet mooi is. Let dus goed op het ontwerp van de prullenbak die je gaat kopen!


Wat is de beste prullenbak van 2024? 

De beste prullenbak kopen? Dat doe je via Woonio! Wij maken aankoopbeslissingen nog eenvoudiger, zelfs als het gaat om prullenbakken. De beste prullenbak van 2024 vind je zeker weten terug in de onderstaande top 5!

Niet alle prullenbakken werken echter voor iedereen. Daarom hebben we naast de beste prullenbak nog 4 andere producten geselecteerd, die misschien beter passen bij jouw budget, of bij de afvalscheiding wetten in jouw gemeente.

1. Homra NEXO Prullenbak

Homra Nexo Prullenbak Afvalscheiding 72 Liter - Grijze Sensor Prullenbak 3 vakken - 2x12L + 48L

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar de nummer 1 beste koop prullenbak waar je tevens goed afval mee kunt scheiden? De Homra NEXO Prullenbak heeft drie vakken, 1 voor algeheel afval, en 2 om bijvoorbeeld plastic en Gft-afval te kunnen scheiden.

Deze Homra NEXO Prullenbak prullenbak opent zonder aanraking, zelfs zonder pedaal, doordat er een sensor bovenin het apparaat zit. Hierdoor kun je dus handsfree je afval dumpen. Wel zo hygiënisch!

De onderste bakken hebben een inhoud van 12 liter en zijn dus geschikt voor kleiner afval, bijvoorbeeld GFT en plastic. Door dit handige ontwerp kun je makkelijker dan ooit je afval scheiden, en doe je dus iets goeds voor het milieu!

Voordelen Homra NEXO Prullenbak

 • 3 grote bakken voor verschillende soorten afval
 • simplistisch ontwerp
 • Te openen met automatische sensor
 • Geschikt om afval te scheiden

Nadelen Homra NEXO Prullenbak

 • Misschien te groot voor sommige huishoudens

2.  Curver Decobin Prullenbak

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je niet zoveel met afval scheiden of is het in jouw wijk of gemeente nog niet verplicht? Dan is het voorlopig nog niet nodig om een afvalbak te kopen met meerdere zakken. Bekijk dan de Curver Decobin Prullenbak.

De Curver Decobin Prullenbak is de beste prullenbak zonder afvalscheidingsbakken en is daardoor een ouderwetse afvalbak te noemen.

In de Curver Decobin Prullenbak passen afvalzakken van rond de 50 liter. Dit is ongeveer evenveel als een normaal huishouden in een kleine week erdoorheen krijgt.

De metalen uitstraling van de Curver Decobin Prullenbak is mooi, maar de prullenbak is eigenlijk van kunststof gemaakt. Dat is wel zo prettig, omdat je hierdoor bijvoorbeeld geen deuken krijgt in de prullenbak. Zo blijft 'ie lekker lang mooi.

Voordelen Curver Decobin Prullenbak

 • Grote capaciteit met 50 liter
 • Simpele werking 
 • Tijdloos, onopvallend ontwerp dat overal bij past

Nadelen Curver Decobin Prullenbak

 • Geen mogelijkheden tot afvalscheiding

3. Curver Duo Decobin Prullenbak

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

In sommige gemeentes of steden is het nodig om afval in twee delen te scheiden. Hierbij wordt vaak plastic en restafval van elkaar los gehouden. Om op die regel in te spelen, is de Curver Duo Decobin Prullenbak ontwikkeld!

Met deze Curver Duo Decobin Prullenbak krijg je een simpele rechthoekige prullenbak die aan de buitenkant erg lijkt op de prullenbak hier boven. Maar aan de binnenkant vind je 2 vakjes, één van 10 liter en de ander van 18 liter.

Door deze dubbele vakjes kun je dus je afval in twee compartementen scheiden. Verder werkt de prullenbak vergelijkbaar met de Curver Decobin Prullenbak, maar dan is 'ie iets kleiner. Zo past hij optimaal in je keuken!

Voordelen Curver Duo Decobin Prullenbak

 • Tijdloos, onopvallend ontwerp dat overal bij past
 • Simpele werking
 • Hygiënisch, je hoeft niets aan te raken om de bak te openen
 • Afvalscheiden is mogelijk in twee compartementen

Nadelen Curver Duo Decobin Prullenbak

 • Wat kleiner dan de Curver Decobin Prullenbak

4. Kis Chic Bin Pedaalemmer (50 liter)

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je een simpele pedaalemmer waar je al het afval in één keer in kan gooien? Maar dan wel graag een groot model prullenbak die je niet om de dag hoeft te legen? Bekijk dan de Kis Chic Bin Pedaalemmer van 50 liter is een luxe prullenbak.

De Kis Chic Bin Pedaalemmer van 50 liter is een luxe prullenbak die je hygiënisch kunt openen met je voet. Het deksel heeft een rubberen randje, waardoor de bak maximaal goed dicht sluit. Zo wordt het verspreiden van vieze geurtjes voorkomen.

Ook zit er op de deksel een lipje aan de bovenkant. Dit voorkomt schade aan de muur als je de prullenbak te hard open drukt.

De Kis Chic Bin Pedaalemmer is dus echt een perfecte pedaalemmer voor huishoudens die liever niet om de dag het afval weg moeten gooien. Daarnaast lijken de makers aan alle details gedacht te hebben!

Voordelen Kis Chic Bin Pedaalemmer

 • Voorkomt vieze geurtjes in je huis
 • Geschikt voor langdurig gebruik zonder de zak te vervangen
 • Grote capaciteit
 • Simplistisch en modern ontwerp dat overal bij past

Nadelen Kis Chic Bin Pedaalemmer

 • Geen mogelijkheden tot afvalscheiding

5. Kis Chic Bin Pedaalemmer (30 liter)

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Leek de vorige prullenbak je wel wat, maar heb je niet zo'n grote uitvoering nodig? Kies dan de gauw de De Kis Chic Bin Pedaalemmer!

De Kis Chic Bin Pedaalemmer, 30 liter variant, is een even luxe prullenbak die je hygiënisch kunt openen met je voet. Het deksel heeft ook een rubberen randje, waardoor de bak maximaal goed dicht sluit. Zo wordt het verspreiden van vieze geurtjes voorkomen.

Ook zit er op de deksel een lipje aan de bovenkant. Dit voorkomt schade aan de muur als je de prullenbak te hard open drukt. De Kis Chic Bin Pedaalemmer is dus echt een perfecte pedaalemmer voor wat kleinere huishoudens. 

Voordelen Kis Chic Bin Pedaalemmer

 • Kleiner dan de voorganger
 • Geschikt voor kleinere huishoudens
 • Hygiënisch te openen
 • Simplistisch en modern ontwerp dat overal bij past

Nadelen Kis Chic Bin Pedaalemmer

 • Alleen verkrijgbaar in het zilver

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel prullenbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten prullenbakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de prullenbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste prullenbakken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>