Beste Radiatorborstel [Test 2024]

Best Geteste Radiatorborstel

Betsys Radiatorborstel Flexibel review

Betsys Radiatorborstel Flexibel

Steeds een stoffige geur in huis als je je radiator aanzet in de winter? Met Betsys Radiatorborstel is dit probleem verleden tijd. Door de lengte van 120 cm is hij lang genoeg voor vrijwel alle soorten radiatoren. Deze goede radiatorborstel is dik genoeg om in een paar bewegingen al het stof uit de verwarming te verwijderen. Dit is heel goed voor de luchtkwaliteit in huis, en werkt veel beter dan een stofzuiger. Ook geschikt om in lastige hoeken en naden te komen, waar de stofzuiger geen effect heeft. Daarom is Betsys Radiatorborstel de beste radiatorborstel 2024 in onze radiatorborstel test!

Bij veel mensen is het schoonmaken in huis een wekelijkse klus. Met de stofzuiger haal je echter lang niet al het stof uit je huis - sommige plekjes zijn lastig te bereiken. Daarom is het een goed idee om een goede radiatorborstel kopen. 

Een borstel voor de verwarming kan van pas komen als je vaak last hebt van een droge, stoffige lucht. Vooral in de winter, als je je radiator aan hebt staan, wordt dit mede veroorzaakt door stofdeeltjes die via de warme lucht in de kamer terechtkomen. Dat is slecht voor je longen, maar ook je kleren en beddengoed.

Maar wat is de beste radiatorborstel voor jou? Omdat het met al die tientallen keuzes op internet steeds lastiger kiezen is, hebben we - aardig als we zijn - een radiatorborstel test gedaan om erachter te komen welke radiatorborstel aanbieding je vooral voor moet gaan, en welke producten je beter achterwege kunt laten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste radiatorborstels

Betsys Radiatorborstel Flexibel review

Beste koop radiatorborstel
1. Betsys Radiatorborstel Flexibel

Beste verwarming borstel
2. Needum ® Radiatorborstel

Beste budget radiatorborstel 
3. Dust Away Radiatorborstel

Beste flexibele radiatorborstel
4. Powarkleen® - Radiatorborstel

Beste lange radiatorborstel
5. GS Radiatorborstel flexibel

Top 10 beste radiatorborstels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste radiatorborstels.


Waar moet je op letten bij het kopen van een radiatorborstel?

Borstel verwarming kopen? Een radiatorborstel kopen kun je het best doen als je weet wat je precies nodig hebt. De beste radiatorborstel volgens de consumentenbond hoeft immers niet per se de beste optie te zijn voor jou, omdat je misschien andere verwarmingen in huis hebt of gewoon liever een ander soort product gebruikt. Lees de punten hieronder goed door voor de belangrijkste dingen om op te letten als je een goede radiatorborstel kopen wil! Sowieso alvast een tip: neem een energiemeter en meet voor én na het schoonmaken wat voor effect het schoonmaken heeft gehad. 

Lengte

De lengte van een radiatorborstel moet in ieder geval genoeg zijn om je hele verwarming schoon te kunnen maken. Je kan ook kiezen om een langere te kopen dan je verwarming, voor andere doeleinden bijvoorbeeld spinnenrag weghalen uit de schuur. Meet anders gewoon eerst even alles na - meten is weten!

Zachte of harde haren

Radiatorborstels komen - net als mensen - met zachte of harde haren. harde haren zijn geschikter voor vuil, maar zachte haren beter voor stof. Als je verwarming vooral te stoffig is raden we aan om een radiatorborstel met zachte haren te kopen.

Schoonmaken

Af en toe moet je een radiatorborstel schoonmaken. Dit kan op verschillende manieren. Met water is het handigst, aangezien je dat al in huis hebt. 

Handvat

Een goede radiatorborstel heeft altijd een handvat die je prettig vast kan houden tijdens het schoonmaken. Vooral belangrijk is de vorm en plek van het handvat - als hij gebogen is, kun je vaak makkelijker schoonmaken en krijg je minder last van je armen.


Wat is de beste radiatorborstel van 2024? 

De beste radiatorborstel 2024 kopen? Dan zit je hier helemaal goed! De onderstaande producten zijn speciaal uitgekozen op basis van de prijs-kwaliteitverhouding. Omdat we duurzaamheid ook belangrijk vinden, zijn al deze producten een duurzame keuze - ze gaan dus ook lekker lang mee. Een stofvrij huis begint bij het kopen van een goede radiatorborstel!

1. Betsys Radiatorborstel Flexibel

Betsys Radiatorborstel Flexibel review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Steeds een stoffige geur in huis als je je radiator aanzet in de winter? Met Betsys Radiatorborstel is dit probleem verleden tijd.Door de lengte van 120 cm is hij lang genoeg voor vrijwel alle soorten radiatoren.

Deze goede radiatorborstel is dik genoeg om in een paar bewegingen al het stof uit de verwarming te verwijderen. Dit is heel goed voor de luchtkwaliteit in huis, en werkt veel beter dan een stofzuiger.

Door de flexibele werking van deze radiatorborstel, is hij ook geschikt om in lastige hoeken en naden te komen, waar de stofzuiger geen effect heeft. Daarom is Betsys Radiatorborstel de beste radiatorborstel 2024 in onze radiatorborstel test!

Voordelen Betsys Radiatorborstel Flexibel

 • Geschikt voor allerlei plekjes
 • Prettig handvat
 • Lang genoeg voor vrijwel alle radiatoren
 • Een koopje

Nadelen Betsys Radiatorborstel Flexibel

 • De lengte kan het lastiger maken om met precisie schoon te maken

2.  Needum ® Radiatorborstel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Deze Needum ® Radiatorborstel is het volgende product dat we graag wilden laten zien in onze top 5 lijst. Deze borstel voor je verwarming komt namelijk met een aantal grote pluspunten in vergelijking met andere producten!

Met de Needum ® Radiatorborstel kun je tot 70 cm in je verwarming schoonmaken. Dit is een handige lengte omdat je zo makkelijk overal bij komt, maar nog steeds de flexibiliteit en precisie hebt om in alle hoeken en gaten te komen.

De Needum ® Radiatorborstel is gemaakt van roestvrij staal en kan dus ook op natte plekjes gebruikt worden. Ook gaat hij langer mee door de stevige en duurzame bouw. Deze multifunctionele radiatorborstel is dus zeker het overwegen waard!

Voordelen Needum ® Radiatorborstel

 • Roestvrij
 • Ideale lengte voor precisieschoonmaak
 • Prettig houten handvat
 • Wordt makkelijk schoon

Nadelen Needum ® Radiatorborstel

 • Niet zo lang als andere borstels

3. Dust Away Radiatorborstel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

We gaan door met een andere aanrader op het gebied van je radiator schoonmaken - de Dust Away Radiatorborstel is een combinatiepakket van een radiatorborstel en een paar kleinere borsteltjes.

De grote radiatorborstel is 75cm lang en kan dus gebruikt worden om je radiator stofvrij te maken, maar uiteraard ook om spinnenwebben weg te halen. Of je wasmachine schoon te maken, of achter je keukenkastjes te vegen - alles kan!

De kleinere borstels die zijn meegeleverd kun je gebruiken om kleinere dingen schoon te maken. denk bijvoorbeeld aan toetsenborden, computerchips, ventilatoropeningen en sleutelgaten. Allemaal bronnen van opgehoopt stof die je tijdens het schoonmaken over het hoofd ziet, maar nu niet meer!

Voordelen Dust Away Radiatorborstel

 • 75 cm is een handige lengte
 • Prettig houten handvat
 • Roestvrij
 • Met 10 kleine borsteltjes

Nadelen Dust Away Radiatorborstel

 • De kleine borsteltjes zijn lastiger vast te houden

4. Powarkleen® - Radiatorborstel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dankzij de Powarkleen Radiatorborstel is opgehoopt stof in je radiator verleden tijd. Je krijgt een zeer flexibele radiatorborstel opgestuurd die alle voordelen heeft die je maar kunt verzinnen.

De Powarkleen Radiatorborstel is extra flexibel gemaakt, waardoor de vorm van de borstel zich aanpast aan het oppervlakte dat je schoon wil maken. Het kan gaan om je radiator, maar vergeet ook niet dat je allerlei andere plekjes kunt bereiken met zo'n handige borstel.

Je kan de Powarkleen Radiatorborstel makkelijk afwassen onder de kraan, en de meeste stofdeeltjes zullen er vanzelf uitvallen. Ook is hij prima te gebruiken in natte omstandigheden doordat er gebruik is gemaakt van roestvrij staal. Echt een topper dus om je huis stofvrij te krijgen!

Voordelen Powarkleen® - Radiatorborstel

 • Flexibel
 • Stevig en duurzaam
 • Roestvrij

Nadelen Powarkleen® - Radiatorborstel

 • Iets minder lang

5. GS Radiatorborstel flexibel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Vroeger, toen kunststof nog niet bestond, werden borstels vaak gemaakt van geitenharen. Deze GS Radiatorborstel flexibel is dat ook, en dat heeft een aantal grote voordelen. Niet alleen is het gebruik van geitenharen een natuurlijke oplossing, ook zijn ze wat flexibeler dan kunststof. Daardoor gaan ze makkelijker naar alle hoeken en gaten van je verwarming, en maak je dus nog makkelijker schoon!

Het handvat van de GS Radiatorborstel flexibel is wat kleiner, maar door de lengte van de steel kun je alsnog goed bij de vuile plekjes van je verwarming. De steel is namelijk maar liefst 115 cm lang, ook geschikt dus voor langere radiators aan de muur.

Voordelen GS Radiatorborstel flexibel

 • 115 cm lang
 • Van geitenharen gemaakt
 • Erg flexibel

Nadelen GS Radiatorborstel flexibel

 • Kan iets te lang zijn voor kleinere verwarmingen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel radiatorborstels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten radiatorborstels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de radiatorborstels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste radiatorborstels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>