Beste Roldrooglijn [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 24, 2024  

Best Geteste Roldrooglijn

Leifheit wanddroogrek Telegant 36 Protect Plus - 3,6 m drooglengte - ophangbaar - wit

Wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus

Op zoek naar de beste roldrooglijn van dit moment? Uit ons onderzoek is gebleken dat het wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus de beste optie van dit moment is.

Deze roldrooglijn is namelijk erg stevig en kan gemakkelijk opgeborgen worden door hem in te schuiven.

De wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus beschikt over 5 droogstangen en een 60 cm lange handdoekstang. Hierdoor is deze roldrooglijn geschikt voor kleine en grotere wasjes.

Wil je meer weten over deze roldrooglijn? Door op de onderstaande button te klikken vind je meer informatie.

Heb je een klein washok of amper ruimte om de was op te hangen? Geen probleem, hier is namelijk een makkelijke oplossing voor. Om ruimte te besparen en tegelijkertijd al je was op te kunnen hangen is er een roldrooglijn. Dit uitklapbare droogrek kan gemakkelijk uitgeklapt worden om er veel was aan op te kunnen hangen.

Is je was droog en hoef je niks meer op te hangen? Dan kun je de roldrooglijn makkelijk in elkaar klappen. Hierdoor bespaar je veel ruimte en de roldrooglijn kan ook nog eens op de gewenste hoogte gemonteerd worden. Hierdoor kan jij makkelijk zonder te bukken of jezelf in allerlei bochten te wringen je was ophangen.

Het vinden van een goede roldrooglijn voor bij jou thuis kan nog wel een flinke klus zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel opties. Het vinden van de meest geschikte roldrooglijn is daarom niet zomaar gedaan. Gelukkig voor jou hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede roldrooglijn in dit artikel opgenomen.

Ook hebben wij een top 5 beste roldrooglijnen opgesteld. Benieuwd naar de belangrijkste punten en wat de beste opties zijn van dit moment? Lees gauw verder en kom er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

57

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Roldrooglijnen

Leifheit wanddroogrek Telegant 36 Protect Plus - 3,6 m drooglengte - ophangbaar - wit

Beste koop roldrooglijn
1. Wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus

Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

Beste grote roldrooglijn
2. Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

Beste roldrooglijn voor buiten
3. wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

Beste prijs-kwaliteitverhouding roldrooglijn
4. Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

Beste goedkope roldrooglijn
5. Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

Top 10 Beste Roldrooglijnen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire roldrooglijnen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top roldrooglijnen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een roldrooglijn?

Wil jij de meest geschikte roldrooglijn voor bij jou thuis vinden? In principe zijn alle roldrooglijnen geschikt om in vrijwel elke kamer te hangen door het formaat. Toch snappen wij dat iedereen andere wensen heeft bij een goede roldrooglijn. Zo wil de ene hem graag zo groot mogelijk en wil de ander juist dat hij ook buiten kan hangen.

Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste roldrooglijn test hieronder op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria weet je zeker dat je de beste roldrooglijn voor thuis aanschaft. Dit zijn namelijk ook dezelfde criteria als getest in de beste roldrooglijn volgens de consumentenbond test.

Lengte

Allereerst is het belangrijk om naar de lengte van de lijnen te kijken. Door alleen naar de foto van het product te kijken weet je vaak niet hoe groot z'n roldrooglijn nou daadwerkelijk is. Een foto kan namelijk ontzettend misleidend zijn en veel kleiner of groter uitvallen in het echt.

Bekijk daarom altijd de afmetingen die staan aangegeven in de titel of product omschrijving. Deze afmetingen kun je dan testen op de plek waar je de roldrooglijn wilt hebben. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Kwaliteit

Een tweede punt is de kwaliteit van de roldrooglijnen. Zo zijn ze er in ontzettend goede varianten maar zitten er ook enkele tussen welke vaak binnen een paar keer stuk gaan. Om jezelf van goede kwaliteit te voorzien is het belangrijk om naar de reviews te kijken en naar het merk van z'n roldrooglijn. 

Goede merken bieden namelijk vaak garanties of leveren snel nieuwe onderdelen wanneer er iets stuk gaat. Goedkoop kan daarom uiteindelijk toch leiden tot duurkoop. Koop dus niet meteen de eerste de beste maar kijken even goed verder. In onze top 5 hebben wij alleen goede kwaliteit roldrooglijnen opgenomen.

Geschikt voor binnen en buiten

Een derde punt om rekening mee te houden is of jij de roldrooglijn binnen of buiten wilt gaan gebruiken. Ook is het mogelijk om roldrooglijnen zowel binnen als buiten te gebruiken. Het is wel verstandig om goed te kijken of de roldrooglijn ook geschikt is daarvoor. Dit staat vaak in de product omschrijving aangegeven.

Een roldrooglijn buiten ophangen die eigenlijk alleen geschikt is voor binnen kan binnen de kortste keren kapot gaan. Zo is het materiaal niet geschikt om in de buitenlucht te hangen waar het vochtiger is, er meer wind staat en allerlei andere factoren die hier invloed op kunnen hebben.

Budget

We hebben het al even kort benoemd, maar het budget is ook een belangrijk punt. Wil jij graag de beste roldrooglijn van dit moment? Dan ben je uiteraard wat meer kwijt maar ben je wel verzekert van goede kwaliteit.

Heb jij een iets lager budget? Geen probleem! Er zijn namelijk zat roldrooglijnen die een stuk goedkoper zijn maar wel over de juiste kwaliteit beschikken. Bekijk onze top 5 beste roldrooglijnen voor enkele goedkope maar goede modellen.


Wat is de beste roldrooglijn van 2024? 

Nu je de belangrijkste punten in je achterhoofd hebt is het tijd voor de 5 beste roldrooglijnen van dit moment. Want welke roldrooglijn is het beste?

Dit verschilt voor iedereen omdat iedereen andere wensen en vereisten heeft bij een goede roldrooglijn. Om die reden hebben wij roldrooglijnen uit verschillende prijsklassen en categorieën geselecteerd in onze top 5.

Hieronder vind je de 5 beste opties van dit moment. Hierbij hebben wij elke roldrooglijn voorzien van een korte product omschrijving om toe te lichten waarom deze roldrooglijn nou zo goed is in zijn categorie of prijsklassen. Daarnaast hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet.

1. wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus

Leifheit wanddroogrek Telegant 36 Protect Plus - 3,6 m drooglengte - ophangbaar - wit

9.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Montage

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als eerste is geëindigd... de wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus! Deze roldrooglijn is namelijk van goede kwaliteit waardoor hij veel en zware was gemakkelijk aankan. Daarnaast beschikt deze roldrooglijn over een stijlvol en elegant design waardoor hij makkelijk in ieder interieur terecht kan.

Wanneer je de wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus uitklapt biedt dit droogrek 5 droogstangen waaraan jij je was kunt ophangen. Ook zit er nog een 60 cm lange handdoekstang aan waar jij handdoeken van elk formaat aan kunt ophangen.

Dit maakt de wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus geschikt voor grote wasjes maar ook voor kleinere wasjes. Deze roldrooglijn is gemakkelijk te monteren en beschikt over roestvrije stangen.

Hierdoor hoef jij je nooit zorgen te maken dat je witte was of andere was in een keer roestvlekken bevat.

Voordelen wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus

 • Beste kwaliteit roldrooglijn
 • Beschikt over 5 stangen en een 60 cm lange handdoekstang
 • Roestvrije stangen

Nadelen wanddroogrek - lijn telegant 36 protect plus

 • Er zijn goedkopere varianten

2. Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

9.1

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Montage

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Op plek twee hebben wij de Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek geselecteerd als beste grote roldrooglijn. Deze roldrooglijn beschikt namelijk wanneer hij is uitgeklapt over 8 droogstangen van 90 cm lang. Hierdoor kan jij vrijwel elke was gemakkelijk aan deze wasdroogrek ophangen.

Daarnaast is de Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek erg sterk en hoef jij je dus geen zorgen te maken dat de roldrooglijn en gewicht van de was niet aan kan. Naast dat deze roldrooglijn ontzettend sterk is, is hij ook erg makkelijk te monteren.

Ook deze droogstangen zijn van roestvrijstaal waardoor je zeker geen roestvlekken zult krijgen. Aangezien dit de grootste wasdroogrek uit onze top 5 is, is dit ook de duurste optie. Hier krijg je dan wel een ontzettend sterke en goede roldrooglijn voor terug.

Voordelen Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

 • 8 stangen van 90 cm lang
 • Mooi design dus past in elk interieur
 • Roestvrijstalen ophangstangen

Nadelen Leifheit Telegant 81 Protect Plus Wanddroogrek

 • Duurste variant

3. wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

8.6

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Montage

8.3

Gebruiksgemak

8.7

Wil jij graag nog meer was ophangen en heb je hier ook de ruimte voor? Dan is de wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline de beste optie voor jou. Deze roldrooglijn werkt net eventjes anders waardoor je deze niet uitklapt maar uit kan schuiven. Hierdoor kan je bij het ophangen van je was, de volledige badkamer gebruiken.

Deze roldrooglijn kun je namelijk uitrekken tot een lengte van 420 cm. Hierdoor weet je zeker dat je elke was aan deze roldrooglijn kunt ophangen. De totale waslengte van deze roldrooglijn bedraagt bij volledige uitrekking precies 21 meter. Dit is uiteraard ontzettend veel ruimte om je was op te kunnen hangen.

De roldrooglijn is 48 cm breed en neemt daarom bij ingeklapt formaat vrij weinig ruimte in. Wil je de beste prijs ontdekken? Dat kan via de bovenstaande button!

Voordelen wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

 • Enorm groot met een totale waslengte van 21 meter
 • Eenvoudig in elkaar te schuiven en op te bergen
 • Breedte van 48 cm

Nadelen wanddroogrek - lijn rollfix 210 longline

 • Niet geschikt voor extreem kleine ruimtes

4. Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

8.3

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Montage

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Op de vierde plek hebben wij de Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit geplaatst. Deze roldrooglijn is uitrekbaar tot 4,4 meter en heeft een totale waslengte van 22 meter. Dit is nog meer dan de 3e optie. De kwaliteit van deze roldrooglijn is echter wel wat minder en je hebt daarmee sneller de kans dat er iets kapot gaat.

De Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit is in twee kleuren verkrijgbaar namelijk wit en zwart. Dit maakt deze roldrooglijn geschikt voor vrijwel elk interieur. De roldrooglijn is daarnaast ook nog eens gemakkelijk te bevestigen tussen twee muren.

Met het ingebouwde rolmechanisme kan jij gemakkelijk de lijnen uitrollen en weer oprollen. Hierdoor bespaar je jezelf erg veel moeite. Het mechanisme beschikt over een automatisch blokkeersysteem waardoor jij gemakkelijk je was strak op kunt hangen zonder dat het op de grond hangt. Hierdoor hoef jij je wandplank niet meer te gebruiken!

Voordelen Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

 • Waslengte van wel 22 meter
 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Automatisch blokkeersysteem

Nadelen Brabantia Roldrooglijn - Uittrekbaar tot 4,4 m - 22 m - Wit

 • Niet geschikt voor kleine ruimtes

5. Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

8.0

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Montage

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit geselecteerd als goedkoopste roldrooglijn. Deze roldrooglijn is namelijk scherp geprijsd maar beschikt wel over de kwaliteit die jij nodig hebt. Dit is uiteraard minder dan de eerste modellen maar wel zeker meer dan vergelijkbare roldrooglijnen uit deze prijsklassen.

De roldrooglijn heeft een maximale waslengte van 21 meter. Hiermee kun jij dus elke was met gemak ophangen. Wel wordt er aangeraden om hem niet helemaal vol te hangen met hele natte was. De roldrooglijn is makkelijk te monteren en beschikt over een automatisch blokkeersysteem. Hiermee kun je gemakkelijk je was strak ophangen.

Wil je meer weten over deze roldrooglijn of de beste prijs van dit moment ontdekken? Door op de bovenstaande button te klikken ontdek je alle informatie en de beste prijs van de Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit.

Voordelen Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

 • Goedkope roldrooglijn van goede kwaliteit
 • Maximale waslengte van 21 meter
 • Beschikt over een automatisch blokkeersysteem en is gemakkelijk op te rollen

Nadelen Metaltex Portofino Roldrooglijn - 21 m - Wit

 • Slapper dan de eerste modellen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel roldrooglijnen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten roldrooglijnen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de roldrooglijnen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste roldrooglijnen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>