Beste Rolgordijn [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op mei 22, 2024  

Ons favoriete rolgordijn 

Transparant Rolgordijn Retro Space review

Transparant Rolgordijn Retro Space

Wanneer je een prachtig rolgordijn in huis wil hebben hangen is dit Transparant Rolgordijn Retro Space net iets voor jou. Waarom? Nou, deze is verkozen tot het beste rolgordijn van 2024! 

Het gordijn oogt erg natuurlijk in de kamer en houdt de zonnestralen goed tegen. Daarnaast kan je ook nog naar buiten blijven kijken. Wel zo gezellig!

Verder kan je ervoor kiezen dit rolgordijn te voorzien van elektrische bediening. Dat is toch een handige extra. 

Wanneer je normale gordijnen te veel in de weg vindt zitten (of gewoon niet mooi vindt) kan een rolgordijn de perfecte uitkomst bieden. Deze gordijnen kan je keurig oprollen en gebruiken wanneer je wil. Kortom: ideaal! Maar welk rolgordijn is het beste? Dat is misschien best een moeilijke vraag. Er zijn immers heel erg wat verschillende rolgordijnen om uit te kiezen op het internet. Gelukkig gaan wij je helpen bij het vinden van een goed rolgordijn.

Zo hebben we in dit artikel wat punten uitgestald om op te letten tijdens een rolgordijn kopen. Op die manier kies je eentje die perfect in je huis past. En dan gaan we zelfs nog een stapje verder. We hebben namelijk ook een rolgordijnen test gedaan. In deze test zijn alle populaire rolgordijnen met elkaar vergeleken. Daarover lees je later in dit artikel meer!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

29

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

23

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Rolgordijnen

Transparant Rolgordijn Retro Space review

Beste Koop Rolgordijn
1.Transparant Rolgordijn Retro Space

Semitransparant Rolgordijn Retro Sixties 250

Beste Semi transparante Rolgordijn
2. Semitransparant Rolgordijn Retro Sixties 250

Verduisterend Rolgordijn Advance

Beste Verduisterende Rolgordijn
3. Verduisterend Rolgordijn Advance


Rolgordijnen Screen Cosy 300

Beste Transparante Rolgordijn
4. Rolgordijnen Screen Cosy 300

Rolgordijn Easy Verduisterend - Off White - 70 x 190 cm

Beste Design Rolgordijn
5. Rolgordijn Easy Verduisterend Off White

Top 10 Beste Rolgordijnen

Zo snel mogelijk een rolgordijn kopen? Klik dan vliegensvlug op de grote blauwe knop hieronder. Dan zie je direct de top 10 beste rolgordijnen op een rijtje. Zo makkelijk kan het zijn!Waar moet je op letten bij het kopen van een Rolgordijn?

Hoe vind je nu het beste rolgordijn? Door het grote online aanbod kan dit behoorlijk moeilijk zijn. Maar geen nood, wij helpen je hier graag bij. Daarom staan hieronder een aantal punten op een rijtje om op te letten tijdens een rolgordijn kopen. 

Op die manier kies je het rolgordijn dat perfect in je huis past. Hierbij is het natuurlijk ook minstens zo belangrijk dat je rekening houdt met wat je zélf belangrijk vindt. Zo hoeft bijvoorbeeld het beste rolgordijn volgens de consumentenbond helemaal niet bij jou te passen.

Afmetingen

Om te beginnen is het goed dat je de juiste afmetingen weet. Meet hiervoor het raam op waar het rolgordijn moet komen. Zo voorkom je dat je een te groot of te klein rolgordijn in huis krijgt. Dat is natuurlijk zonde. 

Materiaal

Rolgordijnen heb je in verschillende materialen. Het beste materiaal voor een rolgordijn is toch wel polyester. Wanneer je dus twijfelt kan je het beste kiezen voor dit materiaal. Dit oogt het meest natuurlijk en stof blijft ook niet hangen in polyester. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld huisstofmijt allergie hebt.

Transparantie

Tot slot heb je ook nog de keuze uit verschillende soorten rolgordijnen. Je hebt transparante, semitransparante en verduisterende rolgordijnen. Dit is eigenlijk een kwestie van voorkeur.

Wanneer je graag nog naar buiten kijkt, is transparant het beste, of semitransparant. Wil je een rolgordijn tegen de zon in de ochtend of ben je erg gesteld op je privacy? Kies dan voor een verduisterend gordijn.


Wat is het beste Rolgordijn van 2024? 

Omdat een goed rolgordijn vinden best lastig kan zijn helpen wij je hier graag bij. Daarom zijn wij in een rolgordijnen test op zoek gegaan naar de beste rolgordijnen van dit jaar. En met succes!

Na een lange en uitgebreide test zijn er een paar gordijnen gekozen die als beste wisten te scoren. Deze hebben een plek gekregen in ons zeer populaire top vijf. We laten je dan ook niet langer in spanning afwachten. Hieronder lees je over de top vijf beste rolgordijnen van 2024!

1. Transparant Rolgordijn Retro Space

Transparant Rolgordijn Retro Space review

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Dit Transparant Rolgordijn Retro Space is het beste rolgordijn van 2024. En met goede reden ook. Zo is dit gordijn gemaakt van 100% polyester. Dat betekent géén last van stoffige gordijnen in huis. Heel fijn wanneer je een allergie of gevoeligheid hebt voor stof.

En dat niet alleen. Dit rolgordijn is volledig transparant. Je kan dus gewoon naar buiten kijken én je bent beschermd tegen de zon. Je kan dit model ook bestellen als een elektrisch rolgordijn. Het enige wat je dan nog zelf hoeft te doen is op het knopje klikken. Hoe makkelijk is dat?

Voordelen

 • Gemaakt van polyester en dus goed te gebruiken bij gevoeligheden voor stof
 • Volledig transparant waardoor je nog naar buiten kan kijken
 • Kan ook besteld worden als elektrisch rolgordijn

Nadelen

 • Geeft minder privacy

2. Semitransparant Rolgordijn Retro Sixties 250

Semitransparant Rolgordijn Retro Sixties 250

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Het beste semitransparante rolgordijn is dit Retro Sixties 250 rolgordijn. Deze zorgt ervoor dat jij geen last meer hebt van de zon. Het heeft wat weg van de stijl van de jaren 60. Dit zorgt voor een retrolook in huis!

Verder kan je dit rolgordijn ook op maat laten maken. Wanneer je dus ramen hebt met bijzondere vormen is dit geen probleem. En ook bij dit model kan je kiezen voor de gewone óf de elektrische variant.

Voordelen

 • Semi transparant waardoor je geen last hebt van zonnestralen
 • Heeft een retro stijl geïnspireerd op de jaren 60
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit

Nadelen

 • Staat niet mooi in ieder interieur 

3. Verduisterend Rolgordijn Advance

Verduisterend Rolgordijn Advance

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Helemaal klaar met de zon? Of wil je graag wat meer privacy? Kies dan voor dit Verduisterend Rolgordijn Advance. Het gordijn zorgt ervoor dat er geen één zonnestraal meer binnen kan komen. En niemand kan nog naar binnen turen! Ideaal voor in de slaapkamer bijvoorbeeld.

Je hebt de keuze uit 9 verschillende, neutrale kleuren. Daarnaast is dit rolgordijn ook geschikt voor de badkamer in tegenstelling tot sommige andere gordijnen. De achterkant is warmtewerend, waardoor je het ook in de zomer binnen koel kan houden. Dat is pas écht een goed verduisterend gordijn! 

Ook interessant: de beste pvc-vloer.

Voordelen

 • Ook geschikt voor in de badkamer
 • Je hebt de keuze uit 9 verschillende kleuren
 • De achterkant van het gordijn is warmtewerend 

Nadelen

 • Je kan niet meer naar buiten kijken

4. Rolgordijnen Screen Cosy 300

Rolgordijnen Screen Cosy 300

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Het beste transparante gordijn is zonder enige twijfel dit Rolgordijn Screen Cosy 300. Het heeft de look van screenstof, maar is gemaakt van polyester. Licht wordt binnengelaten, maar vanaf buiten kan men moeilijk naar binnen kijken.

Zo voorkom je dat mensen naar binnen turen wanneer ze langs lopen. En wat privacy is uiteraard wel zo fijn. Je kan kiezen voor het normale of het elektrische model. En bonus: ook dit rolgordijn kan in de badkamer.

Voordelen

 • Heeft de look van screenstof 
 • Licht wordt naar binnen gelaten zonder dat je je privacy verliest
 • Keuze uit normaal of elektrisch model

Nadelen

 • Het rolgordijn is net iets duurder dan gemiddeld

5. Rolgordijn Easy Verduisterend Off White

Rolgordijn Easy Verduisterend - Off White - 70 x 190 cm

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot wist dit Rolgordijn Easy Verduisterend Off White nog een laatste plek te bemachtigen in deze top vijf dankzij het design. Zo is dit gordijn volledig verduisterend, ondanks de witte kleur.

Jij kan dus genieten van volledige privacy! Verder heeft dit rolgordijn ook een speciale kindveiligheidsclip. Hierdoor hoef je je niet druk te maken om de kleine in de buurt van het gordijn. Moet het rolgordijn op maat gemaakt worden? Dat kan je zeer eenvoudig zelf doen. Handig, en dat scheelt ook nog eens een hoop geld.

Voordelen

 • Volledig verduisterend ondanks de witte kleur
 • Heeft een veiligheidsclip voor kinderen
 • Je kan het gordijn eenvoudig zelf op maat maken

Nadelen

 • Alleen verkrijgbaar in een witte kleur

Veelgestelde vragen:

Wat is het beste rolgordijn?

Uit ons onderzoek is gebleken dat het Retro Space rolgordijn van Hewo het beste is. Benieuwd naar goedkopere opties? De Consumentenbond deed onderzoek naar een rolgordijn van Ikea.

Hoe meet ik de afmetingen van mijn raam voor een rolgordijn?

Om de juiste afmetingen te bepalen, meet je de breedte van het raam en de hoogte van het raam. Let op dat je het rolgordijn vaak monteert op het kozijn, of op het plafond. 

Hoe monteer ik een rolgordijn?

De montagewijze van een rolgordijn hangt af van het type rolgordijn en de montagemethode:

 • In het kozijn: Schroef de beugels vast aan het kozijn. Klik het rolgordijn vervolgens in de beugels.
 • Op het kozijn: Plak de steunen op het kozijn met montagelijm. Klik het rolgordijn vervolgens in de steunen.
 • Aan het plafond: Schroef de beugels vast aan het plafond. Klik het rolgordijn vervolgens in de beugels.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>