Beste Skottelbraai [Test 2024]

Geplaatst in Tuin op april 9, 2024  

Best Geteste Skottelbraai

Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

De Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai is de beste uit onze test! Dit mede omdat hij gasaangedreven is en beschikt over meerdere kookoppervlakken, waardoor je nu al jouw favoriete gerechten op een zeer eenvoudige manier kan voorbereiden. Je kunt voor maximaal 9 man tegelijkertijd koken. Niemand hoeft meer te wachten op zijn eten met dit model. Deze skottelbraai is van alle gebruiksgemakken voorzien en hierdoor de beste koop die je in huis kan halen!

Na een gezellige en leuke dag op de camping heb je vaak een flinke eetlust opgebouwd! Wat ga je eten? Ga je langs de snackbar of bereid je snel en eenvoudig de lekkerste gerechten voor al je vrienden en familie met je nieuwe skottelbraai! Met de variant van de ouderwetste barbecue hoef jij je nooit meer zorgen te maken over kolen en aanmaakblokjes.

De skottelbraai wordt door gas aangedreven en geeft je de mogelijkheid om aardappeltjes, groente en vlees op een eenvoudige manier te roerbakken waardoor je niet meer gebonden zit aan een machtige gerookte barbecue smaak. 

Woonio krijgt steeds vaker vragen ingezonden met betrekking tot de beste skottelbraais. Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in eventuele toekomstige aankopen hebben wij om deze reden een skottelbraai test uitgevoerd waarbij we meer dan 17 skottelbraais uitvoerig hebben getest. Aan de hand van de test resultaten hebben we de skottelbraais gecategoriseerd en een ultieme top 5 samengesteld. 

Benieuwd naar de top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Skottelbraais

Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

Beste Koop Skottelbraai
1.  Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

beste-skottelbraai

Beste Skottelbraai 9 Personen
2. Cadac Skottelbraai

beste-skottelbraai

Beste Compacte Skottelbraai
3. Cadac Safari Chef 30 LP Lite Skottelbraai

beste-skottelbraai

Beste Paella Skottelbraai
4. Cadac Paella Skottelbraai

Campingaz Party Grill

Beste Goedkope Skottelbraai
5. Campingaz Party Grill

Top 10 beste Skottelbraais

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste skottelbraais. Het enige nadeel hiervan is dat je de top 5 mist en je geen antwoord kan geven op de vraag welke skottelbraai past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Skottelbraai

Wat is een goede skottelbraai en waar moet je op letten bij het kopen van een skottelbraai? Wij van Woonio hebben dit onderzocht en zijn daarbij gekomen op een aantal belangrijke criteria gekomen die een grote rol spelen in de koopoverweging.

Deze punten zijn verwerkt in de beste skottelbraai test en lijken tevens sterk op de beste skottelbraai volgens de consumentenbond. Door je deze punten in je achterhoofd te houden bij de aanschaf van een skottelbraai verklein je de kans op een misskoop en vergoot je de kans om een skottelbraai te kopen die perfect bij je wensen en behoeftes passen!

Formaat

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het formaat van je skottelbraai. Ben je van plan om samen met je geliefde de dag af te sluiten met een heerlijk avondmaal of geef je de voorkeur aan een gezellige cook-out waarbij je de heerlijkste gerechten klaar maakt voor al je vrienden of familieleden? 

Denk goed in wat voor gelegenheid je de skottelbraai het meest zal gebruiken en maak aan de hand hiervan de juiste beslissing in je koopoverweging.

Materiaal

Om een goede skottelbraai aan te schaffen is het ook van belang om te kijken naar het materiaal van de skottelbraai. Het materiaal zorgt vaak voor een gelijkwaardige warmte verdeling en geleidt de hitte beter wat er voor zorgt dat de gerechten die je klaar maakt nu nog beter bereid zijn.

Een skottelbraai gebruik je voor een langere tijd en neem je vaak je meerdere keren mee op je kampeer trip. Wij raden je om deze reden ook aan om te kijken of het materiaal is gemaakt van van roestvrij staal of een ander duurzaam type materiaal. Dit zal de levensduur van de skottelbraai opschalen waardoor je er langer plezier van hebt.

Ook is het belangrijk om te kijken of er een anti-aanbakfolie bij in zit begrepen waardoor je geen boter meer nodig hebt om het vlees te bakken. Meestal staan alle benodigde informatie vermeld in de product specificaties.

Accessoires

In je koopoverweging kijk je misschien alleen naar de functionaliteiten van je skottelbraai. Echter zijn er ook handige accessoires die het je een stuk gemakkelijker kunnen maken. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan een beschermhoes, draagtas of een deksel waarmee je het optimale rendement uit je cook-out kunt halen. 

Vaak staan de extra bijgeleverde accessoires vermeld in de productspecificaties, let hier dus goed op!


Wat is de beste Skottelbraai van 2023? 

Welke skottelbraai is het beste? Een skottelbaai kopen is niet altijd even makkelijk! Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de test resultaten wordt hieronder onze top 5 beste skottelbraais uitgebreid toegelicht. Elke skottelbraai is geplaatst in een bepaalde categorie, op deze manier hebben consumenten met verschillende wensen en behoeftes altijd prijs.

De skottelbraais worden eerst kort geïntroduceerd waarna de voor- en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen. Rechts staan de belangrijkste beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen van de test weergegeven. Wij zijn benieuwd naar welke skottelbraai jouw voorkeur uit gaat!

1. Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien is de Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai als grote winnaar uit de test gekomen. De Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai is ideaal voor een cook-out met een grote groep!

Niet alleen beschikt deze skottelbraai over meerdere kookoppervlakken waardoor je gemakkelijk een groot scala aan recepten kunt voorbereiden, de Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai komt met handig bijgeleverde anti-aanbakfolies waardoor je geen boter meer nodig hebt tijdens het koken en  hierdoor ben je minder tijd aan het schoonmaken!

Verder is de Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai universeel en geschikt voor meerdere kook mogelijkheden zoals het maken van lekkere pizza of een overheerlijke paella. Deze skottelbraai is mega snel klaar voor gebruik dankzij de speciaal geïntegreerde ontsteking en wordt tevens geleverd met een pandrager, skottel en een grillrooster. Helaas zitten de benodigde gasdruk regelaar en gasslang niet bij dit artikel inbegrepen. 

Voordelen Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

 • Universeel gebruik
 • Anti-aanbak folie
 • Meerdere kook oppervlakken
 • Bijgeleverde accessoires 

Nadelen Cadac Carri Chef 50 Skottelbraai

 • Gasdruk regelaar en gasslang zitten niet bij de skottelbraai inbegrepen

2.  Cadac Skottelbraai

beste-skottelbraai

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het zou toch heerlijk zijn om samen met al je vrienden en familieleden de dag af te sluiten onder het genot van de lekkerste gerechten die vers van een skottelbraai komen! De Cadac Skottelbraai maakt dit eenvoudig werkelijk en is daarom op de tweede plaats geëindigd.

Deze skottelbraai is voorzien van een groot kookoppervlak van 49 diameter en plat design waardoor je eenvoudig lekkerste pasta of wok gerechten voor grote groepen mensen kunt maken. Ook de Cadac Skottelbraai is geschikt voor universeel gebruik waarbij je de standaard meegeleverde skottel top kunt vervangen door een pealla pan of een pizzasteen. 

Tevens komt Cadac Skottelbraai met een handige draagtas waardoor je de skottelbraai even makkelijk weer kunt meenemen naar je volgende bestemming. Helaas is de Cadac Skottelbraai niet geschikt om een rooster op de braai te leggen. 

Voordelen Cadac Skottelbraai

 • Geschikt voor grote groepen mensen
 • Universeel gebruik
 • Eenvoudig mee te nemen

Nadelen Cadac Skottelbraai

 • Geen mogelijkheid om een rooster op de braai te leggen

3. Cadac Safari Chef 30 LP Lite Skottelbraai

beste-skottelbraai

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen de voorkeur geven aan een compacte skottelbraai en het belangrijk vinden dat ze deze ook weer gemakkelijk mee kunnen nemen. Gaat jouw voorkeur hier naar uit? Dan is de Cadac Safari Chef 30 LP Lite wellicht de perfecte match!

De Cadac Safari Chef 30 LP Lite beschikt over inklapbare poten en wordt geleverd met een draagtas waardoor je deze skottelbraai overal eenvoudig mee naar toe kunt nemen. Wat deze skottelbraai uniek maakt is dat deze wordt geleverd met meerdere accessoires waardoor jij je kookmogelijkheden gemakkelijk kunt uitbreiden. Verder is deze skottelbraai eenvoudig te  gebruiken als oven mocht de gasbrander de klus niet geklaard krijgen! 

Tevens vangt de afneembare pan vetresten op en biedt de gasbrander bescherming bij zwaardere windstoten. Helaas is deze skottelbaai minder geschikt om grote groepen tegelijkertijd te voorzien van een maaltijd. 

Voordelen Cadac Safari Chef 30 LP Lite Skottelbraai

 • Compact & makkelijk mee te nemen
 • Universeel gebruik
 • Uitgebreidde kookmogelijkheden
 • Afneembare pan vangt restjes op & biedt bescherming tegen windstoten

Nadelen Cadac Safari Chef 30 LP Lite Skottelbraai

 • Minder geschikt voor grote groepen mensen

4. Cadac Paella Skottelbraai

beste-skottelbraai

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek hebben we de Cadac Paella Skottelbraai. Hiermee maken we de paella liefhebbers onder ons een stuk gelukkiger aangezien de skottelbraai perfect is voor het eenvoudig voorbereiden van de lekkerste paella's. Begin jij al te watertanden? Wij ook!

Bij deze skottelbraai wordt een paella pan geleverd met een open rand, hierdoor gaat er niks verloren tijdens het roeren in de pan. Naast een paella of een heerlijk risotto is deze schotelbraai ook geschikt om de lekkerste pasta, wok, vlees of groente gerechten in klaar te maken! De bijgeleverde pan drager is prima geschikt om eventueel water of saus in voor te verwarmen. Helaas is deze skottelbraai niet geschikt om met een rooster op de braai te leggen.

Voordelen Cadac Paella Skottelbraai

 • Zeer geschikt om risotto of een paella in klaar te maken
 • Universeel gebruik
 • Handige draagtas bijgeleverd

Nadelen Cadac Paella Skottelbraai

 • Geen mogelijkheid om een rooster op de braai te leggen

5. Campingaz Party Grill

Campingaz Party Grill

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste skottelbraai hebben we de Campingaz Party Grill geselecteerd. Sta jij vaak achter de grill en ben je daarna ook nog eens verantwoordelijk om alles op te ruimen? Nou mooi niet! De Campingaz Party Grill biedt hierbij goede en eenvoudige oplossingen!

De skottelbraai kan voor meerdere gerechten gebruikt worden. Door omkeerbare kan en grill plaat kan je allerei soorten gerechten maken. Heerlijk als je meerdere dagen weg bent. Met de een brand vermogen van 2000 Watt kookt 1 liter water binnen 6 minuten

Na het lekker gegeten hebben moet de skottelbaai natuurlijk schoongemaakt worden. Dit gaat zeer eenvoudig. Doordat op de plaat een anti-aanbaklaag zit blijven etensresten niet zitten. En allee sappen en vetten van het eten druipen in een apart water compartiment. Die kan je eruit klikken en makkelijk schoon maken onder de kraan. 

Voordelen Campingaz Party Grill

 • Makkelijk mee te nemen
 • Universeel gebruik
 • Uitgebreidde kookmogelijkheden

Nadelen Campingaz Party Grill

 • Gasdruk regelaar en gasslang zitten niet bij de skottelbraai inbegrepen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel skottelbraais hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten skottelbraais getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de skottelbraais op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste skottelbraais op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>