Beste Slimme Deurslot [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 22, 2024  

Best Geteste Slimme Deurslot

Nuki Smart Lock 3.0 Elektrisch deurslot review

Nuki Smart Lock 3.0

Op zoek naar een slim deurslot dat je in een handomdraai geïnstalleerd hebt? Dan is de Nuki Smart Lock 3.0 de meest ideale optie! Dit slimme deurslot heeft niet alleen een mooi product ontwerp wat in ieder huis past, het is ook nog eens te installeren zonder dat je daarvoor moet boren of handig moet zijn met klussen. 

Je kunt aan maximaal 200 verschillende personen een ‘virtuele sleutel’ geven, zodat zij met hun smartphone je huis binnen kunnen komen. Ook kun je ervoor kiezen om ‘tijdelijke sleutels’ aan te maken. Wel zo handig als je op vakantie gaat en een kattenoppas nodig hebt bijvoorbeeld.

Het slot werkt op batterijen. Een setje gaat ongeveer 4 maanden mee en zijn weer eenvoudig te vervangen. De Nuki 3.0 is veilig, is van hoge kwaliteit en is zeer makkelijk in gebruik. Wat ons betreft het beste slimme deurslot van dit moment!

Wat is het beste slimme deurslot? De wereld van Smart Home apparatuur ontwikkelt snel en je ziet steeds meer huizen die gebruik maken van slimme apparatuur.

Een product dat de laatste tijd ontzettend is toegenomen in populariteit is het slimme deurslot. Zoals de naam al doet vermoeden is een slim deurslot een slot dat wordt ontgrendeld middels een digitale sleutel. Een digitale sleutel kan een smartphone, pincode, tag of afstandsbediening zijn.

De traditionele sleutel verdwijnt hiermee en dat heeft verschillende voordelen. Zo hoef je jezelf nooit meer druk te maken over het kwijtraken van je sleutels. Ook kun je mensen gemakkelijk toegang geven tot je huis via unieke codes en kun je van afstand deuren openen en afsluiten.

Omdat slimme deursloten relatief nieuw zijn, kan het lastig zijn om zo’n deurslot te kopen. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een slim deurslot? In dit artikel ontdek je de top 5 best geteste opties van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme Deursloten

Nuki Smart Lock 3.0 Elektrisch deurslot review

Beste Koop Slimme Deurslot
1. Nuki Smart Lock 3.0

Meest uitgebreide Slimme Deurslot
2. Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Bold Cilinder - Slim deurslot - Bold Smart Lock SX-33

Beste Moderne Slimme Deurslot
3. Bold Cilinder

Yale Linus Smart Door Lock Silver

Beste Slimme Deurslot Ontwerp
4. Yale Linus

Slimme Deurslot - Deurklink met Vingerafdruk Slot – Vingerscanner – Zwart – Wi-Fi & Smart App – Met Wachtwoord – Smart Lock – Kaartslot – Slimme Deurslot Installatie

Beste Slimme Deurslot Met Vingerscan
5. LECTEC

Top 10 Beste Slimme Deursloten

Wil je direct weten hoe de top 10 beste slimme deursloten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme Deurslot?

Slimme deursloten zijn dus relatief nieuw en nog niet bekend bij het grote publiek. Desondanks dit kent het gebruik van een slim deurslot verschillende grote voordelen.

Wanneer jij overweegt om een slim deurslot aan te schaffen is het van belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. Dit om eventuele miskopen te voorkomen.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de koop van een goede slimme deurslot. 

Wat voor slot zit er nu in je deur?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het huidige slot dat in je deur zit. Niet iedere deur heeft namelijk hetzelfde slot en niet elk slot is geschikt voor een slimme deurbel.

De meest voorkomende deursloten zijn: het cilinderslotoplegslot en een driepuntsslot. Een slim deurslot is alleen te plaatsen op een cilinderslot. De kans is groot dat jij momenteel een cilinderslot in je deur hebt, dit is namelijk het meest voorkomende deurslot.

Hoe wil je de deur gaan openen?

Als tweede is het belangrijk om te kijken hoe je de deur opent. Zo zijn er verschillende manieren om een slim deurslot te ontgrendelen.

Denk hierbij aan het openen via een app, afstandsbediening, vingerscan, pincode of tag. Soms heb je hier een Wifi of Bluetooth verbinding voor nodig maar dit is niet bij alle deursloten het geval. Ga van te voren goed na hoe jij je deur van plan bent te openen en kijk of het deurslot deze functionaliteit ondersteunt.

Montage

Ook is het belangrijk om te kijken hoe je slot van plan bent te gaan monteren. Er zijn namelijk twee verschillende manieren om een deurslot te monteren.

Je kunt er voor kiezen om je cilinderslot te vervangen of je plaatst het op je bestaande deurslot. Het voordeel van laatstgenoemde is dat het je geen extra hak- en breekwerk oplevert. Kies je er toch voor om je cilinder te vervangen? Check dan eerst goed of de cilindermaat overeenkomt.

Gebruik

Als laatst is het belangrijk om te kijken naar het gebruik van je deurslot. Gebruik je een deurslot bijvoorbeeld voor thuiszorg of wil je gewoon dat je met een app je voordeur kunt openen? Wil je dat meerdere mensen toegang krijgen tot je huis of alleen jij? Dit zijn allemaal overwegingen die je in beraad moet nemen bij het kopen van een slimme deurbel.


Wat is de beste Slimme Deurslot van 2024? 

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van je slimme deurslot is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de top-5 beste slimme deursloten van 2024!

Zoals we eerder al aangaven is het belangrijk om goed te kijken naar jouw huidige situatie. Hoe wil je het slot precies gaan gebruiken en wat vind je belangrijk?

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste deursloten van dit moment. Ook hebben we alle producten getest en hieruit hebben we ultieme top 5 opgesteld. Lees gauw verder om de beste opties te ontdekken!

1. Nuki Smart Lock 3.0

Nuki Smart Lock 3.0 Elektrisch deurslot review

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Je hebt al kunnen lezen dat de Nuki Smart Lock 3.0 door ons verkozen is als beste koop. Dit is te danken aan een combinatie van het gebruiksgemak, de prijs en de kwaliteit. Een ontzettend groot voordeel is echter de installatie. Als je op zoek gaat naar een smart lock dan merk je dat het voor veel producten best ingewikkeld is om te installeren. Dit geldt niet voor de slimme deursloten van Nuki. 

Deze plaats je namelijk aan de binnenkant van je deur OVER je bestaande slot heen. Vanaf de buitenkant is het niet te zien dat je gebruik maakt van een slim slot. Met behulp van de gratis app kun je op ieder gewenst je deur openen. Daarnaast kun je instellen dat de deur zich vanzelf weer afsluit als je de deur uit gaat of vanzelf opent wanneer je jouw huis wil binnengaan.

Voordelen Nuki Smart Lock 3.0

 • Zeer makkelijke installatie
 • Prachtig product ontwerp (in zowel wit als zwart verkrijgbaar)
 • Aantrekkelijke prijs
 • Hoogste veiligheidsniveau dankzij een gecertificeerde versleuteling

Nadelen Nuki Smart Lock 3.0

 • Het slot is niet vanaf (grote) afstanden te openen

2. Nuki Smart Lock 3.0 Pro

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

8.5

Gebruiksgemak

8.8

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro biedt alles wat de reguliere versie ook biedt. Sterker nog, het is hetzelfde product maar wordt automatisch geleverd met de Nuki Bridge. De bijgeleverde Nuki Bridge zorgt ervoor dat je het slot ook vanaf grote afstanden kan bedienen. Zo zou jij vanaf je werk de deur kunnen openen voor bijvoorbeeld een monteur of loodgieter die langskomt. Toch komt de 3.0 Pro versie als 2e in onze top 5 terecht. De reden hiervan is dat niet iedereen deze extra functionaliteit nodig hebt en dan toch liever de goedkopere variant verkiest.

Vind jij het toch belangrijk om de deur vanaf een afstand te openen voor iemand anders? Dan is dit product uitstekend geschikt en biedt het alle voordelen waar de Smart locks van Nuki bekend om staan.

Voordelen Nuki Smart Lock 3.0 PRO

 • Mooi design
 • Makkelijk te installeren
 • Van grote afstand te openen

Nadelen Nuki Smart Lock 3.0 PRO

 • Is wat duurder dan de standaard Nuki 3.0

3. Bold Cilinder

Bold Cilinder - Slim deurslot - Bold Smart Lock SX-33

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

8.6

Op nummer drie in onze lijst vind je de Bold Smart Lock SX-33. Ook met dit slot hoef je nooit meer sleutels mee te nemen en open je het slot gemakkelijk met een druk op de knop in de app.

Voordeel van dit slot is dat hij ook ontzettend makkelijk te installeren is ondanks dat je de hele cilinder vervangt. Volgens de producent kun je het slot binnen 3 minuten in 3 eenvoudige stappen installeren en gebruiken. Of je het slot nu voor thuis, kantoor of in een schuur wil gebruiken: het kan allemaal. Mocht je je telefoon een keer niet bij je hebben dan is dat geen probleem.

Het slot is namelijk in te stellen met een back-up pincode waardoor je altijd naar binnen kan. Verder is dit een ontzettend veilig slot en beschikt het over het SKG keurmerk. Wanneer je je telefoon bent vergeten, hij leeg is of bewust thuis hebt gelaten kun je gelukkig nog steeds je deur openmaken.

Voordelen Bold Cilinder

 • Eenvoudig te monteren
 • Ook mogelijk back-up pincode in te stellen

Nadelen Bold Cilinder

 • Heeft geen timer

4. Yale Linus

Yale Linus Smart Door Lock Silver

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij op zoek bent naar een mooi ontwerp van een slimme deurslot, dan is de Yale Linus wat voor jou!

De Yale Linus mag wat ons betreft niet ontbreken aan deze lijst met beste deursloten. Met dit veilige slot open je overal en altijd je deur zonder hier een sleutel voor nodig te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor sleutelloze toegang waardoor je kunt zien wie er wanneer binnenkomt.

Ook kun je virtuele gastsleutels aanmaken en controleren of de deur open of dicht is via de Yale app. Dit slimme deurslot is eenvoudig te monteren over het bestaande cilinder. Al met al een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar de beste slimme deurbel.

Voordelen Yale Linus

 • Makkelijk te installeren
 • Virtuele gastsleutels aanmaken waardoor je iedereen toegang kan geven

Nadelen Yale Linus

 • Systeem is soms niet altijd beschikbaar

5. LECTEC

Slimme Deurslot - Deurklink met Vingerafdruk Slot – Vingerscanner – Zwart – Wi-Fi & Smart App – Met Wachtwoord – Smart Lock – Kaartslot – Slimme Deurslot Installatie

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst met het slimme deurslot van LECTEC. Dit is de best geteste deurslot met vingerscan in 2024. Dit is uiterst handig voor als je haast hebt.

Met dit deurslot beveilig je je huis op de beste manier. Zo beschikt het slot op een handige vingerafdrukscanner, toetsenbord en bijgeleverde IC kaarten. Dit slot is dus ontzettend multifunctioneel. Verder wordt het slot beschermd door een paneel van zink waardoor geen enkele indringer schade kan aanbrengen aan het systeem. 

Ook is het een slot dat kwa design in het oog springt. Dit zorgt ervoor dat het een echte toevoeging is aan je deur. Het unieke mat zwarte design zorgt voor een luxe look. Het valt minder op dat het een slimme deurslot is en daarom is het ook zo effectief.

Voordelen LECTEC

 • Te bedienen via handige vingerafdrukscanner, toetsenbord en bijgeleverde IC kaarten
 • Uniek design

Nadelen LECTEC

 • Niet te bedienen via een unieke app

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel slimme deursloten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten deursloten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de slimme deursloten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste deursloten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.  

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>