Beste Slimme Rookmelder [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op mei 22, 2024  

Onze favoriete slimme rookmelder

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij

Google Nest Protect

De best geteste slimme rookmelder van 2024 is de Google Nest Protect! Dit is uit de ultieme rookmelder test gebleken van 2024. De Google Nest Protect speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide.

De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. De Nest Protect kan worden uitgezet vanaf je mobiel en stuurt zelfs berichten naar je mobiel als je niet thuis bent. Bovendien controleert hij zichzelf automatisch.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Stel je voor: je ontvangt direct een melding op je telefoon zodra er brand uitbreekt, zelfs als je niet thuis bent. Je kunt precies zien waar de brand begonnen is en zelfs controleren op hitte of vocht in andere kamers.

Dit geeft niet alleen gemoedsrust, maar stelt je ook in staat om snel te handelen, zelfs vanaf afstand.

Met zoveel opties op de markt is er dan ook maar één vraag: hoe kies je dan de beste slimme rookmelder?

Geen zorgen, wij hebben het onderzoek al voor je gedaan. In dit artikel onthullen we de top 5 beste slimme rookmelders van 2024.

Benieuwd naar onze bevindingen? Blijf lezen en ontdek hoe je jouw huis nog veiliger kunt maken!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 slimme rookmelders

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij

Beste Koop Slimme Rookmelder
1. Google Nest Protect

Netatmo Slimme Rookmelder - 10 jaar batterij

Beste Batterij Slimme Rookmelder
2. Netatmo Slimme Rookmelder

FIBARO Smoke Sensor - Draadloze rookmelder - Werkt met FIBARO, Toon en Homey - Z-Wave Plus

Beste Draadloze Slimme Rookmelder
3. FIBARO Smoke Sensor

KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

Beste Eenvoudige Slimme Rookmelder
4. KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder

Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder - 3 jaar batterij

Beste Budget Slimme Rookmelder
5. Smartwares SH8-90103

Meest verkochte slimme rookmelders

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire slimme rookmelders bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top rookmelders bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme Rookmelder?

Het kopen van een goede slimme rookmelder kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn voor een slimme rookmelder. Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste slimme rookmelder:

Wat moet de rookmelder signaleren?

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat de melder precies moet gaan detecteren. Wil je bijvoorbeeld dat de slimme rookmelder alleen rookontwikkeling signaleert of wil je ook dat het apparaat koolmonoxide signaleert? Als je dit weet kun je kijken naar een slimme rookmelder die beschikt over deze functionaliteiten.

Smart Home Hub

Heb jij meerdere smart home artikelen in huis? Let er dan op dat je slimme rookmelder aansluitbaar met deze andere apparaten. Hierdoor kun je de rookmelder toevoegen aan je zogenaamde "smart home hub" waardoor je een verzameling van al je apparaten kunt bijhouden en koppelen aan elkaar.

Gebruikers

Als je met meerdere personen in een huishouden woont is het belangrijk om te kijken naar het aantal gebruikers dat je kunt koppelen aan de rookmelder. Je hebt namelijk slimme rookmelders waarbij je meerdere gebruikers kunt koppelen. Hierdoor kan iedereen in je huis de rookmelder koppelen met zijn of haar telefoon. 

Push notificaties

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de push notificaties. Zodra er iets in je huis aan de hand is krijg je direct een push notificatie op je mobiele telefoon waar je in kunt zien wat er aan de hand is en in welke ruimte. Deze notificaties krijg je op ieder moment, ook als je niet thuis bent. 


Wat is de beste Slimme Rookmelder van 2024? 

Wat is de beste slimme rookmelder van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten rookmelders getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste slimme rookmelders in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke rookmelders het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Google Nest Protect

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder - Met batterij

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de beste slimme rookmelder van 2024? Dan is de Google Nest Protect wat voor jou! Dit is de best geteste koop van een slimme rookmelder in 2024.

Deze slimme rook- & CO-melder van Google speurt naar snel brandend en langzaam smeulend vuur, en naar koolmonoxide. De Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is en waar. 

De voordelen van dit apparaat zijn eindeloos. Zo kun je vanaf je telefoon de Nest Protect uitzetten, zelfs als je niet thuis bent. Zodra de Nest Protect ontdekt dat er sprake is van rook of koolmonoxide wordt er eerst een gesproken waarschuwing gegeven. 

Het alarm gaat dus niet direct af. Wanneer er wel echt iets aan de hand is worden er vanaf je mobiele telefoon instructies gegeven. Hierdoor weet je precies wat je moet doen in een situatie van brand. De Google Nest beschikt verder over een strak design dat mooi afgewerkt is en is gemakkelijk te installeren. Een ander voordeel is dat de Nest ruimtes kan verlichten in het donker.

Als er dus iets aan de hand is gaan alle lichten aan waardoor je veel beter kunt zien wat er om je heen gebeurt. Al met al is dit in onze ogen de beste slimme rookmelder van het moment. Je kunt ervoor kiezen om te beginnen met 1 Google Nest echter is het voordeliger als je meerdere Google Nest in 1 keer aanschaft. Je krijgt namelijk een flinke korting op deze manier!

Voordelen

 • Nest Protect vertelt je met een heldere stem wat er aan de hand is
 • Makkelijk te gebruiken app die je zelfs kunt aansturen als je niet thuis bent
 • Google Nest heeft een licht functie die donkere ruimtes kan verlichten

Nadelen

 • Geen

2. Netatmo Slimme Rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder - 10 jaar batterij

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil jij een slimme rookmelder met een lange batterij? Dan is de Netatmo Slimme Rookmelder wat voor jou! Dit is de best geteste slimme rookmelder met lange batterijduur in 2024.

Deze rookmelder heeft een batterij met een levensduur van maar liefst 10 jaar. Je hoeft je dus niet echt zorgen te maken over het feit dat de batterij bijna leeg is. Ook ontvang je met deze slimme rookmelder real-time meldingen zodra er rook gesignaleerd is, ook als je niet thuis bent. De rookmelder voelt goed en stevig aan en is bovendien ontzettend makkelijk te installeren. 

Een andere handige functie is dat de rookmelder zichzelf onderhoud. Zo checkt hij elke dag zijn eigen batterij, rooksensor en de Wifiverbinding. Zodra er iets niet klopt krijg je hier direct een melding van. Je zorgen maken over een batterij die leeg is is dus verleden tijd. 

Voordelen

 • Goede batterij
 • Doet zelf batterij, WiFi en rook tests

Nadelen

 • Design is iets 'ouderwetser'

3. FIBARO Smoke Sensor

FIBARO Smoke Sensor - Draadloze rookmelder - Werkt met FIBARO, Toon en Homey - Z-Wave Plus

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de beste draadloze slimme rookmelder? Dan is de FIBARO Smoke Sensor wat voor jou! Dit is de best geteste draadloze slimme rookmelder van 2024.

De FIBARO Smoke Sensor is één van de meest compacte draadloze rook sensoren. In tegenstelling tot andere vergelijkbare apparaten, en dankzij het stijlvolle ontwerp volstaat de Smoke Sensor in elk type interieur. De compacte sensor is voorzien van een ingebouwde optische sensor, temperatuursensor, LED indicator en sirene. De optische sensor detecteert de rook al bij een beginnende brand. De FIBARO Smoke Sensor werkt op batterijen en is volledig draadloos.

Wat we ontzettend goed vinden aan deze slimme rookmelder is de koppelmogelijkheid. Je kunt de apparaten ontzettend makkelijk met elkaar koppelen waardoor je een effectief branddetectiesysteem in je huis kunt maken.  

Verder is deze smoke sensor te koppelen met Toon, Fibaro, Homey en andere Z-Wave controllers.  Je kan het ook goed combineren met een slimme radiatorknop.

Voordelen

 • Ontzettend compact
 • Stijlvol ontwerp

Nadelen

 • Minder lange batterijduur

4. KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder

KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - ZSDR-850

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Vind jij het fijn om een eenvoudige slimme rookmelder te hebben? Dan is de KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder wat voor jou! Dit is de best geteste eenvoudige slimme rookmelder van 2024.

Deze Trust Smart Home rookmelder is een slimme rookdetector. Het intelligente, foto-elektrisch ontwerp zorgt voor een foutloze werking met de laagste kans op vals alarm. Gecombineerd met een waarschuwingsgeluid bij een bijna lege batterij, zorgt ervoor dat jouw huis altijd goed beveiligd is.

De Zigbee rookmelder is eenvoudig te installeren. Download en installeer de app om de rookmelder op een Z1 ZigBee Bridge of ICS-2000 aan te sluiten. Selecteer een kamer in de app, selecteer de Zigbee line/ Rookmelder en volg de instructies. Bevestig de rookmelder vervolgens eenvoudig op de gewenste locatie met behulp van de bijgeleverde beugel. Opmerking: Om pushmeldingen te kunnen ontvangen, is een werkende internetverbinding nodig.

Voordelen

 • Geeft waarschuwing als batterij bijna leeg is
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen

 • Apparaat is groot

5. Smartwares SH8-90103

Smartwares SH8-90103

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste goedkope slimme rookmelder? Dan is de Smartwares SH8-90103 wat voor jou! Dit is de best geteste budget slimme rookmelder van 2024.

Deze rookmelder is een stuk goedkoper dan de alternatieven uit deze lijst. Echter voldoet hij wel aan alles eisen van een goede slimme rookmelder. Zo is deze rookmelder te gebruiken als individuele rookmelder, maar kun je hem ook koppelen aan andere rookmelders. 

Verder stuurt deze rookmelder een seintje zodra er gevaar is, mits je aangemeld bent op de Pro Series link. Dit is de app van de rookmelder. Al met al is het kwalitatief gezien niet de beste rookmelder, maar doet hij wel wat hij moet doen. Bovendien is de prijs superlaag waardoor je een prima aankoop doet met deze rookmelder.

Voordelen

 • Voordelige prijs

Nadelen

 • Niet de allerbeste

Veelgestelde vragen:


Wat is de beste slimme rookmelder van 2024?

De beste slimme rookmelder van 2024 is afhankelijk van je specifieke behoeften, maar populaire opties zijn onder meer de Nest Protect, Ring Alarm Smoke & CO Detector en First Alert Onelink. De Consumentenbond heeft hier een handig overzicht van gemaakt.

Hoe werkt een slimme rookmelder?

Een slimme rookmelder detecteert rook en/of koolmonoxide in je huis en stuurt vervolgens meldingen naar je smartphone via een app. Sommige modellen kunnen ook andere informatie bieden, zoals de locatie van de noodsituatie en de status van de batterij.

Hoe installeer je een slimme rookmelder?

Het installeren van een slimme rookmelder is over het algemeen eenvoudig. Volg de instructies van de fabrikant voor specifieke details, maar meestal houdt het in dat je de rookmelder aan het plafond monteert en verbindt met je Wifinetwerk via de bijbehorende app op je smartphone.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>