Beste Slimme Stekker [Test 2024]

Geplaatst in Gadgets op mei 22, 2024  

Onze favoriete slimme stekker

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker review

Philips Hue Smart Plug DUO Pack

Woonio heeft dit jaar opnieuw een grondige test uitgevoerd om de beste slimme stekkers van 2024 te vinden. We hebben verschillende producten getest en de Philips Hue Smart Plug Duo pack kwam als winnaar uit de bus! Met deze slimme stekkers kun je al je apparaten die een stekker hebben eenvoudig aan of uit zetten, zelfs als je niet thuis bent. Je kunt ze eenvoudig koppelen aan zowel Google Home als Amazon Alexa via de Philips app. Met de Philips Hue Bridge kun je al je apparaten overal ter wereld bedienen. Dit is ideaal voor mensen die willen besparen op energiekosten en daarmee zowel hun portemonnee als het milieu willen ontzien!

Op zoek naar de beste slimme stekker? Een slimme stekker komt goed van pas als je bijvoorbeeld te maken hebt met apparaten die stand-by stroom verbruiken, of lampen die al aangaan zodra je de stekker erin steekt.

 In plaats van telkens de stekkers uit het stopcontact te moeten halen om energie te besparen, kun je met slimme stekkers eenvoudig via een app op je telefoon de lampen of andere apparaten uitzetten.

Echter kan het grote aanbod het soms lastig maken om een goede keuze te maken. Gelukkig zijn wij er om je te helpen! We hebben de beste 5 opties voor slimme stekkers geselecteerd op basis van uitgebreide tests met tientallen producten. Zo hoef je geen uren meer te spenderen aan onderzoek voordat je een set slimme stekkers aanschaft!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Slimme Stekkers

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker review

Beste koop
1. Philips Hue Smart Plug Duo pack

Beste Slimme stekker met energiemeter
2. Hombli Smart Socket Duo Pack

Beste slimme stekker voor Toon van Eneco
3. Fibaro Wall Plug Type F

Beste enkele slimme stekker
4. Hombli Smart Socket

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fklikaanklikuit-stopcontactdimmer-acc-250-ld-nl%2F9200000103888553%2F&name=KlikAanKlikUit%20Stopcontactdimmer%20-%20ACC-250-LD%20NL&subid=Slimmestekker

Beste dimbare slimme stekker
5.   KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Meest verkochte slimme stekker

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Slimme Stekkers!


Waar op letten bij het kopen van een Slimme Stekker?

Om de beste slimme stekker uit te kiezen moet je eigenlijk veel onderzoek doen. Gelukkig hebben wij dit onderzoek al voor je gedaan en zelfs alle producten in dit lijstje getest. En die test hebben we niet zomaar gedaan, maar gebaseerd op meerdere specificaties aan de slimme stekkers waar je absoluut op moet letten voor je er een koopt. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een slimme stekker!

Manier van verbinden

Sommige slimme stekkers gebruiken bluetooth, waardoor je ze niet met wifi hoeft te verbinden. Dat scheelt vaak een hoop gedoe bij het installeren, ook al kun je met bluetooth niet je apparaten op afstand aan of uit zetten zonder dat je een zogenaamde ‘bridge’ hebt – een apparaat die al je smart home devices met elkaar verbindt waardoor je ze kunt bedienen met je telefoon!

Google Assistant of Alexa

Met Google Assistant kun je vrijwel alle smart home stekkers verbinden – als dit niet zo is, dan kun je hem beter niet kopen. Het is namelijk heel handig om Google Home te gebruiken, want dan kun je met 1 app alle slimme stekkers en andere apparaten in je huis besturen. Ook met je stem.

Energieverbruik

Sommige slimme stekkers werken ook als energiemeters, waardoor je in een app inzicht krijgt over hoeveel energie sommige apparaten gebruiken. Dat is handig als je doel is om energiekosten te besparen. Naast dat je kan zien hoeveel energie iets kost, kun je het apparaat in dezelfde app gewoon uitzetten.

Schema's of timers

Met goede slimme stekkers kan je timers en schema’s instellen, zodat sommige apparaten automatisch aan of uitgaan. Dit kan met een airco bijvoorbeeld handig zijn, zodat hij precies aangaat voordat je thuis komt van een lange dag werken!

Hoeveelheid stekkers

Het kan soms lijken alsof de ene stekker veel duurder is dan de andere slimme stekker, maar dat kan ook betekenen dat het simpelweg een pakket van twee stekkers betreft. Deze fout wordt wel eens gemaakt, dus let daar vooral op voor je een slimme stekker bestelt!


Wat is de beste Slimme Stekker van 2023? 

Op basis van bovenstaande criteria, maar ook dingen als gebruikersreviews en onze eigen slimme stekker test, hebben we een ultieme top 5 gemaakt van de beste koop slimme stekker van 2023!

Aan de hand van dit lijstje hoef je niet meer zo veel tijd te verspillen aan zelf onderzoek doen naar deze stekkers, omdat je een handig overzichtje hebt van goede slimme stekkers in verschillende prijsklassen en doeleinden. Dit is de top 5 beste slimme stekkers 2023!

1. Philips Hue Smart Plug Duo pack

Philips Hue Smart plug Slimme Stekker review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Philips Hue Smart Plug Duo pack is als best geteste slimme stekker uit de verf gekomen! Deze slimme stekkers zorgen er voor dat je al je apparaten die met een stekker werken aan of uit kunt zetten, ook als je niet thuis bent.

Je kunt ze met de app van Philips makkelijk linken aan zowel Google Home of Amazon Alexa, en met de Philips Hue Bridge kan je al je apparaten vanuit de hele wereld aan of uit zetten. Dit is ideaal voor mensen die veel energiekosten willen besparen en daarmee zowel hun portemonnee als het milieu willen besparen!

Voordelen Philips Hue Smart Plug Duo pack

 • Gelijk twee stekkers in de duo pack, zodat je meerdere apparaten kunt bedienen
 • Dankzij bluetooth heb je geen bridge nodig om de slimme stekker via je smartphone te bedienen
 • Je kan deze slimme stekkers zowel aan Google Assistant als Amazon’s Alexa digitale assistenten koppelen

Nadelen Philips Hue Smart Plug Duo pack

 • Omdat de stekkers bluetooth gebruiken, bedien je ze zonder bridge alleen binnen een straal van 10 meter
 • De stekkers van Philips meten helaas geen energieverbruik van de aangesloten apparaten

2.  Hombli Smart Socket Duo Pack

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je het klimaat, je portemonnee en het lokale energiebedrijf van wat lasten wil verlossen, is de Hombli Smart Socket Duo Pack een geschikte keuze voor smart home sockets.

Deze slimme stekkers meten namelijk ook je energieverbruik van alle aangesloten apparaten (dus apparaten die via zo’n slimme stekker aangesloten zijn!). Doordat ze met WiFi verbonden zijn kun je ze ook zonder bridge vanuit de hele wereld aan of uit zetten.

Dit kan van pas komen als je op vakantie bent en je wil niet dat inbrekers denken dat je niet thuis bent, maar ook hoef je nooit meer te stressen omdat je misschien het koffiezetapparaat aan hebt laten staan!

Voordelen  Hombli Smart Socket Duo Pack

 • Makkelijk verbinden via WiFi, geen bridge nodig
 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop
 • Inzicht over je energieverbruik van meerdere apparaten als ze aangesloten zijn aan deze slimme stekkers

Nadelen  Hombli Smart Socket Duo Pack

 • De slimme stekkers hebben wel een krachtig en stabiel WiFi netwerk nodig om goed te kunnen functioneren

3. Fibaro Wall Plug Type F

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je toevallig aangesloten bent bij Eneco en zo’n handige Toon thermostaat aan de muur hebt hangen, is de Fibaro Wall Plug Type F een geschikte keuze voor jou. Deze slimme stekkers kun je bedienen via Toon, zodat je niet nog een extra app hoeft te downloaden én je de apparaten in je huis gelijk aan en uit kan zetten met het Toon bedieningspaneel van Eneco.

Ook interessant: beste slimme wasmachine.

Voordelen Fibaro Wall Plug Type F

 • Tijdschema’s instellen is mogelijk met deze slimme stekkers
 • Met een basisstation van Toon, Homey of Fibaro kun je alles in een app regelen
 • Deze stekker is erg compact en blokkeert zo geen andere stopcontacten in bijvoorbeeld een verlengsnoer of stekkerdoos
 • Inzicht in je energieverbruik, ook binnen de Toon app en modem

Nadelen Fibaro Wall Plug Type F

 • Werkt niet met Google Home of Amazon Alexa

4.  Hombli Smart Socket

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je al slimme stekkers in je huis, maar heb je er gewoon 1 extra nodig? Of wil je het graag met één apparaat uitproberen voordat je definitief besluit of een smart home iets voor jou is?

Dan kun je het beste de Hombli Smart Socket nemen, een van de weinige modellen die je los kunt kopen. Verder heeft het al dezelfde voordelen als de duo pack!

Voordelen  Hombli Smart Socket

 • Makkelijk verbinden via WiFi, geen bridge nodig
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop
 • Inzicht over je energieverbruik van meerdere apparaten als ze aangesloten zijn aan deze slimme stekkers
 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient

Nadelen  Hombli Smart Socket

 • De slimme stekkers hebben wel een krachtig en stabiel WiFi netwerk nodig om goed te kunnen functioneren
 • Per stekker iets duurder dan bij een duo pack

5. KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1022343&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fklikaanklikuit-stopcontactdimmer-acc-250-ld-nl%2F9200000103888553%2F&name=KlikAanKlikUit%20Stopcontactdimmer%20-%20ACC-250-LD%20NL&subid=Slimmestekker

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Met de KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD kun je niet alleen de slimme stekker via je telefoon bedienen, maar ook via een knop op de stekker zelf.

Dat scheelt soms wat moeite als je bijvoorbeeld langs een lamp loopt en hem snel even uit wil zetten, zodat je niet de hele stekker uit het stopcontact hoeft te trekken. Ook werkt de KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD met Google Home en Alexa, en via die apps kun je ook de helderheid van de stekker dus gewoon instellen!

Voordelen KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

 • Koppel de stekkers aan Google Assistant of Alexa, zodat je ze samen met je andere slimme apparaten vanuit één app bedient
 • Dimbaar, zodat je in iedere kamer een perfect sfeertje kunt creëren met deze dimbare slimme stekker en een bijpassende lamp
 • Overal in de wereld kan je deze slimme stekkers aan of uit zetten met 1 druk op de knop

Nadelen KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

 • Niet zonder Bridge te gebruiken
 • Dimmen werkt niet bij elke lamp goed, bijvoorbeeld bij kerstlampjes

Veelgestelde vragen:

Welke apparaten kan je aansluiten op een slimme stekker?

Je kunt vrijwel elk elektrisch apparaat dat in een stopcontact past aansluiten op een slimme stekker. Dit omvat lampen, koffiezetapparaten, ventilatoren, televisies, en meer. Zolang het apparaat aan en uit kan worden gezet met een stekker, kun je het bedienen met een slimme stekker. Dit overzicht van de Consumentenbond geeft hier nog meer informatie over.

Heb je een hub nodig voor een slimme stekker?

In de meeste gevallen heb je geen aparte hub nodig voor een slimme stekker. Veel slimme stekkers kunnen rechtstreeks verbinding maken met je Wifi-netwerk en worden bediend via een app op je smartphone. Sommige merken bieden echter ook hubs aan die extra functionaliteit kunnen bieden, zoals het koppelen van meerdere slimme apparaten.

Welke slimme stekker is het beste voor Google Home / Amazon Alexa?

Populaire opties voor integratie met spraakassistenten zoals Google Home en Amazon Alexa zijn de TP-Link Kasa Smart Plug, Philips Hue Smart Plug, en de Belkin Wemo Mini Smart Plug. Controleer echter altijd de compatibiliteit van de slimme stekker met je specifieke spraakassistent voordat je er een aanschaft.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>