Beste Slimme Thermostaat [Test 2024]

Best Geteste Slimme Thermostaat

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - Bedraad - RVS

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

De Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS is de beste slimme thermostaat van 2024. Geen enkele slimme thermostaat kwam zo goed uit de Woonio test als dit model. Zo is deze thermostaat Geschikt voor elke CV-ketel, kun je hem gemakkelijk bedienen via de mobiele app en is hij binnen 5 minuten geïnstalleerd. Met deze slimme thermostaat wordt besparen op je energierekening een fluitje van een cent! Benieuwd naar de beste prijs van dit product? Via de rode knop hieronder word je direct doorgestuurd naar de beste prijs! 

Wat is de beste slimme thermostaat? Als jij een antwoord op deze vraag zoekt dan zit je hier goed!

De klassieke thermostaat waarmee je je woning verwarmt wordt steeds vaker vervangen door een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat stelt je in staat om beter inzicht te krijgen in je gebruikte energie en is het gemakkelijker om energie te besparen.

Een slimme thermostaat hoort daarom thuis in een energiezuinige woning. Hiermee bespaar je zowel op je energie als op je energierekening. Het belangrijkste kenmerk van een slimme thermostaat is de gemakkelijke bediening. Dit kan met een bedieningspaneel, maar ook met een app op een smartphone.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van beste slimme thermostaten? In dit artikel ontdek je alles wat jij moet weten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

46

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme Thermostaten

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - Bedraad - RVS

Beste koop Slimme thermostaat
1. Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

Beste Prijs / kwaliteit slimme thermostaat
2. Honeywell Lyric T6

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

Beste Betaalbare slimme thermostaat
3. tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

Beste basic slimme thermostaat
4. POERECO Slimme draadloze thermostaat

Beste slime thermostaat voor vloerverwarming
5. Netatmo Thermostaat

Top 10 Beste Slimme thermostaten

Wil je direct weten hoe de top 10 slimme thermostaten eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme thermostaat?

Welke slimme thermostaat is het beste? Wat is de beste thermostaat volgens de consumentenbond? Of waar moet je op letten bij het kopen van een slimme thermostaat?

Bovenstaande vragen zien wij geregeld voorbij komen en om die reden hebben we hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. Door deze criteria te checken bij het kopen van een slimme thermostaat weet je zeker dat jij een goede aankoop doet.

Is je CV-ketel geschikt voor een slimme thermostaat?

Een veelgemaakte fout bij het kopen van een slimme thermostaat is dat men vergeet te checken of hun CV-ketel wel geschikt is voor een slimme thermostaat.

Niet alle CV-ketels zijn namelijk geschikt voor een slimme thermostaat. Het is van belang dat je een modulerende CV-ketel hebt of een aan/uit ketel. 

Weet je niet zeker welke CV ketel jij hebt? Check dan even de labels op je CV-ketel, in veel gevallen staat hier het type nummer. Zodra je deze op zoekt op Google is de kans groot dat je direct ziet of deze compatible is met een slimme thermostaat.

Bedraad of draadloos?

Slimme thermostaten zijn zowel bedraad of draadloos verkrijgbaar. Het is verstandig om hier op voorhand rekening mee te houden.

Als jij van plan bent een uitgebreide verbouwing te gaan doen maakt dit natuurlijk niet zoveel uit. Is jouw huis echter al pico bello in orde? Dan wil je niet in muren moeten boren.

In dit geval is een draadloze slimme thermostaat een uitkomst. Bij dit type slimme thermostaat hoef je namelijk niet te boren. Ideaal voor bestaande woningen.

Heb je al smart home apparatuur in huis?

Wanneer jij al verschillende smart home apparaten in huis hebt kan het slim zijn om te kijken of er een slimme thermostaat beschikbaar is van hetzelfde merk.

Vaak kun je alle smart home apparatuur namelijk op elkaar aansluiten waardoor je een hele 'smart home' hub kunt maken in je huis.

Hierbij kun je alle apparaten gemakkelijk en snel besturen met je mobiele telefoon. Ideaal dus!

Energieleverancier

Als laatste is het slim om te kijken naar de mogelijkheden die je energieleverancier aanbiedt. Sommige energie leveranciers bieden namelijk eigen slimme thermostaten. Op deze manier kun je vaak tegen gereduceerd tarief een slimme thermostaat aanschaffen en weet je zeker dat alles werk.


Wat is de beste slimme thermostaat van 2024? 

In onderstaande sectie geven we antwoord op de vraag: 'Wat is de beste slimme thermostaat?'. Slimme thermostaten zijn de afgelopen tijd ontzettend gestegen in populariteit en je ziet steeds meer mensen die gebruik maken van een smart thermostaat.

Om die reden kan het soms lastig zijn om de beste slimme thermostaat te vinden. Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan en meer dan 10 verschillende slimme thermostaten vergeleken op o.a. prijs, kwaliteit, functionaliteiten en gebruiksgemak.

Ook hebben we naar ervaringen van andere gebruikers gekeken. Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 beste slimme thermostaten samengesteld. Door voor een van deze slimme thermostaten te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet.

1. Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - Bedraad - RVS

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op nummer 1 in deze Slimme thermostaat test vinden we de Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS. Wat ons betreft is dit in veel gevallen de beste koop, er scoorde namelijk geen enkele slimme thermostaat zo goed als dit model.

Allereerst is deze slimme thermostaat geschikt voor alle CV-ketels, zowel aan/uit als modulerende ketels. Daarnaast beschikt deze slimme thermostaat over een handige app waarmee je vanaf elk punt de temperatuur in je huis kunt aanpassen.

Een ander voordeel van deze slimme thermostaat is het feit dat hij volledig draadloos is. Hierdoor hoef je dus niet te klooien met boormachines en kun je je strakke muur onaangetast laten. Wel zo fijn als je net een verbouwing achter de rug hebt.

Verder beschikt de Google Nest over een groot en duidelijk scherm waar je van een flinke afstand de temperatuur op kunt zien.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste slimme thermostaat van 2024 dan zit je met dit model zeker goed.

Voordelen Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

 • Geschikt voor elke CV-ketel
 • Via de mobiele app kun je op elk moment de temperatuur in je huis bedienen
 • Draadloze slimme thermostaat waardoor je zonder te boren de thermostaat kunt installeren

Nadelen Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

 • Geen

2. Honeywell Lyric T6

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De Honeywell Lyric T6 is de best geteste slimme thermostaat en bestaat uit een fraai compact bedieningspaneel in het zwart. Het bedieningspaneel heeft een groot display, zodat je een zeer helder overzicht hebt van je temperatuur en de bedieningsopties. Dit is ook een van de beste slimme thermostaten voor vloerverwaring.

De Honeywell Lyric T6 is overigens geen draadloze slimme thermostaat. Met een draad is deze verbonden met de cv-ketel. De slimme thermostaat is voorzien van geofencing en zal dus automatisch de temperatuur aanpassen als jij onderweg naar huis bent of juist de woning verlaat. Hierdoor bespaar je enorm veel energie en dit zul je op je energierekening terugzien.

Naast instelbare weekschema’s is de Honeywell Lyric T6 zelflerend, zodat je gedrag na verloop van tijd opgepikt wordt door de thermostaat.

Heb je een Apple Homekit in huis? Dan past de Honeywell Lyric T6 hier perfect in. Je iPhone of ipad fungeert als bedieningspaneel en de thermostaat is tevens met Siri spraakbediening te regelen. In onze ogen is dit dan ook de beste thermostaat!

Voordelen Honeywell Lyric T6

 • De thermostaat is zelflerend waarmee je veel energie kunt besparen.
 • Een mooi minimalistisch uitgevoerd bedieningspaneel.

Nadelen Honeywell Lyric T6

 • Het aansluiten van de thermostaat kan wat lastig zijn.

3. tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de beste slimme thermostaat starterskit? Kies dan voor de tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+. Als jij op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld de Google Nest dan is de Slimme thermostaat starterskit iets voor jou.

Deze Slimme thermostaat is meerdere keren als beste koop bestempeld door de consumentenbond en wordt bovendien geleverd met een handige afstandsbediening. Ook kun je ervoor kiezen om deze te kopen met 2 radiatorknoppen.

Het besparen van energie wordt een fluitje van een cent met dit model. Zo beschikt hij over een handige app, is hij gemakkelijk te installeren en heeft hij een klimaatassistent die tot 31% kan besparen op je energie rekening.

Verder heeft deze thermostaat slimme functionaliteiten zoals Open Raam detectie, binnen klimaatcomfort en een aanpassingen aan weersvoorspellingen. Samen met een slimme rookmelder, is dit zeker iets wat je in huis moet hebben!

Voordelen tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

 • Beste slimme thermostaat volgens de consumentenbond 2020 (beste koop + best getest)
 • Zelflerend systeem waardoor hij zelf aanpassingen doorvoert en zo tot maximaal 31% bespaart op je energie rekening
 • Ook leverbaar met radiatorknoppen

Nadelen tado° Slimme Thermostaat Starterskit V3+

 • Handleiding is niet zo compleet en goed

4. Poereco slimme draadloze thermostaat

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook Poereco heeft een van dede beste slimme thermostaten. De thermostaat is volledig draadloos en beschikt over een zeer geavanceerde verwarmingsregeling.

Het is zelfs mogelijk om de vloerverwarming aan te sturen en in de zomer kan de thermostaat een hulp zijn bij de warmtepomp en de woning verkoelen. Je stelt de thermostaat in door tijdzones in te geven. Je geniet dan op ieder moment van de juiste temperatuur.

Uiteraard zal de verwarming wat lager gezet worden als je niet aanwezig bent. Het bedieningspaneel van Poereco is wel aan een verbetering toe. Dit is een relatief klassiek ontwerp met drukknoppen, waar andere slimme thermostaten zijn uitgerust met een touchscreen.

Wel is het display helder en overzichtelijk. Uiteraard is het handiger als je de Poereco slimme thermostaat bedient met de app op je smartphone. Wil jij een draadloze thermostaat kopen? Dan is dit zeker een van de beste opties!

Voordelen Poereco slimme draadloze thermostaat

 • Kan voor cv-ketels maar ook voor warmtepompen ingezet worden
 • Verschillende tijdzones mogelijk

Nadelen Poereco slimme draadloze thermostaat

 • Redelijk ouderwetse look in vergelijking met de andere opties uit deze lijst

5. Netatmo Thermostat - Slimme thermostaat

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 beste slimme thermostaten af met de Netatmo Thermostat - Slimme thermostaat. Er zijn verschillende redenen om voor dit model te kiezen.

Zo is het een super eenvoudig te installeren model. Verder werkt het apparaat ontzettend makkelijk is er veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak van de gebruiker.

Je kunt deze thermostaat gemakkelijk bedienen via de app dit kan zowel buitenshuis als binnenhuis.

Verder heeft dit model een goede prijs en mocht hij dus zeker niet ontbreken aan deze lijst met beste slimme thermostaten van 2024.

Voordelen Netatmo Thermostat - Slimme thermostaat

 • Werkt met Google Home
 • Scoort ontzettend goed op gebruiksgemak en is makkelijk te installeren

Nadelen Netatmo Thermostat - Slimme thermostaat

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel slimme thermostaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten slimme thermostaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de slimme thermostaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste slimme thermostaten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>