Beste Slimme Wasmachine [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 18, 2024  

Best Geteste Slimme Wasmachine

Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi review

Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is wat mij betreft op het moment veruit de beste slimme wasmachine van 2024. Deze wasmachine beschikt namelijk over alle slimme functionaliteiten die nodig zijn om je wasbeurten snel en gemakkelijk uit te voeren. Zo doseert deze wasmachine je wasmiddel automatisch, hierdoor blijft je was veel langer goed. De wasmachine sproeit het water vanaf bovenaf over je wasgoed, het voordeel hiervan is dat je wasmachine van zuiniger werkt. Hierdoor bespaar je een hoop water en energie op langere termijn.

Als jij op zoek bent naar de beste slimme wasmachine dan is dit artikel voor jou! Dankzij een slimme wasmachine wordt wassen een fluitje van een cent.

Zo beschikken deze wasmachines over verschillende handige technieken die ervoor zorgen dat het wassen simpeler en sneller gaat. Zo kun je bijvoorbeeld een wasmachine met wifi hebben, automatische wasmiddeldosering of een extra deurtje om tussentijds extra was toe te voegen.

Bij Woonio hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de best geteste slimme wasmachines van dit moment. Zo hebben we het internet afgezocht naar de beste deals van dit moment. Ook hebben we maar liefst 14 verschillende wasmachines getest en vergeleken.

Benieuwd naar de resultaten van ons onderzoek? Lees gauw verder en ontdek onze verrassende test resultaten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

18

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Slimme Wasmachines

Beste koop van 2024:
1. Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi
Op afstand te bedienen via smartphone of tablet, automatische wasdosering en extra zuinig

Beste Slimme wasmachine volgens consumentenbond
2. AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose
Met automatische wasmiddeldosering | Beste uit de test consumentenbond november 2020

Beste Premium Slimme Wasmachine
3. Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos
Met keurmerk 'Geteste Hygiëne': bewezen effectief tegen bacteriën

Beste Betaalbare slimme wasmachine
4. LG F4WN508S0 Direct Drive
Een energiezuinige en slimme wasmachine met 14 verschillende wasprogramma's


5. Samsung WW81K6404QW - Ecobubble
 Wasmachine die het mogelijk maakt om razendsnel een schuimmengsel te creëren dat zorgt voor een schonere was.


Top 10 Beste Slimme wasmachines

Wil je direct weten hoe de top 10 beste slimme wasmachines eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Slimme Wasmachine?

Het kopen van een goede slimme wasmachine kan best een uitdaging zijn. De populariteit van slimme wasmachines stijgt ontzettend snel, hierdoor zie je steeds meer fabrikanten die inspringen op deze trend.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders van de beste wasmachines met WiFi. Dit maakt de keuze voor een geschikte slimme wasmachine een stuk lastiger. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een slimme wasmachine? 

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een aantal belangrijke criteria opgenomen. Door op deze criteria te letten weet je zeker dat je een goede wasmachine koopt.

Slimme functies

Ik ben meerdere wasmachines tegen gekomen die claimen slim te zijn, terwijl dit helemaal niet het geval was. Vaak geven producenten een wasmachine het labeltje "slim" terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zien.

Om die reden wil ik je adviseren om altijd te kijken naar de slimme functionaliteiten die een wasmachine heeft. Ga goed na of de wasmachine echt slim is en check of het niet gewoon een verkoop truc is. Dit geldt trouwens voor alle slimme producten, zoals slimme verlichting of een slimme thermostaat

Al de wasmachines uit mijn top 5 zijn overigens echt slim, hierdoor weet je zeker dat je een slimme wasmachine hebt.

Energielabel

Door te kiezen voor een wasmachine die een gunstig energielabel heeft bespaar je jaarlijks een hoop geld. Tegenwoordig is het label A+++ het beste label dat een wasmachine kan krijgen. 

Dit zijn op het moment de zuinigste modellen op de markt. Kies daarom bij voorkeur voor een wasmachine die minstens beschikt over een energielabel van A+ of A++ / A+++.

Geluid

Over het algemeen maken slimme wasmachines ook minder geluid dan reguliere wasmachines. Dit komt door het feit dat deze wasmachines vaak minder trilling veroorzaken, hierdoor wordt er simpelweg minder geluid geproduceerd.

Als jij het belangrijk vindt dat een wasmachine zo min mogelijk geluid maakt, dan zou ik je altijd adviseren om hier rekening mee te houden.

In mijn top 5 heb ik geprobeerd rekening te houden met het geluid dat een wasmachine produceert. Alle wasmachines uit deze lijst scoren goed op dit vlak.

Maximale laadvermogen

Als laatste zou ik je willen aanraden om altijd te kijken naar het maximale laadvermogen van de wasmachine. Voor een normaal gezin van 4 personen zou ik je aanraden om minimaal een laadvermogen van 9 kilo te hanteren, hiermee kun je een flinke berg was wegwerken.

Het risico van een wasmachine met WiFi die een klein laadvermogen heeft is dat je ontzettend veel wasjes moet draaien om door je wasmand heen te komen.


Wat is de beste Slimme Wasmachine?

Het is tijd om antwoord te geven op de vraag: "wat is de beste Slimme wasmachine?" Als jij dit jezelf afvraagt dan zou ik de volgende sectie goed doorlezen.

Na meer dan 14 Slimme wasmachines getest te hebben, is dit mijn ultieme top-5. Al deze opties zijn getest op prijs/kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Door een van deze producten te kiezen weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Ook beschikken deze slimme wasmachines over alle kwaliteitseisen die nodig zijn om goed te kunnen werken. Verder heb ik ook gelijk gekeken naar de prijs. Door op de button met "bekijk beste prijs" te klikken, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die momenteel de laagste prijs heeft.

1. Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos is wat mij betreft op het moment veruit de beste slimme wasmachine van 2024. 

Deze wasmachine beschikt namelijk over alle slimme functionaliteiten die nodig zijn om je wasbeurten snel en gemakkelijk uit te voeren. Zo doseert deze wasmachine je wasmiddel automatisch, hierdoor blijft je was veel langer goed.

De wasmachine sproeit het water vanaf bovenaf over je wasgoed, het voordeel hiervan is dat je wasmachine van zuiniger werkt. Hierdoor bespaar je een hoop water en energie op langere termijn.

Uiteraard beschikt deze wasmachine over WifiConn@ct, hierdoor bedien je de wasmachine gemakkelijk op afstand via je smartphone of tablet.

Deze wasmachine is ideaal voor gezinnen tot 5 personen. Klein minpuntje van deze wasmachine? Hij beschikt niet over trommelverlichting, in het donker is dit dus niet ideaal.

Voordelen Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi

 • Automatische wasmiddel dosering, hierdoor blijft was veel langer goed. 
 • Te bedienen via elke tablet en smartphone.
 • Zuinige wasmachine waardoor je veel energie en water bespaart. Te bedienen via elke tablet en smartphone.

Nadelen  Miele WWR 760 WPS - Wasmachine - PowerWash 2.0 - TwinDos - WiFi

 • Geen trommelverlichting

2. AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een wasmachine die je wasgoed langer mooi houdt en je strijkwerk vermindert? Kies dan voor de AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

Niet voor niets is deze slimme wasmachine onlangs door de consumentenbond als best uit de test gekomt. Zo beschikt ook deze slimme wasmachine over een AutoDose functie waardoor je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt, het voordeel hiervan is dat je wasgoed langer goed zal blijven.

Verder beschikt deze wasmachine over een super handige ProSteam stoomfunctie. Met deze slimme functie fris je snel en gemakkelijk je kleding op waardoor je minder strijkwerk hebt. Deze wasmachine is overigens geschikt voor beginnende wassers.

Zo heeft hij een AEG Care app waar je altijd terecht kunt voor wastips en inzicht in welk wasprogramma het meest geschikt is voor welk type was.

Het enige nadeel van dit model is dat hij niet beschikt over SoftWater technologie, hierdoor wordt het water niet onthardt.

Voordelen AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

 • Beste slimme wasmachine volgens consumentenbond
 • Met de slimme ProSteam stoomfunctie fris je snel en gemakkelijk je kleding op waardoor je minder strijkwerk hebt.

Nadelen AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDose

 • Heeft geen SoftWater technologie

3. Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar een slimme wasmachine in het hogere prijssegment? Kies dan voor de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos. Dit is momenteel de beste luxe slimme wasmachine.

Zo is deze wasmachine uitgerust met PowerWash 2.0 waardoor je veel energie en water zult besparen. Verder zorgt het TwinDos systeem ervoor dat je wasmiddel automatisch gedoseerd wordt, dit komt je was ten goede.

Verder kun je bij deze wasmachine gebruik maken van CapDosing wascapsules, deze casules beschermen stoffen als wol en zijde.

Nadeel van dit model is dat hij niet beschikt over een Allwater systeem, hierdoor is hij niet geschikt voor het aansluiten op regenwater.

Voordelen Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

 • Bespaart veel water en energie dankzij PowerWash 2.0 techniek
 • Is geschikt voor CapDosin wascapsules waardoor je stoffen kleding beschermt

Nadelen  Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos

 • Heeft geen allwater systeem

4. LG F4WN508S0 Direct Drive

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je op zoek naar de beste betaalbare slimme wasmachine? Kies dan voor de LG F4WN508S0. Dit is momenteel een prima optie voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope wasmachine.

Een groot voordeel van dit model is dat hij weinig geluid maakt, dit komt door de koolborstelloze Direct Drive motor. Trillingen en geluid zijn hiermee beperkt tot een minimum.

Verder beschikt dit model over een stoomprogramma dat super goed werkt tegen het verwijderen van pollen en dierenharen. Ook is dit een goede wasmachine voor mensen met huidirritaties, deze worden allemaal minder dankzij deze wasmachine.

De trommelinhoud is 8 kilogram, hierdoor kun je gemakkelijk wassen voor was tot 5 personen. Minpuntje van dit model is dat hij niet beschikt over een turbowash programma.

Voordelen LG F4WN508S0 Direct Drive

 • Beste betaalbare wasmachine
 • Maakt weinig geluid

Nadelen  LG F4WN508S0 Direct Drive

 • Beschikt niet over een turbowash programma

5. Samsung WW81K6404QW - Ecobubble

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Samsung WW81K6404QW. Deze slimme wasmachine is uitermate geschikt voor mensen die snel willen wassen. Zelfs op lagere temperaturen zorgt deze wasmachine ervoor dat je was stralend schoon wordt.

Het apparaat is voorzien van een spoelsysteem dat de lade voor het wasmiddel automatisch reinigt. Je hoeft dus nooit meer zelf de lade te reinigen en kunt altijd genieten van een frisse wasmiddellade.

Deze machine van Samsung is van vele gemakken voorzien en daarom het ideale apparaat om jouw huishouden nog efficiënter te laten verlopen. Wanneer je op zoek bent naar een apparaat dat schoon wast en betrouwbaar is, is dit apparaat zeker het aanschaffen waard.

Nadeel van dit model? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen Samsung WW81K6404QW - Ecobubble

 • Ideaal als je snel wasjes wilt draaien

Nadelen  Samsung WW81K6404QW - Ecobubble

 • Prijs is aan de hoge kant

Hoeveel soorten Slimme wasmachines hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 Slimme wasmachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Slimme wasmachines op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Slimme wasmachines is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.  

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>