Beste Split Airco [Test 2024]

Best geteste split Airco 2024

Split Airco - Eurom

Split Airco - Eurom

De Split Airco AC2401 is momenteel de best geteste split airco van 2024. Koelen en verwarmen dankzij de inovatieve inverter techniek, Verwarmen met deze split unit inverter is zelfs goedkoper dan verwarmen met een traditionele cv-ketel. Een airco zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. U voelt zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad, deze twee zijn beide beheersbaar met dit model. De airco heeft een laag energieverbruik en energielabel A+++.

Wat is de beste split airco? Het is een vraag die we vaak voorbij zien komen.  Met een handige split airco heb je het nooit meer te koud of te warm thuis of op het werk. Ook zorg het apparaat voor een aangename ventilatie en luchtvochtigheid binnenshuis. Een split unit airco is een temperatuurregelaar waarmee je koelt en verwarmt en op meerdere plekken kunt zorgen voor een optimaal leef- en binnenklimaat.

Het apparaat zorgt voor een zo aangenaam mogelijk binnenklimaat, waardoor je je volledig op je gemak voelt binnenshuis. Een split unit airco bestaat uit een binnen en een buitendeel, en zijn verbonden doormiddel van speciale koelleidingen. Het binnendeel heeft een verdamper, en buiten zitten de sensoren.

Bij de selectie aan beste split airco’s vraag je je wellicht af ‘wat is een goede split unit airco?’ en welk systeem past het beste bij mijn woonruimte? Kom meer te weten over de handige split unit airco’s en waar je zoal op moet letten bij de aankoop. Lees daarnaast meer over wat een goede split unit airco zoal inhoudt en bekijk daarnaast de selectie aan best geteste split airco’s voor de beste split airco voor thuis of voor op het werk.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

27

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 3 beste split airco's

Split Airco - Eurom

Beste koop van 2024
1. Split Airco - Eurom

Beste  split airco prijs / kwaliteit
2. Trotec split airconditioner

MaxHome Airco - Airconditioner met afstandsbediening - 12000btu

Beste airco voor de slaapkamer
3. MaxHome Airco


Top 10 Beste Split airco's

Wil je direct weten hoe de top 10 beste split airco's er uit ziet? Klik dan op onderstaande buttons om de top 10 bij de meest bekende webshops van dit moment te bekijken.

In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Waar moet je op letten bij het kopen van een split unit airco?

Bij het kopen van een split unit airco is het van belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. Zo is het van belang dat je een airco koopt die bij jouw oppervlakken past. De airco systemen verschillen qua ruimte en sommige zijn beter geschikt voor grotere ruimtes dan andere.

Bekijk daarnaast welke functies voor jou van belang zijn. Ga je het systeem in je slaapkamer installeren? Bekijk dan de handige slaapmodus functies voor een zo min mogelijk storend geluid.

Ook is het slim om naar websites als de consumentenbond en te kijken naar de beste split airco volgens de consumentenbond.


Welke specificaties bestaan er?

Er zijn verschillende soorten split unit airco’s. De meeste apparaten voldoen aan de standaardeisen, zoals het verkoelen, verwarmen en ventileren.

Daarnaast heb je diverse handige functies en verschillen de airco’s enorm onderling. Bekijk bijvoorbeeld de airco’s met handige smart functies zoals apps en bediening vanaf je smartphone. Ook zijn er specificaties met krachtige verkoelings mechanisme en verwarmingsmechanisme voor het koelen en verwarmen van grote oppervlakken. Kijk eenvoudig de lijst aan goede airco’s voor het selecteren van de beste split airco 2024.


Wat is het verschil tussen een mobiele airco en een split airco?

Als jij van plan bent een airco aan te schaffen dan is het belangrijk dat je goed onderzoek doet voor je overgaat tot aankoop. Wanneer we het hebben over airco systemen dan zijn dit de meest verkochte opties: Split Airco's en Mobiele airco's.

Split Airco's

Een split airco bestaat altijd uit 2 delen: een binnen en een buiten unit (al zijn er ook airco's zonder buitenunit). Het buitenste stuk van de unit bevestig je aan de gevel, deze verplaatst dus niet meer. Het voordeel van een split airco is dat - wanneer hij geïnstalleerd is - hij vaak energiezuiniger is dan bijvoorbeeld een mobiele airco. 


Tip: Bekijk hier wat de beste mobiele airco is

 • Installatie moet door expert gedaan worden
 • Vast element in huis
 • Relatief laag energieverbruik
 • Capaciteit is hoog in vergelijking met mobiele airco
Mobiele airco's

Een mobiele airco is zoals de naam al zegt verplaatsbaar. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk  verschillende kamers kunt koelen. Het enige wat een kamer nodig heeft is een raam dat open kan. 

 • Direct te gebruiken, geen installatie nodig
 • Makkelijk te verplaatsen naar andere ruimtes
 • Relatief laag energieverbruik
 • Capaciteit vaak iets lager dan split airco's

Wat is de beste Split airco van 2024?

Bekijk de best geteste split airco systemen voor het optimaal regelen van je temperatuur binnenshuis. De selectie beste split airco is gebaseerd op verschillende selectiecriteria.

Zo is er rekening gehouden met prijs/kwaliteitverhouding. Ook is er gekeken naar energiezuinigheid en diverse handige functies. Bekijk de gehele lijst aan best geteste split airco systemen en ga voor kwaliteit en duurzaamheid.

1. Split Airco - Eurom

Split Airco - Eurom

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De beste split airco 2024 is de krachtige Split airco van Eurom Deze airco kan zowel koelen als verwarmen door middel van geavanceerde inverter technologie en biedt alle gemakken van een split unit airco. Zo kan het apparaat ook ontvochtigen en ventileren en heeft de airco een handige slaapstand en timer.

De split unit airco beschikt over een panasonic compressor en is energiezuinig in gebruik. Het product heeft een milieuvriendelijk koelmiddel (R32) en is voorzien van een handig Led display binnen-unit.

De airco is gemaakt van hoogwaardig koper en beschikt over een automatische luchtuitstroom. Het apparaat is geschikt voor een woon- of werkruimte van ongeveer 50 m³ (minder goede isolatie) tot 80 M³ (in goed geïsoleerde ruimte).

De airco heeft een snoerlengte van 3 meter en beschikt over een handige afstandsbediening en app voor je mobiel.

Voordelen Split Airco - Eurom

 • Beschikt over een app voor je mobiel
 • Energielabel A++

Nadelen Split Airco - Eurom

 • Minder geschikt voor zeer grote ruimtes

2. Trotec split airconditioner

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Trotec Split airco is de perfecte airco voor het regelen van al je woon- en werkruimtes. Met een handige afstandsbediening en bevestigingsmechanisme, biedt deze split unit airco alle gemakken van een goede airco.

Stel de temperatuur geheel naar eigen voorkeuren af van 16⁰C tot 31⁰C, en verkoel of verwarm een ruimte van meer dan 117 m3.

De krachtige airco kan naast koelen en verwarmen, ook gebruikt worden voor het ontvochtigen of ventileren van de lucht binnenshuis. Het apparaat is geluidsarm, waardoor het erg geschikt is op alle locaties, zowel als airco slaapkamer als op het kantoor. Ook heeft de airco een slaapmodus, mocht je het zachte geluid toch storend vinden.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen en beschikt over een digitale timer, waarmee je het product op elk moment van de dag kunt beheren.

Voordelen Trotec split airconditioner

 • Energielabel A++
 • Beschikt over een app voor je mobiel

Nadelen Trotec split airconditioner

 • Minder geschikt voor zeer grote ruimtes

3. MaxHome Airco - Airconditioner met afstandsbediening - 12000btu

MaxHome Airco - Airconditioner met afstandsbediening - 12000btu

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

7.6

De MaxHome airco is een krachtig en gebruiksvriendelijk apparaat. Je installeert het product eenvoudig en stelt het geheel naar eigen voorkeuren af. Het apparaat is geluidsarm, maar presteert krachtig het gehele jaar door.

De split unit airco kan koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren, waarmee je dus zorgt voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid binnenshuis. De temperaturen zijn eenvoudig in te stellen van 16°C tot 31°C.

Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening, waarmee de airco gemakkelijk op afstand te bedienen is. Stel de MaxHome Airco geheel naar eigen voorkeuren in en maak gebruik van handige functies, zoals de slaapmodus of de digitale timer.

Daarnaast is de airco laag in energieverbruik en voldoet het apparaat aan een groot koelvermogen. Het product is geschikt voor ruimtes tot maar liefst 120 mᵌ en heeft een snoerlengte van 3 meter.

Voordelen  MaxHome Airco - Airconditioner met afstandsbediening - 12000btu

 • Het meest zuinigste energielabel, A+++
 • Geschikt voor de grootste ruimtes

Nadelen MaxHome Airco - Airconditioner met afstandsbediening - 12000btu

 • Vrij prijzig

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>