Beste Sterrenprojector [Test 2024]

Geplaatst in Gadgets op april 11, 2024  

Best Geteste Sterrenprojector

Qumax Sterren projector review

Qumax Sterren projector 

Het was een ontzettend moeilijke keuze. Er zijn veel concurrenten die nek aan nek gingen. Maar uiteindelijk is er toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen: de Qumax Sterren projector is verkozen tot beste sterrenprojector van 2024!

Waarom is deze projector nou verkozen tot de beste? Nou, dat heeft meerdere redenen. Zo is de sterrenprojector van Qumax de meest krachtige sterrenprojector op de markt (ja, echt waar!). 

Oplaadbaar gaat de Qumax Sterren projector zwart tot wel 14 uur mee. Ook kun je hem dankzij de timer vanzelf uit laten gaan na een gewenste tijdsperiode. Hierdoor kun je lekker wegdromen onder deze sterrenhemel. 

Wat is de beste sterrenprojector? Als jij jezelf deze vraag stelt hebben we goed nieuws voor je.

Wij hebben namelijk een ultieme sterrenprojector test gedaan. In deze test hebben we meest populaire sterrenprojectors van dit moment vergeleken op een aantal criteria.

Hierbij hebben we o.a. gekeken naar de online populariteit, ervaringen van andere consumenten, gebruiksgemak en natuurlijk mocht de prijs / kwaliteit ook niet ontbreken.

Kortom, als jij de beste sterrenprojector van dit moment zoekt, zoek dan niet verder en lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Sterrenprojectors

Qumax Sterren projector review

Beste Koop Sterrenprojector
1. Qumax Sterren projector 

YURDA Originele sterren projector

Beste Sterrenprojector Bluetooth
2. YURDA Originele sterren projector

Eldur® Originele Sterren Projector

Beste Budget Sterrenprojector 
3. Eldur® Originele Sterren Projector

Zedar Originele Sterren projector lamp

Beste Sterrenprojector Standen
4. Zedar Originele Sterren projector lamp

Astronaut Sterren projector

Beste Design Sterrenprojector
5. Astronaut Sterren projector

Top 10 beste Sterrenprojectors

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Sterrenprojectors!


Waar op letten bij het kopen van een Sterrenprojector?

Waar moet je op letten bij het kopen van een goed sterrenprojector? Zo als eerder aangegeven in dit artikel is een sterrenprojector de perfecte gadget om iedere avond te kunnen genieten van een sterrenhemel, omdat het in de realiteit helaas niet zo makkelijk gaat.

Sinds deze sterrenprojectors op alle social media kanalen (denk aan tiktok, instagram, facebook) voorbij zijn gekomen, schieten de fabrikanten van deze projectors als paddenstoelen uit de grond. Kortom: business is booming.

Dat is natuurlijk voor de fabrikant heel leuk, maar voor jou als consument kan dit het juist moeilijker maken. Want: op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer. Waar koop je nou een goede sterrenprojector?

Omdat wij heel goed begrijpen hoe overweldigend dit kan zijn, zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de belangrijkste factoren om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste sterrenprojector. 

Deze factoren hebben wij onderstaand voor je uitgeschreven, om de keuze voor jou lekker makkelijk te houden! Ideaal toch? 

En dat is nog niet alles. Naast dat wij deze sterrenprojector test hebben gedaan kun je ook kijken bij de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste sterrenprojector volgens de consumentenbond!

Resolutie

De eerste belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je een sterrenprojector aanschaft, of überhaupt een projector, is de resolutie. Nu denk je misschien: huh? resolutie hoort toch bij een tv of laptop? Waar, maar ook bij een sterrenprojector!

Het zit namelijk zo, sterrenprojectoren hebben hun eigen resolutie. Deze resolutie zal verschillen per projector. Onderstaand hebben wij voor het idee de meest voorkomende resoluties op een rijtje gezet, zodat je voor jezelf kan kiezen wat je het meest prettig vindt. 

 • HD resolutie: 1.280 bij 720 pixels
 • Full- HD resolutie: 1.920 bij 1.080 pixels
 • 4K Ultra HD resolutie: 3.840 bij 2.160 pixels.

De namen zeggen het misschien al een beetje. HD resolutie is van de minste kwaliteit. en 4K Ultra HD resolutie is van de beste kwaliteit. Wil je een middenweg? Dan kan je het beste kiezen voor Full HD.

Handig om hierbij in je achterhoofd te houden is dat de HD resolutie sterrenprojectoren waarschijnlijk goedkoper zijn dan de projectoren met 4K Ultra HD resolutie. Maak dus even de afweging: ben je tevreden met mindere kwaliteit voor een goedkopere prijs, of wil je een betere kwaliteit voor een duurdere prijs?

Aansluitopties

Dit is een factor waarvan we begrijpen als je er überhaupt nog niet eens aan gedacht hebben. Maar het is zeker een belangrijke! 

Een projector heeft meestal minder aansluitmogelijkheden dan bijvoorbeeld een tv. Je moet hier ook rekening mee houden met het plaatsen van de projector

Levensuur lamp

Een andere belangrijke factor die natuurlijk niet vergeten mag worden bij de aanschaf van een sterrenprojector is de levensduur! Je denkt nu misschien, de levensduur van wat? Nou, van de lamp in de projector.

Een lamp gaat namelijk (helaas voor zowel ons als het milieu) niet eeuwig mee. De levensduur van een lamp ligt gemiddeld tussen de 2000 en 5000 uur. Zo’n lamp is niet goedkoop en kan ook best wat geld kosten. 

Gelukkig zijn er ook veel sterrenprojectoren te verkrijgen die op batterijen werken. Wanneer je deze dan moet vervangen, kost dat je natuurlijk een stuk minder geld. Wel zo voordelig dus. Het is handig om even te kijken naar de levensduur van de lamp, en of dit op batterijen werkt of niet.

Garantie

Last maar zeker not least willen we het nog even hebben over de garantie. Dit is natuurlijk super belangrijk wanneer je een product wil kopen, ongeacht of het nou een sterrenprojector is of juist wat anders!

De garantie is een soort aanduiding vanuit de fabrikant over hoe lang het product dat zij verkopen ten minste mee moet gaan. Dat is natuurlijk erg fijn voor de consument, dan weet je namelijk direct waar je aan toe bent en hoe lang je bij de fabrikant terecht kan voor hulp wanneer er iets niet goed blijkt te zijn. 

Wanneer een product géén garantie heeft, zeker bij een breekbaar voorwerp als een sterrenprojector, moet je bij jezelf te rade gaan waarom dit zo is. Als de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van de producten die zij verkoopt, dan zal er toch een passende garantie bij zitten?

Koop dus bij voorkeur een mooie sterrenprojector met garantie van ten minste een jaar, zodat je verzekerd bent van een goede aankoop waar je een flink tijdje (op zijn minst) van kan genieten. 


Wat is de beste Sterrenprojector van 2024? 

Op basis van de factoren die wij bovenstaand genoemd hebben, en ook nog vele anderen natuurlijk, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden tussen tientallen verschillende sterrenprojectoren. Dit hebben wij zo uitgebreid mogelijk gedaan, om op deze manier de beste kwaliteit te garanderen voor jouw nieuwe aankoopbeslissing! 

Na het uitvoeren van de test hebben wij op basis van de resultaten een ultieme top vijf beste sterrenprojectors samengesteld. Ben jij na het lezen van dit artikel nu net zo nieuwsgierig geworden als wij over welke sterrenprojectoren in deze top vijf zijn beland?

Deze top vijf bestaat uit sterrenprojectoren die ieder uitblinken in hun eigen kwaliteiten, en daardoor onderscheidend zijn ten opzichte van de anderen.

Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste sterrenprojectoren van 2024!

1. Qumax Sterren projector 

Qumax Sterren projector review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Veruit de beste sterrenprojector is die van Qumax Sterren projector zwart. Deze projector scoorde op alle vlakken het beste, zonder onze verbazing. 

Bij volledig opgeladen gaat de Qumax Sterren projector zwart tot wel 14 uur mee. Ook kun je de timer gebruiken waardoor de sterrenprojector zichzelf na verloop van tijd vanzelf uitschakelt. Hierdoor kun je onder de Qumax Sterren projector zwart heerlijk wegdromen.

Ook kun je hem gebruiken tijdens het opladen waardoor jij oneindig lang kunt genieten van de sterrenhemel. Deze sterrenprojector is ideaal om cadeau te geven. Meer weten? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Qumax Sterren projector 

 • Op een volle batterij gaat hij tot wel 14 uur mee
 • Is in te stellen om automatisch uit te schakelen na een X tijd, zodat je in slaap kan vallen onder de sterren
 • Vreet heel erg weinig stroom en kan hierdoor lang gebruikt worden

Nadelen Qumax Sterren projector 

 • Behuizing is vrij kwetsbaar

2. YURDA Originele sterren projector

YURDA Originele sterren projector

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je op zoek naar een sterrenprojector waar je je hele kamer mee kunt verlichten? Dan is YURDA Originele sterren projector zeker de moeite waard om te bekijken. Door het bluetooth systeem kan je zelf muziek opzetten.

In de sterrenprojector zitten allemaal al staandaard liedjes die je makkelijk kunt af laten spellen. Maar het kan zijn dat je favoriete liedje er niet in staat. Doordat je met bluetooth kunt verbinden kan je elk liedje wat je maar wilt afspelen.

Er is een afstandsbediening meegeleverd waardoor je nooit meer uit je bed hoeft te komen want je zet hem gemakkelijk aan en uit vanuit je bed. Ideaal als je helemaal kapot bent.

Je kunt een timer instellen wanneer hij automatisch uitgaat. Dit is zeer fijn als je onder een sterrenhemel in slaap wilt vallen. Als jij slaapt, stopt hij er automatisch mee.

Voordelen YURDA Originele sterren projector

 • Heel makkelijk op afstand te besturen door handig bluetooth systeem
 • De projector heeft veel verschillende kleurstanden waardoor je met iedere gelegenheid de juiste sfeer aan kan nemen
 • Makkelijk te bedienen met de afstandsbediening
 • Beschikt over een timer

Nadelen YURDA Originele sterren projector

 • Kamer moet heel donker zijn

3. Eldur® Originele Sterren Projector

Eldur® Originele Sterren Projector

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Het leven kan al duur genoeg zijn het is daarom niet gek dat je af en toe je geld wilt besparen. Met de Eldur® Originele Sterren Projector heb jij een hele goede sterrenprojector voor een lage prijs.

Deze sterrenprojector is het perfecte nachtlampje ontwikkeld voor kinderen, zodat ze lekker fijn in slaap kunnen vallen onder een veilige sterrenhemel.

Er zijn allemaal leuke kleuren combinaties die je kinderen uren kan vermaken. Dit in combinatie met muziek blijven ze lekker spelen.

Als de projector na een tijdje op is moet hij in de oplader. Terwijl hij zit op te laden kan hij gebruikt worden. Hierdoor kan je hem constant aan hebben staan. 

Voordelen Eldur® Originele Sterren Projector

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Leuke functie om muziek te combineren met lichtjes, heeft een positieve invloed op kinderen
 • Kan non-stop gebruikt worden

Nadelen Eldur® Originele Sterren Projector

 • Geen papieren handleiding

4. Zedar Originele Sterren projector lamp

Zedar Originele Sterren projector lamp

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats staat de Zedar Originele Sterren projector lamp. Met deze sterrenprojector haal jij er een in huis die beschikt over veel verschillende standen voor verschillende sferen.

Deze sterrenprojector is een van de sterkste projectors die op de markt beschikbaar is. Hierdoor zie je ook de sterrenhemel wat beter, al komt er een beetje licht bij.

De Zedar Originele Sterren projector lamp beschikt over 10 verschillende lichtstanden. Hierdoor kan je voor elke type stemming een ander kleur licht aan zetten.

Naast dat hij erg mooi is gebruikt hij ook weinig energie. Hij valt in de energieklasse A+. Hierdoor is hij niet alleen mooi, maar ook fijn voor je portemonnee.

Voordelen Zedar Originele Sterren projector lamp

 • Zeer krachtige projector
 • 10 verschillende standen
 • Zeer zuinig met energie

Nadelen Zedar Originele Sterren projector lamp

 • Bevat geen accu

5. Astronaut Sterren projector

Astronaut Sterren projector

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste topper in deze top vijf is de Astronaut Sterren projector. Met dit product krijg je niet alleen een werkende sterrenprojector hij ziet er ook nog eens mooi uit.

De meeste sterrenprojectors hebben een zeer saaie uitstraling waar alleen de lichten uit komen. Bij deze projector heb je ook meteen een apart design waardoor hij ook mooi is als hij niet gebruikt wordt.

Het hoofd van de astronaut kan 360 graden draaien waardoor je hele kamer verlicht kan worden. Hierdoor kan je precies instellen waar het licht geprojecteerd moet worden.

Dit kan allemaal via de bijgeleverde afstandsbediening. Je hoeft niet uit je bed te komen om de projector aan te zetten

Voordelen Astronaut Sterren projector

 • Een zeer mooi design
 • Hoofd kan 360 graden draaien
 • Te bestuderen via een afstandsbediening

Nadelen Astronaut Sterren projector

 • Duurder dan andere producten uit deze lijst

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sterrenprojectors hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten sterrenprojector getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de sterrenprojectors op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sterrenprojector op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>