Beste Stille Mobiele Airco [Test 2024]

Best Geteste Stille Mobiele Airco

Evolar EVO-ES9000 - Mobiele Airco zonder slang review

Evolar EVO-ES9000

De beste stille mobiele airco van 2024 is de Evolar EVO-ES9000. Deze stille mobiele airco scoorde namelijk de beste score in onze test. Zo beschikt de Evolar EVO-ES9000 over een geluidsniveau van maximaal 45 dB, energieverbruik niveau A en is hij geschikt voor ruimtes tot maximaal 50 vierkante meter. Ook werkt hij zonder afvoerslang en heeft hij een vermogen van maar liefst 2,5 kW.

Het vinden van een stille mobiele airco kan een lastige klus zijn. Veel mobiele airco's beschikken namelijk over een wat hoger geluidsniveau waardoor hij al vrij snel voor overlast zorgt. Een stille airco mag daarom een geluidsniveau hebben van maximaal 40-50 decibel. 

In dit artikel ontdek je precies wat de beste stille mobiele airco's van dit moment zijn. Zo ontdek je onze handige top vijf beste stille mobiele airco's, de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stille mobiele airco en nog veel meer. Wacht dus niet langer en ontdek welke stille mobiele airco de beste optie is voor jou! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stille Mobiele Airco's

Evolar EVO-ES9000 - Mobiele Airco zonder slang review

Beste koop stille mobiele airco
1. Evolar EVO-ES9000


Ergenic - Airco - Mount Everest

Beste stille mobiele airco slaapkamer
2. Ergenic - Airco - Mount Everest

Duux North 9K BTU/u Silent

Beste stille mobiele airco met verwarming
3. Duux North 9K BTU/u Silent

HOMCOM Mobiele airconditioner

Beste budget stille mobiele airco
4. HOMCOM Mobiele airconditioner


Aspen aux - Mobiele airco

Beste mobiele airco stil en zuinig
5. Aspen aux - Mobiele airco

Top 10 beste stille mobiele airco's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stille mobiele airco's, dit zijn direct de meest verkochte stille mobiele airco's bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een stille mobiele airco?

Vraag je je af: ''waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stille mobiele airco?'', dan zit je hier aan het goede adres. Hieronder ontdek je namelijk de belangrijkste aandachtspunten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een stille mobiele airco. Deze criteria hebben we namelijk ook in onze vergelijking gebruikt om te bepalen welke optie het beste is.

Naast dat wij deze criteria zelf getest hebben, zijn dit ook enkele belangrijke criteria uit de beste stille mobiele airco volgens de consumentenbond test. Wil je dus een stille mobiele airco kopen? Dan zijn dit de belangrijke criteria om in gedachten te houden bij het kiezen van het beste model.

Geluidsniveau (dB)

Het belangrijkste puntje van aandacht bij het kiezen van een goede stille mobiele airco is het geluidsniveau dat door het apparaat geproduceerd wordt. Het geluidsniveau van een stille mobiele airco wordt gemeten in decibel (dB). Hoe lager het aantal decibel hoe minder geluid de airco produceert.

Wanneer je op zoek bent naar een stille mobiele airco, ben je op zoek naar een model dat een laag geluidsniveau heeft. Het geluidsniveau van een stille mobiele airco ligt daarom idealiter tussen de 40 en 50 dB. Vaak geldt dat hoe hoger het koelvermogen van de mobiele airco, hoe hoger het geluidsniveau van de mobiele airco.

Koelvermogen van de stille mobiele airco

Het koelvermogen van de stille mobiele airco is een ander aandachtspunt waar naar gekeken kan worden. Het koelvermogen wordt vaak gemeten in BTU of kW. Bij het kiezen van een mobiele airco is het belangrijk dat het koelvermogen hoog genoeg is om de gewenste ruimte daadwerkelijk te kunnen koelen.

Wanneer je een stille mobiele airco aanschaft met een te laag koelvermogen om de gewenste ruimte te kunnen koelen, is het eigenlijk direct een miskoop gewenst. Hij zal namelijk niet het vermogen kunnen behalen om de gewenste temperatuur te kunnen bereiken.

Bekijk daarom altijd de productomschrijving van een stille mobiele airco. Hierin staat vaak vermeld voor welke ruimte hij geschikt is.

Energieverbruik niveau van de stille mobiele airco

Ook kun je letten op het energieverbruik van een stille mobiele airco. Mobiele airco's kunnen namelijk behoorlijk veel energie verbruiken wat leidt tot hogere energiekosten. Het bekijken van het energielabel of de energie-efficiëntieklasse is daarom zeker een aanrader.

Bij voorkeur kies je voor een stille mobiele airco met het A-klasse label of hoger. Dit zijn namelijk de meest zuinige mobiele airconditionings die er op dit moment te verkrijgen zijn.

Het kan dus soms verstandiger zijn een iets duurder model aan te schaffen met energielabel A, omdat dit op de langere termijn een goedkopere optie kan zijn. Bekijk ook andere airconditioning die energiezuinig te werk gaan!


Wat is de beste stille mobiele airco van 2024? 

Maar welke stille mobiele airco is het beste? Het antwoord op deze vraag ontdek je in de volgende sectie. Hier vind je namelijk onze top vijf beste stille mobiele airco's waarbij we voor iedere airco uit onze top vijf een korte productomschrijving hebben geschreven. Hierbij hebben we ook van ieder model de voor- en nadelen benoemd.

Na het lezen van de volgende sectie weet je dus precies welke stille mobiele airco het beste bij jou past. Wij hebben namelijk niet alleen de beste koop stille mobiele airco gekozen, maar hebben ook gekeken naar andere categoriewinnaars zoals de beste stille mobiele airco voor in de slaapkamer en de beste stille mobiele airco met verwarming.

1. Evolar EVO-ES9000

Evolar EVO-ES9000 - Mobiele Airco zonder slang review

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.6

Functionaliteiten

9.3

Prijs / kwaliteit

9.7

Tot beste koop stille mobiele airco van dit moment hebben we verkozen de Evolar EVO-ES9000. Deze stille mobiele airco beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen zoals het energielabel A, koelvermogen van 9000 BTU en een maximaal geluidsniveau van slechts 45 decibel.

De Evolar EVO-ES9000 is hiermee een van de meest stille mobiele airco's van dit moment. Wel is deze goede stille mobiele airco krachtig genoeg om een ruimte van maximaal 50 vierkante meter te verkoelen. Wat wel belangrijk om te onthouden is dat de airco niet geschikt is voor ruimtes die een constante verkoeling nodig hebben.

Een ander voordeel van de Evolar EVO-ES9000 is de werking zonder afvoerslang naar buiten. Dit maakt deze stille mobiele airco ook geschikt voor in ruimtes waarbij er geen slang naar buiten kan worden geplaatst.

Voordelen Evolar EVO-ES9000

 • Beste stille mobiele airco zonder afvoerslang naar buiten
 • Beschikt over het energielabel A en dus zeer energiezuinig
 • Maximaal geluidsniveau van slechts 45 dB
 • Geschikt voor ruimtes tot maximaal 50 vierkante meter

Nadelen Evolar EVO-ES9000

 • Niet geschikt voor ruimtes die constant verkoeling nodig hebben

2. Ergenic - Airco - Mount Everest

Ergenic - Airco - Mount Everest

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

9.4

Op de tweede plek vind je de Ergenic - Airco - Mount Everest welke we verkozen hebben tot beste stille mobiele airco voor in de slaapkamer. Deze stille mobiele airco heeft namelijk een maximaal geluidsniveau van slechts 49 decibel en is geschikt voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 30 vierkante meter.

Ook de Ergenic - Airco - Mount Everest beschikt over energielabel A en is daarmee een zeer energiezuinige keuze. Ook beschikt de Ergenic - Airco - Mount Everest over een aardig vermogen van 9300 BTU. Het nadeel van deze stille mobiele airco is dat hij werkt met een afvoerslag die naar buiten geplaatst moet worden, maar dat is bij de meeste mobiele airco's zo.

De Ergenic - Airco - Mount Everest beschikt over een 3-in-1 systeem waarbij hij zowel koelt, ontvochtigd en ventileert gecombineerd. Het LED-bedieningsdisplay is ontzettend eenvoudig te gebruiken en ook is de stille mobiele airco voorzien van een 24 uurstimer.

Voordelen Ergenic - Airco - Mount Everest

 • Beschikt over een geavanceerd 3-in-1 systeem dat verkoeld, ontvochtigd en ventileert
 • Beschikt over een maximaal geluidsniveau van slechts 49 decibel in de laagste stand
 • Geschikt voor ruimtes met een oppervlak van maximaal 30 vierkante meter

Nadelen Ergenic - Airco - Mount Everest

 • Werkt door middel van een afvoerslang naar buiten

3. Duux North 9K BTU/u Silent

Duux North 9K BTU/u Silent

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

9.0

Op de derde plek vind je de Duux North 9K BTU/u Silent welke we verkozen hebben tot beste stille mobiele airco met verwarming. Wat deze stille mobiele airco onderscheidt van andere stille mobiele airco's is dat hij beschikt over een geavanceerde verwarmingsfunctie. 

De Duux North 9K BTU/u Silent kan hierdoor naast verkoelen ook verwarmen wat hem ideaal maakt voor in de winter. Op warme zomer dagen hou je het heerlijk koel terwijl je je slaapkamer of werkkamer in de winter naar een prettige temperatuur kunt verwarmen.

Verder beschikt de Duux North 9K BTU/u Silent over een 24 uurstimer waardoor hij na een bepaalde tijd automatisch in of uitgeschakeld kan worden. Andere voordelen zijn het energielabel A waarover hij beschikt en het hoge vermogen wat hem geschikt maakt voor ruimtes met een maximale grootte van 27 vierkante meter.

Voordelen Duux North 9K BTU/u Silent

 • Deze stille mobiele airco is zowel via de afstandsbediening als via de mobiele app bedienbaar
 • Met een vermogen van 9000 BTU is hij geschikt voor ruimtes van maximaal 27 vierkante meter
 • Beschikt naast verkoeling ook over een verwarmingsfunctie

Nadelen Duux North 9K BTU/u Silent

 • Een wat hoger prijskaartje

4. HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner

HOMCOM Mobiele airconditioner

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De vierde plek is ingenomen door de HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner. Deze stille mobiele airco beschikt over 4 verschillende modi en kan gemakkelijk bediend worden dankzij de meegeleverde afstandsbediening. 

Verder beschikt ook de HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner over een handige 24 uurstimer waardoor je hem automatisch kunt laten inschakelen of juist weer kunt laten uitschakelen. Het vermogen van deze stille mobiele airco bedraagt 8000 BTU wat hem geschikt maakt voor kleine en grotere ruimtes.

Met een maximaal geluidsniveau van 50 decibel is de HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner een zeer stille mobiele airco. Het enige nadeel van deze stille mobiele airco is dat hij werkt door middel van een afvoerslang naar buiten. Je zult de stille mobiele airco dus in de buurt van een ruim moeten plaatsen.

Voordelen HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner

 • Beschikt over een maximaal geluidsniveau van 50 decibel
 • Kan gemakkelijk via het LCD-scherm en de afstandsbediening bediend worden
 • 24 uurstimer die de stille mobiele airco vanzelf kan laten in/uitschakelen

Nadelen HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner

 • Moet in de buurt van een raam geplaatst worden in verband met de afvoerslang die naar buiten moet

5. Aspen aux - Mobiele airco

Aspen aux - Mobiele airco

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.0

Prijs / kwaliteit

8.2

Op zoek naar een zeer duurzame stille mobiele airco? Dan is de Aspen aux - Mobiele airco perfect voor jou! Deze stille mobiele airco beschikt namelijk over energielabel A++ wat hem de zuinigste stille mobiele airco uit onze top vijf maakt.

Het grote voordeel van deze stille mobiele airco is daarom de combinatie van energiezuinigheid en het lage maximale geluidsniveau waarover hij beschikt. Zo maakt de Aspen aux - Mobiele airco maximaal 46 decibel geluid wat hem een van de allerstilste mobiele airco's van dit moment maakt.

Verder is de Aspen aux - Mobiele airco wel ontzettend krachtig dankzij het vermogen van maar liefst 12000 BTU. Dit maakt deze stille mobiele airco geschikt voor ruimtes tot maximaal 45 vierkante meter.

Beschik je dus over een grote kamer? Dat is dan totaal geen probleem voor deze krachtpatser! Andere voordelen van de Aspen aux - Mobiele airco zijn onder andere de bediening door middel van een afstandsbediening en de prima prijs-/kwaliteitsverhouding.

Voordelen Aspen aux - Mobiele airco

 • Kan bediend worden via een afstandsbediening
 • Beschikt over een vermogen van maar liefst 12000 BTU geschikt voor een ruimte van maximaal 45 vierkante meter
 • De beste duurzame stille mobiele airco van dit moment

Nadelen Aspen aux - Mobiele airco

 • Iets prijziger

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stille mobiele airco's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 soorten stille mobiele airco's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de stille mobiele airco's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stille mobiele airco's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>