Beste Stoelpootdoppen [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 24, 2024  

Beste Stoelpootdoppen

Stoelpoot Doppen - 17-21mm - AntiKras Vilt - Beschermers - 24 Stuks - Rond - Zwart

VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm

Stoelen zijn uiteraard onmisbaar in elk huishouden, maar als je te maken hebt met een houten vloer dan willen de stoelen nog wel eens krassen veroorzaken. 

Met de VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm is dat verleden tijd! De VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm zijn speciaal gemaakt voor houten vloeren en andere kwetsbare soorten vloeren, en voorkomen krassen aan je voer.

Dit werkt doordat de VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm bestaan uit een stevige en zachte laag siliconen. Siliconen is een stevige maar zachte stof die dus voorkomt dat er krassen in je vloer komen, en dankzij het simpele, zwarte ontwerp passen deze stoelpootdoppen bij zo'n beetje elke stoel!

Op zoek naar de beste stoelpootdoppen? De beste koop stoelpootdoppen vind je op Woonio.nl!

Aan iedere eettafel hoort een stel eetstoelen, en vaak hebben deze stoelen poten. Niet in ieder huis is dit een probleem, maar stoelpoten kunnen schade veroorzaken aan sommige soorten vloeren. Met name kwetsbare vloer materialen zoals hout, laminaat, et cetera zijn hier gevoelig voor.

Omdat je natuurlijk de mooie egale vloer van je eetkamer niet wil beschadigen, is het misschien een goed idee om stoelpootdoppen aan te schaffen. Goede stoelpootdoppen beschermen je vloer tegen de vele krassen die je kunt krijgen. Dit werkt meestal door een omhulsel om de onderkant van je stoelpoten te doen, met een zachte onderkant.

Ben jij ook op zoek naar de beste stoelpootdoppen voor jouw eetkamer? Of zoek je de beste koop stoelpootdoppen voor andere soorten stoelen?

Waarvoor je ook stoelpootdoppen kopen wil, bij Woonio hebben we de beste stoelpootdoppen voor jouw situatie getest en beoordeeld. Koop je stoelpootdoppen dus via deze pagina, dan weet je zeker dat ze van hoge kwaliteit zijn en heb je geen risico meer op krassen in je vloer!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Stoelpootdoppen

Stoelpoot Doppen - 17-21mm - AntiKras Vilt - Beschermers - 24 Stuks - Rond - Zwart

Beste koop
1.  VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm

Beste pasvorm
2. Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer

Beste grote verpakking
3. FLOOQ - Stoelpoot Doppen – met Anti-Kras Vilt

Beste met viltjes
4. Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes

Beste doorzichtige stoelpootdoppen
5. FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen

Top 10 beste stoelpootdoppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stoelpootdoppen.


Waar op letten bij het kopen van stoelpootdoppen?

Stoelpootdoppen lijken een kleine toevoeging te zijn aan je huis, en qua formaat zijn ze dat ook zeker weten. Maar stoelpootdoppen dragen wel degelijk veel bij aan het waardebehoud van je huis. Een nieuwe vloer laten leggen is niet alleen erg duur, maar kan ook meerdere dagen in beslag nemen. Om zeker te weten dat je dus goede stoelpootdoppen koopt, kun je natuurlijk blind vertrouwen op de beste stoelpootdoppen volgens de consumentenbond - maar nog liever kies je ze zelf uit op basis van kwaliteit. Lees de punten hieronder voor waar je op moet letten bij het kopen van de beste stoelpootdoppen!

Materiaal

Het materiaal dat gebruikt wordt bij stoelpootdoppen is van belang. Het kan zijn dat jouw vloer beter tegen siliconen kan, dan plastic of andere soorten stoelpootdoppen.

Vloer

Als je een houten vloer hebt kan je misschien beter andere stoelpootdoppen kopen dan bij een vloer van laminaat of op dun tapijt.

Prijs

Natuurlijk wil je graag de beste stoelpootdoppen om je vloer te beschermen. Maar de beste stoelpootdoppen hoeven niet per se de duurste te zijn. Goedkope stoelpootdoppen doen het werk in sommige gevallen ook prima.

Hoeveelheid

Stoelpootdoppen zijn handig, maar je moet ze dan natuurlijk wel voor iedere stoelpoot hebben - anders schiet jij, en je vloer, er maar weinig mee op. Koop dus genoeg stoelpootdoppen voor alle poten en houd er het liefst nog wat reserve over, voor het geval je het nodig hebt.


Wat zijn de beste stoelpootdoppen van 2024? 

De beste stoelpootdoppen vind je op Woonio.nl. We hebben de onderstaande stoelpootdoppen beoordeeld op kwaliteit, prijs en de verhouding daartussen.

Ook hebben we gekeken naar verschillende hoeveelheden en natuurlijk houden we rekening met de reviews van gebruikers, zodat we een zo compleet mogelijk beeld hebben van wat de beste stoelpootdoppen van 2024 zijn. Dit is de ultieme top 5 beste stoelpootdoppen 2024!

1. VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm

Stoelpoot Doppen - 17-21mm - AntiKras Vilt - Beschermers - 24 Stuks - Rond - Zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm zijn geschikt voor stoelpoten tussen de 17 en 21 mm in diameter. Dit zijn over het algemeen vrij dunne stoelpoten, bijvoorbeeld metalen stoelpoten van de IKEA.

De VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm zijn gemaakt van stevige siliconen, waardoor ze buigen en dus met al het gemak van de wereld over jouw stoelpoten heen gezet kunnen worden.

Daarnaast heb je met de VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm een onderkant van zacht vilt materiaal dat je vloer optimaal zal beschermen tegen krassen.

In deze verpakking zitten 24 stuks, en als we even rekenen dan kan je dus zes stoelen met vier poten hiermee van doppen voorzien. Of vier stoelen, en dan houd je zelfs nog wat over!

Voordelen VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm

 • Gemaakt van stevige siliconen
 • Vilten onderkant voor extra bescherming
 • Genoeg voor zes stoelen (met vier poten)
 • Klemt stevig aan de stoelpoten en laat niet gauw los

Nadelen VOLCAN Stoelpoot Doppen - 17-21mm

 • Alleen in het zwart verkrijgbaar

2.  Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je stoelpoten met een afwijkende vorm, bijvoorbeeld van een meubel speciaalzaak? Dan kan het zijn dat de meeste stoelpootdoppen niet op jouw stoelpoten passen.

Met deze Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer is dit echter geen enkel probleem! De Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer hebben aan drie kanten een inham in de sowieso al erg flexibele stof, waardoor je ze over driehoekige, vierkante of rechthoekige stoelpoten kunt plaatsen zonder enig probleem.

De Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer zijn gemaakt van flexibel en stevig rubber dat goed om de poten heen sluit. Daarnaast zit er aan de onderkant een extra laag vilt, waardoor je vloer 100% beschermd is tegen krassen van je stoelen!

Voordelen Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer

 • Passen om vrijwel alle dunne stoelpoten, ook met afwijkende vormen
 • Rubber materiaal is stevig en sluit goed om de poten heen
 • Vilt aan de onderkant beschermt je vloer 100%
 • Zwart past goed bij de meeste moderne stoelpoten

Nadelen Stoelpoot Beschermers Vloerbeschermer

 • Niet geschikt voor dikkere, houten stoelpoten

3. FLOOQ - Stoelpoot Doppen – met Anti-Kras Vilt

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De FLOOQ Stoelpoot Doppen met Anti-Kras Vilt zijn geschikt voor grote huishoudens, bijvoorbeeld een studentenhuis of een woning met een grote eettafel. In de FLOOQ Stoelpoot Doppen met Anti-Kras Vilt zitten namelijk liefst 32 stoelpootdoppen meegeleverd!

De 32 FLOOQ Stoelpoot Doppen met Anti-Kras Vilt lijken qua kwaliteit en ontwerp erg op de bovenstaande doppen, maar dan komen ze in een grotere verpakking. Dit betekent dat ze wederom op allerlei soorten stoelpoten passen. 

Daarnaast krijg je erg veel voordeel bij een grote verpakking, waardoor je voor een hele lage prijs een grote hoeveelheid stoelpootdoppen hebt. Die kun je vervolgens toepassen op allerlei soorten stoelpoten.

Dit bespaart niet alleen krassen in je vloer, maar ook irritante geluiden van de stoelpoten als ze tegen de grond aan komen!

Voordelen FLOOQ - Stoelpoot Doppen – met Anti-Kras Vilt

 • Geluidloos je stoelen verplaatsen
 • Vloer wordt 100% beschermd door de viltjes aan de onderkant
 • Rubber materiaal past goed om allerlei soorten stoelpoot vormen heen
 • Grote verpakking betekent een goede prijs

Nadelen FLOOQ - Stoelpoot Doppen – met Anti-Kras Vilt

 • De stoelpootdoppen kunnen er soms van af vallen

4. Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoals eerder gezegd: De beste stoelpootdoppen hoeven helemaal niet zo duur te zijn. De Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes bewijzen die bewering eens te meer!

In de Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes verpakking krijg je maar liefst 24 stoelpootdoppen voor zes stoelen, en deze stoelpootdoppen passen zowel om vierkante als ronde stoelpoten.

Of het nou gaat om houten, plastic, of metalen stoelpoten, de Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes past altijd door het nauw sluitende rubber. Zelfs om vierkante poten blijven ze goed zitten en vallen ze zelden (alleen bij grof geweld) van de stoelpoten af. Daarom kan je dit product mooi combineren met een vloerlamp!

Voordelen Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes

 • Goede prijs voor 24 stoelpoten
 • 100% beschermend voor je houten vloer
 • Past om alle soorten stoelpoot vormen

Nadelen Bambooï Stoelpoot Beschermers met Viltjes

 • Past niet om grotere stoelpoten, zoals bij oudere houten stoelen
 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

5. FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Stoelpootdoppen in het zwart passen mééstal wel goed bij de rest van de stoel. Mééstal. Maar niet altijd!

Voor de paar gevallen waarin je een stoelpootdop nodig hebt die niet zwart is, hebben we de FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen voor je meegenomen in deze top 5.

De FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen zijn vierkant gevormd, waardoor ze ideaal zijn voor bijvoorbeeld houten stoelen. Maar ook voor tafels die de welbekende vierkante tafelpoten hebben, kun je makkelijk deze FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen inzetten.

Zo voorkom je krassen, maar ook dat de tafel onbedoeld onder je weg schuift tijdens het eten. DeFLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen zijn verkrijgbaar in een verpakking van 24 en door de doorzichtige tint kun je ze dus bij elke soort stoelpoot stijlvol gebruiken!

Voordelen FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen

 • Doorzichtig, waardoor ze minder opvallen
 • Vierkant gevormd, dus passen ook op veel tafelpoten
 • Rubber materiaal is wendbaar en sluit goed om de poten heen
 • Zorgen voor veel minder geluid bij het verplaatsen of verschuiven van stoelen en tafels

Nadelen FLOOQ Doorzichtige Stoelpoot Doppen

 • Bij vieze vloeren kan het doorzichtige materiaal soms wat verkleuren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stoelpootdoppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stoelpootdoppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de stoelpootdoppen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stoelpootdoppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>